Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

też zazdraszczam , czekam na niedziele

• Odpowiedzi 499
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Elvis

48

• ArtCho

39

• Urbi

37

• KriSSo

33

Top użytkownicy w tym temacie

• Sympatycy
Opublikowano

Dzięki wszystkim za pierwszy, można powiedzieć wiosenny spot. Frekwencja i humory dopisały. Był MC, były pogaduchy i była wspólna przejażdżka, oczywiście pod przewodnictwem ArtCho - dzięki Artur za pomysł powrotu do domu bocznymi dróżkami. Pierwsze 40 km w tym sezonie nakręciłem i na dodatek w tak zacnym gronie.

Maciek, musimy jeszcze popracować nad parowaniem tych interkomów.

Burgifan, masz racje, mamy XXI wiek i czas przejść na ledy.

Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę rano.

• Klubowicze
Opublikowano

Ale, że co z tymi ledami? Coś mnie ominęło?

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 9.04.2015 o 22:00, ArtCho napisał(a):

Ale, że co z tymi ledami? Coś mnie ominęło?

Za wcześnie się z nami pożegnałeś, później były rozmowy na temat oświetlenia i żarówek w naszych skuterach.

Opublikowano

Zastąpiłem żarówki pozycyjne takimi

ledy.jpg

http://allegro.pl/w5...5050133565.html

mam też takie, mniej obsceniczne

5198047601.jpg

stąd ten nowy trend, a przy oględzinach niektórzy odkryli że mają niekompletne oświetlenie :)

• Klubowicze
Opublikowano

Rozumiem. A czy spotkanie z policją nie będzie skutkowało zatrzymaniem dowodu?

• Sympatycy
Opublikowano

Nie, bo nie przerabiasz instalacji elektrycznej i konstrukcji lampy, jak w przypadku montażu żarników ksenonowych itp. Sprawdzają czy lampa na kloszu ma odpowiednie oznaczenia homologacyjne.

• Sympatycy
Opublikowano

Tylko światło musi być białe... Czasami LEDy świecą w odcieniu niebieskiego pasma i policja się wtedy ma prawo czepiać, bo w kodeksie drogowym napisane jest "światło białe", choć niektóre żarówki świecą bardziej w żółtawym kolorze :P

A of-topem... Ktoś się może wybiera? -> https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11096698_850274205048905_7219878555342518685_n.jpg?oh=60c07d5448f2a77ba4606dbda0534d4f&oe=55AE6D04&__gda__=1437360600_d0cf0d650df20d66143f333f0a4661aa

Opublikowano

dzisiaj po poludniu potrenuje z plecaczkiem ,piewszy raz , moze jakiejs rady .

• Sympatycy
Opublikowano

No pierwsze co, to trenuj z plecaczkiem wchodzenie w zakręty, by opanowała odruch prostowania się... Musi wchodzić w pochyle, jak ty, dlatego najlepiej, jak będzie trzymać się ciebie. Powiedz Joli, że nie może też wykonywać gwałtownych ruchów, obrotów głowy, przechylania się dla poprawienia bucika, czy nogawki, bo to wszystko przenosi się na ruchy motoru, a czasami może i ciebie zaskoczyć, szczególnie podczas przeciskania się miedzy "puszkami"...

Jakbyś miał ochotę na jutrzejszy wypad do Goleniowa, to daj znać... Pogadam jeszcze z Robssonem, czy da radę się wyrobić na taki wyjazd...

Opublikowano

raczej wole w niedziele jechac do s-cia a jutro troche roboty mam , ale na kawke zapraszamy

• Sympatycy
Opublikowano

A ja się już za Wami stęskniłem :), i za żeberkami w Babigoszczy ;).

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 10.04.2015 o 09:57, SlawoyAMD napisał(a):

No pierwsze co, to trenuj z plecaczkiem wchodzenie w zakręty, by opanowała odruch prostowania się... Musi wchodzić w pochyle, jak ty, dlatego najlepiej, jak będzie trzymać się ciebie. Powiedz Joli, że nie może też wykonywać gwałtownych ruchów, obrotów głowy, przechylania się dla poprawienia bucika, czy nogawki, bo to wszystko przenosi się na ruchy motoru, a czasami może i ciebie zaskoczyć, szczególnie podczas przeciskania się miedzy "puszkami"...

Jakbyś miał ochotę na jutrzejszy wypad do Goleniowa, to daj znać... Pogadam jeszcze z Robssonem, czy da radę się wyrobić na taki wyjazd...

Ja niestety prawdopodobnie do 15-tej w sobotę będę uziemiony.

W dniu 10.04.2015 o 12:12, KriSSo napisał(a):

A ja się już za Wami stęskniłem :), i za żeberkami w Babigoszczy ;).

Oj, Krzysiu i ja też ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Robssonku, to najwyżej jak wrócę, polecimy już z Gośką na Niemcy, jak wcześniej się ugadaliśmy... Ja polecę najwyżej do Goleniowa sam i pewnie gdzieś koło 16-tej będę z powrotem.

Opublikowano

Gdzie są żeberka w Babigoszczy?- jak w niedzielę odnajdę trochę czasu (na Świnoujście niestety nie)) to chętnie bym się wybrał

Opublikowano

a co do oświetlenia led mam już to od paru miesięcy a że panteon ma oddzielne żarówki to jesze ich nie wywaliłem ale uczynię to przy najbliższej okazji w dzień to owszem jest okij ale po zmroku to lipa,,gdzie się da to na długich bo ledy ni chu chu nie oświetlają,,i w cale nie były tanie zaH7 płaciłem na Królowej Korony po 89zika i miało być tak pięknie..pozdrawiam B61.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 10.04.2015 o 15:59, bodzio61 napisał(a):

a co do oświetlenia led mam już to od paru miesięcy a że panteon ma oddzielne żarówki to jesze ich nie wywaliłem ale uczynię to przy najbliższej okazji w dzień to owszem jest okij ale po zmroku to lipa,,gdzie się da to na długich bo ledy ni chu chu nie oświetlają,,i w cale nie były tanie zaH7 płaciłem na Królowej Korony po 89zika i miało być tak pięknie..pozdrawiam B61.

Chłopaki piszą o światłach postojowych.

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 10.04.2015 o 15:10, minimi1 napisał(a):

Gdzie są żeberka w Babigoszczy?- jak w niedzielę odnajdę trochę czasu (na Świnoujście niestety nie)) to chętnie bym się wybrał

A proszę bardzo, tam na końcu parkingu :)

https://www.google.p...fyqCA!2e0?hl=pl

Opublikowano

Kto jutro bedzie na torze PZMOT-u od 9-11 impreza jest

• Sympatycy
Opublikowano

Waldku i jak Jola "składała" się w zakrętach?? :)

• Klubowicze
Opublikowano

Wy tu pitu pitu, a winkielki czekają! Sam widziałem, że na nas czekają. Dwa razy przejechałem ;)

f8642efb2b5c371e03f1db31dc2395d9.jpg

cadceb5dfcd2f2d57431d7c0175dc9aa.jpg

0ea5c16b0a171a38a98f3a4fabc3483c.jpg

c4812f35f3ebb92de3a85b60c479f7bd.jpg

Opublikowano

Dokładnie Artur ... dobrze powiedziałeś ...

Też dzisiaj polatałem skutem ... jakieś 2 godziny w siodle ... :horse:

Opublikowano

3c18e316d2ccd3bemed.jpg

Jola zadowolona , w niedziele jedziemy do s-cia .szkoda ze amber w remoncie bo bysmy uczcili

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 10.04.2015 o 19:01, wd40 napisał(a):

Jola zadowolona , w niedziele jedziemy do s-cia .szkoda ze amber w remoncie bo bysmy uczcili

Banan jest , więc na pewno zadowolona :) A może dogadajcie się z Wojtkiem to jak będzie jechał do Świnoujścia to wziąłby dla Was kamizelki.

A może macie ochotę jutro wybrać się z Nami do Karnina (NRD) ok 16-tej. W dwie strony ok 75km od Ś-cia.