Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Potwierdzam.
Popełniłem na nim straszną zbrodnię - tylne koło od Sureny, przedłużone teleskopy a następnie grzech śmiertelny - sprzedałem

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Swojego kupiłem po "tuningu" polegającym na zmianie lampy na chromowany reflektor od Ursusa ;) (licznika nie miałem, bo i po co),  bateryjnym zapłonie, zamianie kanapy na obszytą skórą i z wydłubaną gąbką - cienka po całości, krótsze tylne amortyzatory i demontaż szklanek przedniego zawieszenia. Generalnie wyszło coś w stylu dzisiejszego HD Irona ;) i fajnie się tym jeździło. Zresztą innych nie było.

Pierwszy z prawej.

https://www.bikepics.com/pictures/2015185/personal-photos-p1

• Klubowicze
Opublikowano

Geni, niewiele widać, ale jest (był?) :)
Mój w momencie zakupu, ożywiania, i po wyglądał jak poniżej.
Lampa chyba od Ursusa, tylna od Ikarusa, licznik początkowo ze 125p a pózniej 126p, tłok od Poleneza chyba po 3 szlifie w rozwierconym cylindrze - pojemność ok. 400 cm3, w głowicy zawory od UAZ'a, szprychy z tyłu od MZ skracane i gwintowane (!) a otwory na nie w feldze trasowałem centymetrem krawieckim (!). To se ne wrati ;)

10594_581805421841919_974698413_n.jpg

1001149_581805561841905_307470811_n.jpg

1045033_581805558508572_755380508_n.jpg

1013372_581805278508600_1622462294_n.jpg

Opublikowano

He he he widzę klimat ten sam ;).

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

NIE  chce zaśmiecać wątku,ale ???

Narzekałem na kiepskie prowadzenie mojej ''nie maxi'' BMW

Wystarczyło odkręcić amor skrętu który był zatarty z starosci  . Teraz (nie ten sprzęt)

Już  alternatywny sprzęt zaczyna mi się podobać :D 

po prawie 4000tyś km męczarni teraz jest OK (jescze wymiana opon i będzie miód malina) takie małe g...o a taka różnica.

IMAG1555.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, subaru gtb320 napisał:

Wystarczyło odkręcić amor skrętu który był zatarty z starosci 

Po cóś to ustrojstwo było przewidziane, może teraz jak trochę szybciej pojedziesz wpadać Ci sprzęt w tak zwane „shimmy”  chociaż niekoniecznie, ale zwróć uwagę, teraz patrzyłem ile ten siłownik ile kosztuje No to takie oczy zrobiłem hi hi :blink:

Opublikowano

Hehe, a ja zrozumiałem "odkręcić" czyli poluzować ustawienie (ostatnio w BMW miałem regulowany). Podobnie jak Dziadzia, nie jeździłbym bez niego permanentnie. Może oddaj do jakiejś dobrej regeneracji...

Opublikowano
21 minut temu, dr.big napisał:

Może oddaj do jakiejś dobrej regeneracji...

Ot to to, bardzo dobra rada :clapping:

Opublikowano

Amortyzator skrętu ma przesówać sie w obie strony z pewnym oporem , bez niego szybsza jazda może doprowadzić do dużych " latań " kierownicy , a to juz nie ciekawie, są filmiki na youtube jak zregerenować to ustrojstwo

• Sympatycy
Opublikowano
2 godziny temu, Marek62 napisał:

Amortyzator skrętu ma przesówać sie w obie strony z pewnym oporem , bez niego szybsza jazda może doprowadzić do dużych " latań " kierownicy , a to juz nie ciekawie, są filmiki na youtube jak zregerenować to ustrojstwo

Wczoraj sprawdzałem do 200km/h ( bez kufrów jest OK) tak samo jak z amorem .

Amor wykręcony dla próby różnica z i bez jest znacząca  WIELKI  + dla bez.

Budowa samego amoru z tych lat jest prosta jak budowa cepa .(zregeneruje sam) wymiana uszczelniaczy i wlanie oleju w odpowiedniej ilości 

problem jest w tulei mocowanie amoru (w dolnej pólce) przez 20lat jest nie tak jak powinno być czyli tuleja w dolnej półce (mocowanie amoru jest krzywa)

Śmigne jeszcze w bieszczady i zobaczymy czy będe coś robił czy zostawie bez amoru .(chwilowo świeża sprawa ) jest ok.

Zaczynam lubieć ten motocykl.

jakl będe miał chwile przesle foty .

Myśle że administrator się nie pogniewa że wchodzimy w techniczne rzeczy na  forum burgmani .:D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj odebrany6e1e24b9e8b6dc0cce45a9e767b28da1.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Honda jak się patrzy :) .

Opublikowano

Jak się patrzy to Honda, a jak się przyjrzy to Skyteam. Fajny bzyk.

Opublikowano

Kozacki wydech. Sąsiedzi lubią to.

Opublikowano

Nie jest taki głośny
Ale robi marchewkami jak się odpuści gaz
:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.01.2016 o 14:36, Geni napisał:

(...)W SBK wymyślano takie regulaminowe ograniczenia, jak zwężki w układzie dolotowym i obciążniki montowane w Ducati(...)

No i Panigale V2 trafia do muzeum (w WSBK od 2013r.) bez tytułu w WSBK  :(  ... Ciekawe jak będzie w przyszłym sezonie z nowym V4?

• Klubowicze
Opublikowano

Jak to „co to jest”? To jest tuk tuk w wersji VIP Executive

Opublikowano

Ape (czyli pszczoła) w różnych wersjach produkuje się przecież od 47- go roku (wersja A, bez wnikania w szczegóły) :) . To kult.

ape_polizei.jpg

Faktyczny policyjny. Nie fake.

Opublikowano

Jeździłem takimi w Portugalii, na Madagaskarze, gdzie stanowią podstawową taksówkę
Fajnie
:)

Opublikowano

Tzn tuk tuka znam a dokładniej widziałem w Azji ale nie przypuszczałem że to Piaggio !w00t

• Administrator
Opublikowano

W kraju matce APE jest wykorzystywany do wielu prac i widuje się go niezwykle często.
Tu taki ustrzelony kilka dni temu.
f579dba82d89fbaeca56479d37004c5a.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Królowa Pustyni w końcu jest.

https://www.yamaha-motor.eu/gb/en/products/motorcycles/adventure/t-n-r-700-2019/

Nie wygląda na przesadnie grubą, nogi ma odpowiednio długie i na szczęście nie ma regulowanego elektronicznie zawieszenia. Zbiornik mogłaby mieć większy, bo jej nieodżałowana poprzedniczka brała na pokład 23 litry, ale to niewielka skaza na wizerunku.

Opublikowano

Na pewno bardzo szybko będą większe, jakieś akcesoryjne zbiorniki dla podróżników :) .

W podmiejskim lesie dodatkowe i zbędne kilogramy :) ...

Opublikowano

Piękna maszyna i cenowo jak dla mnie konkurent dla t-max dx