Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Integra NC 750d RC71 po upgrade MY2014 i kolejnym RC89 MY2016-18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wygląda tak

195a58e21abd2f9emed.jpg

95685dd61d00d561med.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Proszę o podrzucenie informacji, o możliwie największym (najbardziej pojemnym) zestawie kufrów do Integry. Top case + boczne.

Opublikowano

Odpowiedz znajdziesz na stronie GIVI.

A HONDA dostarcza 45L + 2x29L.

• Klubowicze
Opublikowano

Na boki można 2x35 też od Hondy.

• Klubowicze
Opublikowano

Nie chcę od Hondy. Każdy inny komplet będzie tańszy i pojemniejszy. Givi, Kappa, Shad? Podobno Shad robi dobre, dedykowane do Integry.

Opublikowano

Pazdzioch,

wchodza na domyslne boczne uchwyty?

=> jesli tak, to Honda sie tym nie chwali, tak jak tym, ze pasuje i nadaje sportowego wygladu maly kufer od SH.

=> jesli nie, to takie samo rozwiazanie jak GIVI i in., ale zapewne drozsze (chyba, ze komus kufry zostaly od innej maszyny).

Te dedykowane boczne 29L sa niezle spasowane, ladnie wygladaja, a co najwazniejsze - nie wystaja prawie w ogole poza ciezarki kierownicy - co przydaje sie w korkach.

Jack,

nie rozumiem, czemu pytanie ogolne o kufry - zadajesz w watku o Integrze.

Zalozysz co tylko chcesz, co Twoim zdaniem optycznie bedzie OK, cena rozsadna, itd.

Nawet kwadratowe kufry do turystyki motocyklowej zalozysz, jesli tylko chcesz.

PS: tu oferta do 750'ki:

- SHAD

- GIVI

Opublikowano

Muszę przyznać że im dłużej czytam o serii NC, tym bardziej podoba mi się Integra.

NC750X również, ale biorąc pod uwagę do czego trzeba mi jednośladu, raczej Integra wchodzi w rachubę.

Trzeba czekać sierpnia w nadziei na promocyjną cenę...

• Klubowicze
Opublikowano

Jack,

nie rozumiem, czemu pytanie ogolne o kufry - zadajesz w watku o Integrze.

Bo wyraźnie pytam przecież o kufry do Integry. Integry nie mam, ale planuję mieć. Dzięki za podpowiedź.

• Klubowicze
Opublikowano

Jerry masz rację Honda boczne 2x29 większych nie ma.Jackie ale te 2x29 w zupełności wystarczają tym bardziej że jeździsz sam a można kupić używki sporo taniej.A stelaż pod Givi będzie szpetny jak odepniesz kufry.

Opublikowano
Bo wyraźnie pytam przecież o kufry do Integry

Jack, dedykowane kufry do Integry to robi tylko Honda. Pozostali producenci robia kufry uniwersalne - wybierasz co chcesz.

Stelaz, mocowanie - Hondowskie wyglada jak dla mnie swietnie, zdejmujesz kufry i nic nie szpeci.

Natomiast innych producentow - wyglada slabo po zdjeciu kufrow, takie moje zdanie, dotyczy rowniez calej serii NC7x0.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jeśli znajdzie ktoś z was chwilkę to sprawdźcie dla mnie proszę te trzy wymiary:

0a7db7e901e5017dmed.jpg

Chwilowo niema mnie w domu a chciałbym zrobić coś takiego :

ad731fb3f93f916fmed.jpg

Dzięki w góry.

• Klubowicze
Opublikowano

Czy ktoś badał temat - co zrobić, żeby siodło było wygodne? (Pomijając wymianę na shada.) Jakiś tapicer, który miałby już doświadczenie z Integrą???

Opublikowano

Mariomoto ma doświadczenie z moja kanapą.

Po przeróbce było wygodnie, a do tego mogłem niemal całkowicie wyprostować nogi (mam 182 cm wzrostu). Siedziałem dalej i wyżej niż na oryginalnej. Do tego wkładka żelowa.

Skuter z przerobiona kanapą

DSCF1774_zps72777a7b.jpg

O tzw. drugą opinie możesz zapytać kol. chenga - on jest obecnie właścicielem rzeczonej Integry.

Opublikowano

Siodło jest super - moja (_I_) zachwycona :)

Opublikowano

Ładnie ta integra wyglada w tym kolorze, zaczynam się do niej wizualnie przekonywać chodź idzie mi to z oporami :)

• Klubowicze
Opublikowano

Rozumiem, że trzeba wysłać kanapę do Mariomoto i czekać. Jaki czas oczekiwania i jaka cena?

Opublikowano

No niestety, nie przyjeżdżają :confused:

Czas oczekiwania zależy od obłożenia. U progu sezonu może być kiepsko. Cena - indywidualna, przerabiałem u nich siedem kanap motocyklowych. Ta od Integry była czwarta.

Tytułem uzupełnienia, tak wyglądało moje zlecenie:

Zakres prac:

1. Przód kanapy unieść 5 cm

2. Tył kanapy unieść 2 cm

3. Siedzisko kierowcy przesunąć do tyłu ok. 3 cm

4. Wkładka żelowa w siedzisku kierowcy.

5. Przeróbka siedziska pasażera, wyłącznie w zakresie aby dobrze pasowało do siedziska kierowcy (równa wysokość).

6. Szerokość kanapy – bez zmian

7. Wykończenie jak na fot. 2, ale nici czarne.

• Klubowicze
Opublikowano

Byłem dziś u tapicera w Wawie na Okopowej. Ocenił, że nie da się poprawić komfortu oryginalnej kanapy bez podniesienia jej wysokości. A ja wysokości podnosić nie chcę, wręcz przeciwnie - chętnie bym kanapę obniżył, bo i tak słabo sięgam kopytkami do ziemi.

Za to chętnie podniósłbym kierownicę...

Opublikowano

Tapicer motocyklowy na Bielanach LINK

Z tym podniesieniem cos jest - mnie wygodniej sie siedzialo lekko podniesionym na poduszce AirHawk.

Zawsze mozesz opuscic lekko maszyne stosujac "lowering kit" - ponoc w Japonii wlasnie nizsza wersje sprzedaja: LINK eBay

PS:

kierownice podnosil i przyblizal jednoczesnie Marek, zaraz napisze moze co i jak i da zdjecie.

• Klubowicze
Opublikowano

Kierownica RENTHAL 756-01, kupiona tutaj

Marek, link nie chodzi. Daj info na tą kierownicę: jakiś model, symbol, wymiary, czy konkretny link, tak, żeby można było w ciemno zakupić, jakby ktoś (ja :fireman2: ) się zdecydował.

Zaraz... sorki, przecież nazwa i symbol jest. :frusty: Szukam...

Edit: Czyżby taka? http://www.motorus.pl/renthal-756-01-wysoka-22mm-kierownica-motocyklowa-road-p-12171.html

I co taka daje? Jest bliżej i wyżej?

• Klubowicze
Opublikowano

Za mną pierwsza krótka traska Integrą - 2 x 120 km. Zalety, o których wszyscy wiedzą i mówią są niepodważalne, ale... Komfort podróży w porównaniu do Silvera, to masssakara! Silverem mogę jechać cały dzień od tankowania do tankowania, zsiąść, odlać się i jechać dalej ;) Po dzisiejszej krótkiej jeździe bolą mnie plecy i ręce. Myślałem, że z doopą będzie gorzej, ale boli tylko trochę. Stwierdzam jednoznacznie, że kierownica jest za nisko i za daleko!

Paździoch twierdzi, że w Integrze jest regulacja wysokości kierownicy. Prawda li to?

Opublikowano

Za mną pierwsza krótka traska Integrą - 2 x 120 km. Zalety, o których wszyscy wiedzą i mówią są niepodważalne, ale... Komfort podróży w porównaniu do Silvera, to masssakara! Silverem mogę jechać cały dzień od tankowania do tankowania, zsiąść, odlać się i jechać dalej ;) Po dzisiejszej krótkiej jeździe bolą mnie plecy i ręce. Myślałem, że z doopą będzie gorzej, ale boli tylko trochę. Stwierdzam jednoznacznie, że kierownica jest za nisko i za daleko!

Paździoch twierdzi, że w Integrze jest regulacja wysokości kierownicy. Prawda li to?

Kolego , widocznie masz coś z dupą :-))) . Ja wczoraj zrobiłem prawie 200 km i nic . Co do podwyższenia kierownicy i siedziska to sprawa indywidualna , nie każdy jest taki sam . Jak coś porównujemy to z jajami i obiektywnie bym proponował .

Ja np , mam problem z klamkami , dla mnie są za duże . Będę musiał chyba sobie wstawić mniejsze , może w kolorze czerwonym .

I tu pytanie do Mareczka . Masz jakiś namiar na fajne klamki ?

• Administrator
Opublikowano

Za mną pierwsza krótka traska Integrą - 2 x 120 km. Zalety, o których wszyscy wiedzą i mówią są niepodważalne, ale... Komfort podróży w porównaniu do Silvera, to masssakara! Po dzisiejszej krótkiej jeździe bolą mnie plecy i ręce. Myślałem, że z doopą będzie gorzej, ale boli tylko trochę.

Kolego , widocznie masz coś z dupą :-))) . Ja wczoraj zrobiłem prawie 200 km i nic .

Jak coś porównujemy to z jajami i obiektywnie bym proponował

Mamy różną budowę ciała, różną długość kończyn i różne... schorzenia o których nawet możemy jeszcze nie wiedzieć ;)

Nie ma sensu nad tym deliberować a już tym bardziej coś zarzucać ;)

Btw, dla mnie seryjna Intergra jest ok.

Opublikowano

Właśnie Mario , Ty wiesz najlepiej . Testowałeś ją i widzę że obiektywność wygrała . Sam nie jesteś niskiego wzrostu , więc powinno Tobie bardziej przeszkadzać .

Dla mnie nie ma co poprawiać . Zawsze może być gorzej :-) Ja tylko poprawie jeszcze klamki , mam za krótkie palce :-)