Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Ten przejdzie do srody' a w czwartek nadejdzie nowy... :(

• Klubowicze
Opublikowano

Kurde, a ja we wtorek się wybieram skuterem do Szczecina (muszę porobić badania na licencję na broń), a tu 28 stopni zapowiadają i burze... :/

• Klubowicze
Opublikowano

Na gładkolufowe też mam uprawnienia... Ale do stolicy jadę bez broni :D

• Klubowicze
Opublikowano

Nie rozumiem...

mygesy5a.jpg

2y5a2y7a.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Jedna pogoda pokazuje burze, druga słońce...

Wetter.com

e8a5ebag.jpg

Wetteronline.de

9ebuna5u.jpg

Opublikowano

jak nie będzie lało to jade

• Sympatycy
Opublikowano

Myślę, że gdy będzie padało, to przełożymy wyprawę na inny termin...

• Klubowicze
Opublikowano

Mięczaki - ja tu z Zosią biorę wolne a wy nie chcecie jechać

Opublikowano

no, jak jedziesz z Zosią to jade na pewno :)

• Klubowicze
Opublikowano

A co zrobicie jak ja nie pojadę? :D

PS

Pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie. Teraz obie niemieckie strony pogodowe pokazują słoneczko... Wprawdzie Szczecin ciągle z burzami, ale w końcu wyjeżdżamy przecież ze Szczecina!

Urbi, pogoda pogodą, ale jak tam Twój rozrusznik (tzn. Twojej Jamachy)?

PS1

Tak się zbieram i nie mogę zebrać... Zasady, jakich chciałbym, żebyśmy się trzymali podczas jazdy :)

0. Jedziemy zgodnie z przepisami! W Niemczech po autostradzie będziemy jechać 120, po zwykłych drogach do 100, w wioskach i miastach 50. Jako, że na Rugii nie zależy nam na przelocie z punktu A do punktu B, niektóre odcinki będą pokonywane szybkością spacerową, aby delektować się jazdą i okolicą. Na Rugii wiele dróg za miastem ma ograniczenie do 80.

1. Jedziemy na zakładkę, prowadzący po zewnętrznej. Na zakrętach wydłużamy odstępy, aby każdy miał dość miejsca na bezpieczne pokonanie zakrętu (ten od zewnętrznej, żeby ściąć, a ten od wewnętrznej, żeby nie orać pobocza).

2. Nie wyprzedzamy się w szyku.

3. Jeśli trzeba się zatrzymać (na siku, na zdjęcie, albo coś się stało) dajemy sygnał osobie poprzedzającej, a ta kolejnej i tak aż do prowadzącego. Najlepiej podjechać i zatrąbić, bo nie patrzy się ciągle w lusterko.

4. Prowadzący wyprzedza biorąc pod uwagę możliwości wyprzedzenia przez innych. Jeśli możliwości jest mało, to wyprzedza i czeka (jedzie wolniej) na resztę. Wyprzedzający po wyprzedzeniu ciągle przyspiesza, aż ten za nim zdoła wyprzedzić (najgorsza sytuacja, kiedy ktoś przed tobą wyprzedza, a po wyprzedzeniu zaraz zwalnia i ty nie masz miejsca).

5. Jeśli wszyscy nie zdążą przejechać na zielonym, to ci co przejechali czekają kawałek dalej na resztę.

6. Prowadzący wybiera tak miejsce do parkowania, aby było dość miejsca dla pozostałych.

7. Dość często będziemy stawać na zdjęcia. O punktach fotograficznych nie decyduje tylko prowadzący, ale każdy, kto chce coś sfotografować :) Wtedy patrz p. 3.

8. Jak ktoś nie będzie zadowolony, może zameldować koniowi! ;)

Zapomniałem o czymś?

• Sympatycy
Opublikowano

Rozrusznik jeszcze w naprawie - podobno na jutro będzie naprawiony.

A tak na marginesie tył Majesty, do przekroku, i wykręcenia rozrusznika, rozkręcam juz w 30 minut... Narzędziami ręcznymi, bez użycia wkrętarki... ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Powiadom konia by był przygotowany do odbioru meldunków od skuteromaniaków ... :)

Sugerujesz, że będą jacyś niezadowoleni? ;)

Opublikowano

Regulamin mi się podoba ! Szkoda, że nie jadę z Wami, pojechałbym chociażby nawet dla samego regulaminu :D

Bawcie się dobrze, naróbcie mnóstwo zdjęć, szerokości !

Opublikowano

Może głupio zabrzmi ale czy ten regulamin to nie taki standard podczas wyjazdów w grupie?

Malo jeżdzę w grupie ale byłbym zdziwiony jakby to wyglądało inaczej, chyba że macie kogoś nowego co pierwszy raz z wami jedzie. co nie zmienia faktu że miło czytać, że prowadzący nawet o takich sprawach czysto teoretycznych przypomina.

Życzę miłej wycieczki, pochwalcie się tymi zdjęciami skoro będzie ich tak dużo:)

• Klubowicze
Opublikowano

....................... 8. Jak ktoś nie będzie zadowolony, może zameldować koniowi! ;)

kto będzie koniem?

• Klubowicze
Opublikowano

Może głupio zabrzmi ale czy ten regulamin to nie taki standard podczas wyjazdów w grupie?

Malo jeżdzę w grupie ale byłbym zdziwiony jakby to wyglądało inaczej (...)

To byłbyś zdziwiony jak to potrafi wyglądać :D Widać, że nie doświadczyłeś np. parady na Burgmanii, bądź przelotu z miejsca spotu do innego miejsca ;) Dość często zdarza się jazda "na szaranczę", a tego nie chcemy. Dość często prowadzący nie do końca zwraca uwagę na tych, co z tyłu. Tego też nie chcemy.

Słowo pisane ma większą moc niż mówione. Wszyscy uczestnicy wiedzą na co się piszą. Oczywiście nie jest to regulamin, jak pisze Burgifan. I nie chce robić "wycieczki autokarowej ze Związków do Poznania"(jak w dawnych czasach), gdzie na komendę wszyscy sikają i są terroryzowani przez panią Jolę KO (kulturalno-oświatową). To jest zabezpieczenie dla mnie, że "będzie po mojemu" i dla grupy, że nie będzie przykrych niespodzianek (ale bedą miłe). To trochę tak, jak niby wszyscy wiedzą i jest to oczywiste, że przy kasie powinna być jedna osoba, ale np. wczoraj chciałem wpłacić większa sumę i jakiś matoł stanął mi nad głową i gapil się na to co robię. Na moja uwagę żeby się odsunął spytał "a dlaczego".

A to z zakrętem i z meldowaniem koniowi, to moje autorskie :D Nie wszyscy to mogą wiedzieć!

• Sympatycy
Opublikowano

Nie wiem jaka będzie pogoda, ale z przykrością zawiadamiam, że nie uda mi się wziąć udziału w czwartkowej wyprawie na Rugię... :-(

Przypomniałem sobie, że w lipcu mam jakąś rozprawę sądową, na którą muszę się stawić w charakterze świadka... i właśnie sprawdziłem termin - czwartek 10 lipca godz. 12.30... :-(

Udanej wyprawy, wspaniałych wrażeń życzę

P.S.

1) Może uda mi się wybrać na jakąś kolejną, inną, jednodniową wyprawę... Ciągle mi się nie udaje... Chyba jeszcze nie nadszedł czas na moje motocyklowe wyprawy...

2) Ostatnio mam jakieś pasmo złej passy...

a) problem z zawieszającym rozrusznikiem... :-( co skutkuje niespodziewanym wyłączeniem skutera z codziennego użytkowania...

B) brak czasu na klubowe przejażdżki... :-(

• Klubowicze
Opublikowano

Czyli grupa wyglada tak:

Marek i Zosia

Azjon

Rzelu

Kowal

Artur

Nie zgubiłem kogoś? :)

Co, wszyscy się przerazili "Regulaminem"? :D

• Sympatycy
Opublikowano

Regulamin jest SUPER i powinien być przytaczany i przypominany przy każdej kilkuosobowej wycieczce czy nawet krótkiej przejażdżce.

Po to żeby wszyscy kierowcy 2oo nauczyli się i nabrali właściwych nawyków. Bo niby wszyscy świetnie wszystko wiedzą, a jak przychodzi do jazdy w kilkuosobowej czy większej grupie, czy udziału w jakiejś paradzie okazuje się, że nie wielu uczestników stosuje właściwe zasady i jedzie poprawnie.

P.S. Ja,niestety, zgubiłem się sam... :-(

Może kiedyś, następnym razem się odnajdę...

Pozdrawiam i czekam na Waszą fotorelację z czwartkowej wyprawy.

• Klubowicze
Opublikowano

Urbi, uszy do góry. Świat się nie kończy! (Tak przynajmniej wygląda).

Dajcie znać kto jedzie.

Spotykamy się o 8.00 na stacji 123 w Lubieszynie, tankujemy i jedziemy.

Wygląda na to, że będzie gorąco i wietrzne, a Szczecin przywita nas po wycieczce burzami i deszczem.

Opublikowano

Tak, należy oglądać sąsiadów póki można- jak wprowadzą winiety na wszystkie drogi to już nie pojeżdzimy nie mówiąc o bezsensowności zakupów po drugiej stronie

Opublikowano

A to jeszcze pewnie ze 2 lata :) ...

• Klubowicze
Opublikowano

My z Zosią jutro gotowi, zabieramy czerwone koszulki i na powrót przeciw deszczówki.

Opublikowano

Będę, też wezmę koszulkę.