Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuje Miro. Wprawdzie bylem juz dwa razy, ale baaaardzo lubie Paryz, wiec z pewnoscia bedzie fajnie. Milego weekendu :partytime:

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Darek1

37

• Mikołaj

34

• Jarek_PL

7

• Miro71

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Okazuje sie, ze mam duzo szczescia. Noc z soboty na niedziele, to tzw Bialal Noc w Paryzu. Cos w rodzaju calonocnego festiwalu, z mnostwem atrakcji!!! Jestem jeszcze bardziej podekscytowany :)

Opublikowano

To fajnie. Masz kamerkę na kask, żeby zrobić video-relacje z podróży i wrzucić na jutjuba?

Opublikowano

Kamerke mam od tygodnia hehe. Nigdy wczesniej tego nie robilem wiec jesli masz wiedze na ten temat to po powrocie poprosze o korepetycje. Jarek Pl i syn robia swietne filmiki :)

Opublikowano

Jasne, że mogę pomóc. Ekspertem video-montażu nie jestem ale do domowych zastosowań używam Microsoft Windows Movie Maker (wbudowany w Windowsa 7). Można ciąć i sklejać, dodawać pojedyncze zdjęcia, opisy, podpisy, komentarze, podkłady muzyczne, tytuły i napisy końcowe. Są też animacje, efekty specjalne i możliwość ustawienia 16:9 albo 4:3 i wyboru kompresji. Generalnie, wiadomo to amatorski programik, ale jest bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze.

5minutowy tutorial

Opublikowano

I tak sobie chodze po tym Paryzu :)

Opublikowano

Zawędrowałeś już na Pigalle? :D

Opublikowano

Darek1, wróciłeś już z tych epickich wojaży po Paryżu? Czy zabalowałeś i zostałeś na tydzień :drunk:

Opublikowano

Juz jestem w Londynie. Wyjazd bardzo udany, pogoda swietna. Cieplo. Uwielbiam Paryz. Moja trzecia wizyta i na 100% nie ostatnia. Jeden minus. Kupilem do kamerki jakas tania karte pamieci, a ta niestety mnie zawiodla czesto sie blokujac.

Opublikowano

No właśnie, odezwij się bo ludzie na zdjęcia z Paryża czekają :-)

Opublikowano

Przyznam sie, ze nie wiele zrobilem bo to nie pierwszy raz. Ty juz przygotowales organizm na wyjazd?

Opublikowano

Ups. Chyba Cię Darku przeskoczyłem z ostatnim postem.

Kamerka zawiodła, ale jakieś fotki napewno napstrykałeś. Pokazuj !!!

I znowu to samo :-) Tak kiszka przesmarowana powinna wytrzymać, ale jak wrócę to bardzo bym chciał jeszcze przed zimą przyjechać do Londynu. Dam znać.

Opublikowano

Czyli jednak myslisz o Londynie powaznie. Super!

Opublikowano

Ja myśle poważnie o każdym wyjeździe na motorku, tylko życie nie zawsze mi na to pozwala :-)

Opublikowano

Zapraszamy, też chętnie zawitam do stolicy, już ładnych pare miesięcy mnie tam nie było.

Opublikowano

nieco zajety ostatnimi czasy ale obecny

pozdrawiam

ze srodkowego surrey

Opublikowano

Witamy, witamy, Woking dobrze znam, bylem wiele razy,mój dobry kumpel tam mieszka.

Piszesz sie na jesienny mini zlot w Londynie?

Opublikowano

bede obserwowal watek jak juz bedzie wiadomo kiedy i jesli bede mial mozliwosci czasowe - czemu nie?

Opublikowano

Spoko, myślę że niedługo będziemy coś działać w tym temacie. Może sobota 2 listopada?

Co do mini-zlotu ja proponuję tak:

Opcja 1 (krótsza, bez noclegu) - spotkamy się za dnia (np Ace Cafe) o 13:00 na "lancz", zamawiamy dobre jedzonko i biesiadujemy. Po długim, obfitym posiłku rozjeżdzamy się w swoje strony.

Opcja 2 (dłuższa, z noclegiem) - spotykamy się za dnia pod hotelem/b&b, meldujemy, zostawiamy 2oo i bierzemy komunikacje miejska do centrum, idziemy na dobre jedzonko i biesiadujemy, następnie do pubu na %%%. Późną nocą/wczesnym rankiem powrót do hotelu/b&b..

Opublikowano

Mysle, ze opcja nr2 jest ciekawsza, tym bardziej, dla gosci spoza wysp. Temat jest otwarty, wiec moze ktos z Polski, Niemiec skusi sie na przylot? Loty nie powinne teraz kosztowac fortuny. Mieszkam blisko ACE wiec zarezerwowalbym miejsce dla nas.

Opublikowano

Ok, przejrzalem oferty hoteli, b&b itp w okolicach Ace Cafe (Wembley itp)i spokojnie mozna znalezc 2osobowy pokoj za ok 40GBP za noc. To na kiedy ustalamy wstepnie date? Zostajemy przy 2.11?

Opublikowano

Jednym z wygodniejszych bylby Travelodge. Bardzo blisko ACE i z parkingiem. Sprawdzalem wczoraj. Pokoj twinn £44 czyli po £22 za osobe. Kilka razy korzystalem z tych hoteli. Sa ok.

Opublikowano

Zgadza sie, Travelodge podobnie jak Permier Inn są ok i można w dobrych warunkach tanio przenocować.

Opublikowano

Temat nieco przycichł. U mnie 2.11 odpada, dzień wcześniej odbieramy klucze do nowego domu więc będę zajęty do co 17.11 włącznie. Potem możemy się ustawiać, ja już się dostosuję do propozycji czasowych.

Opublikowano

Ja sie dostosuje. Wyszedles pierwszy w z fajna propozycja wiec podaj konkretna date. Ja jestem na 100%. Poukladaj swoje zajecia i zrobimy w Travelodge parapetowe :Jumpy: