Mikołaj Opublikowano 19 Września 2013 Opublikowano 19 Września 2013 Hej, Jest ktoś jeszcze z UK na forum? Możnaby się spotkać przy zimnym guiness'ie
macieklew Opublikowano 19 Września 2013 Opublikowano 19 Września 2013 ja w listopadzie sprowadzam sie do Edynburga ;-)
Mikołaj Opublikowano 19 Września 2013 Autor Opublikowano 19 Września 2013 Piękne miasto z bardzo fajną atmosferą. No i pięknie położone. Byłem 2 razy i wspominam bardzo miło. Trochę daleko od mnie ale może w pół drogi sie spotkamy na "lancz"
macieklew Opublikowano 20 Września 2013 Opublikowano 20 Września 2013 nie wykluczone ;-) ale najpierw musze sie nieco urzadzić, robota, mieszkanie, no tak ogólnie, na dodatek sprzet swój na razie zostawiam w Polandii, więc na miejscu musze kupić cos do polatania, będę wdzięczny za info o uebezpieczeniach i podatku drogowym na skuter w UK
Mikołaj Opublikowano 20 Września 2013 Autor Opublikowano 20 Września 2013 Podatek drogowy na dwa koła przedstawia się nastepująco: do 150cc £17, do 400cc £37, do 600cc £57, reszta £78. Stawki są roczne. Ubezpiecznie to już inna bajka - zależy od wieku, czasu posiadania prawka, lat bezwypadkowej jazdy, typu posiadanych dwóch kółek itp Jeśli Ci się chwilowo nudzi, możesz sobie wypełnić bezobligatoryjny quote http://www.gocompare.com/motorbike-insurance/ i dostaniesz natychmiastową odpowiedź przykładowych cen z róznych ubezpieczalni. Ogólnie na skuty (ang. scoots) nie jest źle, ja za pełne OC, AC i NW płace niecałe £90/rok
pawelneos Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Ja bywam w Glasgow ale tu w Glasgow jest tylko duży kleb wespiaży a inne skutery czy motocykle tak się nie integrują .Wiem że dużo jest skuterowców w UK i to nawet polaków ale też ciężko ich zjednoczyć
Kuba_Wiosna Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Leeds - Sheffield - Manchester głównie Vespy i Lambretty spotykam, ale sąsiad jeździ Can-Am'em (inwalida bez nogi), kilku znajomych na mieście ma majki 400, dzisiaj nowy facet podleciał Burkiem 125, Polaka żadnego poza mną na 2oo nie spotkałem
Darek1 Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Londyn sie melduje. Moze wreszcie cos ruszymy na tej wyspie!
Mikołaj Opublikowano 22 Września 2013 Autor Opublikowano 22 Września 2013 Fajnie, że jest odzew. Kuba_Wiosna, to masz blisko do Peak District piękne tereny do jazdy i pieszych wędrówek. Darek1, która część Londynu? Kiedyś mieszkałem przez rok na zachodnim - okolice Ealing/Acton.
Darek1 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 I co z tym spotkaniem, panie Shaft????
Mikołaj Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 Ja zawsze chętnie ale troche jesteśmy porozrzucani po tej wyspie. Leeds - Coventry - London. Może ktoś ma jakiś pomysł? PS Chwilowo jestem bez 2oo, za tydzień odbieram nową maszynę, obecną oddaję jutro jako Trade-In
Mikołaj Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 Honda NSS300 Forza. W poniedziałek miałem jazdę próbną w Blade Honda w Stratford-upon-Avon (miasteczko Szekspira, to tak przy okazji ) i bardzo mi maszynka sie spodobała. Wcześniej testowałem nowego Burgmana 650 (bardziej z ciekawości niż chęci kupna bo pomimo że to niezły sprzęt, to za duży, za drogi i za nieporęczny do codziennej eksploatacji), oraz Piaggio X10 (bardzo fajny skuter ale obawiam sie wysokiej deprecjacji). Miała być jeszcze jazda T-Maxem ale mimo usilnych starań dilera (i bardzo sympatycznej obsługi) nie udało im się znaleźć egzemplarza demo. W sumie to nawet lepiej bo cena kosmiczna. http://www.bladegrouphonda.co.uk/honda/honda/new-honda-bikes/scooters/2013honnss399forza.htm
Darek1 Opublikowano 27 Września 2013 Opublikowano 27 Września 2013 Gratuluje. To wykrec szybciutko pierwsze mile i zorganizujmy weekend w Paryzu. Moze znajda sie chetni. Znam bardzo tanie noclegi
Mikołaj Opublikowano 27 Września 2013 Autor Opublikowano 27 Września 2013 Brzmi bardzo zachęcająco. Jakieś schronisko a'la PTTK czy coś w tym stylu?
Darek1 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Jest siec hoteli Formula1. Bardzo proste pokoiki. Moga spac 3 osoby. Ceny za pokoj, pomiedzy £22-£35. Podzielone na dwa lub trzy, to grosze. Krzystalem kilka razy. Jestem zadowolony.
Miro71 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 sorki ze sie wtracilem, ale jak bedzie spotkanie w Paryzu i bedzie mi odpowiadal Termin to chetnie do Was sie dokulam Moze Jarek_PL tez by dolaczyl ... Bede sledzil ten temat Pozdrawiam
Darek1 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Czesc Miro. Mialem dzisiaj do Jarka napisac. Moze jego Kuba tez by sie wybral. Bylo by milo podsumowac sezon motocyklowy na Pigalle, hehe.
Jarek_PL Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 No w końcu coś i w tej części świata zaczyna się kręcić :-) Jestem obecny i chętnie się z wami spotkam jeśli tylko termin tej " pijackiej wycieczki" nie wypadnie w drugi weekend października, bo ze spotkania na mierzei wiślanej nie zrezygnuje. Widzę że szykują się chrzciny najmłodszego synia Mira :-) Miro podaj termin jaki by najbardziej Ci pasował . Myśle że ja, Darek1 i pozostali Angole moglibyśmy dostosować się do ciebie ( masz najdalej) tylko nie czekaj do pierwszych mrozów ;-) Ps. Darek1 wiadomość na PM dostałem .
Darek1 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Dzieki Jaro za odpowiedz. Czyli temat rosnie. Dobrze. Miro w kalendarz, ja jestem zawsze gotowy, wiec ze mna nie ma problemu.
Mikołaj Opublikowano 28 Września 2013 Autor Opublikowano 28 Września 2013 Ehh raczej nie dam rady tak szybko się na Paryż ustawić, Październik/listopad odpada na dalekie eskapady, jesteśmy w trakcie zakupu domu i czekają nas przeboje remontowo-przeprowadzkowe. Nie wspomnę już że budżet mocno napięty. Może skrzyknijmy towarzystwo zachodnio-europejskie do Londynu? Hotele Formule1 są też w UK, więc z tanimi noclegami nie ma problemu. Ja z resztą mogę pare osób przenocować tyle że mieszkam ok 150km na północ od stolicy.
Darek1 Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Oczywiscie, ze pomyslimy aby cos zorganizowac w Londynie. Zrobimy Burgmanie w ACE CAFE hehe.
Mikołaj Opublikowano 28 Września 2013 Autor Opublikowano 28 Września 2013 Pewnie, może być i Ace, z resztą co jak co ale dobrych knajp w Londynie nie brakuje
Jarek_PL Opublikowano 28 Września 2013 Opublikowano 28 Września 2013 Ja jestem ZA! Podoba mi się w Londynku i lubię tamtejszą atmosferę w pubach.
Rekomendowane odpowiedzi