Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czerwiec 2013 w zach-pom

burgifan

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze

Możemy jeszcze spotykać się na fejsbuku! :)

A tak serio, ja staję otworem do każdej dobrej propozycji. Choć do Pleciugi już się przyzwyczaiłem... Dostosuję się do większości (jak to ktoś kiedyś powiedział: mam swoje zdanie na ten temat, ale się z nim nie zgadzam) :cowboy:

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArtCho

30

• burgifan

23

• wooferai

20

• Rzelu

19

Top użytkownicy w tym temacie

twitter i nasza klasa też mogą być tylko wydaje mi się ,że trochę ciężko będzie wjechać skuterem - ale może się mylę - nie próbowalem

• Sympatycy

Volf, w związku z tym, że byłem "lekko" spóźniony, to tak się śpieszyłem, że nie zauważyłem, ale pewnie tak...

Do zobaczenia następnym razem.

• Klubowicze

Ja nie dam rady...

W niedzielę proponuję pojawić się na Jasnych Błoniach o godz. 15.00

- przewidywany grupowy przejazd przez miasto pod hasłem "Kierowco pozwól żyć".

http://lima.home.pl/...4247&rowstart=0

Ja nie dam rady...

A ja se tak myślę, że będę 10.30 jutro na stacji BP w Lubieszynie (po lewej stronie tuż przed granicą).

Kierunek Prenzlau.

Jakiś kebab i takie tam. (ew.godzinka wolnego na miejscu - shopping)

Mój kolega, Adam Instruktor, pewnie niektórzy z Was go znają, napisał na fejsie takie coś:

"Hej chłopaki. Koleżanka robi 25 urodziny. Niestety wszystkie limuzyny w mieście są zarezerwowane. Pomóżcie i podwieźcie Laski do klubu. W zamian koleżanka oferuje bony do fryzjera lub kosmetyczki o wartości 50zł. Impreza ma się odbyć w tą sobotę o 21.30 na starym mieście i kończyć w lulu club. Tą trasę Laski chcą przejechać na motocyklach. Nie będą miały kasków (musicie znaleźć jakieś garnki) ale będą wyposażone w krótkie spódniczki :) Zainteresowani proszeni są o kontakt ze mną poprzez wiadomości prywatne (organizatorka chce aby to była niespodzianka)"

Rozmawiałem z nim, zbiórka o 21.30 na Wałach i przejeżdżamy od razu na stare miasto, jak ktoś chętny to dawajcie z dodatkowymi kaskami, trzeba sobie pomagać, nie ?

Dzięki Remik za wspólną wycieczkę do Prezlau. Niestety powrót był deczko bolesny.....

Ślizg wizg dym itp.

Staszica - wyjazd z manhatanu. Starsza Pani śmig z pasa na pas i skręt.

I wystarczyło.

Brak wprawy doświadczenia i heble na maksa.

I myk, się ładnie złożyłem na prawy boczek.

Policja itp.

Pani dostała mandat 500 zł i 6 ptk.

Mi zabrano dowód rejestracyjny.

Ot i podsumowanie wycieczki.

Ale jest super.

P1080365_zps586b1153.jpg

P1080364_zps2404948d.jpg

P1080361_zps58500ced.jpg

P1080369_zps74b7c0d9.jpg

P1080366_zps3a58953a.jpg

P1080378_zps5f5a6fd0.jpg

P1080377_zpscb178439.jpg

Arek! Ciesz sie ze tak sie skończyło! Pal sześć skuta i ciuchy, zdrowie najważniejsze!!!!!! Jeśli bedziesz potrzebował jakiejkolwiek pomocy to numer znasz!!! Współczuje bo miałem podobna akcje 2 lata temu! Hmmm wycieczka fajna ale koniec nie za ciekawy, mam tylko nadzieje ze koszulka sie młodemu spodobała :)

Bo nie są stwierdzić czy moto nie dostało wewnętrznie (np.układ kierowniczy) i muszę zrobić przegląd 2oo.

Wszyscy wiemy że przegląd to fikcja. Bo kto mi zbada ten układ jezdny na przeglądzie??

Pal licho przegląd.

Grunt żem cały.

Ale ciepło było. :-)

Myślałem że przywalę, więc klamki na maksa nacisnąłem i złożyłem się pięknie.

Brak zimnej krwi...inaczej zabrakło doświadczenia...wyczucia...

A może i szczęście zże się wyłożyłem nie z własnej woli. ( w bajki, że wyłożył się specjalnie)

ABS to teraz moje pragnienie :-))

• Sympatycy

Arek,

współczuję... Dobrze, że Tobie się nic nie stało a skuter da się naprawić.

Jakiś czarny tydzień dla szczecińskich maxi skuterowców... dzisiaj Ty, a w czwartek nasz nowy kolega Janusz, "przeszlifował" swojego nowego, białego Pantheona, którego mieliście okazję podziwiać tydzień temu na spocie...

Pani w Toyocie zajechała mu drogę na Arkońskiej pod samym szpitalem, gwałtownie hamując, też położył go na prawym boku... Niestety On (ubrany jak typowy Włoch - t-shirt, krótkie spodenki i sandały) i Pantheon odnieśli znacznie więcej obrażeń... Janusz po kilkugodzinnych opatrywaniach i obdukcji szpitalnej wyglądał jak mumia egipska, a Pantheona przywiozłem busem do Polmozbytu... Teraz obu czeka kilkutygodniowa rekonwalescencja...

Arek, pozdrawiam serdecznie i szybkiego powrotu na drogę !

• Klubowicze

Współczuję... Nie będę powtarzał tego, co napisali poprzednicy, ale mam nadzieję, że naprawa pójdzie z jej OC!

Mam również nadzieję, że to ostatni przypadek z czarnej (mniej lub bardziej) serii: Rzelu, Kowal, Janusz, Ty, MelMaciek też połamał szybę (roztopiony asfalt nie utrzymał skuta na nóżce), Markowi też się pojazd obalił, a i Urbiemu i mojemu synowi również (choć trzy ostatnie bez ruchu, "tylko" sama wywrotka - synowi ułamał się hebelek sprzęgła).

Tfu tfu! Na psa urok!

wooferai współczuję i mam nadzieję, że Ty jesteś cały - skuter zawsze da się naprawić zwłaszcza , że z tego co piszesz to naprawiasz w najlepszym warsztacie w mieście na koszt OC tej pani tylko nie zgadzaj się na używane części - pogadaj z Urbim w końcu jest szefem lakierni i blacharni w hondzie więc pewnie będzie mógł pomóc i szybko i sprawnie rozwiązać tą sytuację - pozdrawiam

Dopiero dzisiaj wszystko mnie boli.

Wczoraj się znieczuliłem, a od 4 rano już nie spałem, bo znieczulenie się ulotniło i nawalało mnie między łopatkami i inne takie miejsca.

Skoczyłem dziś na Unię Lubelską fotkę kręgosłupa sobie zrobić - wszystko w porządku.

Ogólnie lekarz stwierdził stan dobry i zalecił odpoczynek.

Jak byłem na Uni to przywieźli laskę (ładna blondyna) z wypadku na motocyklu.

Jak wychodziłem to właśnie jej zdejmowali kołnierz, więc też miała farta tym razem.

• Klubowicze

A mnie pokręciło... :confused::mad2:

Być może przez jazdę w samej koszulce, albo w ogóle - przewiało (gorąco, człowiek robił przeciągi, żeby było chłodniej). Chyba mogę zapomnieć o jeździe na parę dni...

To chyba jakieś fatum, bo ja jestem połamany na maxa, mam coś z kręgosłupem, na zdjęciu wyszło mi jakieś zwyrodnienie, tzw. choroba kierowców; boli mnie głowa, kręgi szyjne z tyłu i cała lewa ręka. Biorę zastrzyki które wcale nie pomagają i do tego dostałem skierowanie do szpitala jak mi dalej nie przejdzie...

• Klubowicze

To chyba jakieś fatum, bo ja jestem połamany na maxa, mam coś z kręgosłupem, na zdjęciu wyszło mi jakieś zwyrodnienie, tzw. choroba kierowców; boli mnie głowa, kręgi szyjne z tyłu i cała prawa ręka. Biorę zastrzyki które wcale nie pomagają i do tego dostałem skierowanie do szpitala jak mi dalej nie przejdzie...

Gratulacje... :confused:23_130_2.gifzezloszczony.gif

• Sympatycy

Arku, po pobieżnych oględzinach Twojego Kymco, wykonanych w oparciu o załączone zdjęcia, naprawa Twojego skutera może wynieść, wstępnie, około 4500zł - 5000zł - niestety próbowałem wykonać kalkulację naprawy w programie Audatex, ale niestety Kymco nie podaje danych Xcitinga... - wykonałem kalkulację porównawczą na innym modelu skutera Kymco...

Jeśli chodzi o naprawy motocykli Kymco, to podobno Motor Garaż jest przedstawicielem tej marki...? Chociaż na oficjalnej polskiej stronie Kymco, jako dealerów w Szczecinie podają Bomako, MOTO ARS i W.W. MOTO...

Jeśli mógłbym Tobie jakoś pomóc - dzwoń lub podjedź.

Pozdrawiam