Darek400 Opublikowano 13 Listopada 2022 Opublikowano 13 Listopada 2022 3 godziny temu, RONIN napisał(a): Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do żywotności silnika i skrzyni dct No jest szał, tym bardziej że kupiłem CTX w tej samej konfiguracji
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Listopada 2022 Klubowicze Opublikowano 13 Listopada 2022 5 godzin temu, wuja69 napisał(a): No to jest konkret ,tym bardzej cieszy,że wczoraj zakupilem Integrę i po oswojeniu się z automatem( zajelo to przeszło 400km...) banan z buzi nie schodził 🙂 . Gratuluję jedynie słusznej decyzji. Niech wozi bezpiecznie 😀
wuja69 Opublikowano 13 Listopada 2022 Opublikowano 13 Listopada 2022 12 minut temu, Piootr napisał(a): Gratuluję jedynie słusznej decyzji. Niech wozi bezpiecznie 😀 Dziękuję za dobre słowa, będę potrzebował pomocy w podjęciu decyzji co do wyboru kufrow bocznych i ich mocowania.
RONIN Opublikowano 13 Listopada 2022 Opublikowano 13 Listopada 2022 Doczytałem w innych komentarzach, że to wynik z 2019r, czyli ponad 60tkm rocznie, chłopak rozwoził NCkiem pizzę.😉
andrzejleo_az Opublikowano 14 Listopada 2022 Opublikowano 14 Listopada 2022 18 godzin temu, wuja69 napisał(a): Dziękuję za dobre słowa, będę potrzebował pomocy w podjęciu decyzji co do wyboru kufrow bocznych i ich mocowania. Gratuluję zmiany na lepsze 🙂 Na kufry masz trochę czasu - będziesz miał o czym myśleć w zimowe wieczory
wuja69 Opublikowano 25 Listopada 2022 Opublikowano 25 Listopada 2022 Dzięki za dobre słowa, mam prośbę a mianowicie - brakują mi narzędzia będące na wyposażeniu Integry .Bardzo proszę, o ile ma Ktoś możliwość zrobienia zdjęcia tych kluczy to prosiłbym o fotki ,jest wśród używek tego trochę ale chciałbym mieć pewność ,że kupuje odpowiednie. Proszę o pomoc.
Klubowicze Piootr Opublikowano 25 Listopada 2022 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2022 2 godziny temu, wuja69 napisał(a): Dzięki za dobre słowa, mam prośbę a mianowicie - brakują mi narzędzia będące na wyposażeniu Integry .Bardzo proszę, o ile ma Ktoś możliwość zrobienia zdjęcia tych kluczy to prosiłbym o fotki ,jest wśród używek tego trochę ale chciałbym mieć pewność ,że kupuje odpowiednie. Proszę o pomoc. Absolutnie nie zawracaj sobie tym zestawem głowy. Nie będzie ci to potrzebne. Ja nawet tego jeszcze nie rozpakowałem. Leży pod kanapą jak go japoniec zapakował w fabryce.
wuja69 Opublikowano 25 Listopada 2022 Opublikowano 25 Listopada 2022 A dzięki myślałem o konieczności przestawiania amortyzatora do jazdy we dwoje.
Qadrat Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 5 godzin temu, wuja69 napisał(a): Dzięki za dobre słowa, mam prośbę a mianowicie - brakują mi narzędzia będące na wyposażeniu Integry .Bardzo proszę, o ile ma Ktoś możliwość zrobienia zdjęcia tych kluczy to prosiłbym o fotki ,jest wśród używek tego trochę ale chciałbym mieć pewność ,że kupuje odpowiednie. Proszę o pomoc. https://www.bike-parts-honda.pl/honda-motocykl/700-MOTO/INTEGRA/2013/NC700DD/Frame/TOOLS--BATTERY-BOX/67083/F_43/2/30432 1
wuja69 Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 9 godzin temu, Qadrat napisał(a): https://www.bike-parts-honda.pl/honda-motocykl/700-MOTO/INTEGRA/2013/NC700DD/Frame/TOOLS--BATTERY-BOX/67083/F_43/2/30432 Dzięki za linka, ale klucza hakowego tam nie ma niestety.
Qadrat Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 3 minuty temu, wuja69 napisał(a): Dzięki za linka, ale klucza hakowego tam nie ma niestety. Widocznie nie był dołączany przez producenta do zestawu narzędzi. Akurat ten katalog to dokładnie to samo czym się posługuje serwis Hondy - bo prowadzi to warszawskie MCS czyli dealer Hondy 🙂 Kup sobie po prostu klucz hakowy nastawny w sklepie z narzędziami i po problemie. Zmierz tylko średnicę nakrętki regulującej i kup klucz z przedziałem średnic odpowiadającym średnicy regulacji. Tak teraz patrzę na schemat i już chyba wiem czemu nie masz tego klucza. W Integrze nie masz typowej regulacji amortyzatora i Honda woli aby zwykły użytkownik tam nie grzebał. Masz taki amortyzator: https://www.bike-parts-honda.pl/honda-motocykl/700-MOTO/INTEGRA/2013/NC700DD/Frame/REAR-SHOCK-ABSORBER-2-/67084/F_34/2/30433 Porównaj sobie amortyzator z mojej SH300i, u mnie jest dołączany klucz hakowy do regulacji. Z tą różnicą, że u mnie przy dolnym mocowaniu amortyzatora są na wierzchu oczka z numerowaną podziałką i tutaj Honda pozwala majstrować użytkownikowi przy twardości zawieszenia: https://www.bike-parts-honda.pl/honda-motocykl/300-SCOOTER/SH/2014/SH300AE/Frame/REAR-SHOCK-ABSORBER-2-/72101/F_36/2/16332
wuja69 Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 Dzięki za radę tak zrobię. Pozdrawiam. Ps. chyba znalazłem https://allegro.pl/oferta/zestaw-kluczy-klucze-motocyklowe-oryginal-honda-10632378356
Qadrat Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 20 minut temu, wuja69 napisał(a): Dzięki za radę tak zrobię. Pozdrawiam. Ps. chyba znalazłem https://allegro.pl/oferta/zestaw-kluczy-klucze-motocyklowe-oryginal-honda-10632378356 Tylko pamiętaj jedno: ten klucz z ogłoszenia co podałeś pasuje tylko i wyłącznie do jednej konkretnej średnicy nakrętki od regulacji napięcia wstępnego sprężyny. Czy to jest akurat ten dokładnie hakowiec do regulacji przy górnym mocowaniu w Integrze? Tego nie wiem. Lepiej się upewnij i zapytaj zanim wydasz stówkę. Bo tych kluczy na pewno Honda dawała kilka różnych rodzajów, miałem taki kiedyś na wyposażeniu CB500 ale był o połowę krótszy za to z większą średnicą. Albo po prostu kup hakowca nastawnego, dużo łatwiej się nim "manewruje" przy nakrętce niż sztywnym kluczem z zestawu.
wuja69 Opublikowano 26 Listopada 2022 Opublikowano 26 Listopada 2022 Dobra rada, o tym nie pomyślałem.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Maja 2023 Administrator Opublikowano 2 Maja 2023 Taka RC62 wypatrzona przy deptaku w IT
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Marca Administrator Opublikowano 15 Marca Niezbędnik podczas jazdy w trasie. Pakiet deflektorów, który znacząco poprawiają aerodynamikę ochronną przed wiatrem na wysokości głowy i nóg. Warto wiedzieć, że OE deflektory nóg w Integrze są inne dla RC62 i inne dla RC71/89.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 15 Marca Klubowicze Opublikowano 15 Marca 3 godziny temu, MariuszBurgi napisał(a): Pakiet deflektorów, który znacząco poprawiają aerodynamikę ochronną przed wiatrem na wysokości głowy i nóg. Warto wiedzieć, że OE deflektory nóg w Integrze są inne dla RC62 i inne dla RC71/89. Cieszę się, że się przydały... Mocno robią swoją robotę? (boczne skrzydełka)...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Marca Administrator Opublikowano 15 Marca Skrzydełka OE Hondy robią robotę. Montowane kiedy jeszcze było chłodno, więc pora na test przed i po idealna. Brak jakichkolwiek podmuchów od kolan w dół. Miałem w RC89 i teraz tego brakowało.
wuja69 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Mam prośbę o podanie rozstawu otworów mocujących szybę w osi pionowej w Integrze 750( od środka do środka). Potrzebne mi to jest by zweryfikować regulatory do szyby dostępne u Chińczyków, jedne są dedykowane do 700tki a inne zarówno do 700tki i do 750ki . Wymiar podawany w ogłaszaniu to 130mm a umie jest 135mm ( 700tce).Bardzo proszę o pomoc.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 24 Marca Klubowicze Opublikowano 24 Marca Niestety, miesiąc temu sprzedałem NC750D Integra, więc nie zmierzę, ale kupowałem przed sprzedażą gumki mocowania szyby (by przyszły właściciel, nie miał problemów) i z tego co pamiętam, te części były współdzielne... Zerknij tutaj... Honda Parts
wuja69 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Dziękuję za pomoc ,zamówiono - na schematach szyby są takie same więc może będzie pasować. A te gumki można wymienić od ,,góry,,? bez rozebrania czaszy?
Rekomendowane odpowiedzi