Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Maja 2016 Administrator Opublikowano 23 Maja 2016 Inny śmieszny gokart
Bogart58 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 ...no proszę. Nawet nie wiedziałem że jest na Burgmani wątek o cabrio Skoro jest, to pozwolę sobie zaprezentować autko które od ponad roku zagościło w moim garażu. CHRYSLER CROSSFIRE ROADSTER - silnik V6 3,2 (218 KM) - 5-biegowy automat - tylni napęd - prędkość max. 250 km/h - pierwsza setka w 6,5 sek. tak naprawdę pod maską kryje się Mercedes SLK Crossfire posiada potężne koła. Przód 225/40/18 Tył 255/35/19 dzięki temu doskonale trzyma się drogi a frajda z jazdy przy większych prędkościach jest ogromna. moim zdaniem ma przepiękną "dupkę" Wnętrze, tapicerka, drzwi w pięknej kremowej skórze. Pomimo swoich 9 lat ma przejechane zaledwie niecałe 25 tyś. mil. Ma jedną podstawową wadę. Sezon cabrio w Polsce trwa właściwie o połowę krócej niż sezon motocyklowy. Crossfire najczęściej stoi i zawala miejsce w garażu. W ubiegłym roku przejechał zaledwie 2000 mil.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Maja 2016 Administrator Opublikowano 23 Maja 2016 tak naprawdę pod maską kryje się Mercedes SLK Ogólnie mocno powiązany z R170... a kokpit wręcz ten sam
Bogart58 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Ogólnie mocno powiązany z R170... a kokpit wręcz ten sam Tak, to prawda. Kokpit w Crossfire zrobiony jest bardziej po "amerykańsku". Niektórych razi ten nieco tandetny styl. Ja jestem miłośnikiem amerykańskich aut. Mnie taki design absolutnie satysfakcjonuje.
Sqad Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Nawet niezłe osiągi jak na 218 koni, automatyczną skrzynie i ogromnego kapcia z tyłu. Miałem RX8 w wersji 231km to setkę robiła w 6.2 w manualu
dr.big Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Smieszny gokart ... Do tego budzący na ulicy bardzo pozytywne emocje, o czym miałem okazję się już wielokrotnie przekonać ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Lipca 2016 Administrator Opublikowano 18 Lipca 2016 budzący na ulicy bardzo pozytywne emocje... ... i gwiazda teledysku
dr.big Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Co prawda oglądałem bez dźwięku, ale od razu widać, że to 'śpiewaki' ponad miarę ... Po ok. 2 tys km, spalanie malutkie- 7,5 L/100km, widziałem do tej pory 2 sztuki i co najdziwniejsze, kierowcy Streetka pozdrawiają się ... Też czerwony, ale jaki banalny ...
dr.big Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Moje prywatne spostrzeżenia na temat składania/rozkładania dachu manual vs. elektryczny/hydrauliczny... Rozłożenie/złozenie dachu to ok. 10 sekund, no dobra takie dokładne i uważne to ok. 15 sek. Odpada ewentualna awaria elektryki, hydrauliki, krańcówek i nie wiem czego jeszcze, a wtedy trzeba korzystać z załączonej korbki, jako systemu awaryjnego do zamknięcia. Po dogłębnym "przerobieniu" kilku systemów powiem krótko: ja wybieram jednak dach manualny ...
dr.big Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Takie sobie, na starym miejscu ... Tanie, proste, zadowalające. PS. Lekkie pudełko, na zakrętach niezastąpione, przeładowane fury "letników" mające nawet po trzy razy więcej koni dają szansę jedynie "miszczom prostej"...A homologowane do tego modelu i dołożone dystansy po 10 cm na oś potęgują jedynie uczucie "gokarta" ... Przydałoby się jeszcze zmienić zawieszenie na jakiegoś sportowego Bilsteina- Eibacha B12, ale to już nie w tej sztuce... No I oczywiście ...
dr.big Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Jeszcze mniejszy od Streetka i mooocno rzadki Kei-Car... Daihatsu Copen pierwszej generacji...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Lipca 2017 Administrator Opublikowano 28 Lipca 2017 Dnia 14.02.2017 o 15:09, dr.big napisał: Jeszcze mniejszy od Streetka i mooocno rzadki Kei-Car... Daihatsu Copen pierwszej generacji... Innym rarytasem z grupy Kei-car jest Honda Beat... Design by Pinifarina.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Listopada 2017 Administrator Opublikowano 17 Listopada 2017 Paliwko pod korek, podtrzymanie 12V podpięte. Zostało nakryć kołderką i życzyć słodkich snów wyczekując wiosennego słoneczka
dr.big Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Mój wylądował już 31.10 z racji sezonowych rejestracji do końca marca w garażu, pod pokrowcem ...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 8 Grudnia 2017 Administrator Opublikowano 8 Grudnia 2017 Grudzień to w naszej strefie klimatycznej słaby miesiąc dla fanów cabrio ...Ale dobry na prezenty w temacie
dr.big Opublikowano 5 Marca 2018 Opublikowano 5 Marca 2018 Dnia 23.05.2016 o 14:45, Bogart58 napisał: Crossfire (...) Podoba mi się ponadprzeciętnie... ale, najbardziej jednak w wersji coupe ? . Bo niebieskie są najlepsze ? ...
dr.big Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Coś "starszego" ? ... Dnia 2.05.2016 o 14:58, pawel883 napisał: Ford fajny ale strasznie podatny na rdze.(szukałem dla córy) Zgadza się Pawle, ruda zgaga? była jednak ukryta w mojej Streetka. I po ponad roku użytkowania zaczęła wyłazić.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Marca 2022 Administrator Opublikowano 23 Marca 2022 Dziś w Stolicy było przeszło 20°C... więc sezon na #bez_dachu uważam za rozpoczęty
tomekmajesty Opublikowano 25 Marca 2022 Opublikowano 25 Marca 2022 Bywając w UK widzę jak kabrioletami z otwartym dachem jeździ się przy niższych temperaturach a nawet przy lekkim deszczyku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Maja 2022 Administrator Opublikowano 20 Maja 2022 Wczoraj na nocnym spocie pod Narodowym spotkanie i rozmowa z właścicielem nietuzinkowego i mega rzadkiego w EU Kei Car'a...Honda Beat Cabrio MY1991 z dokładkami MUGEN'a - i co najważniejsze, zarejestrowana w PL 🤩 1
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Jako, że dziś oficjalny Dzień Cabrio, więc weekendowo taka sytuacja
Klubowicze grzybek Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Klubowicze Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Właśnie dziś mój kolega mieszkaniec Żnina przekazał fotorelację z tego zlotu cabrio, lecz nie z tamtejszej cukrowni, lecz z rynku żnińskiego. Podobno miało się zjechać ok. 500 pojazdów😵
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Przesadził Wg mojej wiedzy w 4 dniowej imprezie wzięło udział oficjalnie ok 130-140 aut, co daje ~250 uczestników. Dziś na rynku w Żninie było bardzo tłoczno. Pewnie ktoś "bokiem" się wbił M.in miało tu miejsce zsynchronizowane otwieranie dachów przy akompaniamencie ACDC. Jeszcze kilka fotek z dziś.
Rekomendowane odpowiedzi