Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Szczerze, to głównie na Ciebie Arturze liczyłem i się nie zawiodłem !OK Tylko teraz mam mętlik w głowie ;) Czy pojechać do Wolgast czy pojechać do Karnin :( Chyba muszę się z tym przespać :)

:P Pojedź do Wolgast. Tam jest więcej do zobaczenia. Jeśli okaże się, że w drodze do Świnoujścia macie jeszcze zapas czasu, to warto zboczyć do Karnin. Ale z doświadczenia wiem, że sporo czasu zajmuje dojazd do Wolgast na spokojnie. A w Świnoujściu czeka na Was nagroda - można przejechać promem miejskim wjeżdżając tam gdzie rowery.

Nie wiem jakie zaopatrywania kulinarne macie, ale warto zjeść bockfisch mit Brötchen (czyli panierowana rybka smażona z bułką) - ceny zróżnicowane (ok. 3-4 Euro). Smacznego kebaba jadłem tu (przy jakimś centrum handlowym) - sycący i niedrogi. A poza tym w centrum handlowym są toalety i można się przygotować do dalszej drogi. !OKK

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wooferai

25

• Rzelu

23

• Samba

18

• bilety

17

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:P Pojedź do Wolgast. Tam jest więcej do zobaczenia. Jeśli okaże się, że w drodze do Świnoujścia macie jeszcze zapas czasu, to warto zboczyć do Karnin. Ale z doświadczenia wiem, że sporo czasu zajmuje dojazd do Wolgast na spokojnie. A w Świnoujściu czeka na Was nagroda - można przejechać promem miejskim wjeżdżając tam gdzie rowery.

Nie wiem jakie zaopatrywania kulinarne macie, ale warto zjeść bockfisch mit Brötchen (czyli panierowana rybka smażona z bułką) - ceny zróżnicowane (ok. 3-4 Euro). Smacznego kebaba jadłem tu (przy jakimś centrum handlowym) - sycący i niedrogi. A poza tym w centrum handlowym są toalety i można się przygotować do dalszej drogi. !OKK

Chyba rozłożymy to na 2 razy. Teraz pojedziemy do Karnin i potem tą piękną, równą drogą. A drugim razem Wolgast i Peenemunde.

A Backfish jadłem w czwartek w Berlinie z sosem koperkowym. Szczerze, lepsze niż kebab. Aczkolwiek kiedyś jadłem super kebaba w Poczdamie. Nie dość, że kosztował 2.5 € to nie mieścił mi się w dłoniach i był z baraniną ;) Jutro poszukam w Empiku czy gdzieś dobrej mapy i w sobotę raczej wyjazd :)

Opublikowano

W Peenemunde byłem na 2oo właśnie w czwartek :( , a kebaby to można jeść tylko ze sprawdzinego miejsca (w Berlinie jem tylko z jednego) z cielęciny z lekkim dodatkiem jagnięciny i 100% bez domieszaniej (bo taniej) wieprzowiny :) . Z przydrożnych imbissów to zazwyczaj niezjadliwa papka :) ...

Opublikowano

Ja tymczasem zapraszam tradycyjnie na kawę, E98 (5,34) i powietrze z kompresora. Dziś i jutro.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja tymczasem zapraszam tradycyjnie na kawę, E98 (5,34) i powietrze z kompresora. Dziś i jutro.

jak ktoś się wybiera to proszę o SMS-a o której będzie. Od teraz nie będę miał kompa do wieczora

Opublikowano

To do Rzela to bym się wybrał, ale jutro. :)

Można by obgadać trasę na sobotę.

• Klubowicze
Opublikowano

To do Rzela to bym się wybrał, ale jutro. :naughty:

Można by obgadać trasę na sobotę.

Tak tak, obgadajcie. Mnie nie ma, więc tym razem do Rzela nie wpadnę, ale wracam w piątek wieczorem i w sobotę rano chętnie się przejadę. Jak zwykle do 15.00-16.00.

• Klubowicze
Opublikowano

Znaczy dzisiaj 20:30 ?

Opublikowano

Tak, dzisiaj u Rzela koło 20.00.

Ja powinienem być już wcześniej.

Opublikowano

To mamy jakieś pomysły na sobotni wypad?

Może faktycznie tym razem do DE, bo do Drawna trochę nas wytrzęsło po dziurach.

Opublikowano

Też wolałabym DE. Ma być ładna pogoda więc jade z Wami :P

Opublikowano

Ja dzisiaj samotnie zrobiłem objazdówkę Zalewu (plany na sobotę nie wypaliły). Pogoda jest ekstra!! Kilka zdjęć :)

IMGP5602.JPG

IMGP5612.JPG

IMGP5660.JPG

IMGP5706.JPG

IMGP5730.JPG

A takie widoki miałem po drodze :D

IMGP5737.JPG

• Klubowicze
Opublikowano

Ja dzisiaj samotnie zrobiłem objazdówkę Zalewu (plany na sobotę nie wypaliły). Pogoda jest ekstra!! Kilka zdjęć :D

(...)

Widzę, że zahaczyłeś o Karnin. Prawda, że fajne miejsce? :) Ückermünde też :)

Co do wyjazdu w sobotę, to - jak to się mówi - staję do Was otworem! :) Tradycyjnie mam czas od rana do ok. 15.30 i chętnie się dołączę, choć tym razem wolę nie być przewodnikiem - jakoś mam wrażenie, że chyba za wolno jechałem... !wchair !scooter !scooter !scooter !scooter

Opublikowano

Jest super! Ten most, marina i obok w wiosce jest jeszcze stary cmentarz :) Ogólnie zrobiłem 3 przystanki: Ueckermünde, Anklam i Uznam (most na Uznam, Karnin i Pudagla). Ale nie wiem czemu, ale w Niemczech nikt na drogach się nie śpieszy. Jest ograniczenie do 30 km/h i tyle jadą, nikt się nie wyrywa. Za wioską ograniczenie do 100 km/h, droga ładna (jak każda u nich z resztą), jedzie tir 70 km/h i nawet nikt nie pomyśli wyprzedzać. W Polsce nie do pomyślenia :D Ładna też była droga ze Świnoujścia do Wolina !OK

Ale i tak największe wrażenia dostarczały mi... kasztany :) Długa aleja i same kasztany rosną, następnie zakręt i leżące kasztany !TAZ A i znaki: Strassenschaden :) Fajne mają te popsute drogi, jak u nas nowe :)

Opublikowano

No to śmigajcie Panie i Panowie jutro do DE.

Życzę miłej przejażdżki !scooter . A pogoda ma być podobno super.

Ja niestety tym razem odpadam ze względów zdrowotnych ;) , będę miał za dużo złych i niedobrych !TAZ promili we krwi po dzisiejszym wieczorze !piwko.

• Klubowicze
Opublikowano

Jest super! Ten most, marina i obok w wiosce jest jeszcze stary cmentarz :) Ogólnie zrobiłem 3 przystanki: Ueckermünde, Anklam i Uznam (most na Uznam, Karnin i Pudagla). Ale nie wiem czemu, ale w Niemczech nikt na drogach się nie śpieszy. Jest ograniczenie do 30 km/h i tyle jadą, nikt się nie wyrywa. Za wioską ograniczenie do 100 km/h, droga ładna (jak każda u nich z resztą), jedzie tir 70 km/h i nawet nikt nie pomyśli wyprzedzać. W Polsce nie do pomyślenia whist Ładna też była droga ze Świnoujścia do Wolina !OK

Ale i tak największe wrażenia dostarczały mi... kasztany :D Długa aleja i same kasztany rosną, następnie zakręt i leżące kasztany !TAZ A i znaki: Strassenschaden :D Fajne mają te popsute drogi, jak u nas nowe :D

No i właśnie dlatego jakoś wolę jeździć tam, a nie u nas... Przepraszam za brak patriotyzmu... ;)

09:30 na BP na Gumieńcach? (przy rondzie; nie na Wojska!)

Opublikowano

Ja niestety mogę dopiero o ok. 10.30 bo na 10 zawożę córę na zajęcia.

Ewentualnie będę Was gonił.

Opublikowano

Gdzie dokładnie jest ta stacja BP? Chętnie pojadę z Wami ale nie wiem w końcu na którą godzinę się umawiamy? Może ArtCho pójdzie na kompromis i wszyscy umówimy się na 10.30?

• Klubowicze
Opublikowano

przepraszam, ale musze anulowac moj wyjazd. Stoje od 40 minut w jakims dziwnym korku na parkingu lotniskowym w Berlinie i nie moge wyjechac. Jakas paranoja. Wszystko stoi...

Opublikowano

Ja w każdym razie postaram się być o 10.30 na BP.

Będziemy improwizować.

BP na rondzie Ku Słońcu/ Europejskiej, Derdowskiego.

Opublikowano

W takim razie ja tez podjade. Moze jeszcze ktos sie skusi?

Opublikowano

I jak udały się dzisiaj wyprawy? :rolleyes:

Opublikowano

Świetnie, chociaż wyruszyliśmy z opóźnieniem, w trójkę. Wspaniałe drogi, kawa i ciacho na rynku przy fontannie. Na pewno strzeliło ponad 200 km.

Pewnie wkrótce SAMBA wrzuci zdjęcia z nowego aparatu.

Opublikowano

To była bardzo udana wycieczka do malowniczej miejscowości Argenmunde w Niemczech. Mogliśmy to wszytko podziwiać dzięki Arturowi, który świetnie zna te trasy. Oto kilka zdjęć:

506DSC00018.jpg

961DSC00023.jpg

384DSC00025.jpg

333DSC00028.jpg

958DSC00027.jpg

202DSC00021.jpg

909DSC00016.jpg

129DSC00013.jpg

786DSC00011.jpg

Opublikowano

Super wyprawa.

I mnie tam nie było. :rolleyes:

Mam nadzieję, że w następna sobotę też będzie pogoda, i zabierzcie mnie ze sobą. whist