Krzychu13 Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 MarP świetnie zaplanował trasę (pogody niestety nie ). Było super i za to dziękujemy wraz z pasażerką (od niej specjalne podziękowania dla Artura za uratowanie od zamarznięcia ).
Valdek_Tychy Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 Ma ktoś ochotę przelecieć się dziś na Pieskową Skałę? Krotki wypad bo dopiero ok 13 jakby co to 13.10 stacja BP tychy skrzyżowanie Oswiecimskiej z Katowicką obok browaru.
Tomii Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Aha, zapomniałem napisać, jazda z 600- tami a spalanie wyszło mi 2,6 l/ 100 km
Sympatycy KriSSo Opublikowano 2 Maja 2017 Sympatycy Opublikowano 2 Maja 2017 Raczej to 600-ty jechały z Tobą, nie Ty z nimi . Musiały mieć Ciebie na uwadze, żebyś się nie zgubił. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tomii Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Łojojojo, no tak, schodzę na ziemie aby wrócić do swojego miejsca w szeregu. Ekipa na mocniejszych sprzętach chyba nie miała mi za złe że ich spowalniałem, bo mieli więcej czasu na podziwianie krajobrazu jury ;-)
czemil Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 30 minut temu, Tomii napisał: Łojojojo, no tak, schodzę na ziemie aby wrócić do swojego miejsca w szeregu. Ekipa na mocniejszych sprzętach chyba nie miała mi za złe że ich spowalniałem, bo mieli więcej czasu na podziwianie krajobrazu jury ;-) Również zauważam pewną tendencję. Jak na platance nie pyknie 100-200km to się wycieczka nie liczy. Sprzęty maxi coraz mocniejsze i coraz większe odległości......a ja lubie powoli, bocznymi drogami, podziwiać, wąchać.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 2 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2017 proszę nie siać tutaj wrogiej propagandy jeśli wycieczka jest tak jak tutaj wcześniej zapowiedziana do zamku w Smolniku, zaproszeni są wszyscy to organizator bierze pod uwagę moc mniejszych pojemności , w innym przypadku jest zaznaczane, że wycieczka jest przewidziana z szybszymi prędkościami ( tak jak np. zrobił MISIEK organizując wyjazd do Pekelnych Dolów ) tak więc nikt nikomu nie przeszkadzał, nikt nikomu nie ma za złe , wszyscy zadowoleni , widoki przecudne, prędkości w sam raz
BURISMAN Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 38 minut temu, czemil napisał: .....a ja lubie powoli, bocznymi drogami, podziwiać, wąchać. No to na 125-tce masz to jak w banku, tylko czy wąchanie spalin 600-setek, to jest przyjemność . A tak na poważnie, to ja też jestem za tym by takie wyprawy nie były "przelotami nad atrakcjami", tylko zwiedzaniem i podziwianiem omijanych miejsc, utrwalając je w pamięci, lub na dysku aparatu. Ja nie mam jeszcze wprawy w jeździe skuterem, więc trenuję samotnie , lub z plecaczkiem, by właśnie nie spowalniać grupy i nie być powodem narzekań .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2017 Godzinę temu, BURISMAN napisał: No to na 125-tce masz to jak w banku, tylko czy wąchanie spalin 600-setek, to jest przyjemność . Gwoli ścisłości to 600 wąchały spaliny 125 . A było tych 125cm 4szt. 2 godziny temu, czemil napisał: Również zauważam pewną tendencję. Jak na platance nie pyknie 100-200km to się wycieczka nie liczy. Sprzęty maxi coraz mocniejsze i coraz większe odległości......a ja lubie powoli, bocznymi drogami, podziwiać, wąchać. To że pykło ponad 350 km nie znaczy że nic nie zwiedzaliśmy i gnaliśmy na złamanie karku. Godzinę temu, BURISMAN napisał: A tak na poważnie, to ja też jestem za tym by takie wyprawy nie były "przelotami nad atrakcjami", tylko zwiedzaniem i podziwianiem omijanych miejsc, utrwalając je w pamięci, lub na dysku aparatu. Sam zamek Smoleń (Smolnik czy jakoś tak ) dał mocno w kość podejściem i schodami na wierzę. I do tego pałac w Pilicy i Racławice. Ale było warto.
Klubowicze KasiaP Opublikowano 2 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2017 No to jeszcze nasze zdjęcia z wycieczki
Wiiz Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Joasiu, Twoja mina na moje pytanie czy cześć trasy powrotnej robimy razem wyrażała niesmak na myśl o wolnej jeździe Muszę przyznać że mocno mnie zaskoczyłaś decyzją podróżowania aż do Gliwic Pozdrawiam TaDZIK P.S. Rozumiem że na odcinkach przelotowych możemy spowalniać, jednak w normalnej jeździe już chyba nie jest tak źle? No chyba że się mylę?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2017 16 minut temu, Wiiz napisał: Rozumiem że na odcinkach przelotowych możemy spowalniać, jednak w normalnej jeździe już chyba nie jest tak źle? No chyba że się mylę? Gadanie jest o niczym. Gdybyśmy nie chcieli to nie jeździlibyśmy razem. A skoro zapraszamy na wspólne wypady to znaczy że jest ok.
Yarorot Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Super wycieczka szkoda że nie mogłem jechać. Ja zawsze powtarzam - nieważne na czym, ważne z kim
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 3 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 3 Maja 2017 8 godzin temu, Wiiz napisał: Joasiu, Twoja mina na moje pytanie czy cześć trasy powrotnej robimy razem wyrażała niesmak na myśl o wolnej jeździe wydawało Ci się 47 minut temu, Yarorot napisał: Ja zawsze powtarzam - nieważne na czym, ważne z kim święte słowa jak napisał Artur - jakbyśmy ( my z większymi pojemnościami ) nie chcieli nie jechalibyśmy ( z Wami z mniejszymi pojemnościami ) i chyba odwrotnie ? i może skończmy to pitolenie ? bo robi się potężny OT ( a do tego jest inny wątek )
Sympatycy PawełJW Opublikowano 3 Maja 2017 Sympatycy Opublikowano 3 Maja 2017 To może takWysłane z mojego LG-H818 przy użyciu Tapatalka
Tomii Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 7 minut temu, Robert JAPAN napisał: cos ktoś w niedziele? Ja może jutro gdzieś się kulnę bo w niedzielę znowu ma padać
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 5 Maja 2017 Klubowicze Opublikowano 5 Maja 2017 Ja mam spotkanie z "komunistą"
Sympatycy _ANETA_ 80 Opublikowano 5 Maja 2017 Sympatycy Opublikowano 5 Maja 2017 Spóźnione zdjęcia z wyprawy Marka i Kasi https://goo.gl/photos/MPRbaiGoYKd1f8VBAWysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
BURISMAN Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Moja mini wycieczka do Żywca, w drodze powrotnej Zapora w Goczałkowicach, Pszczyna, i na rybkę do Szałasu w Żorach. Pogoda znośna 15-17C, pająki z tłumika przegonione. Przejazd miał na celu sprawdzenie nowej szyby Givi AF, jest OK, dla mnie lepiej jak oryginał. Po opuszczeniu na sam dół widzę ponad szybą z dużym zapasem, a podniesiona do góry ładnie osłania, nic się nie telepie i jest sztywna, wydaje mi się że nawet sztywniejsza niż oryginał, uważam że to dobry zakup.
Gość Robert JAPAN Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 A ja krótki wypad miałem na kawe i ciacho- szarlotka na ciepło z sosem waniliowym, bitą śmietaną i owocami - Równica (na samej górze mgła jak cholera), a potem trochę się powłóczyłem po Jastrzębiu i Wodzisławiu.
BURISMAN Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 5 minut temu, Robert JAPAN napisał: A ja krótki wypad miałem na kawe i ciacho - Równica (na samej górze mgła jak cholera), a potem trochę się powłóczyłem po Jastrzębiu i Wodzisławiu. U mnie to nastąpiło spontanicznie . Do południa pogoda była słaba, a ok. 13:00 zrobiło się ładnie więc szybka decyzja i na siodło . Miała być Wisła, jakaś knajpka, ale wyszło jak wyszło, i jest Ok. Próba szyby zrobiona, jest Ok, i to było dziś najważniejsze . W Szałasie oglądałem u motocyklisty kamerkę na kask i zamierzam coś takiego kupić, fajna rzecz do zrobienia pamiątki tras które przejeżdżamy.
Sympatycy PawełJW Opublikowano 7 Maja 2017 Sympatycy Opublikowano 7 Maja 2017 Nasza wycieczka udana w 100%.Głowny cel spotkanie z Grzechem i zwiedzanie muzeum instrumentów ludowych w Szydłowcu. Potem przejazd do Sanktuarium w Kałkowie na pyszny obiadek, spacery po mini zoo, pogaduchy i przejazd na zaporę Wióry a tam już po uściskach każdy w swoją stronę .Trebor i Grzechu dzięki za super spedzony dzień i towarzystwo.Pozdrawiam i do następnego
Rekomendowane odpowiedzi