Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wekendowe i nie tylko wyjazdy

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

No tak to rozumiem.Niestety u nas "weekendowe" oznacza najczęściej "jednodniowe" wypady.

Tak więc pozazdrościć tylko urlopu i wyrozumiałych małżonek.

W dniu 9.08.2012 o 10:16, smarciu napisał(a):

Później mamy nieco zwiedzanka w kompleksie Riese (polecam Jugowice, Rzeczka, Osówka, Walim)

Ładne mi 'NIECO" .Każdy kompleks to min. 1,5 godz. zwiedzania + dojazd to raczej dnia nie starczy

Opublikowano

hehe, niestety nie uda się zwiedzić całego Riese... Zaplanowaliśmy tylko jeden po drodze, naprawdopodobniej będzie to Osówka, zajmie godzinę, planowo mamy być tam przed 12:00 (więcej na http://www.osowka.pl/miasto.html). Jugowice zajmują 1,5 h, bo są największe. Wojtazz odpocznie sobie, bo będzie miał 400km w czubie, później zjemy coś i w drogę. Myślę, że 3 dni to dobry czas na tę trasę, żeby spokojnie ją przejechać. Jak coś, będziemy korygować na bieżąco :clapping: Jeśli miałbyś jakieś sugestie co omijać lub gdzie koniecznie podjechać to będę wdzięczny. Dobre porady bezcenne :clapping:

• Klubowicze
Opublikowano

W zeszłym roku byłem w Osówce i Włodarzu oba fajne ale w tym drugim dodatkowo płynie się łodziami po zalanych korytażach.

polecam tez Zamek Grodno i Twierdzę Srebrnogórską.Ale tak jak pisałem wcześniej ciężko się zdecydować bo wszystko fajne tylko czasu zawsze mało.

Powodzenia

PS.

A część tras tych po Czeskiej stronie mam dopiero w planach więc sam z chęcią skorzystam z waszych doświadczeń i opisów.

Czekam na relację

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 8.08.2012 o 09:51, kaktus83 napisał(a):

Czy na niedzielę jest ktoś chętny. Może zamek w Bojnicach na Słowacji, powrót przez litowski mikulasz i tamtejsze winkle ?

No i jak ,jedziemy?

Jakieś ustalenia konkretne co do godz. i miejsca zbiórki?

Opublikowano

Zobaczymy dzisiaj jak będzie z pogoda, bo na chwile obecną to jest nieciekawie.

• Klubowicze
Opublikowano

Dzisiaj będzie padać pewnie cały dzień.Ale jutro ma być bez deszczu tylko temperatury ok. 15-17C

Szczegóły wyjazdu trzeba określić teraz aby inni mogli wiedzieć co i jak.A decyzję o wyjeździe każdy podejmie jutro rano.

Opublikowano

A jaką trasę proponujesz, przez żywiec czy wisłe ? Może teraz ty ustal miejsce zbiórki :confused:.

• Klubowicze
Opublikowano

Ponieważ jest bliżej niż ostatnio proponuję 9,30 Orlen ul.Katowicka 7 przy drodze Ustroń-Wisła (przed światłami na Ustroń) wyjazd 10,00

Przez Koniaków-Zwardoń-Czadce-Żilinę-Bojnice

Powrót Martin_Rozomberok-Liptowski Mikulasz-Namestow ialbo Korbielów-Żywiec albo drogą 520(zakrętasy ;) )do Czadcy-Zwardoń-Wisła

Proponuję obowiązkowo składać deklarację co do wyjazdu Jutro do godz.8,30 , wtedy ci co mają najdalej będą wiedzieli czy wyjazd jest aktualny czy nie, i zdążą dojechać do Ustronia.

Opublikowano

OK, ja dam znać o 6 rano, jak zobaczę jaka pogoda. Ale podobno ma sie już dzisiaj po poludniu wypogadzac.

Opublikowano

Jak pogoda dopisze to się piszę na wycieczkę

Pojadę na miejsce zbiórki Rybnik - Żory - Wisła

czy ktoś się dołączy ?

Opublikowano

Pogoda W Ustroniu dosyć kiepska. Lekka mrzawka i całe niebo zachmurzone. Ja niestety rezygnuje, bo jakoś trzeci tydzień z rzędu nie widzi mi sie moknąć. Chyba, będze trzeba to przełożyć na następy tydzień.

Opublikowano

ok to ustalimy inny termin

Miłej niedzieli życzę

• Klubowicze
Opublikowano

OK

Za tydzień ma być +30C

Opublikowano

Właśnie wróciliśmy z Papciochem i Wojtazzz75 (jeszcze jedzie do Bydgoszczy) z wycieczki po Czechach, 3 dni, 670km, najfajniejszymi drogami w tej okolicy. Moja Apka spałiła na całej trasie 3,87L/100, a rekord to 3,72 na 257km odcinku. Relacja i fotki wkrótce ;)

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 11.08.2012 o 09:46, arturo-bb napisał(a):

Ponieważ jest bliżej niż ostatnio proponuję 9,30 Orlen ul.Katowicka 7 przy drodze Ustroń-Wisła (przed światłami na Ustroń) wyjazd 10,00

Przez Koniaków-Zwardoń-Czadce-Żilinę-Bojnice

Powrót Martin_Rozomberok-Liptowski Mikulasz-Namestow i albo Korbielów-Żywiec albo drogą 520(zakrętasy :msn-wink: )do Czadcy-Zwardoń-Wisła

Proponuję obowiązkowo składać deklarację co do wyjazdu do Niedzieli do godz.8,30 , wtedy ci co mają najdalej będą wiedzieli czy wyjazd jest aktualny czy nie, i zdążą dojechać do Ustronia.

I jak panowie?

Niedziela się zbliża a pogoda mabyć super

Opublikowano

Ok 9,30 Orlen

Opublikowano

No to do jutra

Opublikowano

Chłopaki fajna wycieczka was czeka i strasznie zazdroszczę. Ja nad morzem wypoczywam z rodzinkę, niestety na 4OO. Wracam w sobotę, więc może na następną niedzielę się załapie jak coś wymyślimy... A tymczasem miłego wypadu.

Ps.Pracuje nad żoną coby się wyrwać we wrześniu w Bieszczady.

• Klubowicze
Opublikowano

Pracuj,pracuj i to nawet intensywnie nawet w nocy to może się uda :clapping:

Opublikowano

Kurcze, jak wyprawa??? Wróciliście już??? Żeby nawet słowa nie napisać...nie mówiąc o zdjęciach.

• Klubowicze
Opublikowano

Zamek "rewelka" , pogod "super",drogi "zajefajne",widoki "bajkowe",frajda "olbrzymia".

Suma kilometrow : 440 z czego 410 na jednym tankowaniu :photo: (średnie spalanie w/g kompa 3,4L)

Całkowity czas wyjadu : 11godz.

W tym : postoje co godz. na pleplu pleplu,siku i inne, zwiedzanie zamku 0k 1,5 godz. oraz obiadek.

Średnia prędkość jazdy : 50 km/godz. (nie przekraczaliśmy 90 km/godz.)

Opublikowano

Ciekawe o której koledzy do zabrza wrócili :surrender: ?. Ja śmigłem ten korek do obwodnicy, a pózniej w 16 minut dojechałem na grochówke ;]

Opublikowano

01-30 A O godzinie 23 Daelim musiał zostać w Ohabach , rozpadło się sprzęgło a jego szczątki rozwaliły wariator.Wycieczka ogólnie udana tylko brakło czasu .

• Klubowicze
Opublikowano

O ku......rcze :surrender:

Ale niefart :clapping:

Mam nadzieję że uda się zreanimować sprzęt i jeszcze w tym sezonie pojeździć.

(Wymyślimy trasę aby powrót nie był tak późno)

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Ups.

Własnie szukałem w sieci jakejś informacji o częściach albo dystrybutorze i nic nie znalazłem :)

Mam nadzieję że to wynik tego że kiepsko sobie radzę z kompem :clapping:

Wszystko co znalazłem było nie aktualne.

Opublikowano

No to niezłą jazdę mieliście. Bosmal 3mam kciuki za szybką reanimację sprzęta. Jak trzeba pomóc to w sobotę będę już w domu.