Klubowicze arturo-bb Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Sierpnia 2012 No tak to rozumiem.Niestety u nas "weekendowe" oznacza najczęściej "jednodniowe" wypady. Tak więc pozazdrościć tylko urlopu i wyrozumiałych małżonek. W dniu 9.08.2012 o 10:16, smarciu napisał(a): Później mamy nieco zwiedzanka w kompleksie Riese (polecam Jugowice, Rzeczka, Osówka, Walim) Ładne mi 'NIECO" .Każdy kompleks to min. 1,5 godz. zwiedzania + dojazd to raczej dnia nie starczy
smarciu Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 hehe, niestety nie uda się zwiedzić całego Riese... Zaplanowaliśmy tylko jeden po drodze, naprawdopodobniej będzie to Osówka, zajmie godzinę, planowo mamy być tam przed 12:00 (więcej na http://www.osowka.pl/miasto.html). Jugowice zajmują 1,5 h, bo są największe. Wojtazz odpocznie sobie, bo będzie miał 400km w czubie, później zjemy coś i w drogę. Myślę, że 3 dni to dobry czas na tę trasę, żeby spokojnie ją przejechać. Jak coś, będziemy korygować na bieżąco Jeśli miałbyś jakieś sugestie co omijać lub gdzie koniecznie podjechać to będę wdzięczny. Dobre porady bezcenne
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Sierpnia 2012 W zeszłym roku byłem w Osówce i Włodarzu oba fajne ale w tym drugim dodatkowo płynie się łodziami po zalanych korytażach. polecam tez Zamek Grodno i Twierdzę Srebrnogórską.Ale tak jak pisałem wcześniej ciężko się zdecydować bo wszystko fajne tylko czasu zawsze mało. Powodzenia PS. A część tras tych po Czeskiej stronie mam dopiero w planach więc sam z chęcią skorzystam z waszych doświadczeń i opisów. Czekam na relację
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 10 Sierpnia 2012 W dniu 8.08.2012 o 09:51, kaktus83 napisał(a): Czy na niedzielę jest ktoś chętny. Może zamek w Bojnicach na Słowacji, powrót przez litowski mikulasz i tamtejsze winkle ? No i jak ,jedziemy? Jakieś ustalenia konkretne co do godz. i miejsca zbiórki?
kaktus83 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zobaczymy dzisiaj jak będzie z pogoda, bo na chwile obecną to jest nieciekawie.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dzisiaj będzie padać pewnie cały dzień.Ale jutro ma być bez deszczu tylko temperatury ok. 15-17C Szczegóły wyjazdu trzeba określić teraz aby inni mogli wiedzieć co i jak.A decyzję o wyjeździe każdy podejmie jutro rano.
kaktus83 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 A jaką trasę proponujesz, przez żywiec czy wisłe ? Może teraz ty ustal miejsce zbiórki .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Ponieważ jest bliżej niż ostatnio proponuję 9,30 Orlen ul.Katowicka 7 przy drodze Ustroń-Wisła (przed światłami na Ustroń) wyjazd 10,00 Przez Koniaków-Zwardoń-Czadce-Żilinę-Bojnice Powrót Martin_Rozomberok-Liptowski Mikulasz-Namestow ialbo Korbielów-Żywiec albo drogą 520(zakrętasy )do Czadcy-Zwardoń-Wisła Proponuję obowiązkowo składać deklarację co do wyjazdu Jutro do godz.8,30 , wtedy ci co mają najdalej będą wiedzieli czy wyjazd jest aktualny czy nie, i zdążą dojechać do Ustronia.
kaktus83 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 OK, ja dam znać o 6 rano, jak zobaczę jaka pogoda. Ale podobno ma sie już dzisiaj po poludniu wypogadzac.
Dariusz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Jak pogoda dopisze to się piszę na wycieczkę Pojadę na miejsce zbiórki Rybnik - Żory - Wisła czy ktoś się dołączy ?
kaktus83 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Pogoda W Ustroniu dosyć kiepska. Lekka mrzawka i całe niebo zachmurzone. Ja niestety rezygnuje, bo jakoś trzeci tydzień z rzędu nie widzi mi sie moknąć. Chyba, będze trzeba to przełożyć na następy tydzień.
Dariusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 ok to ustalimy inny termin Miłej niedzieli życzę
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 12 Sierpnia 2012 OK Za tydzień ma być +30C
smarciu Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Właśnie wróciliśmy z Papciochem i Wojtazzz75 (jeszcze jedzie do Bydgoszczy) z wycieczki po Czechach, 3 dni, 670km, najfajniejszymi drogami w tej okolicy. Moja Apka spałiła na całej trasie 3,87L/100, a rekord to 3,72 na 257km odcinku. Relacja i fotki wkrótce
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 17 Sierpnia 2012 W dniu 11.08.2012 o 09:46, arturo-bb napisał(a): Ponieważ jest bliżej niż ostatnio proponuję 9,30 Orlen ul.Katowicka 7 przy drodze Ustroń-Wisła (przed światłami na Ustroń) wyjazd 10,00 Przez Koniaków-Zwardoń-Czadce-Żilinę-Bojnice Powrót Martin_Rozomberok-Liptowski Mikulasz-Namestow i albo Korbielów-Żywiec albo drogą 520(zakrętasy )do Czadcy-Zwardoń-Wisła Proponuję obowiązkowo składać deklarację co do wyjazdu do Niedzieli do godz.8,30 , wtedy ci co mają najdalej będą wiedzieli czy wyjazd jest aktualny czy nie, i zdążą dojechać do Ustronia. I jak panowie? Niedziela się zbliża a pogoda mabyć super
GadekW Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Chłopaki fajna wycieczka was czeka i strasznie zazdroszczę. Ja nad morzem wypoczywam z rodzinkę, niestety na 4OO. Wracam w sobotę, więc może na następną niedzielę się załapie jak coś wymyślimy... A tymczasem miłego wypadu. Ps.Pracuje nad żoną coby się wyrwać we wrześniu w Bieszczady.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Pracuj,pracuj i to nawet intensywnie nawet w nocy to może się uda
GadekW Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Kurcze, jak wyprawa??? Wróciliście już??? Żeby nawet słowa nie napisać...nie mówiąc o zdjęciach.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zamek "rewelka" , pogod "super",drogi "zajefajne",widoki "bajkowe",frajda "olbrzymia". Suma kilometrow : 440 z czego 410 na jednym tankowaniu (średnie spalanie w/g kompa 3,4L) Całkowity czas wyjadu : 11godz. W tym : postoje co godz. na pleplu pleplu,siku i inne, zwiedzanie zamku 0k 1,5 godz. oraz obiadek. Średnia prędkość jazdy : 50 km/godz. (nie przekraczaliśmy 90 km/godz.)
kaktus83 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ciekawe o której koledzy do zabrza wrócili ?. Ja śmigłem ten korek do obwodnicy, a pózniej w 16 minut dojechałem na grochówke ;]
bosmal Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 01-30 A O godzinie 23 Daelim musiał zostać w Ohabach , rozpadło się sprzęgło a jego szczątki rozwaliły wariator.Wycieczka ogólnie udana tylko brakło czasu .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Klubowicze Opublikowano 20 Sierpnia 2012 O ku......rcze Ale niefart Mam nadzieję że uda się zreanimować sprzęt i jeszcze w tym sezonie pojeździć. (Wymyślimy trasę aby powrót nie był tak późno) Pozdrawiam i trzymam kciuki Ups. Własnie szukałem w sieci jakejś informacji o częściach albo dystrybutorze i nic nie znalazłem Mam nadzieję że to wynik tego że kiepsko sobie radzę z kompem Wszystko co znalazłem było nie aktualne.
GadekW Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 No to niezłą jazdę mieliście. Bosmal 3mam kciuki za szybką reanimację sprzęta. Jak trzeba pomóc to w sobotę będę już w domu.
Rekomendowane odpowiedzi