Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Smartix ... !piwko możesz coś więcej, fotka hę ... ?

TUTAJ masz wyjaśnienie !OKK

Opublikowano
No to już przegięcie ;)

Zgadza się, że przegięcie, no bo jak tu szyberdach otworzyć!?

Opublikowano

Witam! Kupiłem to wozidełko,bo ta zima za długo trwa i skuterkiem nie można pojeździc.Tani był,ale bieg wsteczny się od razu popsuł.Pozdrawiam! ;)

• 2 tygodnie później...
Gość Tomek_Smartlandia
Opublikowano

Tani smart ... z zasady kosztuje później więcej niż można przypuszczać :lol: zwłaszcza 600estka benzynowa ... która jest najtańsza :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najnowsza wersja... (bez komentarza) !w00t !w00t !w00t

situacii023.jpg

i wersja na Burgmanie (z kamperkiem w zestawie :D )

situacii045.jpg

Opublikowano

Kamper ze smarkiem - bajka !w00t , ale ten dźwig ... to chyba ktoś Boga w sercu nie miał !w00t

Opublikowano

Widac, ze to jezdzaca reklama jakiegos przedsiebiorstwa dzwigowego !w00t . I to bardzo fajna !w00t .

Opublikowano

Gdy przeglądam w/w temat jego jednostornność podpowiada mi myśl o niezbyt pochlebnym stwierdzeniu - "Deutchland Deutchland uber alles".

Znam takie przysłowie polskie: "Cudze chwalicie, swego nie znacie. Sami nie wiecie, co posiadacie.".

Ja się chwalę zimową wersją Burgmana 650.

650

650

650

I kto takiego ma niech się również pochwali.

• Sympatycy
Opublikowano

No nie, Lech z krzaków wylazł i wciska swoje 5 groszy !happybth

Lechu, u Ciebie tylko pojemność się zgadza.

Nasze mają automatyczne skrzynie, ABS, kufer z tyłu, elektryczne szyby, podgrzewane fotele czyli wszystko to co ma B650.

I co jest bardziej zimową wersją B650 Maluch vel wozidło czy dostojny SMART !happybth

PS. Maluch tak samo często psuje się jak Burgman, sam już nie wiem !happybth

PS2. Kto nauczył Cię wstawiać linki??? !happybth

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Zima przyszla, to mozna cos napisac o smarcie !OKK ...

Orzech, zapomniales o airbagach :lol: ...

PS. Jezdzilem "kaszlakiem" Lecha, przezycie niesamowite :lol: , jezdzi super, tylko jednak troche niepewnie sie czlowiek czuje ze wzgledu na bezpieczenstwo :lol: ... Ale moze to kwestia przyzwyczajenia, w koncu smart tez nie jest zbyt bezpieczny :lol: ...

Opublikowano

Orzeszku- moje przeoczenie, przepraszam. Widzę, że od długiego czasu chcesz oddać ten mały Twój ZŁOM ciągle naprawiany w warsztacie niejakiego Krzytra w dobre ręce. Uwolnię Cię od tego problemu- wezmę ten ZŁOM!!!!!!!! :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Przyznam, że na kopnym śniegu Smark nie chce zbytnio jeździć. Orzechówka wścieka się na zaspy ale jakoś daje radę.

Co do Airbagów - zawsze może Lechu przykleić jaśka na kierownicę i będzie miał poduszki !OKK

Lechu to nie złom, większość to plastik. Daj ofertę to pogadamy :)

EDIT: O, Lechu chce kupić Smarta - pomyliłem się, w śniegu idzie jak przecinak whist

Opublikowano

Wystarczy dezaktywowac Trust+ (zlacze OBD zewrzec pin 4 i 7) lub dokupic- dorobic wlacznik, ktory wylacza Trust+ lub ESP. Pomaga to znacznie przy poruszaniu sie w kopnym sniegu :) .

43351.jpg

W odpowiedzi whist :

Dokonalem malego tuningu Smarta, delikatna ingerencja w silniku, powiedzmy taki chip tuning zaowocowal odrobine zwiekszona predkoscia maksymalna, ale nie narzekam, generalnie na drodze przestalem miec problemy z wyprzedzaniem, tylko troche lusterka bardziej swiszcza. Oto zrzut z GPS z zanotowana predkoscia maksymalna i srednia predkoscia jaka uzyskalem w drodze do pracy !OKK Troche balem sie robic fotek w czasie jazdy, no ale sami rozumiecie bylem zajety rozmowa przez telefon i prowadzeniem Smarta wiec robienie jeszcze zdjec bylo byl malym przegieciem. Spalanie lekko sie zwiekszylo do 5 litrow ON na 100 km :)

tuningsmartadc3.jpg

W odpowiedzi na "zapotrzebowanie tuningowe" udalo mi sie zgrac wszystkie aspekty w jedna calosc i teraz smarcik pomyka pare km/h wiecej. Zuzycie wzroslo niestety do 5,752 l/100km :) :

tacho1.jpg

Opublikowano

Rozumiem, że pierwsze foto, to przejazd ze wschodu na zachód, a drugie z zachodu na wschód. Ja miewam podobne wyniki, tylko spalanie wychodzi w tonach na godzinę.

Opublikowano

Orzech-czytaj dokładnie bo się srogo pomylisz. Czy ja użyłem wyrazu ;kupię;? whist

• Sympatycy
Opublikowano

Kupię, wezmę - ważne żeby ruch był w interesie whist

Opublikowano

Zrobcie po prostu zamiane: smart <-> Fiat 126 p whist

• Sympatycy
Opublikowano
Zrobcie po prostu zamiane: smart <-> Fiat 126 p !OKK

Nie mogę Lechowi tego zrobić, tyle świeżości zbytnio Go odmłodni, niech jeździ dalej tym białym parchem whist

Opublikowano

Odmłodnieć by się przydało- przy zamianie ORZECH musiałby sporo dołożyć. whist

• Sympatycy
Opublikowano
Odmłodnieć by się przydało- przy zamianie ORZECH musiałby sporo dołożyć. :)

OT sorki whist

Nauczył się pisać. Siedzi w domu !OKK i ferment sieje. A obiad gdzie????

• Administrator
Opublikowano
Wystarczy dezaktywowac Trust+ (zlacze OBD zewrzec pin 4 i 7) lub dokupic- dorobic wlacznik, ktory wylacza Trust+ lub ESP. Pomaga to znacznie przy poruszaniu sie w kopnym sniegu :) .

Z Trust+ cieżko w kopnym śniegu... ale o tej porze roku i przy aktualnych warunkach bałbym się wsiąść do F2 z zdeaktywowanym Trust+. Przy jego długości wystarczy jeden niewłaściwy ruch gazem i kręcimy takie popisy na szosie, że... :) .

Dokonalem malego tuningu Smarta, delikatna ingerencja w silniku, powiedzmy taki chip tuning zaowocowal odrobine zwiekszona predkoscia maksymalna, ale nie narzekam, generalnie na drodze przestalem miec problemy z wyprzedzaniem, tylko troche lusterka bardziej swiszcza. Oto zrzut z GPS z zanotowana predkoscia maksymalna i srednia predkoscia jaka uzyskalem w drodze do pracy :) Troche balem sie robic fotek w czasie jazdy, no ale sami rozumiecie bylem zajety rozmowa przez telefon i prowadzeniem Smarta wiec robienie jeszcze zdjec bylo byl malym przegieciem. Spalanie lekko sie zwiekszylo do 5 litrow ON na 100 km :)

tuningsmartadc3.jpg

W odpowiedzi na "zapotrzebowanie tuningowe" udalo mi sie zgrac wszystkie aspekty w jedna calosc i teraz smarcik pomyka pare km/h wiecej. Zuzycie wzroslo niestety do 5,752 l/100km :) :

tacho1.jpg

Nalatali się chłopaki JumboJetami i się popisują... !OKK

Kupię, wezmę - ważne żeby ruch był w interesie

... lub interes w ruchu... whist

• Sympatycy
Opublikowano

No i się zadziało, Smart poszedł na prezent świąteczny do jakiejś szczęśliwej Pani. Będzie miała niespodziankę w piątek <_<:angry:

• Klubowicze
Opublikowano

Wpadła mi w ręce taka wersja dla piaskowego dziadka :(:angry: .

107570106c3847_36.jpg

(sorki jeśli już było)

Opublikowano

A takim to bym pośmigał na zimowe imprezy. Klik