Sysgone Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Jak zwykle lewoskręt i ślepy za kierownicą! [']
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Administrator Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Nie wiem co napisać Wygląda na TMaxa http://tvnwarszawa.t...ml#!prettyPhoto Tak, to SJ06 grafit mat. [']
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2015 ['] ['] [']
Klubowicze Domel Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A tam jest cholera w sumie niewielki ruch... [*][*][*].
Sysgone Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Kolejny lewoskręt... http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news,nocny-wypadek-na-grochowskiej-motocykl-wbil-sie-w-peugeota,165964.html
Klubowicze valdi Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2015 [*] brak słów
Rogierro Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Co się dzieje, masakra jakaś, strach wyjeżdżać na ulicę.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Koledzy, proszę umieszczajmy tu jedynie informacje i linki dotyczące zdarzeń. Jeśli będziemy sobie tylko świeczki wrzucać, to będzie pińcet stron za moment, a informacji niewiele.
Sympatycy Anton Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Sympatycy Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Na Podbeskidziu również niewesoło!
Diamondwwa Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 Ja krótko chciałem przestrzec przed dostawczakami, wyjazdami z parkingów i kobietami za kółkiem, bo dokładnie to mi się przytrafiło jak wyprzedzałem pewnego razu korek po wielkanocy. Miły Pan z dostawczaka który skutecznie zasłaniał mi całą widoczność mrugnął Pani, że ją puszcza i ta wyjechała centralnie przed mój sqter. Pan twierdził, że sprawdzał w lusterku ale mnie nie widział... No i bum. https://www.dropbox....162621.jpg?dl=0 Przy okazji... burgmaniaków z Warszawy przestrzegam przed poniższym miejscem na warszawskim mokotowie (ul. Dolna). Jest tu przerywana i permanentny korek. Często tego wyjazdu z garażu podziemnego nie widać i można się nadziać...Pani właśnie stamtąd wyjeżdżała. https://www.google.p...gqw!2e0!6m1!1e1 Finalnie, mam do sprzedania rozbitego Silver Winga 400 na części, serwis ASO, 46600 km, świeżo zmieniony pasek w silniku(cca 250 km przed wypadkiem) PS. fotka z jego lepszej strony, żeby była jasność
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 3 Maja 2015 Klubowicze Opublikowano 3 Maja 2015 znaczy był sobie korek ( który Ty wyprzedzałeś ) uprzejmy Pan w dostawczaku przepuszczał kogoś ( chociaż jak rozumiem płeć osoby, uprzejmie przepuszczanej ma znaczenie ) , mimo, że nie widziałeś co się dzieje przed większym samochodem pojechałeś i kobietka w Ciebie wjechała ... no cóż .... skutera szkoda
Diamondwwa Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Płeć nie ma znaczenia, ale jakoś nie zdziwiło mnie, że jak już się podniosłem z asfaltu to zobaczyłem spanikowaną Panią. Generalizując kobiety są gorszymi kierowcami, tak wynika z moich długoletnich obserwacji. Pani zignorowała podstawową zasadę - zasadę ograniczonego zaufania, ufając uprzejmemu kierowcy. Do tego ten wyjazd z garażu nie jest wcale oznakowany, więc ja nie wiedziałem, że jest tam takowy+uprzejmy dostawczak zasłonił całą widoczność. Uratowało mnie, że w mieście trzymam zawsze ręce na klamkach (szybsza reakcja, więc zdążyłem coś wyhamować) i że położyłem trochę moto na prawo przed uderzeniem, dzięki czemu odrzuciło mnie na wolne pole. Generalnie jest to splot niefortunnych wydarzeń (zero informacji i wiedzy o zagrożeniu z mojej strony, + z drugiej strony kierowca o kiepskich umiejętnościach). No i gdybym 2 światła wcześniej poleciał na żółtym zamiast się grzecznie zatrzymać to pewnie nie było by tematu Nauka na przyszłość dla forumowej braci - pełny moto strój: kask, kurtka, spodnie, rękawiczki i BUTY, ręce na klamkach w ruchu miejskim ZAWSZE, wyprzedzając korek jedziemy max 40 km/h, poprawka na TEMPERATURĘ (9-10C było podczas mojego zdarzenia = braki w przyczepności w sytuacji awaryjnej), błyskawiczna decyzja i natychmiastowa realizacja zamierzenia, unikanie za wszelką cenę zderzenia czołowego. Dziękuję za uwagę i nie życzę takich przeżyć, bo mam teraz traumę do 2OO
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 4 Maja 2015 Klubowicze Opublikowano 4 Maja 2015 no a Ty oczywiście nie uważasz, że jak wyprzedzasz korek to musisz zachować zasadę ograniczonego zaufania bo przecież jesteś doskonałym kierowcą ciekawe co byś mówił gdyby wyjeżdżającym z garażu był facet ? - pytanie retoryczne , z mojej strony koniec przekazu
Diamondwwa Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Ja zachowałem ograniczone zaufanie i dzięki temu, tak uważam, mogę tu z Tobą teraz polemizować, a nie być kolejnym internetowym newsem na TVNwarszawa.pl z cyklu R.I.P. Ja np gdy jadę autem to po prostu nie wyjechałbym w takiej sytuacji. To że ktoś mrugnie Ci światłami to nie znaczy, że możesz wyjechać na pałę nie upewniając się. Przez takie zachowanie samochodziarzy giną ludzie. Gdyby kierowcy w autach byli tak skupieni na prowadzeniu swoich pojazdów jak motocykliści to wypadków prawie nie byłoby. Nie bierz tego stwierdzenia o kobietach osobiście, bo po prostu takie są fakty. W mojej opinii statystycznie więcej jest kobiet które słabo jeżdżą i że tak powiem nie mają drygu do prowadzenia pojazdów mechanicznych. To po prostu widać na mieście. Ja nie twierdzę, że wśród kobiet nie ma bdb kierowców i że Ty taką osobą nie jesteś. Nie twierdzę, że wśród mężczyzn nie ma złych kierowców i że mężczyźni nie powodują wypadków. Po prostu takie mam zdanie i postanowiłem je wyrazić tu na forum. Dziękuję i pozdrawiam gorąco.
papcioch Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 To z obserwacji własnego podwórka śmiem stwierdzić, że płeć ma fundamentalne znaczenie. 1. Gdyby z garażu wyjeżdżał facet, to miałby mniejsze szanse na bycie puszczonym. 2. Gdyby dostawczakiem kierowała kobieta, to wątpię by wykazała się taką uprzejmością. A dlaczego tak uważam, ponieważ kilka razy dziennie przechodzę przez pewną osiedlową uliczkę i 90% facetów zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych i 99% kobiet nie zatrzymuje się przed przejściem nawet w sytuacji, gdy stoi tam kobieta z wózkiem lub dzieckiem. A tak z ciekawości, to powiedz czy była policja i jak oni to rozstrzygnęli?
cwmarta Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 .. hehe co do kobiet to tak mnie wkurzają bardzo, szczególnie gdy wymuszają pierwszeństwo i udają że cie nie widzą jakby nigdy nic, albo co gorsza serio nie widzą ... a jak jeszcze jak jada z facetem na fotelu pasażera to już wogole nie patrzą co się dzieje wokoło tylko na czubek maski swojego samochodu.. ale oczywiście są też dobre kierowniczki, ale takie mi znane tylko ze słyszenia... no i jaa
Anka Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Myślałam,że to temat o wypadkach a nie,kto woli facetów a kto kobiety,widać coś zle zrozumiałam. A tak na marginesie w 90% wypadków kierujący to facet.
Administrator Artix Opublikowano 6 Maja 2015 Administrator Opublikowano 6 Maja 2015 Przypominam ze tamat dotyczy informacji o wypadkach a nie kto lepiej jezdzi mężczyźni czy kobiety. Kazdy kolejny wpis o wyzszosci plci bedzie kasowany a autor nagradzany warnem.
wd40 Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 http://www.kamienskie.info/kierowca-skutera-potracony-przez-fiata/
Sobier Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 http://tvnwarszawa.tvn24.pl/ulice,news,wypadek-na-muranowie-zginal-motocyklista,168596.html I znowu lewoskręt
Bosy Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Przed chwila na 3 maja w Mosciskach widziany poobijany szaroniebieski Xmax 125. Kierownik odwieziony do szpitala z wybitym barkiem. Policja jeszcze na miejscu. W trakcie wyprzedzania zaliczyl uderzenie z lewej od kierowcy auta wyjezdzajacego z posesji. Wedle slow ojca, ktory byl na miejscu - matka jeszcze nie wie, ae jak sie dowie to szlaban na skuter...
Zeglarz28 Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 http://www.tuzory.pl/mobile/article.php?a=9708
cwmarta Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 ..nom trzeba przejrzeć monitoring, no co tu wymyślać.. na autostradach jest na niektórych węzłach.. nikt nie mógł zapaść się pod ziemię
Rekomendowane odpowiedzi