Klubowicze robson Opublikowano 15 Września 2014 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2014 Pytanie do "sekciarzy" Tmaxa, co można powiedzieć po obejrzeniu zdjęć http://otomoto.pl/ya...g-M4130671.html
dr.big Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Nasuwa się jako pierwsze pytanie, czy wymienione reflektory na właściwe?
Sympatycy szorstki Opublikowano 15 Września 2014 Sympatycy Opublikowano 15 Września 2014 T-Max nie potrzebuje odważników na końcówkach kierownicy ? pzdr
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Września 2014 Administrator Opublikowano 15 Września 2014 "Black mat" limited edition? Bardziej bym powiedział, że to lepiony >ala< Black Max. Nie jest w oryginalnym malowaniu. Wersja ENG, pytanie czy światła ma zmienione. Moc podana w opisie błędna. Reszta do oceny na żywo.
Klubowicze robson Opublikowano 15 Września 2014 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2014 Robert, Mariusz - dzięki, wiedziałem kogo zapytać . Powyższy T-max odpada w przedbiegach. Szorstki - odważniki na kierownicy rzecz nabyta , manetki podgrzewane , może nie zdążył założyć odważników .
dr.big Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Powiem Ci jedno: niby ta wersja, za takie pieniądze- naprawdę mikre prawdopodobieństwo, żebyś przy oględzinach nie przeżegnał się nogą ... Daleko nie masz... zaledwie 65 km... ja bym pojechał na oględziny...
pietror Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Witajcie Pogoniłem swojego Piaggio Hexagona 250GT i czas zacząć nowa przygodę z Burgmanem 400(tak sobie wymyśliłem). Troszku popatrzyłem i chciałem Was prosić o pomoc-radę-rady. Jako że myślenie co do przebiegu mam raczej samochodowe, to wolę kupić cosco ma udokumentowane 50-60tyś niż 25-36 igła(ogladałem parę w okolicy funkiel-nówek niestety tylko z nazwy) Ta wisniowa strzała to kolegi forumowicza o nicku qszysiek (mam nadzieję że sie nie obrazi za to że poddaje jego sprzęt opinii ) Drugi sprzęt jest mi bliżej nieznany (tyle co z opisu). Wiecie, rozumiecie- budżet jaki jest kazdy widzi, ok 4.500. I jak powiada klasyk "skąd wezmne jak nie mam" Dzięki serdeczne http://olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-CID5-ID3rxVn.html http://olx.pl/oferta/suzuki-burgman-an-400-doinwestowany-warszawa-warto-CID5-ID6NIIW.html
krokodyl92 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Hej, jestem tu nowy i wystartowałem z szukaniem pierwszego prawdziwego sprzętu dla siebie, wybór już padł na konkretny model (ze względu na ilość bagażników i wielkość na tyle dużą i małą że według mnie powinien nadawać się na Poznań i okolice 100-200 km) Piaggio X8 200, znalazłem taką ofertę w internecie http://otomoto.pl/pi...8-M4132234.html , kusi mnie cena ( środki na sam skuter mam ograniczone do 4000 zł) jeśli możecie pomóżcie mi ocenić tą ofertę waszym fachowym okiem, bo szczerze mówiąc nic się nie znam, a może ktoś już oglądał ten sprzęt? nikt nie pomoże?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 15 Września 2014 Administrator Opublikowano 15 Września 2014 nikt nie pomoże? Jeśli w PL handlarz podaje, jedynie że "wizualnie bardzo ładny" to w domyśle licz się z tym, że na 99% technicznie będzie słabo lub bardzo słabo. Poza tym, 44 tkm przy tym motorze, mało nie jest. Wywoławczo 850 eur w PL gotowy do rejestracji (z CH jest jeszcze cło), więc ile musiał tam kosztować? 200- 300 eur. Sam sobie odpowiedz >czy warto<.
krokodyl92 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Jeśli w PL handlarz podaje, jedynie że "wizualnie bardzo ładny" to w domyśle licz się z tym, że na 99% technicznie będzie słabo lub bardzo słabo. Poza tym, 44 tkm przy tym motorze, mało nie jest. Wywoławczo 850 eur w PL gotowy do rejestracji (z CH jest jeszcze cło), więc ile musiał tam kosztować? 200- 300 eur. Sam sobie odpowiedz >czy warto<. dzięki! tak jak powiedziałem nie znam się i o taką opinie mi chodziło jeśli to faktycznie wszystko przeliczyć to wychodzi że sprzedaje za bezcen, wiesz może czy w ogóle coś znajdę ciekawego do 4000 jeśli chodzi o taki sprzęt? czy lepiej jednak szukać czegoś starszego?
Akar_Zaephyr Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Może to nie do końca pytanie ale pomyślałem że napiszę, a nuż komuś informacja się przyda. W sobotę odwiedziłem Dos-Toros w Tychach w celu przymiarek do Forzy i Burgmana 400. Ot, skoro do wiosny daleko, pomyślałem że spędzę czas i pooglądam inne maszyny W salonie Suzuki stoi dość ciekawa sztuka Burgmana 400. Czarny, z akcesoryjnym kufrem Suzuki i oparciem dla pasażera plus deflektor na przedniej szybie. Rocznik 2012, kupiony w 2013 i ma przejechane 2250 km. Z tego co mówił sprzedawca - kupił go jakiś starszy jegomość i żona powiedziała mu że ot już nie na ten wiek więc chce sprzedać. Cena: 21900. Z jednej strony atrakcyjna i maszyna jeszcze na gwarancji, z drugiej - podejrzanie niska. Optycznie wszystko wyglądało w porządku i to tyle co mogłem powiedzieć. Przymierzyłem się i nic nie zwróciło mojej uwagi w negatywnym znaczeniu. Para fotek poniżej, z racji dość dużej ilości maszyn w salonie nie dało się niestety uzyskać lepszego ujęcia. To tyle z mojej strony, ja na pewno przed zakupem poddałbym maszynę szczegółowym oględzinom ale wydaje się że maszyna kupiona w tym salonie i tam sprzedawana, z gwarancją, powinna rokować dobrze. Może komuś się przyda
Lucjan73 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Nie wiem czy ta cena jest jakoś szczególnie niska, Suzuki oferuje nowy skuter z rocznika 2012 za 27500. Wydaje mi się że te 21500 jest w sam raz tak aby zachęcić do kupna używki zamiast nówki sztuki. Dają gwarancje, znają ten konkretny egzemplarz nie widzę większego ryzyka zakupu. Inna sprawa czy kupno w tych pieniądzach Burgmana 400 ma sens, to już sprawa indywidualna do przemyślenia dla zainteresowanego. Absurdem jest dla mnie cena tego modelu z bieżącego rocznika 31500 w wersji limitowanej i 29900 za podstawową.
RONIN Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Cena jak najbardziej realna, pomimo stanu to dwuletnia maszyna a jak się teraz nie sprzeda to za moment będzie miała 3 lata, a to nie jest łatwy do sprzedaży skuter, większość z tym budżetem kupuje B650.
Akar_Zaephyr Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Nie powiem, oferta jest interesująca, niemniej jednak ze względu na fakt iż nie mam jeszcze prawa jazdy A nie kupię tej maszyny. Zwłaszcza że w tej chwili mój budżet pozwoliłby jedynie na wzięcie kredytu na ten cel a tego chcę uniknąć. Z tego też powodu pomyślałem że może ktoś z Was być zainteresowany i opisałem co widziałem Przepraszam za off-top. EDIT: (...) Absurdem jest dla mnie cena tego modelu z bieżącego rocznika 31500 w wersji limitowanej i 29900 za podstawową. Zgadzam się, dlatego Burgman 400 w moich rozważaniach odpadł już na starcie.
Bialy387 Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Witam, Jestem nowy na forum, a chciałbym dołączyć do grona posiadaczy MAXISKUTRÓW zainteresowałem się taką oto ofertą http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-salon-polska-serwis-i4616246244.html . Jeżeli ktoś mógłby rzucić okiem i podpowiedzieć czy warto brać taką sztukę pod uwagę?
filipmr Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Handlarzy dzieli się na 2 grupy znających się i nie znających :podam taki przykład ze swojego podwórka.W 2006r znajomy na Weteran Bazar Łódź wybrał się z zamiarem zakupu maxi skutera w oko mu wpadł skuter Yamaha Majesty 250 DX z roku 1999 przebieg 25000km,przednia opona orginał Dunlop tył też do zmany ,od typowego handlarza maxi ,stan jak stan wizualnie do poprawy ,wszystko działa silnik ok ale coś: handlarz cwany pod siedzeniem była naklejka olejowa z wymiany oleju z przebiegiem była zdarta nie wiadomo czy we Włoszech czy w pl.ale była jeszcze jedna w schowku pod kierownicą z roku 2001 z pzrebiegiem ponad 16000km.Ciekawe kto kręcił licznik czy tu w pl czy w italii.Książka była orginalna włoska instrukcja niestety bez serwisowej ,2 kluczyki jeden kluczyk bardzo zjechamy na moje oko i po stanie manetek skuter miał przeszło ponad 60000km na fakturze włoskiej były inne skutery maxi yamahy w cenach od 200do 300 euro.
andrzek_yagi Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Witam Kolegów.Mam pytanie,czy może ktoś już osobiście widział tą "niesamowitą" okazję?- http://olx.pl/oferta/suzuki-an-400-burgman-07rok-CID5-ID7aMBj.html#b948142bb9
Klazoniusz Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Andrzej zobacz co ten gość jeszcze sprzedaje. Raczej to nie handlarz. Audi ma całkiem uczciwy opis. Mało który pojazd w Polsce nawet sporo starszy ma taki przebieg (ironia)
andrzek_yagi Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Kurcze fakt.Handlarz może faktycznie nie,ale czy uczciwy tak do końca?
Sympatycy irasko Opublikowano 24 Września 2014 Sympatycy Opublikowano 24 Września 2014 Nie ma ładnych K7 w cenie 4tyś. Za coś porządnego musisz dać koło 10 tysi. Na pierwszy rzut oka: - brak oryginalnych lusterek, które należą do jednych z lepszych, to po co zmieniać? - brak znaczków Suzuki, co może świadczyć o malowaniu. - mały przebieg jak na sprowadzany. Ja przy krajowym i tylko w wakacje eksploatowanym miałem o 10 tysięcy większy przebieg.
wuja69 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Witam,proszę o ocenę wizualną tego sprzętu http://olx.pl/oferta/yamaha-majesty-250-CID5-ID6QAHw.html , sprzedający twierdzi ,że remontował ją dla siebie i jeździ nią od 3 lat .
didi Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 niema słowa o remoncie a tylko o normalnej eksploatacji
andrzek_yagi Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Witaj.Optycznie całkiem dobrze,może się podobać.Zastanawia mnie fakt wymiany pierścieni itp.Przy tak małym przebiegu nie ma takiej potrzeby.Oceniam,że skuterek ma ok 70-80tyś najechane.Jednak jeśli jest zrobiony czytaj wyremontoway zgodnie ze sztuką to można kupować.Pozdrawiam.
filipmr Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Wszyscy robią remonty ,jak ja sobie zrobię remont to wiem że był remont co i jak ,stare graty z remontu i wymiany zostają .miałem taką majkę i remontu silnika nie robiłem silnik nie kopcił ,a kolor orginalny Zwykle jak ktoś coś wymienia i remontuje jest ślad paragony,faktury ,stare części ,opakowania po częściach bo jak komuś udowodnić że coś zrobiłem przy moto. Człowiek się cieszy dwa razy ,kiedy kupuje i kiedy sprzedaje................
wuja69 Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Witam, obejrzałem maszynę - http://olx.pl/oferta...D5-ID6QAHw.html , wizualnie wszystko ok. jak za tą kasę ,tylko napęd-koło tylnie wpada wibracje ,no trochę też za wolno przyspieszał,tak więc szukam dalej.
Rekomendowane odpowiedzi