Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

urbi- mnie z zupa proszę, Archo zdeklarowal kiełbache plus ogórki

  • Odpowiedzi 149
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

  • Urbi

    32

  • Jazz

    30

  • bilety

    19

  • ArtCho

    16

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Śledziki ( mam nadzieję,że lubicie), ciasto, sałatka itp.

  • Klubowicze
Opublikowano

Śledziki ( mam nadzieję,że lubicie), ciasto, sałatka itp.

Bez wygłupów to ma być spotkanie a nie wyżerka. he he...

  • Sympatycy
Opublikowano

Bez wygłupów to ma być spotkanie a nie wyżerka. he he...

Marku, owszem spotkanie ale można rzec noworoczne, więc niech się wykażą możliwościami i umiejętnościami kulinarnymi... ;-)

Następne spotkanie będzie przy kawie. herbacie i paluszkach... ;-)

Opublikowano

Eee..śledziki? :clapping:

Hm...

Liczyłem na słone i oryginalne, śledziki i słone paluszki to w Lidlu też są. :clapping:

Nie, nie jestem taki zły, jak mnie malują. :blush:

Opublikowano

O proszę .Nie lubi śledzików.To może jako przystawkę polecę Pescaccio z homara z szafranową galaretką,carpaccio z fenkuła i szparagów.

  • Klubowicze
Opublikowano

O proszę .Nie lubi śledzików.To może jako przystawkę polecę Pescaccio z homara z szafranową galaretką,carpaccio z fenkuła i szparagów.

Hej Jazz, nie obrażasz nas? :blush: prawie wszystko rozumiem, ale fenkuł mnie zaskoczył. A cóż to?!

Urbi, dzięki! :clapping: Sory, że się wprosiłem.

Opublikowano

Fenkuł- koper włoski, nieco mydlany smak- do kupienia, taka bulwa jak się upiecze to smak się poprawia, ale o carpaccio z fenkuła pierwszy raz słyszę. Fenkuł- ponoć zdrowy niesłychanie, szczególnie dla panów, aczkolwiek jakoś przez ten mydlany smak jakoś nie leży

Opublikowano

Witam :chef:

ArtCho nie obrażam Was.Fenkuł to bardzo zdrowa roślinka.

Pozdrawiam

  • Sympatycy
Opublikowano

Rozmawiałem z Mackiem mechanikiem i prawdopodobnie też będzie na czwartkowym spotkaniu wraz z Anią... jeszcze potwierdzi, ale raczej tak.

Pozdrawiam i do zobaczenia już niebawem... :-)

P.S. Nie wiem jeszcze jakie potrawy przywiozę, ale na pewno zapewniam smaczne pieczywo, masło i jakieś napoje. Nad daniem głównym myślę... ;-)

  • Klubowicze
Opublikowano

melmacie zdeklarował przybycie.

deklarować przybycie muszę wiedzieć ile krzeseł.

  • Klubowicze
Opublikowano

Ja sam, bez żony, ale z kiełbasą, ogórkami i chlebkiem włoskim z Lidla.

Opublikowano

ja sam bez narzeczonej, ale z zupą niespodzianką (ilość spora)- akurat na zimny czwartek i ze śmietaną do zupy (łyżeczka na każdą porcję musi być

Opublikowano

Wobec tych wszystkich zapowiedzi ja do czwartku nie jem obiadów.

  • Sympatycy
Opublikowano

Lista uczestników po ostatniej aktualizacji:

1) Bilety

2) Zosia

3) ArtCho

4) Jazz

5) wooferai

6) qszysiek

7) minimi1

8) burgifan

9) Rzelu

10) melmacie

11) Urbi

12) Samba

13) ...

Opublikowano

niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio.

  • Sympatycy
Opublikowano

niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio.

Przykro nam... W takim razie do następnego razu...

Pozdrawiam

  • Klubowicze
Opublikowano

my jesteśmy bezzzzrobotni to nam tez pasuje.

niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio.

Tym bardziej nam przykro, ale do następnego razu..

Opublikowano

Po ilości Gosci i Menu widze że szykuje sie Bal Karnawałowy.

  • Klubowicze
Opublikowano

Po ilości Gosci i Menu widze że szykuje sie Bal Karnawałowy.

Chyba będę musiał przygotować salę balową

Opublikowano

Marek na Robotniczej jest lokal Awangarda moze tam,tylko nie wiem czy czynny bo ostatnio był na sprzedaz.

Opublikowano

Panie Marku damy radę.Ściśniemy się troszeczkę i będzie dobrze. :photo:

Pozdrawiam

Opublikowano

Deklaruje swoje przybycie w pojedynke.

Opublikowano

Zawsze, od dziecka chciałem karmić ludzi i wszystkie moje niedorobione biznesy były związane w ten czy inny sposób z gotowaniem. Chciałem iść do gastronomika i potem na morze. Będąc na morzu zrozumiałem, że nikt nie ma gorzej na statku od kucharza- jedno się kończy drugie zaczyna- inni schodzą a kucharz przy garach. Potem z kumplami zaczęliśmy otwierać wytwórnie pierogów, koncept taki- na początku lat 90-tych. Zaczęliśmy od złej strony mocy, nie wyszło. Gdzieś w międzyczasie była knajpa oparta na makaronie i różnych sosach- co tam było minęło. Mając lat..... dorobiłem się w swoim dorobku gastronomicznym kilkunastu przepisów unikalnych charakteryzujących się prostotą konstrukcji i przygotowania oraz niezłym rezultatem. Właśnie odpaliłem kuchnię. Zupę przytargam w garnku transportowym, ale do przygrzania potrzebny będzie jeszcze jeden garnek. Czy przyjść z jakąś łyżką i talerzem może? Info ważne-zupa nie jest wegetariańska- może ktoś odpadnie.

Opublikowano

Minimi1 szykuj dla mnie przepis na zupę.

Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...