minimi1 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 urbi- mnie z zupa proszę, Archo zdeklarowal kiełbache plus ogórki Odnośnik do komentarza
Jazz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Śledziki ( mam nadzieję,że lubicie), ciasto, sałatka itp. Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 10 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Śledziki ( mam nadzieję,że lubicie), ciasto, sałatka itp. Bez wygłupów to ma być spotkanie a nie wyżerka. he he... Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bez wygłupów to ma być spotkanie a nie wyżerka. he he... Marku, owszem spotkanie ale można rzec noworoczne, więc niech się wykażą możliwościami i umiejętnościami kulinarnymi... ;-) Następne spotkanie będzie przy kawie. herbacie i paluszkach... ;-) Odnośnik do komentarza
wooferai Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Eee..śledziki? Hm... Liczyłem na słone i oryginalne, śledziki i słone paluszki to w Lidlu też są. Nie, nie jestem taki zły, jak mnie malują. Odnośnik do komentarza
Jazz Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 O proszę .Nie lubi śledzików.To może jako przystawkę polecę Pescaccio z homara z szafranową galaretką,carpaccio z fenkuła i szparagów. Odnośnik do komentarza
Klubowicze ArtCho Opublikowano 10 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 O proszę .Nie lubi śledzików.To może jako przystawkę polecę Pescaccio z homara z szafranową galaretką,carpaccio z fenkuła i szparagów. Hej Jazz, nie obrażasz nas? prawie wszystko rozumiem, ale fenkuł mnie zaskoczył. A cóż to?! Urbi, dzięki! Sory, że się wprosiłem. Odnośnik do komentarza
minimi1 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Fenkuł- koper włoski, nieco mydlany smak- do kupienia, taka bulwa jak się upiecze to smak się poprawia, ale o carpaccio z fenkuła pierwszy raz słyszę. Fenkuł- ponoć zdrowy niesłychanie, szczególnie dla panów, aczkolwiek jakoś przez ten mydlany smak jakoś nie leży Odnośnik do komentarza
Jazz Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Witam ArtCho nie obrażam Was.Fenkuł to bardzo zdrowa roślinka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Rozmawiałem z Mackiem mechanikiem i prawdopodobnie też będzie na czwartkowym spotkaniu wraz z Anią... jeszcze potwierdzi, ale raczej tak. Pozdrawiam i do zobaczenia już niebawem... :-) P.S. Nie wiem jeszcze jakie potrawy przywiozę, ale na pewno zapewniam smaczne pieczywo, masło i jakieś napoje. Nad daniem głównym myślę... ;-) Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 13 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 melmacie zdeklarował przybycie. deklarować przybycie muszę wiedzieć ile krzeseł. Odnośnik do komentarza
Klubowicze ArtCho Opublikowano 13 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ja sam, bez żony, ale z kiełbasą, ogórkami i chlebkiem włoskim z Lidla. Odnośnik do komentarza
minimi1 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 ja sam bez narzeczonej, ale z zupą niespodzianką (ilość spora)- akurat na zimny czwartek i ze śmietaną do zupy (łyżeczka na każdą porcję musi być Odnośnik do komentarza
Rzelu Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Wobec tych wszystkich zapowiedzi ja do czwartku nie jem obiadów. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Lista uczestników po ostatniej aktualizacji: 1) Bilety 2) Zosia 3) ArtCho 4) Jazz 5) wooferai 6) qszysiek 7) minimi1 8) burgifan 9) Rzelu 10) melmacie 11) Urbi 12) Samba 13) ... Odnośnik do komentarza
lusia Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Urbi Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Sympatycy Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio. Przykro nam... W takim razie do następnego razu... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 13 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 my jesteśmy bezzzzrobotni to nam tez pasuje. niedamy rady przepraszamy za zamieszanie.Bodzio. Tym bardziej nam przykro, ale do następnego razu.. Odnośnik do komentarza
qszysiek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Po ilości Gosci i Menu widze że szykuje sie Bal Karnawałowy. Odnośnik do komentarza
Klubowicze bilety Opublikowano 14 Stycznia 2014 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Po ilości Gosci i Menu widze że szykuje sie Bal Karnawałowy. Chyba będę musiał przygotować salę balową Odnośnik do komentarza
qszysiek Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Marek na Robotniczej jest lokal Awangarda moze tam,tylko nie wiem czy czynny bo ostatnio był na sprzedaz. Odnośnik do komentarza
Jazz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Panie Marku damy radę.Ściśniemy się troszeczkę i będzie dobrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Samba Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Deklaruje swoje przybycie w pojedynke. Odnośnik do komentarza
minimi1 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zawsze, od dziecka chciałem karmić ludzi i wszystkie moje niedorobione biznesy były związane w ten czy inny sposób z gotowaniem. Chciałem iść do gastronomika i potem na morze. Będąc na morzu zrozumiałem, że nikt nie ma gorzej na statku od kucharza- jedno się kończy drugie zaczyna- inni schodzą a kucharz przy garach. Potem z kumplami zaczęliśmy otwierać wytwórnie pierogów, koncept taki- na początku lat 90-tych. Zaczęliśmy od złej strony mocy, nie wyszło. Gdzieś w międzyczasie była knajpa oparta na makaronie i różnych sosach- co tam było minęło. Mając lat..... dorobiłem się w swoim dorobku gastronomicznym kilkunastu przepisów unikalnych charakteryzujących się prostotą konstrukcji i przygotowania oraz niezłym rezultatem. Właśnie odpaliłem kuchnię. Zupę przytargam w garnku transportowym, ale do przygrzania potrzebny będzie jeszcze jeden garnek. Czy przyjść z jakąś łyżką i talerzem może? Info ważne-zupa nie jest wegetariańska- może ktoś odpadnie. Odnośnik do komentarza
Jazz Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Minimi1 szykuj dla mnie przepis na zupę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się