Klubowicze Domel Opublikowano 9 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Lipca 2012 Gratki Panowie, przednia trasa i relacja z wyprawy
Sympatycy Cormoran Opublikowano 9 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Lipca 2012 jak na razie pogodę na sobotę ( czyli bunkry ) zapowiadają deszczową ale wiadomo jak to jest, pogoda zmienną jest . Jeśli pogoda będzie OK jadę na 100 %.
Klubowicze pgizi Opublikowano 9 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Lipca 2012 Panowie, fajne foty porobiliście! Wyobraźcie sobie, że mojej Pierwszej Żonie tak się podobało, że otrzymałem dyspensę na przyszłotygodniowy wyjazd na działkę („ Przecież to można zrobić później”) i jeżeli Towarzystwo nie ma nic przeciwko temu to również podążylibyśmy eksplorować bunkry. Mało tego! Odczuliśmy pewien dyskomfort w związku z długością kanapy (brakuje kilku centymetrów) i Ewa dopytywała się mnie czy są wygodniejsze skutery i ile one kosztują … poinformowałem ją i usłyszałem komentarz: trzeba zacząć oszczędzać. Szczęka lekko mi opadła. Na razie zamierzam dziś udać się do garażu w celu dokonania oceny możliwości wprowadzenia zmian konstrukcyjnych mających na celu doraźne podniesienie komfortu. Życzcie mi powodzenia.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 9 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Lipca 2012 Jak tek piszesz to zastanawiam się czy swojej Agi nie zabrać na wycieczkę. może się dorzuci do Burka hehe Oby tylko nie było odwrotnego skutku muszę pomyśleć
Klubowicze sonor Opublikowano 9 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 9 Lipca 2012 Ja sie pisze na "Bunkry"!!! Jade jakby co!!!
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 10 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 10 Lipca 2012 Fajny wypad, szkoda tylko, że info (co, gdzie i kiedy) jest już po wycieczce, a nie przed, może bym się kulnął z wami.
Norbert Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zarzućcie jakieś szczegóły trasy na bunkry , bo samo hasło niewiele mi mówi
Gość Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Eee, no bunkry to wszyscy wiedzą. Są dwa: 1. Linia Maginota (to w sobotę) 2. Linia Zygfryda (to w niedzielę)
Sympatycy Cormoran Opublikowano 10 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 10 Lipca 2012 Obgadamy w czwartek szczegóły i uczestników ewentualnej wycieczki
Sympatycy STRAŻAK Opublikowano 10 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 10 Lipca 2012 Plan sobotniej wycieczki zakłada wyjazd w okolice Tomaszowa Mazowieckiego tzn : JELEŃ i KONEWKA tzn Stanowisko na pociągi dowodzenia III Rzeszy w Konewce i Jeleniu i może coś jeszcze kto to wie
Sympatycy Cormoran Opublikowano 11 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 11 Lipca 2012 Ok, napisałem że pogadamy o tym w czwartek ale nie pomyślałem że nie każdy będzie w C66 więc może zacznijmy umawiać się w tym wątku. I jeszcze mam taki pomysł że skoro jedziemy w stronę Tomaszowa Mazowieckiego to powiadommy Burgmaniaków z tamtych regionów że do nich jedziemy i zrobimy małe spotkanko . Edit: zamieściłem link do tego wątku w Łódzkim i Świętokrzyskim, ( mam nadzieję że mnie nie opi........ ) Więc wstępna propozycja to 8.30 pod ZUS-em o 9.00 ruszamy w stronę Tomaszowa i bunkrów. ( może ktoś sprawdzić czy nie pocałujemy tam klamki i ile kosztują bilety o ile są ?) Proponuję deklarować się kto pojedzie wtedy będziemy wiedzieli na kogo ewentualnie trzeba poczekać bo się spóźni parę minut. Ja swoją obecność potwierdzam i : Roberto, Strażak, Sonor, Pgizi, Miętus, Pitkom Norbert, Flyman, Pinu - jak odbierze babcię
dr.big Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Eee, no bunkry to wszyscy wiedzą. Są dwa: 1. Linia Maginota (to w sobotę) 2. Linia Zygfryda (to w niedzielę) Aj tam, jest jeszcze największy system w pobliżu: FFOWB, czyli mówiąc zrozumiale MRU -> http://www.bunkry.pl/pl/index.html PS. Łącznie to ok. 30 km podziemnych korytarzy .
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 11 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Lipca 2012 No właśnie o takie info chodzi. Jak jedziecie do konewki to waro zobaczyć jeszcze niebieskie źródła koło Tomaszowa i ośrodek przygotowań olimpijskich w Spale. Ja niestety nie mogę się dołączyć.
Klubowicze pgizi Opublikowano 11 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Lipca 2012 Więc wstępna propozycja to 7.30 pod ZUS-em o 8.00 ruszamy w stronę Tomaszowa i bunkrów. ( może ktoś sprawdzić czy nie pocałujemy tam klamki i ile kosztują bilety o ile są ?) Sprawdziłem: Wstęp: - maj-październik (oprócz poniedziałków) w godz. 10-18 - lipiec i sierpień - 10-19 (także w poniedziałki) - listopad-kwiecień (tylko weekendy) od 10 do 16 bilety: - 5 zł - normalny - 2,50 zł - ulgowy (dzieci do lat 7 - bezpłatnie) + parking
Sympatycy Cormoran Opublikowano 11 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 11 Lipca 2012 Jak jedziecie do konewki to waro zobaczyć jeszcze niebieskie źródła koło Tomaszowa i ośrodek przygotowań olimpijskich w Spale. Bardzo przydatna wskazówka, zanotowałem, jak będziemy mieli czas to odwiedzimy, a jak nie to pojedziemy tam jeszcze raz
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 11 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 11 Lipca 2012 Na pewno dacie radę. Na Skutermanii, te wszystkie atrakcje, zwiedzane z przewodnikiem i jeszcze kilka innych były podczas parady skuterowej. PS.Skutermania to zlot Vespy, Lambretty i innych takich starych wynalazków skuterowych (więc szybkości nieco inne).
Carl Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Byłem wczoraj w Konewce (na rowerze), bunkier czynny, bilet normalny 7 zł, parking chyba gratis. Miłego zwiedzania.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 11 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 11 Lipca 2012 Uwaga ze względu iż niektórzy nasi koledzy pracują z piątku na sobotę w nocy zmieniamy troszkę godzinę wyjazdu: zbiórka pod ZUS-em 8.30 i wyjazd 9.00. PS poprawiłem również w poście powyżej co by nie wprowadzać w błąd EDIT Coś się lista nie powiększa
Bulba Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Bardzo fajna wycieczka. Zjezdzilem tam wszystko. Jezeli zrobicie Konewke to Jelen mozna juz sobie darowac. Polecam jeszcze wille Gierka. Niestety slyszalem ze ma/miala byc zburzona. nie wiem czy do tego w koncu doszlo czy nie. http://obiektywnie.blog.onet.pl/Agonia-dawnej-rezydencji-Edwar,2,ID428547545,n https://plus.google.com/photos/118108717285897621921/albums/5529646164288081905?banner=pwa Nawet po tylu latach robi niesamowite wrazenie. Niby na miejscu w Spale jest wszystko, ale nic nie przebije rybki we Fryszerce kolo Inowlodza. Milego wypadu
Gość Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Kiedyś, kiedyś LOT był dzierżawcą tego obiektu. Byłem tam dwa razy na obozie kondycyjnym na początku lat 90'. Szkoda tej nieruchomości. Mam miłe wspomnienia z tamtych pobytów. Ostatnio Konewkę odwiedziłem jakieś 4 lata temu... serce boli, że tan nasz kapitalizm jakiś taki burzący jest.
Bulba Opublikowano 12 Lipca 2012 Opublikowano 12 Lipca 2012 Kiedyś, kiedyś LOT był dzierżawcą tego obiektu. Byłem tam dwa razy na obozie kondycyjnym na początku lat 90'. Szkoda tej nieruchomości. Mam miłe wspomnienia z tamtych pobytów Tez slyszalem, ze za czasow LOT`u odbywaly sie tam takie balangi, ze klękajcie narody )))
Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 13 Lipca 2012 Zbórka 8.30 pod ZUS-em o 9.00 ruszamy w stronę Tomaszowa i bunkrów Poprawiona lista po spocie w C66 : Roberto, Strażak, + Plecaczek Sonor, Pgizi, + Plecaczek Miętus, PJS - jak nie wyjedzie na działkę Norbert, + Plecaczek Flyman, Pinu - jak odbierze babcię Konorex Maciekrom Jeśli kogoś pominąłem proszę się dopisać i pamiętajcie co by napisać kto z skąd rusz żeby kogoś nie zostawić. Większa grupka rusza z pod ZUS-u, potem Pinu dołącza gdzieś po trasie i na wysokości Rawy dołącza Maciekrom ? Dobrze pamiętam ? PS pogoda powinna nam dopisać: http://www.weatheronline.pl/Polska/Warszawa.htm
Gość Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja się przyłączę tuż przed Jankami, bo rozumiem, że sprawdzamy przejezdność «Katowickiej Gierkówki»?
Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja się przyłączę tuż przed Jankami, bo rozumiem, że sprawdzamy przejezdność ŤKatowickiej Gierkówkiť? Tak ustaliliśmy wczoraj na spocie. Głowna grupa 8.30 pod ZUS-em a my ( Roberto i Flyman) 9.15 stacja Shell za Jankami i Pina bieramy po drodze.
Klubowicze PIN Opublikowano 13 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja do was dołączę w punkcie zwanym "miejscowość Siestrzeń" o tu -> http://mapa.targeo.p...bef074e8e8321a1
Rekomendowane odpowiedzi