Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wyjazd do Marl/D na megazlot 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzywam maty samopompujacej, do dostana na pewno w sklepach ze sprzetem turystycznym.

PS. Do materaca mozesz uzyc przeciez el. pompki na 12V !placz1 . Mozna ja zazwyczaj przelaczyc na pompowanie lub na odsysanie.

• Odpowiedzi 584
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

83

• orzech

83

• Worlan

63

• Więcek

36

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Maty samopompuj?ce s? wygodne w obsłudze, ale niestety zajmuj? sporo miejsca.

Zreszt? zerknij sam KLIK

Ja zaopatrzyłem się w materac, który po złożeniu zajmuję naprawdę mało miejsca KLIK ale trzeba będzie podymać <_<

Opublikowano

Pozniej sprawdze ta pompke 12V, bo wiem ze gdzies taka mam :) . Ale jak chcesz podymac :lol: ... to nie bede przeszkadzal <_< .

• Administrator
Opublikowano
ale trzeba będzie podymać  :)

Tylko Smerfetka go puszcza samego a ten już... :)

Abach- biorę pompexa 12V pod zapalniczkę więc będziesz mógł dymać do bólu... i to bez wysiłku <_<

Ma też funkcje ssania! :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Dzięki. <_< Wła?nie oblukałem jedno i drugie w necie.Jutro podjade do sklepu i zobacze jak to wygl?da na żywo.

Abach ten materac wygl?da naprawde niezle.

• Sympatycy
Opublikowano

Do spania zabieram namiot, ?piwór, materac pompowany, pompkę i mał? poduszkę. Zybexa nie zabieram, on jedzie sam <_<:)

Z innych rzeczy Pilot mówił, że bierze butlę i kuchenkę. Będzie gdzie zaparzyć zioło. :)

@Abach zestaw do naprawy kół.

Rezygnuję z pompki, widzę, że bierze Mariusz. :lol:

Opublikowano
Pozniej sprawdze ta pompke 12V, bo wiem ze gdzies taka mam  :) 
Abach- biorę pompexa 12V pod zapalniczkę więc będziesz mógł dymać do bólu... i to bez wysiłku  <_<

Jak miło, dziękuję bardzo za troskę :lol: Wiem, że ostatnio zmizerniałem, ale podymać jeszczę mogę :):)

A serio, ten materacyk ma nietypowy zawór i pompka nie pomoże. Na szczę?cie pompuje się szybko, gorzej jest ze spuszczeniem powietrza....

Opublikowano

@Więcek - 18-ta we czwartek zakończenie roku ? To chyba nie dasz rady wyjechać o 10-tej. :)

Grzesiu mi chodzi o ten czwartek to jest 18.06.2009 r, a wyjazd od Marl jest tydzień póĽniej :lol:

Oj chyba jeszcze <_< z Burgmania po krwi ci się przewala.

• Administrator
Opublikowano

Wezmę na wszelki wypadek też campingaza i palnik... więc jak kto? co? będzie chciał pichcić to weĽcie kubki do gotowania.

• Sympatycy
Opublikowano
[Na szczę?cie pompuje się szybko, gorzej jest ze spuszczeniem

Jak się dobrze popompuje to ze spuszczeniem nie ma problemu <_<

Opublikowano

Biore zestaw do kol, apteczke... jak sie zmiesci kanister moto na 2l paliwa...

Opublikowano
Biore zestaw do kol, apteczke... jak sie zmiesci kanister moto na 2l paliwa...

Mariusz i Pilot kuchenka (nie przypuszczam, aby się przydała?)

Bigu i ja zestaw naprawczy do kół z pompk? na CO2 oraz apteczki.

Co jeszcze może być potrzebne?

Pomijaj?c wszelkie żarty, czy uważacie, że warto być zaopatrzonym w narzędzia? Mogę rzeczywi?cie zabrać klucz elektryczny, ale kto? inny musiałby zabrać zestaw kluczy nasadowych, następny komplet ?rubokrętów itd. Czy lepiej odpu?cić i oprzeć się na Moto-Assistance?

Opublikowano

Tak,czytam i czytam ten temt...i tak kusicie...serio , nabrałem ochoty żeby do was doł?czyć i ruszć z Warszawy...termin wsumie pasuje...do tego czasu bugra uda mi się doprawadzić do porz?dku (mam nadzieje) , namiot pewnie udało by się jaki? załatwić a nawet spanie pod chmurk? :) to dla mnie nie kłopot akurat:) ...tylko ta traska 2500km to dosyć sporo jak na weekend, i zastanawiam się czy mam takie możliwo?ci...hmmmm <_<

Mariusz dalej chcesz jechać na ten zlot forz?? :) je?li tak ,to naprawde - jeste? hardcorem :lol::)

Opublikowano

@Abach: Moze uda mi sie gdzies wcisnac walizeczke z zestawem kluczy KLIK. Jesli tak, to je zabiore.

Ale nie wiem czy upchne wszystko :lol: .

Edit: Po konsultacjach wezme tez klucz do wario na 12V i nasadke do Tmaxa. Zadbajcie o nasadki do wlasnych modeli <_< .

• Klubowicze
Opublikowano

Oczywi?cie ja też ?ledzę ten temat od pocz?tku, żona już oczywi?cie przekonana (dzięki ZYBEX), jeszcze tylko wolne w pracy (troszkę zły okres ale my?lę że dam radę), ale nie wiem czy mnie zabierzecie ja nie mam namiotu, a chyba już jestem za stary na spanie pod gołym niebem. Doł?czył bym po drodze.

Opublikowano

Ale wyprawa <_< jak dookoła ?wiata :)

Tak poważnie będziemy zdani na siebie i na asistance.

Zabieram ze sob?:

namiot

matę samopompuj?c?

?piwór

latarkę

apteczkę

piankę do opon

piankę do czyszczenia szyb

i karnister 4L :lol:

Meduza radzi bym zabrał ciepłe gacie :)

Opublikowano

Szuwarek, jak bierzesz kanister to ja nie, bo po co sie dublowac <_< .

Cieple gacie to podstawa :lol: ...

• Sympatycy
Opublikowano

Widzę, że ekipa się powiększa <_<

Bigu, planujesz jakie? małe remonty ? :lol::)

To ja biorę kpl kluczy ampulowych i wkrętak z kompletem końcówek. :) Zastanawiam się nad paskiem do waria :)

Opublikowano

Jaaa? Nie :) . Ale taki jeden pan na chinszczyznie mnie meczy o te narzedzia <_<:lol: .

Jeszcze jedno, Abach zapodal temat aby sie spotkac gdzies przed zlotem i na sam zlot wjechac w zwartej grupie.

Nie wiem jak wyglada tam teren i znowu proponuje Mc (wiadomo) Donalda :) .

Adres:

Münster Str. 111

48249 Duelmen

Odleglosc od zlotu niestety prawie 20 km (po drodze). Co Wy na to? Jakies propozycje?

Opublikowano

Tak sobie czytam i czytam, kto co zabiera i z upływem czasu mam coraz więcej miejsca w bagażniku ;)

Na pewno w moim zestawie będzie

pianka do opon

pianka do szyb

apteczka skuterowa

kubek do kawy i herbaty

namiot

?piwór

mata samopompujaca

poduszka dmuchana

i parę innych pierdół

oraz najważniejsze

sprawny, działaj?cy, nie wymagaj?cy serwisu :lol::lol:

PS.

a może tak namówić kogo? na wyjazd katamaranem ( jako zaplecze techniczne i gastronomiczne ), w tedy by?my mieli dużo wolnego miejsca w skuterach.

• Sympatycy
Opublikowano

PS.

a może tak namówić kogo? na wyjazd katamaranem ( jako zaplecze techniczne i gastronomiczne ), w tedy by?my mieli dużo wolnego miejsca w skuterach.

No i podepnie Twoj? przyczepkę, tak na wszelki wypadek :lol::lol:

• Klubowicze
Opublikowano

Zabieram kampingkuchenke, sprzęcik muzyczny i dobry humor!

Worlan do namiotu mnie przyjmie to co więcej potrzeba ...

chyba tylko "pesówki"

a na poważnie - kto ma w namiocie miejsce wolne dla Bilety?

• Administrator
Opublikowano
i karnister 4L :lol:

Dzieki Szuwarek ze o mnie myslisz ;) i innych Silvermanach :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Ja biorę 0,7l i dobry humor :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

A Ja biorę Córkę :lol: