Klubowicze Ewik Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Klubowicze Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Widoki niesamowite 👍, szkoda że włączyli światło 😅
Krzynio66 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 miejscowi jeszcze wszystkiego nie zjedli a kaski sa super
Administrator xmarcinx Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Administrator Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Porcja zdjęć z szóstego dnia wyjazdu. Początkowo przez góry, w chmurach. Nawet chłodno. Koszulę musiałem założyć. Potem już w upale. Pooczątkowo bardzo dużym, a z biegiem dnia mniejszym. Śniadaniem jedliśmy małe a potem jakoś nie było gdzie zjeść. Wszystko pozamykane. Głód nas przycisnął, więc kupiliśmy banany. Całkiem zmęczeni i już o zmroku korzystamy z przydrożnego hotelu. Kiepski ale przynajmniej tani. Nie ma restauracji. Kilkanaście metrów dalej znajdujemy jadłodajnię i zamawiamy Phô bo. Konkretna porcja. Nie jestem w staniem pokonać. Andrzej nie dość że wessał wszystko, to jeszcze dodał sporo czosnku. Nie wiem co będzie. Dzień długi, męczący. Jechaliśmy osiem godzin. To był błąd. Ja jestem bardzo zmęczony. Chodzi o mięśnie pleców. Sylwetka na tym motorku nie jest do długich przelotów. Kanapa jest zbyt wąska na mój zadek. Ustalamy, że 5 godzin to maks na jeden dzień. Będziemy niedługo w rejonach gdzie będzie bardzo mało noclegów, więc kto wie jak będzie. Ogólnie fajnie nam się jedzie. Humory dopisują. Internet mamy ze sobą. Ludzie są życzliwi. Drogi są wręcz wyborne. Jedzenie pyszne. Kraj socjalistyczny. Pozycja na koniec dnia. 2
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Witejcie roztomili, mnie dobrze się jedzie, motorek mi pasuje. Następny po vstromie będzie honda xr 150, Marcin się śmieje że musi być używany z Wietnamu. Po wyjeździe z naszego wczorajszego Muong Bi Homstey, pojechaliśmy na wschód drogą CT2 . Dojechaliśmy do trasy QL 15, łączy się z QL 16 na południe. W tym miejscu dotarliśmy do trasy Ho chi Mina, z tym że to już był jej 500- tny km. Na mapach te drogi różnie się nazywają, czasem trudno się zorientować. W tzw. międzyczasie przejechaliśmy obok elektrowni wodnej
GrzechoCnik Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Mówili Wam po drodze " a jedźcie do CHU Y-a" ? Solidny garnek zupy.
GrzechoCnik Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 U nas w mediach mówią, że w Azji pd-wsch panują rekordowe upały. Chrońcie się przed nimi. Pamiętajcie o nawadnianiu w drodze i zapasie wody..
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dobra Grzegorz, po dwa piwa wieczorem. 1
GrzechoCnik Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 w Vinh jest miejsce urodzenia Ho Chi Mina, tylko kwiaty trzeba kupić jak się tam wchodzi - Kim Len - tak Dawid z ciężarówki pokazywał.
Krzynio66 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 sporo widokow po drodze jak sie ten kraj rozni od naszego
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Witejcie roztomili, polecam wygoglowac sobie banknot wietnamski o nominale 500 000 dongów. Na rewersie jest zdjęcie i porównać z moja fotką. Byliśmy w miejscu urodzenia Ho chi Mina. Pełna komercja, stragany i bezczelne nawoływanie klientów.
Sympatycy PawełJW Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 21 Kwietnia 2023 37 minut temu, AndrzejMyslowiceS napisał(a): 500 000 dongów Heh, po dzisiejszym kursie 89,57zł a chałupka się zgadza👍👍👍
hoss-3 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Super przedsięwzięcie super relacja życzę przyjaznej pogody przejazdowej do końca wycieczki No i pogody ducha. Widzę że w Hanoi Jest troszkę więcej skuterków niż na zlocie burgmani😉
Sympatycy PawełJW Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 21 Kwietnia 2023 2 godziny temu, AndrzejMyslowiceS napisał(a): Ho chi Mina Ciekawy życiorys, a najciekawsze to.... W 1957 otrzymał Order Odrodzenia Polski I klasy. Źródło ciocia Wikipedia
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Witejcie roztomili jeszcze raz, odjechaliśmy dzisiaj z trasy Ho chi Mina w celu zobaczenia powyższego miejsca. Zjechaliśmy na QL15A, później znowu była QL15, staram się śledzić trasę , może mi nie wychodzi jak trzeba, trudno się zorientować. Nawi zaprowadziła w miejsce docelowe, okazało się że jesteśmy z tyłu. Nawrotka i dojechaliśmy na parking, wspomnę że temperatura była 39 stopni. Zaparkować motki, zabrać bagaże i zwiedzanie. Ze mnie lało się w każdym miejscu, lokalesi chodzili sobie spokojnie. Atrakcja turystyczna że tak powiem, nie chce używać naszego określenia, szału nie robi ale jest . Kwiatów nie kupiliśmy, Wietnamczycy owszem . To tyle na dziś, resztę Marcin.
Administrator xmarcinx Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Administrator Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Fajny dzień, mniej jazdy niż wczoraj. Temperatura straszna ale tak jakbyśmy się już przyzwyczaili. Rano znowu zupa Phô bo. Potem spokojna jazda. Zwiedzanie chaty "Wujka Ho". Dla mnie takiej komercji nie było. Kraj socjalistyczny więc wejście za darmo. Uczciwa cena. Widok z hotelu. Salon Hondy jest. Nawet odwiedziliśmy. Ceny przystępne. W ofercie tylko małe sprzęty. Ja chciałem kolację "ryżową" ale Andrzej siłą wybrał inna restaurację. Nie żałuję. Przerwą na wodę kokosową. Pomniki wojenne Pozycja na koniec dnia. 2
RONIN Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Wreszcie mięsko bo już się martwiłem, że schudniecie na tych zupkach ;-).
Klubowicze nietoperz Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Klubowicze Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Piękna przygoda ! Super relacja.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Sympatycy Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Nasze hełmy mają niezaprzeczalną zaletę. W czasie jazdy jak wpadnie mucha do gęby, można od razu wypluć bez zatrzymywania. Przedwczoraj jadąc już w lekkim zmroku waliły w szybkę owady a uderzenia były poważne. Jechaliśmy na zapalonych reflektorach i owady ciągnęły do światła. 1
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Klubowicze Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Darmowa przekąska a ty gardzisz i wypluwasz. W knajpie za to płacisz a jak wpada za darmo to ci nie pasuje. Ot bogacz 🤣 1
Krzynio66 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 na kazdym kroku widac komune czerwone gwiazdy i sierp i mlot ale i tak wam zazdroszcze ps, zdjecie z papierosami bezbledne
Administrator xmarcinx Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Autor Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Dziś jesteśmy w mieście. Trzeba zrobić przepierkę. 2
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Klubowicze Opublikowano 22 Kwietnia 2023 4 godziny temu, xmarcinx napisał(a): Trzeba zrobić przepierkę. Marcin, a jak po praniu jeszcze bardziej się skurczy???
Administrator xmarcinx Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Autor Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Dziś zrobiliśmy długi spacer nad rzekę. Mało zdjęć, bo nie było nic wartego uwagi. Zgiełk, klaksony, upał, kurz. Standard, do którego już przywykliśmy. Zjedliśmy Com Chien, ryż zapiekany z mięsem i przyprawami. Chodziło to za nami już kilka dni.
Klubowicze Ewik Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Klubowicze Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zjedliśmy Com Chien, ryż zapiekany z mięsem i przyprawami. Chodziło to za nami już kilka dni. Jak chodziło, to dobrze, że z talerza nie uciekło 😅 A tak na poważnie, wspaniała wyprawa Panowie 👍 1
Krzynio66 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 to takie polskie rissotto trzymam kciuki czekam na zdjecia
Rekomendowane odpowiedzi