Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 28 Kwietnia 2024 No to pięknie 🤩 Najważniejsze, że cali i zdrowi. A co zobaczyliście, posmakowaliście to Wasze LWG Pozdrawiam Długi 1
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Napiszę krótkie podsumowanie wyprawy z mojej strony. Odnośnie kosztów , przeloty samolotem 4200 PLN , wynajem motorków 1500 PLN. Na miejscu kupiłem kartę SIM za 14$, 5 GB ,która skończyła się po trzech dniach. Włożyłem ją do starego telefonu, który służył jako dawca internetu. Marcin założył mi esim do mojego głównego telefonu i do końca wyprawy zużyłem 1,6 GB. Wymieniliśmy w Hanoi 300$ na dongi, pod koniec dobrałem z bankomatu dwa mln dongów za około 320 PLN. Jedno co najbardziej zwróciło moją uwagę to ludzie, całkiem inne rysy twarzy. Czym dalej na północ tym wyraźniej. Doczytałem że to są ludy które uciekły z Chin w 18- tym wieku ze względu na niepokoje . Wietnam to państwo wielonarodowe, Tay, Murong, Hmong, Nung, Hoa i wiele innych. Ostatnie dni dominowały w temperatury 35 stopni a po praniu nic nie chciało schnąć ze względu na wilgotność. Ostatnie przebranie do samolotu, musiałem wilgotne od potu ciuchy włożyć do torby motocyklowej. Tak to przyleciało do Polski w bagażu rejestrowanym. Gdy w domu otworzyłem torbę, zapach był odpowiedni, zaraz pralka zrobiła dwa kursy. Takie są realia takich wypraw a ja to lubię. Co się zobaczyło, spróbowało z jedzenia to moje, jednym słowem warto było jak zawsze. Takie coś przywiozłem 4
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Widziałem pracowników leśnych którzy mieli takie wielkie noże w pochwie. Była okazja , kupiłem za około 65 PLN a sierp do trawy około 22 PLN. Robią to kowale ze starych resorów.
Sympatycy robert1973 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Andrzeju przeszło to w bagażu rejestrowanym i nikt się nie doczepił???? jaką to ma długość?? co by nie powiedzieć PAMIĄTKA przednia i wycieczka też pozytywnie zazdraszczam
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Robert, przeszło w bagażu rejestrowanym, mieliśmy jeszcze podstawowe narzędzia, multitole. Co do noża , klinga ma 27 cm a cały 45. Solidne narzędzie do dżungli.
Administrator Bomber Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Administrator Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Andrzeju przeszło to w bagażu rejestrowanym i nikt się nie doczepił???? jaką to ma długość?? co by nie powiedzieć PAMIĄTKA przednia i wycieczka też pozytywnie zazdraszczamRejestrowany to ten co jest w luku bagażowym. Możesz nawet sztucer i „klamkę”przewozić. W podręcznym nie można .
cezzar Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 2 godziny temu, Bomber napisał(a): Możesz nawet sztucer i „klamkę”przewozić. Pod warunkiem że masz stosowne pozwolenia.
Administrator Bomber Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Administrator Opublikowano 30 Kwietnia 2024 To oczywiste
Rekomendowane odpowiedzi