Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2024 7 godzin temu, Joasia70 napisał(a): Super wyprawa, zdjęcia rewelacyjne, cudne widoki. A czemu takie rozdziały ? Planowane ? Uważajcie na siebie chłopaki Joasiu przeczytaj więcej na blogu od Marcina.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2024 5 godzin temu, GrzechoCnik napisał(a): Rozti nie przesadzaj z fotkami. Obiektów granicznych ChRL nie wolno fotografować :) Napisz jeszcze jak Ty z nimi się dogadujesz? Na migi? Masz rozmówki wietnamskie? Mam Vasco i translator w telefonie w zupełności wystarcza. 9 godzin temu, nietoperz napisał(a): Szalejesz Andrzej, szalejesz.... Jurek, w moim wieku najszybciej rosną włosy i paznokcie, czymś trzeba nadrobić. 1
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2024 4 godziny temu, AndrzejMyslowiceS napisał(a): Joasiu przeczytaj więcej na blogu od Marcina. Doczytałam, uspokoiłam się. Trzymajcie się :)
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Wyjechałem z Sa Pa, Marcin miał inne plany z Lao Cai pojechał w przeciwnym kierunku. Miał trasę widokową od tigita i pojechał. Katedra w Sa Pa z czasów francuskich nazywają ją Notre-Dame . Ścisłe centrum Sa Pa Wodospad Srebrny niedaleko Sa Pa. Monument buddyjski. Platforma widokowa, wjazd do góry trwa dwie godziny nie miałem czasu. 3
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Po drodze takie widoki. Miałem ochotę na coś innego. Tereny przy trasie QL32 przez które jechałem słyną z tarasów 2
Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. xmarcinx Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Autor Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Cóż powiedzieć? Pożywny w emocje dzień. 220 km zrobione w 9 godzin. Trasa północna tak blisko Chin, że komórka woli chińska sieć. Upał, widoki, zapachy - spełnienie. Każdemu życzę aby to zobaczył. Osobnym tematem jest jak trafiłem do wietnamskiej rodziny. Śmieszne. Poszukiwałem prywatnego hoteliku a skończyłem w jednej sali z rodziną. Kto mnie zna, ten wie, że to dla mnie cierpienie. Zniosłem! Gdyby nie wino ryżowe to byłbym poległ. 4
Krzynio66 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 gratulacje marcin widoki super i mam pytanko ile wolt ma to winko ryzowe
GrzechoCnik Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Tarasy rewelka u obu podróżników. I jak widać obaj lubią kameralne, rodzinne imprezki.
Klubowicze Piootr Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Marcin, przywieź troszku tego miodku. Popróbujemy 🥃
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Kwietnia 2024 U mnie z rana z tarasu taki widok. 3
Administrator xmarcinx Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Autor Administrator Opublikowano 24 Kwietnia 2024 11 godzin temu, Krzynio66 napisał(a): gratulacje marcin widoki super i mam pytanko ile wolt ma to winko ryzowe To które piłem do kolacji u rodziny miało może z 12-15 procent a to w butelkach kupione w Ha Giang miało 29 procent. Co więcej, to domowe piliśmy ze szklanek a to z butelki, którą tam postawiłem, piliśmy z kieliszków. Wersal.
Klubowicze DaniL Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Dzięki temu że się rozdzieliliście, my mamy więcej większą, ciekawszą relację 😉 14 godzin temu, xmarcinx napisał(a): Osobnym tematem jest jak trafiłem do wietnamskiej rodziny. Śmieszne. Poszukiwałem prywatnego hoteliku a skończyłem w jednej sali z rodziną. Kto mnie zna, ten wie, że to dla mnie cierpienie. Zniosłem! Gdyby nie wino ryżowe to byłbym poległ. Myślę, że ta jedna noc, choć może dla Ciebie niezbyt komfortowa, to we wspomnieniach będzie jedną z ciekawszych. Raczej mało kto może "wejść" w takie lokalne życie.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Jestem w TT Thanh Son w takim hotelu Prawie cały dzień w deszczu. W rejonie Ban Yan wydobywają takie kamienie. I robią z nich takie cuda. 2
Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. xmarcinx Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Autor Administrator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Pamiątkowe zdjęcie Do pustego kotła na palenisku przelewa się sfermentowany ryż. Fermentacja trwa około 10 dni. Ognisko pod kotłem rozpala się niezbyt duże. Kocioł nakrywa się dopasowanym drugim kotłem, do którego wlewa się wodę. Podłącza się dwie rurki. Jedna wysoka „na odpady” a drugi niska na „produkt”. Przekrywa się to pokrywą i pozwala fizyce działać. Nie mogłem obejrzeć całości, bo już odjeżdżałem. Dostałem na podróż buteleczkę tego wina. W planach miałem drugie podejście do przejazdu tą drogą górską, która była błotnista ostatnim razem. Dojechałem i zacząłem wspinaczkę. Kałuże i błoto nadal były ale mniejsze. Lecz niestety zaczął padać deszczyk. Jednak dojechałem do przebudowy i droga była chwilowo zamknięta. Ale chwila urosła do pół godziny a deszcz rósł. Musiałem się poddać i zawrócić. Ryzyko za wysokie. Takich odcinków było dalej jeszcze kilka. Tym razem nieomylnie zamówiłem hotel i już w południe byłem na miejscu. Padał deszcz i było zimno. Nie miałem pomysłu gdzie jechać w taką pogodę. Więc pojechałem na pizzę. W poszukiwaniu “czegoś innego” na kolację, zadowoliłem się fryteczkami i szaszłykiem z kurczaka. Wszystko w głębokim oleju czyli smacznie i niezdrowo. A na koniec dnia jestem Bac Quang 6
Krzynio66 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 dzieki marcin za odpowiedz oni pewnie polskiego bimberku to nie pili
Klubowicze kenobi Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Super relacje. 😊
GrzechoCnik Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 2 godziny temu, Krzynio66 napisał(a): dzieki marcin za odpowiedz oni pewnie polskiego bimberku to nie pili Zgodnie z Marcina opisem i zdjęciami to oni bimber a nie wino robią :)
Krzynio66 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 Opublikowano 24 Kwietnia 2024 grzesiu malo procent ten bimber
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Wbiłem się do Hanoi, po drodze widziałem wypadek Specjalnie zatrzymałem się przed szkołą jak dzieci wyjeżdżały na motorkach. Bez pojęcia o jeździe, nogami nie dotykają drogi, jadą pod prąd, masakra.
Krzynio66 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 przykro patrzec andrzejku uwazaj na siebie
Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. AndrzejMyslowiceS Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Sympatycy Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Po wcześniejszych takich sobie noclegach wziąłem sobie w Hanoi apartament za całe 105 pln. Mnie tutaj podoba za moją emeryturę można fajnie żyć. Jest salon Skody. Można się napić soku z trzciny cukrowej z lodem. Ale mówi się no cóż, trza wracać. 4
GrzechoCnik Opublikowano 25 Kwietnia 2024 Opublikowano 25 Kwietnia 2024 22 godziny temu, Krzynio66 napisał(a): grzesiu malo procent ten bimber Jakie pijaki taki bimber :D 9 godzin temu, AndrzejMyslowiceS napisał(a): Wbiłem się do Hanoi, po drodze widziałem wypadek Musiało być groźne zderzenie bo aż jednemu klapki spadły.
Administrator xmarcinx Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Autor Administrator Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Wyprawa zakończona. Cali i zdrowi wylądowali na Okęciu. Po drodze mijaliśmy znane miejscowości Potem jeszcze dorzucimy zdjęcia i podsumowanie finansowe. 2
Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zajebista cała relacja. Czyli widzimy się jutro na ognisku u saperka 😉. Aby świeżo relacje zdać i się zameldować 😉. Jeszcze raz czapka z głów za wszystko .Czekam na opowieści w realu. Pozdrawiam 🙂 Super że szczęśliwie bez ekstremalnych przygód już prawie w swoich 4/kątach
Klubowicze Migu Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Klubowicze Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Śledziliśmy na bieżąco szacuneczek, pozdrawiamy Halinka i Migu.
Rekomendowane odpowiedzi