RONIN Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Dopiero wróciłem z pracy, do garażu mam trzy kroki z przedpokoju. Usiadłem na hondzi i moim zdaniem duży telefon ograniczy widoczność. Czasami można przeoczyć np. jakąś dziurę czy nierówność drogi bo telefon zasłoni widok z bliska. Też by mi się te boczne deflektory przydały, ale muszę poczekać do zimy, teraz koniec wydatków do wakacyjnego wyjazdu, a po pewnie najpierw rozejrzę się za nowymi oponami.
smarciu Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Też uważam, że nie ma co zasłaniać sobie widoków na drogę GPSem, telefonem, etc. z wiadomych względów. Używam takiej przejściówki, która pozwala dopasować już bardziej standardowe uchwyty: link cena ok.20zł, drugi sezon już lata na Apce bez zarzutu. Uchwyt wodoszczelny, obrotowy na szybko-złączce, żeby zdjąć tel/gps jednym ruchem razem ze sztywnym pokrowcem (oczywiście po wcześniejszym odpięciu kabelka), poniżej link. link cena ok. 100zł, niestety kabelek, żeby uszczelniał musi być oryginalny Apple, z opatentowanym kształtem obudowy złącza, żadna podróbka nie przeciśnie się przez dedykowany otwór w obudowie, a jeśli nawet to nie będzie uszczelniać, przynajmniej jest pewność, że całość zadziała. link do szybko-złączki, tu myślę, że można poszukać tańszej alternatywy, żeby nie kupować kolejnego to dopasowałem ze starego zestawu i działa bezbłędnie. Cały zestaw zamontowałem na prawo od lewego usterka w poziomie, łatwy dostęp, widać co trzeba, a kabelek ukryty pod plastikiem kierownicy, wyprowadzony już pod klapką do ładowarki podpiętej do gniazda zapalniczki. Wtedy wszystko chronione przed deszczem, działa perfekcyjnie. Przy okazji nie potrzebuję osobnego urządzenia GPS, bo aktualne smartfony są tak dobre, że ogarniają nawet więcej i dodatkowo łatwiej spiąć z zestawem BT w kasku. Można np. podyktować adres do mapki i jechać dalej.
RONIN Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 1 godzinę temu, smarciu napisał: Przy okazji nie potrzebuję osobnego urządzenia GPS, bo aktualne smartfony są tak dobre, że ogarniają nawet więcej i dodatkowo łatwiej spiąć z zestawem BT w kasku. Można np. podyktować adres do mapki i jechać dalej. Pod warunkiem, że kręcisz się wkoło komina na terenie UE. Ja już przygotowałem się na wakacyjny wyjazd. W iphona wgrane ponad 6 GB map here. Oprócz tego Tomtom i Google Maps w offline. Jakoś życie mnie nauczyło, że jedna nawigacja to za mało na dalsze podróże. Jestem przeciwnikiem wodoszczelnych obudów telefonów, gdyż telefony na słońcu przegrzewają się w nich, więc używam IPhone 7 Plus, norma IP 68 plus silikon daje radę. Przy okazji ktoś się orientuje ile kawałków map offline można zapisać w google maps?
Cairo Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Również bardzo chętnie korzystam z here, mam całą Europę offline i czuję się niezależny od zasięgu GSM :). Google Maps nie próbowałem więc Ci nie pomogę. Przyszły mi dziś akcesoryjne sety, wyglądają super, lecz nie miałem okazji się przejechać bo syn ma zapasowy żłobek na lipiec i muszę go wozić autem, także ten tydzień nie pojezdze za dużo. Kombinowałem jakiś fotelik czy cus ale dla 16 miesięcznego malucha nic nie znalazłem, chyba że możecie coś polecić. Wracając do setów będę miał jeden zestaw na sprzedaż bo dostawa się przeciągala więc się wkurzyłem i zamówiłem kolejne gdzie indziej a dziś przyszły te pierwsze, więc jakby ktoś cos to będą lada dzień.
RONIN Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Z tego co pamiętam to do 7 roku nie możesz przekraczać z dzieckiem prędkości 40 km/h. Udało ci się kiedyś tak wolno jecha Cairo. Foteliki są od 2,5 letniego dziecka.
Cairo Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Tak, dokładnie jest, max 40. Z małym bym się jakoś zmusił te 4km max ostrożniej jazdy, nawet nie ze względu na przepisy. Przeczytałem przed chwilą że można wozić w takim nosidełku co ubiera się jak plecak, ale żona mi to wybiła z głowy odrazu, choć jutro wytargam coś takiego z pod łóżka i przymierze . Martwię się jeszcze o ubiór. Kask raz, może być problemem, dwa żeby go nie przeziebic. Ehh....
RONIN Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Znalezione na skośnookich stronach: http://s.aliexpress.com/QVFz6jEB
Cairo Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Dokładnie takie kupilem bądź bardzo podobne za drugim razem, tylko czarna stopka i z dostawą zapłaciłem 570pln. Za te co mi już przyszły zapłaciłem coś ponad 1000pln, będę miał porównanie wykonania.
Cairo Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Znalazłem takie coś : https://www.rg-racing.com/browsetype/Tail_Tidies/Honda/X-ADV/LP0234BK/ Troszkę drogawe, ale myślę, że usunięcie chlapacza bardzo korzystnie wpływa na wygląd X-ADV
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 19 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2018 32 minuty temu, Cairo napisał: Troszkę drogawe, ale myślę, że usunięcie chlapacza bardzo korzystnie wpływa na wygląd X-ADV Cairo, tak jak pisałem Ci wcześniej, oryginalny chlapacz, to jakaś wpadka stylistyczna Hondy, a ten podany przez Ciebie, jest już zupełnie OK. Uzupełniłbym go jeszcze o jakiś "pampers" w stylu GS-a (coś jak u mnie w Integrze) i to już naprawdę może fajnie się komponować...
RONIN Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Na alledrogo masz barracude https://allegro.pl/x-adv-honda-mocowanie-tablicy-fender-barracuda-i7185262264.html#thumb/3
Cairo Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Baracuda zachowuje linię jaka jest w serii, bardziej podoba mi się rozwiążanie R&G ale tam znowu podświetlenie tablicy zasłania światło pozycje Chyba, że w tej Baracudzie jest możliwość skrócenia wysiegnika to byłoby spoko.
Panda Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Montował ktoś z was dodatkowe gniazdo zapalniczki (najlepiej gdzieś przy kierownicy) ? Jak prowadziliście kable i jakie mniej więcej gniazdko zastosowaliście ?
marek_m Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Polecam ten sklep Ceny może nie są "konkurencyjne", ale jest sporo fajnych pomysłów. W czasach Integry, zostawiłem tam sporo kasy
RONIN Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 2 godziny temu, Panda napisał: Montował ktoś z was dodatkowe gniazdo zapalniczki (najlepiej gdzieś przy kierownicy) ? Jak prowadziliście kable i jakie mniej więcej gniazdko zastosowaliście ? Masz na poprzedniej stronie na drugim zdjęciu z szybą givi po lewej stronie na kierze obok navi. Modelu nie znam, zakładali mi go w hondzie w Siedlcach.
Cairo Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 13 godzin temu, marek_m napisał: Polecam ten sklep Ceny może nie są "konkurencyjne", ale jest sporo fajnych pomysłów. W czasach Integry, zostawiłem tam sporo kasy Też, obserwuję tą stronkę, faktycznie troszkę drogawo majaw, ale wszystko w jednym miejscu można zobaczyć i tak nieetyczne poszukać gdzieś taniej . Zrobiłem na szybko dziś fotki po montażu setów. Powiem tak, kij z tym wyglądają, ale to jak się jeździ.. Kurka wodna, jeżeli ktoś jeszcze nie ma to zachęcam od dziś odkładać miedziaki bo poszerza to możliwości X-ADV niesamowicie.
Geni Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Gdybyście szukali szyby, to może warto przetestować MRA Vario Screen. Mi sprawdzała się w sprzętach znacznie szybszych od X-ADV. https://www.mrashop.de/com/model-based-products/honda/x-adv/bj-17/6429/x-adv-variotouringscreen-vtm-2017?c=90006345
marek_m Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 TAK dla tail tidy Tak dla szyby MRA Sorry za brak fotek X-ADV, ale jeszcze nie kupiona
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2018 11 godzin temu, marek_m napisał: Sorry za brak fotek X-ADV, ale jeszcze nie kupiona A ja sorry za mój w temacie, ale nie moglem. Czyżbyś Marku wracał do maxi ?
marek_m Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Na razie latam na NC'ku X750DCT, ale intensywnie testuję
RONIN Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Honda X ADV Expedition Edition is ready to go.
RONIN Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Eee, prawy 22 cm. głębokości lewy 25. Taki shad sh36 ma 33 cm.
marek_m Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 7 godzin temu, RONIN napisał: Wygląda kozacko
RONIN Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Dzięki Marek Przy okazji stelaży przerobiłem gmole żeby stopa wygodnie się opierała i nie spadała.
Rekomendowane odpowiedzi