Skocz do zawartości
Forum Burgmania

AlpanoBałkany 2019... Czyli Slawoy gna przed siebie

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

@SlawoyAMD powiem przewrotnie - szkoda że wracasz, bo będzie mi brakowało twojej relacji i perypetii. Ale to oczywiście żart i się nie gniewaj. Z punktu widzenia dramaturgii, dostarczyłeś wszystkim bardzo dużo emocji. Życzę spokojnego powrotu i do zobaczenia.

PS. Na Twoje potrzeby może nawet powstać nowe pozdrowienie LNWG - Lewa Noga w Górę.

• Klubowicze
Opublikowano

Spokojnej drogi do domciu Sławku. Cały czas miałem nadzieję, że się jeszcze przed naszym wyjazdem na NK spotkamy. Po rozmowie z Robssonem wnioskuje, że ty będziesz w Świnoujściu już po naszym wyjeździe. W sobotę będziemy się widzieli z GZ, a w niedziele ta sama grupa będzie Cię witać w rodzinnym mieście. LwG, a czy noga czy ręka to nie ma znaczenia ?

• Klubowicze
Opublikowano

Cześć Sławku. Śledzę wątek i się nie odzywam, bo nic nie mogłem pomóc. Gdy przeczytałem o Twoim wypadku, pierwsza myśl, to wsiąść na moto i skiknąć do Mostaru na parę dni, a co to dla mnie... ? Myślę pomogę, języka trochę znam... A tak naprawdę, to pomyślałem: dobry pretekst do wyjazdu ?  Niestety moja kąpiel w studzience podczas Zlotu zaowocowała  niegojącym się krwiakiem na kolanie. Ostatecznie od wczoraj mam zwolnienie lekarskie i nakaz leżenia z nogą w górze.

Tak, że... Lewa Noga W Górę (u mnie akurat prawa) ?

Pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

No tak, ja pewnie dojadę w sobotę, ale nie mam pojęcia kiedy dokładnie. Pozostawiam kierowcy decyzje jak, kiedy i którędy... Mam juz potwierdzenie z TU, że oficjalnie zgadzają sie na osobistą organizację powrotu do kraju. To właśnie kierowca podpowiedział mi, ze warto cos takiego zdobyc choćby na mail, by później nie było niejasności, więc przekazuję to Wam i potomnym, którzy będą to czytali. Pojazd już w drodze, więc pozostaje mi tylko zakończyć wszystko ze szpitalem i wreszcie napije sie piwa, a w domu zjem schabowego...

Tylko czy aby los nie szykuje nowych przygód? Czytajcie dalej... dr. Marco, mój wybawca mówi, że utrudnienia w sprawach rozliczeń, to norma i mam się nie przejmować... to ten pierwszy z lewej. Świetny chirurg, studiował we Włoszech...

IMG_20190612_155115.jpg

Opublikowano

Przekaż pozdrowienia i podziękowania dla dr.Marco od całej Burgmanii.

• Sympatycy
Opublikowano

Witam Sławek, czytam, czytam i współczuję. Ja już po operacji lewego kolana (która była 17.04.2019), teraz walczę na Rechabilitacii fundowanej przez ZUS.
Też Cię pozdrawiam i życzę powodzenia. LNWG

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@slawoyAMD domyślam się że marzysz o browarku ale wstrzymaj się z miesiąc. Istotna rzecz przy unieruchomionych konczynach zero alko. Mówię na poważnie.

Opublikowano

Wydaje mi się Sławku że powoli gromadzi Ci się materiał na cykl powieści awanturniczych.

Musisz być urodzony pod jakąś ciekawą gwiazdą.

Co wyjazd- to przygody:

T.1 Uciekająca Fretka

T.2 Łańcuszek dzwoni dwa razy

T.3 Bałkańska Plama

Trzymaj się! image.png.f3f7c340755f5de2b15726de547349a0.png

• Klubowicze
Opublikowano

No zeszłoroczny wyjazd w Alpy i nad jezioro Garda udał sie bez większych ekspresów. Ale fakt, w moim przypadku, ciągle się coś dzieje... Strach wyjść z domu ?

Oj, browarek się marzy, ale póki leki bede przyjmował, zapomnieć można... Na razie schabowy wielkości talerza, to będzie pełnia marzeń, bo na razie jadam dziwne rzeczy z miseczki dla kota...

IMG_20190608_180456.jpg

• Użytkownicy+
Opublikowano

No ale o co chodzi ?  Jak w armii w LWP ?   ziemniaczanka z chlebem ?      Jak to jest śniadanie to co na obiadek ??  Ale wiec że to wszytko dla Twojego zdrowia  ?

• Klubowicze
Opublikowano

To obiadek z dnia poprzedniego... Plusem tego wszystkiego jest to, że sam czuję, iż sporo wrzuciłem z masy ciała... myślę że z sześć, może osiem kilo... Jak wrócę, to podam, bo przed samym wyjazdem dobijalem do 103 kg...

Opublikowano

Czyżbym skwarka tam widział koło łyżki? Kromki grube na 2 palce, jak piana w kuflu. Nooo, nie masz co narzekać. Szpital karmi jak w armii - cytując przedmówcę.

Opublikowano

Niektórzy tysiące wydają na samą "zbilansowaną dietę na wyjeździe" ? . No ba, 8 kilo w kilka dni? 

• Użytkownicy+
Opublikowano

Miska wygląda zacnie, stalowo, nie zaciąga po zębach "ameliniumem", jak menażki i manierki LWP.

Sławek, obiad pokazałeś, to pokaż jeszcze śniadanie i kolację.

• Klubowicze
Opublikowano
2 minuty temu, Saper napisał:

Sławek, obiad pokazałeś, to pokaż jeszcze śniadanie i kolację.

I pielęgniarki ?

Opublikowano

Tak! Pielęgniarki koniecznie!

• Klubowicze
Opublikowano

Saperku, stal istotnie zacna, wymiar jednak lichy. Dla kota, albo yorka OK, ale malizna jedzie strasznie. Zrobię fotkę kolacji, bo śniadanie już spozylem, ale te same dwie pajdy chleba (są zawsze) i do tego trzy plasterki mortadolo-podobnej substancji...

Co do pielęgniarek, siostra Wiedzimina zmieniała mi dziś opatrunek...

IMG_20190613_084150.jpg

A to moja faworyta, Veronica... Bardzo nieśmiała, o powalajacym uśmiechu i wieczenie sie rumieniaca dziewuszka, ale cóż, mógłbym być jej ojcem co najwyżej...

IMG_20190612_185154.jpg

• Użytkownicy
Opublikowano
No zeszłoroczny wyjazd w Alpy i nad jezioro Garda udał sie bez większych ekspresów. Ale fakt, w moim przypadku, ciągle się coś dzieje... Strach wyjść z domu
Oj, browarek się marzy, ale póki leki bede przyjmował, zapomnieć można... Na razie schabowy wielkości talerza, to będzie pełnia marzeń, bo na razie jadam dziwne rzeczy z miseczki dla kota...

IMG_20190608_180456.thumb.jpg.daa7bde229b8f6783e956bf0e66c0272.jpg

To u nas karmią równie dobrze,
Z tą różnicą, że w szlachetnej porcelanie
14320588b3dbd6c0bbc426f0161b8c13.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Administrator
Opublikowano

A co ty @Długi 1973 też w szpitalu?

Opublikowano

O, tu widzę ściana jakaś "parchata", poobijane rurki. U Slawoya to ze zdjęć 4 gwiazdki ? ...

• Użytkownicy
Opublikowano
A co ty [mention=12071]Długi 1973[/mention] też w szpitalu?

Ja na końcówce kwietnia się „załapałem”
Ale na szczęście nie chcieli mnie długo trzymać
  • Sympatycy
Opublikowano
52 minuty temu, Długi 1973 napisał:

To u nas karmią równie dobrze,
Z tą różnicą, że w szlachetnej porcelanie emoji6.png
14320588b3dbd6c0bbc426f0161b8c13.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Panowie przecież to pełen ALL inclusive?.

Jakiś czas temu gdyby mi dali taki wypas to w kalendarz zapisane.Wpis byłby  (najlepsze co w życiu jadłem)

Oczywiście po biszkoptach ?? i wodzie oczywiście z o smaku k...a biszkoptowym.

Ale jak bigu, napisał ludzie kasy nie żałują (aby z wagi zjechać)?

A że lato idzie to pewnie wszystko było celowo zrobione  ??

• Użytkownicy+
Opublikowano
Godzinę temu, SlawoyAMD napisał:

... wymiar jednak lichy. Dla kota, albo yorka OK, ale malizna jedzie strasznie. ...

Nie dziwota więc, że waga leci, niekoniecznie z balkonu ?, ale jak chciałeś schudnąć to musiałeś aż tak daleko pojechać?

Jak tak dalej pójdzie, to na "Majówce" będziesz miał "kaloryfer".?

• Sympatycy
Opublikowano
1 minutę temu, Saper napisał:

będziesz miał "kaloryfer".?

Taki jak większość z nas?

• Klubowicze
Opublikowano

Dzisiejszy obiadek... Ni to gulasz, ni to sos do makaronu, ale smakowo nieźle, cos jak sosy z Pudliszek w słoiku a w kubku rosół, ale nie tak przyprawiany, jak u nas. Magi by się przydało...

IMG_20190613_130254.jpg