asterix Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam , moja kolejna już przejażdżka po upragniony skuter w super stanie ) http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-stan-bardzodobry-bezwypadkowy-i2261476389.html Sprzedawca to istny oszust , w ogłoszeniu podaje rocznik 2004 a jest to 2003 , miał byc nie bity a składany z 4 różnych sztuk, szystko sie telepie , plastiki połamane i pourywane. Części elektroniczne i przewody wolno sobie wisza i dyndają, jak się przejechałem to o mal nie spadłem z wrażenia jak mocno trzeba trzymac kierownice by jechać prost , ciągnie go na prawo jak mnie do piwa ) Trzymajcie się z daleka od tego. Dziękuję za uwagę
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 A no patrzcie i ze znaczkiem Burgmanii taka kicha!
didi Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 asterix - widzisz a od razu Ci pisałem że jak z salonu a nie ma kompletu kluczyków to nawet nie warto jechać zobaczyć powodzenia przy następnych próbach zakupu !
rybak Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W dniu 10.04.2012 o 17:54, asterix napisał(a): Witam , moja kolejna już przejażdżka po upragniony skuter w super stanie ) http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-stan-bardzodobry-bezwypadkowy-i2261476389.html Sprzedawca to istny oszust , w ogłoszeniu podaje rocznik 2004 a jest to 2003 , miał byc nie bity a składany z 4 różnych sztuk, szystko sie telepie , plastiki połamane i pourywane. Części elektroniczne i przewody wolno sobie wisza i dyndają, jak się przejechałem to o mal nie spadłem z wrażenia jak mocno trzeba trzymac kierownice by jechać prost , ciągnie go na prawo jak mnie do piwa ) Trzymajcie się z daleka od tego. Dziękuję za uwagę Jak chcesz mieć skuter w super stanie to może poszukaj za normalne pieniadze? czyli za 8-9tys
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W dniu 11.04.2012 o 18:31, rybak napisał(a): Jak chcesz mieć skuter w super stanie to może poszukaj za normalne pieniadze? czyli za 8-9tys No tak, 7400 to cena dyskwalifikująca sprzęt, ale za to 8000 to już jest pewność extra zakupu . No na prawdę!
rybak Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W dniu 11.04.2012 o 18:41, Flyman napisał(a): No tak, 7400 to cena dyskwalifikująca sprzęt, ale za to 8000 to już jest pewność extra zakupu . No na prawdę! postaw go obok motoru za 8tys to zobaczysz roznice !OKK no niestety ale na prawde cena za niego to 6.5 proponuje popatrzec jakie są na ebayu lub moto it no ale przeciez po co przeplacac.. na alegro mozna wyrwac 'okazje' za 6-7 co nie?
Gość Bartheez5 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W dniu 10.04.2012 o 18:05, Flyman napisał(a): A no patrzcie i ze znaczkiem Burgmanii taka kicha! Ludzie różne rzeczy piszą ale niech usunie ten znaczek naszego klubu, gdyż sprzedawca robi nam trochę ,,krecią,, robotę jak kolejny nabywca przejedzie się i zobaczy ..................
przemas Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Krecią robotę to robi ten kto tym skuterem jeździł oraz ci, którzy go kojarzą. Ja rozumiem, że ktoś (jak sądzę należący do grona burgmanii - takiej naklejki się nie kupuje wysyłkowo) się chciał rzęcha pozbyć, ale dlaczego kosztem innego usera burgmanii? Asterix pytał czy ktoś kojarzy ten sprzęt i wystarczyło puścić krótkie "odpuść" na PW...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 W dniu 11.04.2012 o 19:04, rybak napisał(a): no ale przeciez po co przeplacac.. na alegro mozna wyrwac 'okazje' za 6-7 co nie? Rybak, błagam Cię, cena to tylko cena, rozmawiałem niedawno z Naszym Kolegą z Burgmanii. Zakupił pojazd od swojego znajomego (na szczęście z poza Naszego Grona), igiełka, cena, jak za igiełkę. A potem się okazało... chodzi i klnie. Nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, wiedzy i szczęścia. Złom można też kupić za 20 000 pln. Żal tylko jakiś większy. A można czasem wyrwać sprzęt za 8000 i jeździć nim masę sezonów, nie przeklinając.
asterix Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Kolejny do kolekcji ) http://otomoto.pl/suzuki-burgman-400-limited-abs-polska-salon-M3130457.html (owszem kupione w PL salonie ale juz nie jak w ogłoszeniu że niby bezwypadkowy - servis z krakowa wypowiedział sie na jego zdanie , cytuje: "Panie nie kupuj Pan bo był tak rozbity że wartość naprawy przekraczała wartość motocykla" ... i wszystko jasne w temacie
Lucjan73 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Asterix - nie że bym bronił sprzedawcy ale kupienie kilku plastików i kilku pierdół w serwisie może przekroczyć wartość rynkową skutera takie są ceny nowych części w ASO.
asterix Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Kolejnego w ramki możemy postawic i podziwiać http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-k8-M3141956.html Koleś kategorycznie nie zgadza się na badanie w autoryzowanym serwisie a opis uszkodzeń był niewielki , cytuje" były wymienione wszystkie plastiki i zostały pomalowane"
dana0606 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mam pytanie: o co chodzi z tym czy jest komplet kluczyków, bo jesli jest jeden zamiast dwóch to o co chodzi?
Pinok Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W x-maxie na przykład oprócz 2 zwykłych kluczyków powinien być 1 czerwony i w nim jest zapisany kod do immobilizera.
dana0606 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A w burgmanie? I w ogóle o co chodzi jak jednego nie ma, kradziony nie jest?
dr.big Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Raczej nie . Ale to taka sama "wskazówka" jak np. wypełniona książka serwisowa, rachunki z wpisanymi przebiegami, sam przebieg, zużycie i rocznik opon, czy ogólny stan. Dla jednego jest to ważne, inny się nie przejmuje "drobnostkami". PS. Słyszałem już nawet taką "argumentację": "po co mi dwa klucze, jak i tak używam cały czas tylko jednego..." . Rozbrajające...
Klubowicze karton Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Klubowicze Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Iwan ten burek jest chyba od Wojta z częstochowyi był o.k
dana0606 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nie, no wiadomo, że jak dwa kluczyki to lepiej, bo gdyby sie zgubił, to zawsze jest drugi, ale ja myślałam, że np. podczas zastawu bankowego czy coś w tym stylu jeden kluczyk przejmuje bank i jak ma do kasacji iść moto to zostaje się z jednym kluczykiem, bo tak na forum wszyscy, że jak jeden kluczyk to darować sobie to moto. No akurat myśmy kupili moto z jednym kluczykiem i bez papierów, ale wiadomo, co za różnica czy te papiery są i podrobione czy ich nie ma i tak wiadomo, że nikt poważnych części nie wymienia, tylko płyny zazwyczaj, a reszte to i tak trzeba samemu zrobic jak chce się ileś lat pojeździć. !YES No gorzej z książką serwisową , bo nie wiadomo było co kiedy wymieniać-olej itp, ale od czego jest net. W moto jeden kluczyk to jeszcze ujdzie, gorzej jak się zgubi, to wtedy problem, ale w aucie nie wyobrażam sobie jednego mieć (zdarza mi się często zostawić w stacyjce i zatrzasnąć auto, wtedy drugi mam przy sobie).
ptaku_1 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja przez ostatnie dwa tyg ostro poszukiwalem sprzeta i powiem ze na 10 telefonow to 8 sprzedawcow mialo tylko jeden kluczyk i te 8 sprzetow bylo z itali. Nie wiem o co kaman ale to chyba nie normalne zeby makaroniarze tak gubili kluczyki.
didi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W dniu 22.04.2012 o 14:05, dana0606 napisał(a): A w burgmanie? I w ogóle o co chodzi jak jednego nie ma, kradziony nie jest? a skąd wiesz jak kupisz z jednym kluczykiem że drugiego nie ma złodziej ?
dana0606 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ok. Też tak myśleliśmy, że może ktoś sprzedać z jednym kluczykiem, a potem ukraść nam go spowrotem, ale zaraz zabezpieczenia kupilismy dodatkowe i AC, co najważniejsze, bo już nam ukradli skuta, ale 50tkę kilka lat temu i nówka była z salonu i kluczyki komplet i co, kilka lat jeżdżenia i spod bloku poszedł, ale immobilaizera nie miał i samą blokadę kierownicy tylko, bez pokrowca, to rzucał się w oczy jak nie wiem co, no i kusił. !sciana Dlatego teraz od razu postaraliśmy się o te zabezpieczenia łącznie z AC no i przydało się, bo mężuś popisówke chciał przed kolesiam z roboty zrobić nad ranem, lekki szronik był i jak dodał gazu na białym pasie przejścia jak go ślizgło, to boczkiem lewym pojechał po asfalcie i tyle było z popisu !pomidor i AC przydało się. !YES
moro Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W dniu 22.04.2012 o 15:36, didi napisał(a): a skąd wiesz jak kupisz z jednym kluczykiem że drugiego nie ma złodziej ? Tak, to jest poważny problem. Sprzedaje ci z dwoma kluczykami a wcześniej dorobił sobie trzeci. Dlatego najlepiej kupować motory czy samochody z Niemiec, bo Niemiec jak kupuje taki sprzęt to kupuje go z myślą że musi o niego dbać bo Polak go kupi a taki Włoch po dchodzi do życia lajtowo i nawet deski w które był zapakowany motur potrafi wyrzucić zaraz po zakupie.
dr.big Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W dniu 22.04.2012 o 15:16, dana0606 napisał(a): (...)No akurat myśmy kupili moto z jednym kluczykiem i bez papierów(...) No to ja akurat bym się nie przejmował głupim i nieistotnym drugim kluczykiem . Dobrze, że nie same papiery bez moto . Rozumiem, że chodzi o rachunki, "papiery" serwisowe i tym podobne ... PS. Tu akurat się nie zgodzę. Miałem ostatnio taki przypadek, kiedy kupujący nie miał żadnych rachunków potwierdzających serwisy, bo się zapodziały... Podał mi punkt, w którym Yamaha była serwisowana, tam dostałem swieżo wydrukowane kopie rachunków z ok. ostatnich 2 lat i jeszcze mnie przepraszano, że ze względu na zmianę systemu komputerowego, nie mogą mi wydrukować wcześniejszych... Dodam, że same rachunki serwisowe z 2011 roku przerosły wartość skutera, tak więc czasami warto poszukać.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Brak drugiego klucza może np. oznaczać, że pojazd był kupiony przez handlarza z ubezpieczalni... a te jak wiadomo, sprzedają w 99% sprzęty powypadkowe. Oczywiście, nie jest to sprawa kluczowa ale dla mnie pojazd, który ma książkę, rachunki i kpl. oryginalnych kluczy świadczy dobrze o poprzednim właścicielu. Brak tego wszystkiego nie wyklucza sensowności zakupu... ale jeśli to co powyżej pokrywa się z poklejonym ogryzkiem, łysymi oponami to sprawa jest raczej jasna. Tak btw, oglądałem dziś na motobajzlu w Wawie 2 SW. Oba poklecone ogryzki, wyglądały żałośnie. Stała też czarna GP800 (rocznicówka 100 lecie) z 2010 roku. Ogólnie wyglądała nie najgorzej ale po dokładnych oględzinach wyczytałem, że była przodem "trącona" i bokiem lakierowana. Całość nawet nieźle spasowana choć w niektórych miejscach widać było fuszerkę. W luźnej rozmowie zasugerowałem to sprzedającemu. W odpowiedzi usłyszałem: Panie, z Francji nie sprowadza się nigdy całych sprzętów! Aha, cena 26 tpln byłaby rozsądna gdyby nie mroczna przeszłość tej GP'tki
Bulba Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Moze ta widziales http://otomoto.pl/gilera-inny-gp-800-nie-burgman-650-x-max-M3128037.html
Rekomendowane odpowiedzi