Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to chyba bym wolał jeździć już bez kasku niż takie coś na głowę zakładać ! Aż strach pomyśleć co się z tym "kaskiem" w razie uderzenia może stać... dziękuję za kawałki plastiku mizernej jakości w mojej czaszce, oczach, twarzy !bicz

no cóż ale to twój łeb więc dla mnie to możesz i nawet w nocniku jeździć ot tyle powiem...

Opublikowano

A w cenie tego kasku jest pokrowiec?

Opublikowano

A w cenie tego kasku jest pokrowiec?

No za tą cenę to nie ma przeproś. Pokrowiec i zapasowe szybki pewnie gratis !w00t

Opublikowano

No za tą cenę to nie ma przeproś. Pokrowiec i zapasowe szybki pewnie gratis !w00t

o wycieraczkach już nie wspominamy bo są pewno w standardzie :)

• Sympatycy
Opublikowano

aby nie zaśmiecać forum daje tutaj jako ciekawostkę Moto która mi się osobiście bardzo podoba tylko cena trochę zaporowa

Dziwne miejsce na info o tej marce. Zwłaszcza, że to bardzo szlechetne motocykle...

A czy cena zaporowa ? Jeśli odnieść ją do ceny nowego (99,9 kPLN) to raczej okazja...

pzdr

BTW:

Victory Motorcycles Polska

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Prawdziwa kupa

Byłem oglądałem. Powinienem gościowi wklepać.

Jak można pisać o jakimkolwiek ideale. Żaden z plastików nie pasuje do siebie, lusterka na dodatkowych śrubach, czacha zresztą też. Przeorany reflektor, mocno porysowana prawa laga. Szyba pęknięta. Złom w 100%, a nie bezwypadkowy. Zmarnowane 2 godziny i 120km przejechane. Widoki tylko po drodze ładne. Można zakupić troszkę taniej jabłka i gruszki. Pozdrawiam, Fly.

Opublikowano

Dziwne miejsce na info o tej marce. Zwłaszcza, że to bardzo szlechetne motocykle...

A czy cena zaporowa ? Jeśli odnieść ją do ceny nowego (99,9 kPLN) to raczej okazja...

pzdr

BTW:

Victory Motorcycles Polska

To prawda, dziwne miejsce, chyba że ktoś oglądał i uznał że kupa.

Ale do skuterowego forum pasuje - dla mnie to wygląda trochę jak przerośnięty AN650 :)

Pozdro

Profek

Opublikowano

Nie no żartuje z tym kaskiem :) Kiedy znalazłem wreszcie poszukiwanego długo burka, nie miałem kasku. Nie chciałem szybko kupować kasku na łapu capu, więć kupiłem najtańszy jaki znalazłem w Wawie tylko po to by przeprowadzić w nim skuta z Tarchomina do Piaseczna. Od tamtej pory leży i śmierdzi bo nic się z nim zrobić nie da, a ja śmigam w innym. Jak sobie pomyślę,że jeden od drugiego jest 100 razy droższy, a wyglądają "prawie" to czy warto przepłacać? :P A Ty Marynarz to w jakim nocniku wozisz swój łeb?

kask3.jpg

Opublikowano
A Ty Marynarz to w jakim nocniku wozisz swój łeb?

Obecnie śmigam w N43 + Basic Kit

N43_11_5_600_.jpg

i muszę uzupełnić TEN WĄTEK bo chyba nikt nie napisał (jak na razie nic na temat tego kasku, albo mi to umknęło ;) ).

Opublikowano

Prawdziwa kupa

Byłem oglądałem. Powinienem gościowi wklepać.

Jak można pisać o jakimkolwiek ideale. Żaden z plastików nie pasuje do siebie, lusterka na dodatkowych śrubach, czacha zresztą też. Przeorany reflektor, mocno porysowana prawa laga. Szyba pęknięta. Złom w 100%, a nie bezwypadkowy. Zmarnowane 2 godziny i 120km przejechane. Widoki tylko po drodze ładne. Można zakupić troszkę taniej jabłka i gruszki. Pozdrawiam, Fly.

Dzwoniles do niego przed wycieczka, czy pojechales wylacznie na podstawie opisu ?

Opublikowano
Dzwoniles do niego przed wycieczka, czy pojechales wylacznie na podstawie opisu ?

Oczywiście, że dzwoniłem, pogadaliśmy chwilę o stanie sprzętu, opisywał go, jako super stan, mimo przebiegu 30 000 km. Jak już przyjechałem i pokazałem mankamenty, to się generalnie okazało, że to Piaggio nadal jest w 100% bezwypadkowe, tylko model XEvo jest tak skonstruowany, że się sam rozsypuje przy takim przebiegu w ciągu 3 lat, a wszystkie przytarcia, to sprzedający, nie ma pojęcia skąd są. Czekałem, aż powie, że to powiewy wiatru tak działają. Ech, totalna porażka i już.

Opublikowano

Hehe, a propos wklepania-gdy szukałem samochodu też dzwonilem do gościa i w trakcie rozmowy uprzejmie informowalem, ze przyjadę z kolegami obejrzeć autko. Co zresztą było prawdą, bo staram się zawsze mieć kogoś trzeźwo myślącego przy sobie. Na to dwóch potencjalnych sprzedawców natychmiast "uzupełniło" opis, co oszczedzilo mi sporo czasu. Szukając skutera byłem sam w kilku miejscach pod Łodzią i nie wiem czemu, największe kupy to były właśnie piaggio.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam:)wlanie NOLAN N43 w kolorze srebrny polysk taki jak kolega marynarz ma,mam do sprzedania w roz.w/g opisu na kasku XXL-MADE IN ITALIA kask zostal zakupiony wraz ze skutem a ze to nie moj rozmiar lezy i juz:)nie uzywany :)nnatomiast zalozylem kominiarke i smignacolem moze w nim 2-4 razy i wrazenia pozytywne lekki dobrze oslania od wiatru nie swiszcze nic a i chowany okular przeciwsloneczny praktyczna sprawa:) moze ktos zainteresowany??:)NOLAN CLASSIC N-COM N43 waga 1370g. pozdro:)kask czysty i nie zmeczony...

Opublikowano

Panowie tu chodzi o działanie wyszukiwarki i tzw. słowa kluczowe. Wpisujesz np. Burgman bo akurat takiego sprzęta szukasz i czary mary wyszukiwarka proponuje Ci np. Spidermaxa ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie tu chodzi o działanie wyszukiwarki i tzw. słowa kluczowe. Wpisujesz np. Burgman bo akurat takiego sprzęta szukasz i czary mary wyszukiwarka proponuje Ci np. Spidermaxa ;)

Dlatego właśnie jest "ślizganie na Burgmanie" :P

Opublikowano

No właśnie to takie ślizganie na Królu skuterów. Nigdy nie widziałem żeby ktoś oferował Burgmana a podpinał się pod „Zacna” lub innego pelikana. 2smiech.gif !scooter 2smiech.gif

Opublikowano

A ja słyszałem wersję taką:

«Skuter to pierdzidełko takie, co ma ok 50cc. A taki większy, jakby taki maxi, albo turystyk to zwykły Burgman jest».

Reasumując, jak ktoś szuka większego skutera to wpisuje BURGMAN.

PS Strasznie mi się podobają też ogłoszenia: «Sprzedam skutera ... itd»

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

skuter w strasznym stanie wizualnym plastiki nie spasowane dekiel od silnika niechlujniej zmatowiony kanapa po przepalana skuter po rysowany i po przecierany starannie wszystko ukryte lusterka ciężarki na kierownicy wszystko ostro wskazuje na porządne szlify na zdjęciach nie widać nie polecam a miała być w bardzo dobrym stanie

http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an-400-burgman-M2758274.html

Opublikowano

I jaka promocja : "...Wyprzedaż posezonowa, poprzednia cena 12200- teraz 12200,- ..."

Pffff.... !w00t :)

Opublikowano

Cytat z w/w ogłoszenia: "... są niewielkie braki w motocyklu..." ^_^:lol:

haha1.gif

A tu są niewielkie braki w Volvo :D

vol.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ogłoszenie powinno mieć brzmienie oddam za darmo za utylizację,idiotów dających takie ogłoszenia eliminować za tresc !winkiss

Witam byłem oglądać śmietnik,polikowany na opaski,według sprzedawcy bardzo dobry,dużo plastików do wymiany http://otomoto.pl/honda-fjs-600-silver-wing-M3048888.html

kolega był oglądać nie odpala, http://otomoto.pl/honda-fjs-silver-wing-600-M3074381.html

Opublikowano

Witam,czy ktos z forumowiczow widzial(ogladal) moze ktorys z przedstawionych ponizej sprzetow dwa pierwsze wydaja mi sie wlasnie kupa i wystawiane chyba juz od conajmniej roku zmienia sie tylko cena :D

http://otomoto.pl/gilera-nexus-500-M1910308.html

http://otomoto.pl/gilera-nexus-500-M3056771.html

http://moto.allegro.pl/gilera-nexus-500-2006r-i2214992284.html