Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje mi słów aby wyrazić uznanie dla tego WYCZYNU!!!!!

• Odpowiedzi 200
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• m@rkiz

26

• pilot

11

• Artix

8

• W?ski

7

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Krokodyl
Opublikowano

Brawo brawo brawo :D Twój macierzysty Klub Skuterowy Wrocław jest z Ciebie dumny :D Pozdrawiam :D :D B):) !scooter

Opublikowano

to jest ogromny wyczyn i miejmy nadzieje ze zostanie zapisany w histori skuterowej

serdeczne gratulacje

• Administrator
Opublikowano

Wł??nie otrzymałem tekst i zdjęcia dotycz?ce ostaniego dnia podróży. S? juz do obejrzenia na stronie.

A swoj? droga gratulacje !!! :D

Opublikowano

Cieszę się, że cało wrócili?cie ...

Pozdrawiam Di...

Opublikowano

Dużo by można pisać i mówić o rajdzie który się zakończył ale my?lę że relacja zamieszczona przez M@rkiza jest ?wietny odzwierciedleniem tego co tam się działo i co przeżyli?my. Ja ze swojej strony dziękuje wszystkim tym którzy brali udział w tym rajdzie choć by na krótkich odcinkach poszczególnych etapów. Wszystkich wspominam bardzo miło i my?lę że jeszcze nie raz bedziemy mieli okazję razem po?migać po drogach i bezdrożach naszego pięknego kraju. Wszystkim uczestnikom postaram się przekazać zdjęcia i filmy z naszej eskapady które zostały zrobione a jednocze?nie prosił bym o przesłanie na mojego meila zdjęć którymi oni chc? się podzielić z wszystkimi uczestnikami. Ja zamieszczam w tym po?cie liste którch ja pamiętam i prosił bym o dopisanie się jeżali kogo? pominę.

Uczestnicy Rajdu M@rkiza :

M@rkiz zwany Żelaznym M@rkizem

rafałek

W?ski

Dzidzia (Łukasz)

Jack Daniels (Jacek)

Dylus

pawel883 wraz z Córk?

Iro

Borówka

majon

Dragon

Konrad

Artix i Gosia(plecaczek)

Sławek_Jaro

Mareczek

Abach

Pidżam

Mirka

Pavulon

Jerzyk

DR.BIG

Rysiek

Wszyscy byli?cie super i jeszcze raz dziękuje wam za wspól? jazdę i spędzenie paru chwil.

Pozdrawiam

Mój meil: pilotkrak@poczta.fm

• Administrator
Opublikowano

Pomimo najszczerszych chęci nie byłem w stanie doł?czyć się do Was na żadnym etapie z racji brania udziału w zupełnie innej imprezie !w00t

Mimo wszystko miałem cały czas stały kontakt z uczestnikami rajdu na różnych etapach i wszystko przynajmniej w małym stopniu przeżywałem razem z Wami B) ... No i duchem także byłem w?ród Was :D

Chłopaki, trzepneli?cie niezły przelocik !tut

Szkoda, że niektóre osoby odpadły przez awarie sprzętowe... :P

Mimo wszystko Rajd M@rkiza dojechał do końca i to się liczy !tut

Szczerze gratuluje osi?gnięcia !OK

Gość Dzidzia
Opublikowano

Chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom Rajdu za niezapomnian? przygodę, za przygarnięcie czarnej (a może bardziej "bandyckiej" whist ) owcy do stada i za niesamowit? atmosferę.

Towarzystwo najlepsze, wrażenia i wspomnienia na całe życie...

Czekam na kolejny pomysł Żelaznego whist pod warunkiem, że tym razem nie będzie zwiedzania czegokolwiek na wysoko?ci większej niż 3 metry :D

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Gratuluje wytrwało?ci, dobrej organizacji, dzieki której zrealizowali?cie plan rajdu. Dzieki za wspaniał? relacje - mnie i zapewne wielu innych forumowiczom pozwoliła ona chociaż w wyobraĽni "pojeĽdzić" z Wami.

Szacuneczek :D

Opublikowano

Gratulki dla wszystkich uczestników. M@rkiz... widzę, że dorobiłe? się przydomka...

Pozdrówka

Opublikowano

W końcu znalazłem czas na kilka słów podsumowania.

Od samego pocz?tku pojawienia się pomysłu M@rkiza wiedziałem, że chcę wzi??ć w tym udział. Wiedziałem też, że to nie będzie wyjazd podobny do sobotniego wypadu na grilla za miasto i że trzeba będzie się mocno spieszyć. Pogoda nas nie rozpieszczała, ale trzeba też powiedzieć, że poza jednym dniem, kiedy lało non stop i jedn? nawałnic? cały czas było sucho i słonecznie. Niestety niewiele dobrego można powiedzieć o temperaturze. Praktycznie nie przekroczyła nigdy 10 stopni a startowali?my rano nawet przy -2. Najgorszy był dzień, kiedy złapała nas burza i Markiz wyjeĽdził całe paliwo a przymusowy postój miał miejsce w szczerym polu. Rękawiczki przemoczone za koszul? woda i potworny zi?b. Na dokładkę w Szałasie w Sokółce brak ogrzewania i ciepłej wody. Efekt to nocka w polarze ciepłych skarpetach i... kalesonach. Najbardziej lajtowy dzień to przedostatni etap, kiedy jechał z nami Bigu. Pięknie ciepło, dobra droga, żadnych sensacji. Najgorsze drogi to ?rodkowy wschód i północna granica, na wybrzeżu już było OK. |ciana zachodnia to kocie łby, na których Pilot zgubił Kufer, Dzidzia ?ruby z wydechu, a Markiz lusterko i do tego zaliczył bliskie spotkanie z betonowym słupkiem. W YPce widocznych uszkodzeń brak. Potem jeszcze Rysiek rozbił ?wiatło w Helixie.

Dla mnie osobi?cie najgorsze były te nie kończ?ce się dziury przejeżdzane z prędko?co? 90-100km/h. Serce mnie boli do tej pory jak sobie pomy?lę co biedna YPka musiała przechodzić. Przebiegi duże około 500km dziennie były problemem jedynie z powodu okrutnego zimna. Tempo było bardzo szybkie. Drogi kręte i skałdanie do każdego winkla. Ani chwili rozluĽnienia, to było do?ć trudne do wytrzymania ale nie niemożliwe. Dobr? metod? na zabicie zimna i biegn?cego czasu było ?pewanie... Po tygodniu rajdu już nie było kawałka którego bym nie wł?czył do repertuaru. (szkoda, że nikt tego nie nagrał). Pomagało to zapomnieć o zimnie, które przenikało każd? komórkę ciała.

Miło, że zawsze toważyszył nam kto? z Burgmanii. Teraz dopiero widać jaki mamy zasięg. W każdym regionie Polski Burgmania i tak trzymać. Ze swojej strony chcałbym wspomnieć nasze spotkanie z Dragonem i jego akcję ratunkow? dla W?skiego, kiedy to w 15 minut załatwił transport unieruchomionego Kajko do Qwakiego. Naprawdę, pomimo tego, że zdarza mu się pisać bardzo denerwuj?ce posty, w realu można na niego liczyć.

Rajd był niew?tpliwie dziełem Markiza. Perfekcyjna organizacja i wszystko dopięte na ostatni guzik. Chciałbym jednak zauważyć, że obok Zelaznego, zbieraj?cego zasłużenie wszystkie splendory, nieoceniony udział miał Pilot. Cała trasa i ci?gnięcie karawany dobrym tempem na przód to jego zasługa. Mogę stwierdzić, że gdyby nie on Rajd nie zakończyłby się sukcesem. Przy duecie Markiz - Pilot, ja i Dzidzia bylismy tylko biernym tłem. A do tego zgubili?my się w sercu Tatr i jechali?my na złamanie karku po spływaj?cych deszczem serpentynach w okolicach Bukowiny, żeby nie opóĽnić grupy.

A na koniec napisze jeszcze, że Rajd Markiza pozwolił mi przekonać się jaki piękny mamy kraj (mówię o krajobrazach i przyrodzie, nie o drogach, których miejscami w zasadzie wogóle nie było a do głowy przychodziła mi rymowanka "lepsza jest równa szutrówka, niż gówniana asfaltówka). Przez cały dzień można było jechać i nie spotkać żywej duszy a przy wiochach, które mijali?my Krużewniki to metropolia.

Trochę statystyki.

Moja trasa to 3580km

zakupiłem 139,56 litrów paliwa za ?redni? cenę 4,29zł co daje spalanie 3,89 L/100km (według wskazań licznikowych). Jazda była ostra non stop wyprzedzanie, przyspieszanie i hamowanie.

Konsumpcja oleju 0

Opublikowano

Rafałek gdzie tak? benzyne tani? sprzedaj?? Chyba o Ukraine zachaczyłe? po drodze :D

Opublikowano
Rafałek gdzie tak? benzyne tani? sprzedaj?? Chyba o Ukraine zachaczyłe? po drodze ;)

Sory pomyłka, już przeedytowałem

• Klubowicze
Opublikowano

Kto? mógłby powiedzieć ~3000km - pestka (sam tego nie zrobi nigdy)

Wam się należy uznanie za: pomysł wyprawy, uczestnictwo, porwanie za sob? nawet na krótkich odcinkach innych, samozaparcie w tak zmiennych i trudnych warunkach atmosferycznych i ;) .

Mam nadzieję, że pogłaskali?cie swoje maszyny za wytrwało?ć, bezpieczeństwo i bezawaryjno?ć oraz że dostały dodatkow? setkę oleju na "gardziel" :P

:P JESTE|CIE WIELCY! ;):P ! :P ! :P ! :P ! :P

• Administrator
Opublikowano

No to moge teraz powiedziec witam wsrod BTC, milo ze dolaczyliscie do waskiej ale jakze mobilnej grupy !scooter

Ciesze sie ze grono BTC zaczyna sie powiekszac. Moze czas na jakis specjalny znaczek na skuter lub kurtke ;) skoro jest nas coraz wiecej.

• Sympatycy
Opublikowano

Gratuluję.

Pełen respect. Znam jak trudne jest wyzwanie i jego realizacja z wyprawy Grecja-Włochy 2005.

MARKIZ.jpg

Summary: 3600 kilometres (7 days, 9 hours, 37 minutes)

DAY 1

08:00 0,0 Depart Jedlina-Zdrój on 381 (South-East)

16:53 372,0 Arrive Ustron

DAY 2

08:00 372,0 Depart Ustron on 93 (South-East)

16:59 737,6 Arrive Strózówka

DAY 3

08:00 737,6 Depart Strózówka on Local road(s) (South)

19:08 1187,6 Arrive Hrubieszów

DAY 4

08:00 1187,6 Depart Hrubieszów on 844 (East)

18:57 1605,1 Arrive Sokólka

DAY 5

08:00 1605,1 Depart Sokólka on 672 [673] (North)

19:13 2050,8 Arrive Elblag

DAY 6

08:00 2050,8 Depart Elblag on 50 (West)

18:19 2459,3 Arrive Darlowo

DAY 7

08:00 2459,3 Depart Darlowo on 203 (South)

17:55 2900,2 Arrive Cybinka

DAY 8

08:00 2900,2 Depart Cybinka on Local road(s) (South)

17:37 3259,8 Arrive Jedlina-Zdrój

SUMMARY

Driving distance: 3600 kilometres

Trip duration: 7 days, 9 hours, 37 minutes

Driving time: 62 hours, 2 minutes

Cost: 660,69 zł

Graficznie łatwiej poj?ć ogrom wyzwania Żelaznych |miałków z BTC

Palcem po mapie łatwo się jeĽdzi - dużo trudniej w realu

• Sympatycy
Opublikowano

Trasa przebiegała troszkę inaczej w niektórych miejscach była maksymalnie zbliżona do granicy, np. w okolicach miejscowo?ci Żabin (to przy granicy z Rosj? nad Mazurami).Tak więc faktyczna jej długo?ć to ok. 3.600 km. Mam nadzieje, że nasz wspaniały przewodnik - Pilot z Krakowa, jak znajdzie chwilę czasu - zamie?ci dokładne mapki z GPS naszych codziennych tras...

• 2 tygodnie później...
Gość elwood_blues
Opublikowano

Gratuluję pomysłu i oczywi?cie wykonania planu w 100%.

Mam nadzieję, że impreza będzie miała swój dalszy ci?g.

Czy będzie można doł?czyć do tej "przejażdżki" w przyszłym roku - jeżeli oczywi?cie macie zamiar powtórzyć ten wyczyn?

Z mił? chęci? pojeĽdził bym sobie tak? wła?nie tras? i z takimi ludĽmi...

pozdrowionka

blues

Opublikowano
Gratuluję pomysłu i oczywi?cie wykonania planu w 100%.

Mam nadzieję, że impreza będzie miała swój dalszy ci?g.

Czy będzie można doł?czyć do tej "przejażdżki" w przyszłym roku - jeżeli oczywi?cie macie zamiar powtórzyć ten wyczyn?

Z mił? chęci? pojeĽdził bym sobie tak? wła?nie tras? i z takimi ludĽmi...

pozdrowionka

blues

No niestety M@rkiz już ma w planach rajd do okola bałtyku i chyba nie powtórzy już wyczynu z tego roku a ja my?lę że to bardzo fajna impreza która mogła by się przerodzić w co roczny rajd do okoła Polski. Ja osobiscie miałem do?ć tegorocznej imprezy co chcę opisac w swoich wypocinach 10000 km AN 650 ale jeszcze pare dni i znowu bym wzioł udział w takiej imprezie.

• Sympatycy
Opublikowano

Od paru dni chodzi mi po głowie pomysł na "Rajd M@rkiza II" też dookoła Polski tylko z drugiej strony granicy. Start: Braniewo - Rosja - Litwa - Białoru? - Ukraina - Słowacja - Czechy - Niemcy - Meta: |winouj?cie. Wersja dla twardzieli - W 7 dni 7 krajów....

Jeszcze nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym chociaż w następnym chiałbym oblecieć Bałtyk. Pożyjemy - zobaczymy... Jak podejmę decyzje to z odpowiednim wyprzedzeniem rzucę hasło na forum.

Opublikowano
Od paru dni chodzi mi po głowie pomysł na "Rajd M@rkiza II" też dookoła Polski tylko z drugiej strony granicy. Start: Braniewo - Rosja - Litwa - Białoru? - Ukraina - Słowacja - Czechy - Niemcy - Meta: |winouj?cie. Wersja dla twardzieli - W 7 dni 7 krajów....

Jeszcze nie wiem czy w tym roku czy w przyszłym chociaż w następnym chiałbym oblecieć Bałtyk. Pożyjemy - zobaczymy... Jak podejmę decyzje to z odpowiednim wyprzedzeniem rzucę hasło na forum.

M@rkiz je?li chodzi Słowacje,Czechy i Niemcy to tak na stronę wschodni? nie jade. Chyba że po stronie Polskiej. A co do Powtórki rajdu to tak tylko troche inna organizacja chodzi o przerwy południowe i pogode reszta to OK.

Opublikowano

Markizie - wiem jak będę na Ciebie wołał... :)

:):):) Markizo z tward? dup?!!! :) :) :)

Opublikowano

Ciekawe czy dałoby się zrobić podobny przejazd BEZ organizacji.., tzn bierzemy namioty i gdzie dojedziemy tam zalegamy..

Opublikowano

jasne...!placz1

ale w czasie mniej niż 7 dni..?

oto jest pytanie..:rolleyes:

zreszta mnie by się nie chciało..<_<, ale może komu? będzie...