oxford Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Tutaj spotkany X10 125 na stacji Shell około miesiąca temu. A ten spotkany dzisiaj - X10 350 Temat przenoszę z OT do Ogólnego, bo zdecydowanie bardziej tu pasuje. Administracja
0 Jerales Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Jest też Easparts. Wszystko pięknie, ładnie. Ale mój model nie był oferowany w Holandii i brak części. Nie macie pojęcia ile hurtowni / sklepów / dealerów deklaruje pełną dostępność pro forma. Bazując na takim internetowym rozpoznaniu odnosimy mylne przekonanie, że z częściami nie ma problemu. Kupujemy Moto. Dopiero jak składacie realne zamówienie okazuje się, że wielu sprzedawców oferuje towar którego nie ma. Żaden problem, jeśli potrzeba części do Burgmana. Ale jak idziesz w wynalazki licz się z problemami. Ja chciałem przecwanić system kupując Syma (bo to taka Honda tylko taniej) i okazało się na końcu, że lusterko kosztuje 1169 zł. Powtórzę. TYSIĄC STO SZEŚĆDZIESIĄT DZIEWIĘĆ ZŁOTYCH. Plastikowe. Do Syma. Zamienników brak. Części używanych brak. Dostępność może dwa tygodnie, może miesiąc. Może dłużej. Ale tak ogólnie nikt nie odpisuje na maile. Sprawdziłem też europejskich dealerów (Niemcy, Francja, etc.) Nie dostałem ŻADNEJ odpowiedzi. Później dowiedziałem się, że umowy dealerów są tak skonstruowane, że nie mogą sprzedać za granicę swojego kraju (rejonizacja). Chodzi o to, by wytwarzać wewnętrzni konkurencji. Oni chcą sterować cenami i mieć lusterka w tej cenie. Ale o tym dowiadujemy się dopiero PO zakupie. Żadnych wynalazków.
0 Bx19trd Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Dla tych którzy mogliby ulec biadoleniom, że się nie da, podaję pierwszy z brzegu sklep. Uprzedzę pytania: korzystałem. http://www.pl.easyparts.nl/choosesubmodel/15/15058/0-4019-1-m420-m15057-m15058/X10-125.html
0 Jerales Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 2 godziny temu, Bx19trd napisał: Dla tych którzy mogliby ulec biadoleniom, że się nie da, podaję pierwszy z brzegu sklep. Uprzedzę pytania: korzystałem. http://www.pl.easyparts.nl/choosesubmodel/15/15058/0-4019-1-m420-m15057-m15058/X10-125.html I zamawiałeś cały skuter, śrubka po śrubce, aby stawiać tak zdecydowane tezy? No to pogratulować! Piaggio to nie Sym. Bo do niego to już nie mieli wszystkich śrubek... A tak na poważnie nie wiem jak jest z Piaggio. Ale jak z Symem - owszem. Stąd nie biadolę. Nie podejrzewam, czy domyślam się. Ja WIEM. I dzielę się tą wiedzą na forum, żeby komuś zaoszczędzić problemu.
0 Kolec Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Jest też Easparts. Wszystko pięknie, ładnie. Ale mój model nie był oferowany w Holandii i brak części. Nie macie pojęcia ile hurtowni / sklepów / dealerów deklaruje pełną dostępność pro forma. Bazując na takim internetowym rozpoznaniu odnosimy mylne przekonanie, że z częściami nie ma problemu. Kupujemy Moto. Dopiero jak składacie realne zamówienie okazuje się, że wielu sprzedawców oferuje towar którego nie ma. Żaden problem, jeśli potrzeba części do Burgmana. Ale jak idziesz w wynalazki licz się z problemami. Ja chciałem przecwanić system kupując Syma (bo to taka Honda tylko taniej) i okazało się na końcu, że lusterko kosztuje 1169 zł. Powtórzę. TYSIĄC STO SZEŚĆDZIESIĄT DZIEWIĘĆ ZŁOTYCH. Plastikowe. Do Syma. Zamienników brak. Części używanych brak. Dostępność może dwa tygodnie, może miesiąc. Może dłużej. Ale tak ogólnie nikt nie odpisuje na maile. Sprawdziłem też europejskich dealerów (Niemcy, Francja, etc.) Nie dostałem ŻADNEJ odpowiedzi. Później dowiedziałem się, że umowy dealerów są tak skonstruowane, że nie mogą sprzedać za granicę swojego kraju (rejonizacja). Chodzi o to, by wytwarzać wewnętrzni konkurencji. Oni chcą sterować cenami i mieć lusterka w tej cenie. Ale o tym dowiadujemy się dopiero PO zakupie. Żadnych wynalazków. A kanapa 900 zl . Nie mam pojecia gdzie mialem głowę,kupujac Syma i wiedzac jak jest z częściami ,heh. Choc jak widze na internetach sporo uzywek mozna dostac,jakies plastiki,kola,jakies wiazki.....Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
0 yossarian Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 A ja korzystałem z tego sklepu: http://www.rooader.pl/ Co potrzebowałem to kupiłem. Mają różne części też do włoskich motocykli, ale do X10 jeszcze nie.
0 GPS Opublikowano 14 Grudnia 2017 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Dnia 15.10.2017 o 09:18, Bx19trd napisał: Nie potwierdzam. Części są dostępne. Nie spotkały mnie żadne opisane przez kolegów sytuacje. Nie wiem skąd takie porażki. Może tak jak już ktoś sugerował, skoro serwis fabryczny sobie nie radzi (ale ja tego nie potwierdzam), to trzeba korzystać z niezależnych usług. Poza tym, kolega się chwali nabytkiem. Widać ze zdjęcia , że zadowolony, nawet kolorystycznie się wpasował. A tutaj taki negatywny odzew. Nieładnie. Co ma piernik do wiatraka. Negatywny odzew dotyczy tylko w zakresie dostępności do części zamiennych a nie skutera. Jak wcześniej mówiłem skuter jest super.
0 Piotr 125 s-wing Opublikowano 3 Stycznia 2018 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam ,własnie robiłem przymiarkę do tego ,,Cudeńka" 500cm wygląd mega...wygoda ( ja mam 170 w kapelutku ) bez zarzutu do gruntu sięgam bez kłopotu ... Ale niestety porażka ..stan motorka ...niestety dramat .. wiem że to jeden ,,Gar ...ale pracował jak Disel...sic! Muszę dodać ,że niestety sama jazda próbna nieco mnie rozczarowała ... - przyspieszenie ..d..py nie urywa..ale to może być problem z silnikiem .. - Prowadzenie... w zasadzie nie mam wprawy z ciężkimi maszynami ..jeździłem swt400,x9,troche na burgmanie 650, ale tu niestety znowu coś mogło być z konstrukcją albo moja niewiedza ... ..z niekłamanym żalem ...wycofuje się z modelu .. Biorąc pod uwagę kilka słabych opinij o elektronice i innych problemach .. rozsądek podpowiada sw-t 400.. Pozdrawiam
0 kantos Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Witam ,własnie robiłem przymiarkę do tego ,,Cudeńka" 500cm wygląd mega...wygoda ( ja mam 170 w kapelutku ) bez zarzutu do gruntu sięgam bez kłopotu ... Ale niestety porażka ..stan motorka ...niestety dramat .. wiem że to jeden ,,Gar ...ale pracował jak Disel...sic! Muszę dodać ,że niestety sama jazda próbna nieco mnie rozczarowała ... - przyspieszenie ..d..py nie urywa..ale to może być problem z silnikiem .. - Prowadzenie... w zasadzie nie mam wprawy z ciężkimi maszynami ..jeździłem swt400,x9,troche na burgmanie 650, ale tu niestety znowu coś mogło być z konstrukcją albo moja niewiedza ... ..z niekłamanym żalem ...wycofuje się z modelu .. Biorąc pod uwagę kilka słabych opinij o elektronice i innych problemach .. rozsądek podpowiada sw-t 400.. Pozdrawiam Co do opinii o elektronice to oczywista bzdura.Mam X10 półtorej roku i nie było z nim pod tym względem najmniejszego problemu.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
0 dr.big Opublikowano 4 Stycznia 2018 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Właśnie też się zastanawiam po co takie wypisywanie bzdur, po pierwsze wypróbowany sprzęt to chyba jakiś wrak, po drugie brak właściwego porównania do innych skuterów oraz ogólna niewiedza... Ręce opadają. Po co puszczać w świat takie "wydumane wieści" i kwasy o modelu po przejechaniu się kilku metrów jakimś teoretycznym odpadem? 1
0 Piotr 125 s-wing Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Macie racje ,mea culpa , po prostu ,trafiłem na egzemplarz ...wersja kaszanka .... - na usprawiedliwienie ...naprawdę To Śliczny skuter - to zawsze podkreślam i w ramach smutnego i nieudanego testu ...chciałem się podzielić odczuciem...tylko tyle - posiadaczy egzemplarzy bez wad ...bardzo sorry...:) -a że się nie znam ,no cóż uczę się ..ciągle - dokonałem zakupu sw-t 400 ... mimo skuter ..pzdr
0 tomekmajesty Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Testować można w zasadzie tylko nowe sprzęty albo te z potwierdzonym przebiegiemA te kupione od płaczącego Niemca z standardowym przebiegiem 30 tys km ...Nic dziwnego że ich stan jest zgodny z przebiegiem 60 czy 80 tys km...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0 dr.big Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Testowac mozna tylko nowe, a jedynie SPRAWDZAC te uzywane.
0 Makgajwer73 Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Odgrzebuje temat... wlasnie jestem na progu decyzji, chce wymienić mojego Satelisa 400 z 2008 r na X10 z 2012.... W zasadzie wagowo podobne wiec problemów chyba nie będzie, rozmiarami x10 może być ciut większy..., ale mnie osobiście najbardziej przekonuje bezpieczeństwo związane z ABS i ASR..., Jak tam opinie użytkowników w tym temacie ??? 1
0 kantos Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Na szczęście nie musiałem testować ale już sama obecność systemu na pokładzie sprawiała że czułem się bezpieczniej Odgrzebuje temat... wlasnie jestem na progu decyzji, chce wymienić mojego Satelisa 400 z 2008 r na X10 z 2012.... W zasadzie wagowo podobne wiec problemów chyba nie będzie, rozmiarami x10 może być ciut większy..., ale mnie osobiście najbardziej przekonuje bezpieczeństwo związane z ABS i ASR..., Jak tam opinie użytkowników w tym temacie ??? Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
0 mckornik Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 W dniu 15.09.2018 o 11:17, Makgajwer73 napisał: Odgrzebuje temat... wlasnie jestem na progu decyzji, chce wymienić mojego Satelisa 400 z 2008 r na X10 z 2012.... W zasadzie wagowo podobne wiec problemów chyba nie będzie, rozmiarami x10 może być ciut większy..., ale mnie osobiście najbardziej przekonuje bezpieczeństwo związane z ABS i ASR..., Jak tam opinie użytkowników w tym temacie ??? czy nadal pomykasz na x10?
0 Ak610 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 W dniu 4.09.2017 o 19:15, Bx19trd napisał: Użytkuję X10 125 od ponad roku, przejechałem ponad 7000 km i mogę już coś powiedzieć. po pierwsze to jest męski model, tzn disyć ciężki. Podczas jazdy tego dię oczywiście nie czuje. Hamuje bardzo dobrze, z przodu dwie tarcze hamulcowe. Moc jest też wystarczająca jak na 125 pojemności. Warto zauważyć, że inne skutery tej pojemności mają moc 12KM, a Piaggio ma 15KM. Jeżdzę po aglomeracji śląkiej (czyli same miasta) i jest bardzo dobrze. Niekiedy trzeba skorzystać z drogi dwujezdniowej i też daje radę. Wielkość skutera jest odpowiednia. Pamiętając, że największy wpływ na komfort ma rozstaw osi - jest OK. Oczywiście są inne mniejsze skutery takie 50cm na przykład, ale takim rozumowaniem dojdziesz do motorynki. Nie ma żadnych problemów w ruchu miejskim (tym u nas). Bardzo dużą zaketą jest pojemny schowek pod kanapą. Naprawdę spokojnie zmieszczą się dwa kaski i np. kurtki. Poza tym ma wszystko co potrzeba: podaje wartość napięcia ładowania, ma gniazdo zasilania i USB, świarła LED i takie tam. Bardzo dobrze da się ułożyć stopy, bo masz do dyspozycji całą powierzchnię bez uskoku. Ogólnie nie ma ich dużo. Ja jestem zadowolony, warto mieć ABS bo wtedy hamulce są zintegrowane i nie musisz się martwić dozowaniem odpowiednich sił hamowania na przednie i tylne koło. Masz to gdzieś, hamujesz lewą klamką a automatyka załatwia wszystko. Jakie jest spalanie średnio?
0 Makgajwer73 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 W dniu 8.01.2021 o 21:15, mckornik napisał: czy nadal pomykasz na x10? nie..., przejeździłem od września 2018 do sierpnia 2020... i sprzedałem..., trochę żałuję sprzedaży bo X10 to rewelacyjna maszyna... 500ccm daje dużo radości z jazdy, minusy to fakt że singiel "łomocze" nim wejdzie na swoje obroty, szczególnie jak jest zimny, zakładam że 350 tego nie mają, jednak 500 w jednym cylindrze to dużo i wszystkie silniki Piaggio tak mają, jak jeździłem 400 w Satelicie to też było odczuwalne, ale nie tak mocno jak w X10. tylko 100ccm różnicy ...ale robi różnicę :)) ...no i ciężki jest ..., co daje znać w manewrach parkingowych, za to na trasie to zaleta..., 140/h bez problemu i zawahania, idzie jak "po sznurku" .. :))
0 X10 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Ja sobie raz ASR wyłączyłem na bardzo mokrym. Różnica przy ruszaniu szokująca. Z ASR jedzie do przodu, bez - o mało co byłoby dookoła i horyzontalnie.
0 mckornik Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 ja kupiłem wersję bez ABS i ASR więc deszcz, dziwna nawierzchnia zawsze z automatu redukują moją prędkość i zwiększają czujność 🙂
Pytanie
oxford
Tutaj spotkany X10 125 na stacji Shell około miesiąca temu.
A ten spotkany dzisiaj - X10 350
Temat przenoszę z OT do Ogólnego, bo zdecydowanie bardziej tu pasuje.
Administracja
Top użytkownicy dla tego pytania
8
7
5
3
Popularne dni
7 Lip
10
8 Lip
7
9 Lip
6
17 Paź
6
Top użytkownicy dla tego pytania
tomekmajesty 8 odpowiedzi
Jerales 7 odpowiedzi
oxford 5 odpowiedzi
RONIN 3 odpowiedzi
Popularne dni
7 Lip 2015
10 odpowiedzi
8 Lip 2015
7 odpowiedzi
9 Lip 2015
6 odpowiedzi
17 Paź 2017
6 odpowiedzi
Popularne posty
RONIN
Nic dziwnego, moim zdaniem to jeden z najfajniejszych niedocenianych skuterów na rynku.
KriSSo
Oczywiście, bo ten skuter jest po prostu piękny - w mojej opinii to jeden z najładniejszych skuterów (oczywiście to rzecz gustu). Niedocenianych? Głównie ze względu chyba na cenę. Gdyby tylko poprawi
papcioch
Ponad 100 tyś za auto bez dachu i tylko z dwoma drzwiami to też trochę dużo i wyniki sprzedaży też to potwierdzają . Dlaczego inne marki mają się lepiej? Bo łatwiej je naprawiać, więcej części itp.
Opublikowane grafiki
69 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi