Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbig, mogę zapytac jak Ci się sprawuje system bezkluczykowy? Zamykanie kanapy jest pracyzyjne? Całośc się nie zacina, elektronika nie gubi?

Dzięki z góry.

Co prawda pytanie nie do mnie, ale ponieważ też posiadam bezkluczykowca, to odpowiem :-)

Elektronika działa ok, natomiast samo otwieranie kanapy woła o pomstę do nieba. Kanapa nie odskakuje dostatecznie mocno, żeby minąć zapadkę, więc trzeba pomagać kanapie drugą ręką. Porażka.

Widziałem na filmiku z DE, że ktoś zastosował tam sprężynkę, która odbijała kanape. Jestem na etapie poszukiwań podobnej.

Ale pomijając kanapę, to reszta jest na plus.

Opublikowano

To i ja odpowiem :-)

Moim zdaniem system bezkluczykowy działa świetnie, kluczyk mam włożony w kieszeni kurtki w której jeżdżę i w ogóle nie muszę o nim myśleć. Siadam - działa. Odchodzę od skutera - nie działa. Bardzo fajnie.

Co do kanapy - mi rozwiązanie z nieodskakiwaniem bardzo pasuje, bo nie dostawić schowka otwartego. Jeśli po naciśnięciu guzika w ciągu chyba pół sekundy nie podniesiesz kanapy (jak ktoś umie szybko to da radę jedna ręką najpierw guzik, a potem kanapę), to się zamyka. Zostawiam czasem laptopa czy inne rzeczy w środku i dla mnie to rozwiązanie jest bardzo ok. Ale rozumiem że ktoś może woleć mieć tam sprężynę :-)

Nie wiem czy zauwazyles ze chodzi mi o termin na Zlotcie XI Burgmani, a Ty chyba myslisz o czwartkowym spocie Waszego Regionu ;-) no chyba ze sie myle .....

A no faktycznie, mój błąd... Na Zlot nie dotrę, więc jakbyś był w Warszawie to możemy się przy okazji złapać po prostu w takim razie.

Opublikowano

Dziękuję za wyczerpujące opisy :) Problem z odskakiwaniem kanapy faktycznie zgłaszało sporo testujących model 2014 - zarówno w krajowych jak i zagranicznych testach więc sądziłem, że w kolejnym to poprawią. Jednak bezwładność korporacji jest zaskakująca :)

Rozwiązaniem może być przyklejona sprężyna jeśli ktoś lubi "podłubać przy furze" :) lub bardziej finezyjnie - znaleźć elektryka, schemat instalacji i wydłużyć czas otwarcia elektrozamka...

Opublikowano

Chciałem się pochwalić, że od wczoraj jestem posiadaczem T-maxa z 2001 roku. Przesiadłem się z lubianego przeze mnie AN 400 k2, ale szukałem czegoś dwucylindrowego i padło na XPka :)

Opublikowano

Grraatulacje :)

Opublikowano

Brawo i witamy w szanownym gronie TST :)

Opublikowano

Witam grono TST!

Potrzebuję kupić deflektor do modelu SJ06.Mam 181 cm wzrostu i przy większych prędkościach trochę wieje. Czy możecie polecić jakiś sprawdzony model.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Tmax też potrafi, spalanie 4,6 l/100, 290 km na zbiorniku. :)

Opublikowano

U mnie średnie 6,4... WIęcej niż Corolla 1,4 D4D :-)))

Opublikowano

Mi jak narazie udało się przejechać na zbiorniku 310 km i wjeżdzając na stacje skończyło się paliwo :) .

Zatankowałem pod korek 16 litrów ( wg wskazania dystrybutora ).

Średnie 5,3

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

c447da5b1c165e9942a38ed9b60251dc.jpgSekta pod Zygmuntem

• Administrator
Opublikowano

Taka fotka z dziś... Tmax vs Tricity z profilu :)

36febaa0d6a54e634beb46b028f0c64c.jpg

Opublikowano

Tmax??? Tmax :D !!!

100_0060_zps2c4ibc6s.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Takie dzisiejsze ujęcie. Miejsce: Kreta. Owca, koza, TMax...

3e1bfb77682d69d7346d8ec0ac0ea361.jpg

Opublikowano

"Kreta" nie widzę, ale reszta fajna ;-)

• Administrator
Opublikowano

Nie ma kozy, nie ma owcy ale jest czarny Tmax w czystej postaci... a w tle jego żywioł... obwodnica Stolicy S8 :)

2adbfa2aa7290990.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Trochę carbonu w Tmax'ie :)

Opublikowano

Zrobiłem sobie przegrodę.

5b28670c40017385.jpg

• Administrator
Opublikowano

Wczoraj macaliśmy patent i porównywaliśmy. Pomysł z podświetleniem led i "grawerką" super. Dodać na górze wykończenie listwą, schować kabelki i będzie lux :)

Opublikowano

TST działa też w Międzywodziu :)

d0f901af203228d008638a23e9c6e0e2.jpg

• Administrator
Opublikowano

Ciekawa konwersja zegarów w SJ01 przejętych od Majesty 250 (04-07) w/g usera z Ukraińskiego Klubu Tmaxa.

Jakby ktoś miał podobny pomysł, więcej szczegółów -> http://tmax-club.org...hread.php?t=350

Opublikowano
d794b04636e68e89gen.jpg
Opublikowano

Kurtka aż wstyd się przyznać do takiej niewiedzy :) , Współwyznawcy pomóżcie :D , gdzie znajduje się w Tmaxie numer VIN nabity na ramę w SJ06, bo zapomniałem, a nie mam już tego modelu aby sprawdzić...

• Administrator
Opublikowano

Prawa strona pod podestem bliżej vario :)