Poohatek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Rok produkcji 2007; Pierwsza rejestracja 10 sierpnia 2006; To on został zarejestrowany zanim go wyprodukowali?
Radek Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 W treści ogłoszenia pisze produkcja i rejestracja 2006. Rocznik modelowy 2007 czyli K7Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
mkapilkr Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Z tego co pamiętam to te Burgmany modelowo zaczynają się od K7 ale zaczęte były klepane 2006 roku więc model 2007 K7 ale data produkcji np: przez salon 2016 rok
pawelp Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 W dniu 6.01.2018 o 10:03, arturo-bb napisał(a): Uwielbiam takich gości. Nigdy nie miał .Nigdy nie jeździł.(no może wkoło komina z godzinkę lub dwie ) Ale już ma wyrobione zdanie i opinię. Rozwiń Taa, właśnie ma wyrobione zdanie i opinię - nawet na podstawie tego co żeś sam Pan napisał "Wystarczy kupując B650 nie wydawać CAŁEJ kasy a zostawić sobie 2-3 tyś w skarpecie." - pewnie by mi starczyło 3 tys polskich złotych w skarpecie będąc 2500km od domu, w obcym kraju, w środku urlopu, żeby szrota, który nie pojechał dalej sprowadzić i naprawić, wliczając bilety kolejowo-lotnicze, hotele itd... co nie?
dr.big Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Arturo miał na myśli pozostawienie 2-3 tysi i "zainwestowanie" ich według potrzeby w skrzynię zaraz po zakupie. A nie "zaoszczędzienie" na kosztach zakupu bez przeserwisowania skrzyni. To jestem w stanie zaakceptować przy zakupie mocniej używanego AN650. Proste koszty eksploatacji. "Oburzałem" się jedynie na to, jaką "wiedzę" wciskali klientom- np. mi, w salonach Suzuki przy zakupach nowych AN650 . Ja osobiście w moich trzech AN650 nigdy problemów ze skrzynią nie miałem (niskie przeloty), a tym modelem jezdziło mi się naprawdę bardzo fajnie. Ale umówny się, akurat ja jeżdżę zawsze solo i mam mało lub wcale bagażu, dlatego 650- ka nie była mi potrzebna i wylądowałem przy Tmaxach.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 1 Lutego 2018 Klubowicze Opublikowano 1 Lutego 2018 W dniu 1.02.2018 o 06:50, dr.big napisał(a): Arturo miał na myśli pozostawienie 2-3 tysi i "zainwestowanie" ich według potrzeby w skrzynię zaraz po zakupie. A nie "zaoszczędzienie" na kosztach zakupu bez przeserwisowania skrzyni. Rozwiń Dokładnie tak myślę. pawelp widać jesteś bardzo strachliwym gościem że bałbyś się jeździć B650 dalej niż w koło komina ze względu na "potencjalną " awarię. Tych problemów nie ma większość użytkowników których znam . A co poniektórzy zjeździli większą część Europy.
dudekmotorek Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Przy kazdym zakupie używanego sprzętu dobrze jest zostawić sobie jakiś zapas na “w razie coś” . Nie ma używki bez wkładu tylko ilość pieniędzy do zainwestowania jest różna.
krajaneks Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Witam! Najlepsze że zdjęcia są na śniegu a zdjęcie licznika pokazuje +18 stopni haha coś tutaj jest nie tak
Klubowicze krzytro Opublikowano 3 Lutego 2018 Klubowicze Opublikowano 3 Lutego 2018 W dniu 1.02.2018 o 00:36, pawelp napisał(a): pewnie by mi starczyło 3 tys polskich złotych w skarpecie będąc 2500km od domu, w obcym kraju, w środku urlopu, Rozwiń Wystarczy odpowiednie ubezpieczenie ,przerabiałem ten temat
dudekmotorek Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Jak ktoś sie wszystkiego boi to lepiej kapcie na nogi, wersalka i inne kraje w tv pooglądać można sobie albo na kompie. Gdyby wszyscy potzrebowali fortuny to nieliczni by podróżowali.
tacim Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 W dniu 30.01.2018 o 13:24, xcracer napisał(a): Wychodzi na to że każdy skuter kupiony w kraju u handlarza/w komisie jest krajowy. W sumie logiczne Rozwiń E tam czepiasz się W dniu 30.01.2018 o 19:25, marcino-1983 napisał(a): Cześć. Czy możecie zerknąć w ogłoszenie i powiedziec mi coś na temat tego burgmana. jak myslicie, wygląda ok czy można sie do czegoś przyczepić? https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-400-k7-gwarancja-ID6zv19u.html Rozwiń Jak dla mnie wygląda super, ale to każdy musi sam ocenić. A co do rocznika już przerabialiśmy to nie raz. Dla mnie nie ma to znaczenia czy on 2006 czy 2007.
Struzyn Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Witam Serdecznie wszystkich klubowiczów jestem nowy na tym forum i na wstępie wszystkich maxi-skuterowców pozdrawiam ! Chciałbym zasięgnąć języka na temat kupna burgmana po 2013 r. Chce się wybrać do Krakowa do "pana Janusza" :https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/krakow/suzuki/burgman/?search[filter_float_price%3Afrom]=22222&search[filter_float_year%3Afrom]=2013&search[filter_float_engine_capacity%3Afrom]=500&search[dist]=5&search[country]= Co sądzicie o tym sprzedawcy - czy warto ... przez telefon bardzo miła i rzetelna rozmowa ... Ma bardzo ciekawe propozycje burków. Z góry dziękuje za odpowiedz
ik26 Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Witam wszystkich. Przyszedł czas na zmianę czyli burek 650.Chciałbym się poradzić w dość nietypowej sprawie, czyli wyceny skutera aby nie stracić ale też żeby nie być śmiesznym z ceną. Wiem że każdy powie że może sprawdzić na portalach aukcyjnych ale jakby prawie brak z podobnymi parametrami. Jest jeden wystawiony przez salon za 22.500 zł co jest ceną wg mnie b. wysoką mimo mniejszego przebiegu. Suzuki Burgman AN 400 rok. 2012. Przebieg 11000 km. Zakupiony w Polsce w salonie. Absolutnie bezwypadkowy. Szyba turystyczna + oryginalna. Kolor czarny. Zmienione rolki na dr pulley . Oryginalne są. Pozdrawiam
Struzyn Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 W dniu 2.03.2018 o 08:18, Struzyn napisał(a): Witam Serdecznie wszystkich klubowiczów jestem nowy na tym forum i na wstępie wszystkich maxi-skuterowców pozdrawiam ! Chciałbym zasięgnąć języka na temat kupna burgmana po 2013 r. Chce się wybrać do Krakowa do "pana Janusza" :https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quady/krakow/suzuki/burgman/?search[filter_float_price%3Afrom]=22222&search[filter_float_year%3Afrom]=2013&search[filter_float_engine_capacity%3Afrom]=500&search[dist]=5&search[country]= Co sądzicie o tym sprzedawcy - czy warto ... przez telefon bardzo miła i rzetelna rozmowa ... Ma bardzo ciekawe propozycje burków. Z góry dziękuje za odpowiedz Rozwiń A co sądzicie o tym sprzęcie ktoś może oglądał.. . https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-650-executive-2014-CID5-IDraikT.html
RONIN Opublikowano 3 Marca 2018 Opublikowano 3 Marca 2018 Jak za AN400 to dość wygórowana cena, jestem pewien, że w tej kwocie można pokusić się o T-maxa.
Szymqw Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Witam wszystkich klubowiczów! Jestem nowym użytkownikiem. Zarejestrowałem się na forum, głównie dlatego że napaliłem się na burgmana 650. Wcześniej użytkowałem suzuki gsf 650, fajna maszyna ale mnie bardziej potrzebne coś do dłuższych podróży, pakownego i wygodnego. Przeczytałem co nieco na temat tych burgmanów. Znalazłem nawet w sieci kilka ogłoszeń. Jedno np. takie: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-suzuki-burgman-CID5-IDsETcN.html Czy ktoś może z szanownych kolegów może coś podpowiedzieć co o tym sądzić? Rozmawiałem co prawda ze sprzedającym - starszy pan, miły i rzeczowy. Ze zdjęć wygląda w porządku. Zastanawia trochę mały przebieg jak na ten rocznik.
Lucjan73 Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 Nie wiem jakim dysponujesz budżetem ale w dziale ogłoszeń na forum są chyba dwie sztuki które są warte uwagi. Wiadomo przynajmniej kto sprzedaje i jaka jest historia danego egzemplarza.
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 12 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2018 Burgman 650, to dla mnie esencja skutera i miło go wspominam... Co do tego na zdjęciach: kraj pochodzenia - Polska. Pytałeś, czy zakupiony w kraju? Wtedy uwierzyłbym w tak przyzwoity przebieg. Jeśli pochodzenie nie jest znane, to... Na zdjęciach nie widać wyraźnie (dość małe), ale przyciski do manualnej zmiany biegów, są dość blado pomarańczowe (normalnie są jednolicie intensywnego koloru), trzeba by zobaczyć czy po naciśnięciu, druga strona (ta wychodząca z obudowy), nie daje dużej różnicy w odcieniach. Jeśli by tak było, to oznacza, że motocykl pochodzi z nasłonecznionego kraju, jak Włochy czy południe Francji, a wtedy przebieg już można między bajki włożyć... Poproś o zdjęcia tego elementu z naciśniętym (i przytrzymanym) guzikiem UP/Down. Zdjęcia są dość lichej jakości. Warto zobaczyć pojazd samemu, a w przypadku Burka najlepiej z kimś, kto go ma lub miał i zna jego specyficzną pracę napędu. Remont skrzyni biegów u Mirka z Hajnówki od 1400 (łożyska) do około 3500 złotych (komplet bebechów)... 650-ka to świetna maszyna, jednak warto szukać egzemplarzy ze znaną historią (te zazwyczaj droższe), bo jak złośliwi twierdzą, Burgman 650 to król... lawety. To oczywiście złośliwy stereotyp, ale czasami właściciel szykując się do wyjazdu turystycznego, myśli czy wróci na dwóch kołach. ja po remoncie skrzyni miałem na trasie awarię (spaliło się nowe łożysko), a w zeszłym roku nasz kolega Kunisz (Szczecin), w drodze do Austrii też zaliczył zgon skrzyni (rozsypał się pasek), więc pamiętaj, że warto rozszerzyć sobie pakiet Asistance (to akurat warto zrobić na każdym skuterze, bo zwykła guma to często tragedia na drodze)...
MISIEK Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 W dniu 12.03.2018 o 13:00, Szymqw napisał(a): Witam wszystkich klubowiczów!Jestem nowym użytkownikiem. Zarejestrowałem się na forum, główniwiee dlatego że napaliłem się na burgmana 650. Rozwiń Kupując Burgmana 650 niewiadomego pochodzenia z nieznanym przebiegiem trzeba mieć pozostawione trochę gotówki na remont skrzyni biegów. Chyba, że pokusisz się na nieco droższy np. z forum, z wiadomym przebiegiem i będziesz wiedział ile czasu jeszcze podaruje ci skrzynia Burgmana... Internet pełen jest Burgmanów, których właściciele ich nie lubili. Ja w takie przebiegi po prostu nie wierzę... Skrzynia Burgmana to bomba zegarowa - jeśli zegar tej bomby działa prawidłowo, to wiesz kiedy przeciwdziałać by cię Burgman nie zaskoczył w trasie. Jeśli źródło zakupu jest niepewne zostaw lepiej trochę i kasy na ewentualny remont.!
Szymqw Opublikowano 12 Marca 2018 Opublikowano 12 Marca 2018 W dniu 12.03.2018 o 13:36, Lucjan73 napisał(a): Nie wiem jakim dysponujesz budżetem ale w dziale ogłoszeń na forum są chyba dwie sztuki które są warte uwagi. Wiadomo przynajmniej kto sprzedaje i jaka jest historia danego egzemplarza. Rozwiń Zgadza sie. Patrzylem w dziale ogloszen. Sa 2 egzemplarze. Poza moim budzetem niestety (mam ok 10-11 tys na zakup) plus ok. 1,5 tys zl w zapasie na jakis pakiet startowy (oczywiscie mam nadzieje ze nie wyjdzie nic powazniejszego). Ale masz racje. Lepiej dolozyc i zakupic sprzeta pewnego z pewna historia...
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 12 Marca 2018 Sympatycy Opublikowano 12 Marca 2018 W dniu 12.03.2018 o 14:44, Szymqw napisał(a): ... Poza moim budzetem niestety (mam ok 10-11 tys na zakup) plus ok. 1,5 tys zl w zapasie na jakiś pakiet startowy... Rozwiń To może napiszę Tobie tak, z mojego doświadczenia, bo ja podobnie do Ciebie, bardzo chciałem mieć AN650 i kupiłem egzemplarz w jeszcze mniejszych pieniędzach... Jak masz warunki lokalowe (garaż, szopka, drewutnia) i jakieś zdolności mechaniczne + narzędzia, to przy odrobinie szczęścia możesz pchać się w "Króla"... W przypadku, kiedy nie będziesz w stanie wyciągnąć sam skrzyni biegów (przy trzecim razie zszedłem do 4 godzin, montaż +/- podobnie), do kosztów dojdzie Ci mechanik plus koszty przetrzymania rozebranego motocykla do czasu powrotu skrzyni. Ja robiłem sam (poniżej zdjęcia z mojego Burka), więc tu zaoszczędziłem... Dużo zależy od tego, na jakiego właściciela trafił sprzęt, Mirek z Hajnówki twierdził, że u mnie fabryczny Burgman zrobiłby bezawaryjnie i 100 tysięcy km. bo ja jeżdżę bardzo delikatnie, bez zrywów, majestatycznie... po prostu tak lubię. Ale jeśli ktoś lubi emocje (zryw - lecą kliny na wałku), albo szybką jazdę autostradową (pas nie wytrzymuje termiki i aluminiowo-gumowa konstrukcja się sypie), to przed 40K już może skrzynia domagać się przeglądu. Acha, Burek jest dość ciężki i ma tendencje do szybkiego zużycia łożysk kół i główki ramy (wymieniałem obie opcje, wybicie starych łożysk główki, trochę kłopotliwe). Dlatego w moim przypadku, następny skuter już nie był Burgmanem, bo szukałem czegoś, co mógłbym serwisować w swoim zakresie (skrzynie Burgmana robi w Polsce tylko max kilka osób) i poszedłem w stronę rozwiązań z wariatorem (rolki i pasek potrafi chyba zrobić większość z użytkowników). Mimo wszystko nadal uważam Burgmana 650 za wzór maxiskutera (wysoka kultura jazdy), ale mnie przy moich zarobkach, nie było stać na jego eksploatację i możliwość awarii. Ja dużo latam turystycznie na długich trasach i po prostu muszę mieć coś, co da mi choć 80% pewności, że dojadę i wrócę... Jak napisał Misiek, "Skrzynia Burgmana to bomba zegarowa", a mnie na rosyjską ruletkę po prostu nie stać...
benzephyr Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Witam wszystkich. Po sprzedaży motocykla przymierzam się do maxi skutera, znalazłem w nie tak odległej okolicy 2 szt Burgmana 650. Może któryś z kolegów był, oglądał, macał? Suzuki Burgman 650 EXECUTIVE ABS r.2007 silverwing 400 tmax 500https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-650-executive-abs-r-2007-silverwing-400-tmax-500-CID5-IDsPyY7.html Suzuki Burgman 650 EXECUTIVE 2005 rok AN 650https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-650-executive-2005-rok-an-650-CID5-IDn4otI.html Będę bardzo wdzięczny za jakieś opinie Pozdrawiam
Klubowicze Szuszfol Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Hej kojarzy ktoś ta maszynę podobno kupiona gdzieś z nad morza.... Naklejka Burgmani jest ;-) https://www.otomoto.pl/oferta/gilera-gpr-gilera-gp800-stan-bardzo-dobry-po-pelnym-serwisie-ID6zRsaS.html
RONIN Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Szuszfol ja nie kojarzę, popytaj w nadmorskich regionalnych bo tu nie wszyscy zaglądają.
Rekomendowane odpowiedzi