ComoDo Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 36 minut temu, EndriuBis napisał(a): to będzie "powtórka" tego wyjazdu o którym mi ostatnio wspominałeś ? 🙃 lecicie tylko na przedłużony weekend ? Uważajcie na "misie" i luzem pasące się krowy 😜 od taki urok okolicy Tak . Powtórka . Tym razem może się uda bez takich przygód jak ostatnio 😉 . Poza tym trzy dni po nas jadą jeszcze znajomi busem z trzema motorami to w razie awarii czwarty im się zmieści żeby jakiegoś usterkowicza przywieźć do kraju. Jedziemy na 5 dni i w planach jest transalpina tam i z powrotem plus transfogarska też tam i z powrotem , a na koniec kopalnia soli w Turda . Do tego trasa 7A wzdłuż Lacul Vidra , bo to taka niedoceniana droga pozostająca w cieniu tych dwóch tras , a myślę że warta poświęcenia jej uwagi . To tyle odnośnie planów ,a jak wiadomo jak chcesz rozśmieszyć Boga to opowiedz mu o swoich planach więc ..... Pożyjemy zobaczymy . Mam nadzieję, że tym razem się uda .
Użytkownicy Bienias Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Dzięki wszystkim za słowa otuchy
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, Bienias napisał(a): Dzięki wszystkim za słowa otuchy Będzie wszystko dobrze, ja na dwa kółka po paroletniej przerwie wróciłem. Mimo tego że dalej walczę , to ciągnie 🛵 , jeszcze się spotkamy . Wracaj do zdrowia 🛵
Użytkownicy Robbi Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 6 godzin temu, Bienias napisał(a): Dzięki wszystkim za słowa otuchy Dużo zdrowia Janusz , na jesienne ognisko do Czajkowe już będziesz na 🛵 Pozdrawiam
Użytkownicy Bienias Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Będę już już w sierpniu na naszym spotkaniu ale niestety przyjadę samochodem. Chciałbym w bieszczady przyjechać skuterem ale chyba jeszcze się nie uda i też chyba przyjadę samochodem, ale nadzieje mam. Faktycznie może na ognisko to już przyjadę na I oby tak było
Użytkownicy Rafa303 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 8 Sierpnia 2024 20 minut temu, Bienias napisał(a): Faktycznie może na ognisko to już przyjadę na I oby tak było Nie ma znaczenia czym. Możesz nawet na wielbłądzie byle byście byli. Powodzenia i powrotu do drowie 💪
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Hej witajcie, na niedzielę zapowiadana jest ładna pogoda🌞Może jest ktoś chętny by nabić parę kilometrów ? 🛵
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 9 Sierpnia 2024 A jaki jest, lub ma być plan tego nabijania?
tomekstw Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 3 minuty temu, Saper napisał(a): A jaki jest, lub ma być plan tego nabijania? podbijam
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Plan prosty siadamy i jedziemy 🤣 A tak poważnie to zbiórka stacja paliw Circle K o 10,00 ( wcześniej będzie mi ciężko bo rano mam badania w MSW ) wyjazd w stronę Komborni tam punkt widokowy ( tutaj chętni mogą zaparzyć sobie kawusię), dalej pod zamek w Kamieńcu. Dalej wszystko zależy od czasu jakim będziemy dysponować , to trasa do dogadania . Możemy również umówić się na godzinę po obiednią czy wczesno obiednią np.14,00 i zrobić tą samą trasę lub zaproponowaną przez innego uczestnika . Ja jestem elastyczny i mogę dopasować się do danej sytuacji . Zresztą wszystko może być za głosowane „demokratycznie „ 🤣
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Autor Użytkownicy+ Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Tym razem odpadam.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 10 Sierpnia 2024 5 godzin temu, Saper napisał(a): Tym razem odpadam. 😩 nie zawsze można, choćby się chciało 🛵
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Nikt nic nie napisał co do godziny, gdyby ktoś chciał jednak skorzystać z wycieczki to godzina 10,00 ze stacji Circle K ul. Reytana obok Millenium 🛵
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Sierpnia 2024 No ja niestety na razie uziemiony. Po ostatniej wycieczce na Słowację sprzęgło coraz bardziej się ślizga. I oby to było sprzęgło, bo równie dobrze mogą być ścięte kliny, a wtedy lipa 😠 @sławek1 jak tam wycieczka. Samemu, bo samemu, ale zdjęć kilka możesz pokazać 🙃
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Samemu 🛵 tak wyszło. Liczy się cel zrealizowany . Kombornia i nowa wieża widokowa jak również zamek w Kamieńcu gdzie od zawsze trawa remont. Mimo tego ludzi zwiedzających jak na 3-go Maja 🤣
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 11 Sierpnia 2024 5 godzin temu, EndriuBis napisał(a): No ja niestety na razie uziemiony. Po ostatniej wycieczce na Słowację sprzęgło coraz bardziej się ślizga. I oby to było sprzęgło, bo równie dobrze mogą być ścięte kliny, To przykre jak coś zaczyna dolegać naszym kucykom. Znam ten ból a najgorzej jest jak coś zaczyna się dziać a niewiadomo co 🥴 Ty przynajmniej wiesz co może być to lub to 🤔 Jestem z Tobą i trzymam kciuki, za szybką i mało bolesną (💰) naprawę 🛵
ComoDo Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Pozdrowienia z Węgier . Jeszcze 260 km do kempingu 😉.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Sierpnia 2024 @ComoDo no a zdjęcia gdzie ? 🙃 mamy tak na "wiarę" przyjąć 😜 Powodzenia na Rumunii. Pogodę macie "fantastik", tylko raczej tłumy będą 🙂 a zdjęcia mile widziane.
Użytkownicy sławek1 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Użytkownicy Opublikowano 14 Sierpnia 2024 12 minut temu, ComoDo napisał(a): Pozdrowienia z Węgier . Jeszcze 260 km do kempingu 😉. Szerokości , ostrożności i udanego wypoczynku 🛵
ComoDo Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Godzinę temu, EndriuBis napisał(a): @ComoDo no a zdjęcia gdzie ? 🙃 mamy tak na "wiarę" przyjąć 😜 Powodzenia na Rumunii. Pogodę macie "fantastik", tylko raczej tłumy będą 🙂 a zdjęcia mile widziane. Zdjęcie jak dotrzemy na kemping bo na Węgrzech to w stepie szerokim .... Poza tym znowu przerabiaj te zdjęcia do formatu forum , a mamy krótki postuj na Rumuńskiej granicy . We Wiśniowej mieliśmy 11 stopni a tutaj 37 i palma bez chmury.
tomekstw Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 28 minut temu, ComoDo napisał(a): Zdjęcie jak dotrzemy na kemping bo na Węgrzech to w stepie szerokim .... Poza tym znowu przerabiaj te zdjęcia do formatu forum , a mamy krótki postuj na Rumuńskiej granicy . We Wiśniowej mieliśmy 11 stopni a tutaj 37 i palma bez chmury. Instalujesz tapatalka on jest free, ale za 4,66 zł miesięcznie masz pakiet vip i nic nie musisz przerabiać. Wrzucasz i masz.
ComoDo Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Na razie jesteśmy na kempingu Alegria River Side w Rumuni . Wszyscy umęczeni upałem i zamuleni szybkim zimnym piwem ;) Jutro będzie co wrzucić po Transalpinie . Dzisiaj szkoda sobie d zawracać.
ComoDo Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Dzisiaj miała być transalpina tam i z powrotem . Wyszło tylko tam i w połowie z powrotem . W jedną stronę najpierw 13 stopni o 6 rano potem 34 stopnie przy podjeździe, 24 stopnie na szczycie. Zjechaliśmy na dół od strony południowej , zjedliśmy coś na szybko , zatankowali i jazda z powrotem na transalpinę. Niestety jak już wjechaliśmy zerwała się burza z gradem i to tak że nie zdąrzylismy się nawet ubrać w deszczówki . Poprostu oberwanie chmury. W ciągu 5 minut zrobiło się biało i nie dało się ani wjechać dalej ani zjechać na dół bo grad spowodował że zrobiło się jak na lodowisku a jazda po serpentynach w takich warunkach to proszenie się o glebę. Musieliśmy w rych warunkach przeczekać prawie godzinę przemoczeni na wylot . Jak zjeżdżałem z góry to ręką mi tak drżała z zimna na manetkę gazu że już nie wiedziałem czy czekać czy jechać . Burza niestety zawróciła na nas i pomogła mi podjąć decyzję. Zdecydowaliśmy się zjechać w tych beznadziejnych warunkach . Na dole już było znowu 32 stopnie i dzięki temu praktycznie nas wysuszyło poza butami i majtkami . Jutro jedziemy na Transfogarską i mam nadzieję że nam takiego figla pogoda nie spłata . Więcej fotek postaram się wrzucić jak znajdę chwilę , a na razie nie bardzo jest na to czas. Codzienna zmiana kempingów , składanie , rozkładanie namiotów i jazda do oporu.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Klubowicze Opublikowano 15 Sierpnia 2024 To macie pecha. My przecinaliśmy Transalpinę ok 13 jadąc DN7A i zapowiadało się na zlewę. Samą trasę robimy jutro. Transfogaraska wczoraj . Ludzi że masakra.
ComoDo Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 6 godzin temu, arturo-bb napisał(a): To macie pecha. My przecinaliśmy Transalpinę ok 13 jadąc DN7A i zapowiadało się na zlewę. Samą trasę robimy jutro. Transfogaraska wczoraj . Ludzi że masakra. My Transfogarską robimy dzisiaj . Właśnie zatankowaliśmy i jedziemy od południa na północ i spowrotem najciekawszy odcinek , a potem jeszcze raz na północ . Potem kopalnia soli . Jakieś burze zapowiadają około 14-tej więc może nam się uda wyrobić do tego czasu. Potem lecimy do kopalni soli w Turda i na kemping.
Rekomendowane odpowiedzi