KOT66 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 i to takie klimaty byly....https://www.youtube.com/watch?v=sJ2stqxMx7M Odnośnik do komentarza
MRobs Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Co jakiś czas muszę posłuchać najlepiej całej płyty.Ciechowski i cała Republika - wiadomo Chyba najlepszy koncert 'za free' na jakim byłem to właśnie Republika. Dżem raczej z Ryśkiem ale rok temu na imprezie firmowej (z Maćkiem) zagrali wybornie! A tu raczej nowość ale przypomina klimat ze starych czasów: https://www.youtube....h?v=_G_jvdaX2cc Chodzi o tekst oczywiście I co roku Top Wszechczasów i Polski Top Wszechczasów na Trójce oczywiście. Odnośnik do komentarza
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 18 Stycznia 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 No temat mnie wzruszył, bo okazuje się, że moje upodobania są bliższe Elvisowi. Jestem ortodoksyjnym "Depeszowcem" do płyty Violator i uwielbiam ich stare kawałki... Ale słucham wszystkiego od muzyki poważnej do metalu, więc wrzucę trochę różnej muzy... Z ukłonem w stronę WD40... Genesis - Ktoś zamieścił utwór Clan of Xymox... To genialny, choć niszowy u nas zespół lat 80-tych i 90-tych... podobnie jak zespoły wspierane przez wytwórnię 4AD, jak Coctau Twins - czy Dead Can Dance - Oczywiście słuchałem też polskiej muzyki, a wśród perełek była formacha Aya RL - Wracając do tematu Genesis, po odejściu Pitera Gabriela, wydał on genialny LP z utworem - Ale ten utwór nagrał z Kate Bush, która znów nagrała świetny LP Hounds of Love - Wracając znów do tematu listy przebojów programu trzeciego... Rewelacyjny i chyba przez wszystkich znany motyw - Ale osobiście wolę ich inny kawałek, wedle mnie genialny - Osobiście mógłbym Was tak uraczyć muzyką i jej historią godzinami, więc tylko parę próbek cudownych lat 80-tych... Lubię też takie perełki - Dla lubiących mocniejsze dźwięki stare dobre YES - To oczywiście Jon Anderson, który, o czym nie każdy wie, rozpoczął solową karierę, ale i nagrał dwie płyty z gościem od muzyki elektronicznej - Vangelisem. Wokal niedościgniony... Odnośnik do komentarza
Elvis Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jestem ortodoksyjnym "Depeszowcem" ... Ktoś zamieścił utwór Clan of Xymox... To genialny, choć niszowy u nas zespół lat 80-tych i 90-tych... podobnie jak zespoły wspierane przez wytwórnię 4AD, jak Coctau Twins czy Dead Can Dance Ja też ... ale nie ortodoksyjnym ... lubię wszystko włącznie z japońskimi remixami ... . O kapeli Clan of Xymox ja wspomniałem ... byłem nawet na ich koncercie ... I oczywiście że słuchałem Dead Can Dance i trochę Cocteau Twins ... ale ... do tego wszystkiego było jeszcze Simple Minds, zwłaszcza album z 1979 roku, Real To Real Cacophony i nagranie drugie ---> ... eh ... Odnośnik do komentarza
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 19 Stycznia 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Bardzo lubię Simpe Minds, choć z nieco późniejszego okresu, a szczególnie podoba mi się dwupłytowy album z ich koncertu Live - In The City of Light, gdzie znajdziemy między innymi utwór oraz Odnośnik do komentarza
Sympatycy Ania 77 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dużo rożnej muzy towarzyszyło mi przez życie: bardzo lubiłam Shakin'Stevensa Michael Jackson ale do dnia dzisiejszego zawsze numerem jeden będzie : Odnośnik do komentarza
Jaropero Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Muzyka naszej młodości, hmmm..... ciągle młodzi jesteśmy Dlatego proponuję coś poniżej, bo: - są boskie gitary - niesamowita perkusja - no i bikersi w tle !OKK Odnośnik do komentarza
Barnej Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ach ten klimat... i jednoślady Odnośnik do komentarza
wd40 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 a tu mam ciary ; Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 10 Lutego 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Ostatnio modne są "reload'y"... czyli ponowne aktywacje starych grup Euro Dance. Fun Factory z DE niedawno kręciło po latach nowy klip... i to w PL, gdzie akurat przypadkowo mój kolega udostępniał im skutery wodne na Mazurach A tu inny fajny powrót po latach Odnośnik do komentarza
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 14 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Muzyka może w innym wymiarze, ale chyba warto zwrócić uwagę na geniusz genów i talentu wyssanego z piersi matki (po babce).. Odnośnik do komentarza
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 19 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jeśli nie masz czego obejrzeć na dzisiejszy wieczór, proponuję koncert Wintergatan... Odnośnik do komentarza
Jarek_PL Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Piło się PRYTĘ w blokowych piwnicach z wiosłem w rękach A przy tym nie odrabiało się prac domowych Łza się w oku kręci. Miałem 15 lat Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 18 Lipca 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Coś pozytywnego w dobrym tonie o poranku... ... i na popołudnie Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 3 Października 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Coś na wspomnienie lata i dobry początek tygodnia 1 Odnośnik do komentarza
marekb9t Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Od małego i tak po dziś dzień mi zostało Klasyka gatunku A tu już nic dodać nic ująć OI OI OI Odnośnik do komentarza
KOT66 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 zna ktos adres tam ??.... Odnośnik do komentarza
Jaropero Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Pamiętacie??? Odnośnik do komentarza
zbys.ko Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Noo, to były czasy, mi utkwiło takie coś Ach, to były czasy Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Coś na czasie, na dobre popołudnie Odnośnik do komentarza
Kamil Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Muzyka młodości? Mniej więcej to co na zdjęciu. Fotka robiona dokładnie rok temu... czasem z nat lubimy poszaleć Odnośnik do komentarza
Gość Robert JAPAN Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Już nam nie zaśpiewa Żegnaj Michael Odnośnik do komentarza
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 6 Lutego 2017 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Skoro dziś w innym temacie przywrócono dawne klimaty, to polecam zerknąć na reakcje ludzi na muzę z lat 60-tych... Klękajcie narody... Odnośnik do komentarza
Jaropero Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 No to może coś dla grupy śląskiej... i nie tylko Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi