Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zlot w Niemczech 29-31.07.2016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie nie ma co porównywać zlotów za Odrą i u nas, to zupełnie inna bajka. Wiem co piszę bo byłem tam i tu. W skrócie tam na użytkownicy maxiskuterów to powiedzmy ludzie w dojrzałym wieku ?. Często i gęsto sprzęty przyjeżdżają na lawetach. Ludzie mieszkają w różnych okolicznych hotelach i pensjonatach rozrzuconych po okolicy. Owszem jest zabawa, są konkursy, loterie, przyznawane są nagrody itp. ale jest to coś zupełnie w innym klimacie jak u nas. Organizacyjnie inna bajka, "każdy sobie rzepkę skrobie" Nie piszę tego aby kogoś zniechęcić do wyjazdów ale takie mam obserwacje co do ich zlotów. Sam pewnie bym pojechał kolejny raz do Berlina bo to jest akurat w miarę blisko, ale niestety przestali organizować to spotkanie. Do Marl chyba kolejny raz to bym się nie wybrał. W sumie zawsze na zlotach po tamtej stronie Odry bawiłem się super ale głównie za sprawą naszej ekipy.

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pawelneos

25

• bilety

10

• dr.big

6

• siemik

5

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Byłem też już na kilku zlotach i w Niemczech i też na Burgmani oraz zorganizowanych regionalnych . Sam tez organizuje spotkania i wyjazdy skuterowe . Ale zawsze robię to dlatego bo to bardzo lubię . Spotykam się i też wyjeżdżam po to aby spotkać przyjaciuł z którymi utrzymuję kontakt od wielu lat bo mamy te same hobby (SKUTERY) I nikt mi nie wmówi że zloty u naszych zachodnich sąsiadów są lepsze czy gorsze . Ja bawię się świetnie wszędzie . I zawszę będę polecał na wyjazd do Niemiec bo to zawsze coś innego i fajne doświadczenie

Opublikowano

Zloty burgmani są INNE od innych ? ale podpisuje się pod słowami Pawelneosa

Jeździmy bo lubimy, i fajnie że panowie z burgmani zaakcentowali (nawet pucharowo ) Polskich maxi maniaków ?

Ps.

1180km. Dziennie to Dobry wynik??

Opublikowano

Byłem pierwszy raz na zlocie w Niemczech nowe doświadczenie było miło ,liczy się pasja ,poznałem bardzo miłych ludzi ,przejechałem 1100 km i warto było traktowali mnie jak swojego ,

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Niemieckiego nie znam ale zawsze się z nimi dogadywałem na każdym zlocie. Jak kasa pozwoli i wolne w pracy to bardzo chętnie w przyszłym roku pojadę na takie spodkanie. Szkoda że mało osób już angażuje się w takie wyjazdy. Dobrze nie którzy piszą że niemcy to specyficzni ludzie i trzeba to uszanować.

Paweł jaki jest dokładny termin tego zlotu ale po polsku.

Pozdrawiam Siemik

Opublikowano

W przyszłym roku jest od 2 do 4 września 2016.

Opublikowano

Grzesiu -Pozwolę sobie przypomieć Tobie w przyszłym roku o wyjeździe Z pewnością większą grupą jak przyjedziemy będzie znacznie zabawniej i Niemiecka brać skuterowąwwą bardzo się ucieszy . Bo ostatnio bardzo miło Nas wspominali . I muszę też ci powiedzieć że jeden kolo z H G F pytał o Ciebie ?

• Sympatycy
Opublikowano

Już zaplanowałem sobie urlop na pierwszą połowę września z drugą częśćą urlopu poczekam na termin naszej burgmani.

Przypominaj bo mam troszkę krutką pamięć. hi.hi.hi.

• Klubowicze
Opublikowano

Śledzę temat i jak nic niespodziewanego mnie nie zatrzyma chętnie dołączę. Rezerwuję termin w kalendarzu.

• 1 miesiąc temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Siemka

Urlop już zaplanowany oficjalnie. Teraz tylko oczekiwanie.

Pozdrawiam Siemik

Opublikowano

Brawo Grzesiu -czyli powoli rośnie grono aby wznowić przyjaźń ze starymi przyjaciółmi z zachodniej granicy . Będę informował kiedy zbliży się czas zlotu Maam stały kontakt z organizatorem

Opublikowano

Ja byłem raz na zlocie u naszych sąsiadów. Bardzo mile wspominam ten wyjazd. Jak czas pozwoli to jadę z Wami.

Opublikowano

Też się piszę jak by co

Opublikowano

No to szykuje nam się fajne towarzystwo na wyjazd :clapping: .

• Klubowicze
Opublikowano

Jak czas i fundusze pozwolą to też bym pokulał się.

Tak ok 1000km wychodzi w jedna stronę, chyba dam radę :).

• Klubowicze
Opublikowano

Byłam na kilku, podobało mi się :), namówię Wrzonia na kolejny wypad z tak zacną ekipą :clapping:

Opublikowano

Jest już wyznaczony termin na zlot w Westerholt http://www.wattwuermeresens.de/Wattwurmtreffen-2016.htm to ten co ja byłem w tym roku Termin na rok 2016 jest bardzo fajny bo w samym środku lata i można to potraktować jako letni mały wyjazd 29-31. 07 . 2016

Opublikowano

Obserwuje temat i wstępnie jestem za.

• Sympatycy
Opublikowano

No to pozamiatane. W mojej firmie wstrzymane są urlopy dla wszystkich w lipcu. To se !placz1 pojechałem.

Pozdrawiam

• Klubowicze
Opublikowano

I tego mi brakowało, wstępnie jedziemy.

• 5 tygodni później...
  • Klubowicze
Opublikowano
No to pozamiatane. W mojej firmie wstrzymane są urlopy dla wszystkich w lipcu. To se !placz1 pojechałem.

Pozdrawiam

Czyżby z powodu szczytu NATO w Warszawie ? Ponoć mają odwołać ;-)

Opublikowano

Grzesiu do lata jeszcze dużo czasu i wszystko może się zmienić . Ja też w planie mam jechać , ale co będzie nie wiem . To jest tylko plan i jak się go uda zrealizować będzie świetnie .

Gość Bartheez5
Opublikowano

Pozdrawiam

Łączę się z kolegą w bólu i cierpieniu mam ten sam problem ? a myślałem że tylko w Warmińsko - Murzyńskim taka Sraka w zwiqzku z przyjazdem PAPY

• 1 miesiąc temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Łączę się z kolegą w bólu i cierpieniu mam ten sam problem ? a myślałem że tylko w Warmińsko - Murzyńskim taka Sraka w zwiqzku z przyjazdem PAPY

Może się jeszcze uda. Mam dwie możliwości. Jedna to troszkę hardkor - Wyjeżdżam w czwartek po robocie czyli 14ta jadę ile dam rady w piątek jestem na miejscu. Niedziela z rana wyjazd do domu i w nocy na miejscu. Poniedziałek do roboty. Druga możliwość ?

Myślę że raczej na 90% pojadę.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

"od 2 do 4 września 2016" lubię taki termin i wstępnie zgłaszam akces.