Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

dzięki, jadę na autostradę do Kołbaskowa potestować wyprzedzanie prawą stroną :kicking:

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• romeo1971

37

• KriSSo

26

• SlawoyAMD

25

• burgifan

23

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wie moze ktos jak odkrecic kolo tylne w k2 mercedes , wszystko sciagnalem - tlumik , zamocowanie .Elvis Ty sciagales kolo ,mozesz podpowiedziec jak to zrobic .czy klucze elektrycznym da rade?

Opublikowano

Ja odkręcałem kluczem 27 z przedłużką, klucz elektryczny powinien dać radę.

Pamiętaj że wg Suzuki nakrętka koła może być użyta tylko 2 razy, a następnie należy zakupić w Suzuki nową za 100 zł.

Sprawę rozwiązuje klej do śrub, bo poluzowanie nakrętki w czasie jazdy nie jest miłe.

Opublikowano

probowalem 27 z rura i nic , czy trzeba jakos specjalnie zablokowac kolo .syn trzymal za klamke i dociskal tylem do podlogi a i tak troche sie krecilo teraz jestem zmuszony wymienic klocki i opone ,czy taka bedzie dobra .dzieki Rzelu ttp://allegro.pl/opona-moto-pirelli-130-70-13-m-c-63p-reinf-diablo-i5062167213.html

Opublikowano

dzięki, jadę na autostradę do Kołbaskowa potestować wyprzedzanie prawą stroną :kicking:

Moim zdaniem na 2 pasmowej (nawet autostradzie) poza terenem zabudowanym nie można...

Za to na terenie zabudowanym, dwupasmówka- jak najbardziej.

Na trzypasmowej poza terenem zabudowanym jak i w nim oczywiście można...

Edit: Sorry :D , po d o k ł a d n y m przeczytaniu, chyba przepisy nie tego kraju zastosowałem :D ...

• Sympatycy
Opublikowano

Brawo Bigu, dokładnie tak samo uważam i tak mnie uczyli kupę lat temu na B. Przecież po co są bez przerwy awantury na na wszystkich forach, że jakiś nawiedzony jedzie lewym pasem autostrada lub ekspresówką? Każdy dałby prawy kierunek i pooooosssszzzeddł. A nie jest tak, tylko kur..... rzucamy w myślach.

Zatem proszę zerknijcie na screena, który wkleiłem, opis pod nim (bo dla mnie "poza terenem zabudowanym jest sprawa jasna - nie wolno jeśli nie ma 3 pasów) a program nie zaliczył mi odpowiedzi, twierdząc iż wolno.

Niby błachostka, ale to może oznaczać zdam lub nie zdam na teorii.

• Sympatycy
Opublikowano

Dziękuje Minimi - dokładnie ten sam link znalazłem i chciałem wstawić. Czyli sprawa jest już jasna i na każdej autostradzie i drodze ekspresowej WOLNO wyprzedzać prawą stroną. I chwała Bogu, od dziś nie będę się wkurzał i czekał na idiotę, by zjechał na prawy pas, tylko spokojnie, już bez nerwów, dam kierunek prawo i heja....

Dziękuję, koniec tematu, program egzaminujący miał rację.

• Klubowicze
Opublikowano

(...)

Pamiętaj że wg Suzuki nakrętka koła może być użyta tylko 2 razy, a następnie należy zakupić w Suzuki nową za 100 zł.

Sprawę rozwiązuje klej do śrub, bo poluzowanie nakrętki w czasie jazdy nie jest miłe.

A ktoś wie ile razy można odkręcać w sw-t600? Będę zmieniał oponę już drugi raz...

• Klubowicze
Opublikowano

Oki, postaram się podjechać, byle pogoda pozwoliła :)

Opublikowano

Elvis jak żywy

Opublikowano

Ja dzisiaj pokulałem, ale rowerem do Trzebieży na festyn powitanie wiosny.

A co do koła to ja u siebie i u Tomka odkręcałem elektrykiem.

• Sympatycy
Opublikowano

No pięknie. Roman, ile km już nabiłeś na liczniku od zakupu PCXa?

Opublikowano

No pięknie. Roman, ile km już nabiłeś na liczniku od zakupu PCXa?

Coś około 2000km

Elvis dzięki za spotkanie mam nadzieje że teraz ty się przykulasz do nas,

Opublikowano

U mnie Maciek mechanik stosował niebieski Loctite, jak zastosujesz za mocny to dopiero się naszarpiesz następnym razem.

Co do opony to jest to temat-rzeka, tu na forum chwalą rozmaite, a ja kupiłem sobie deszczowo-błotną Heidenau i żadne skróty nie były mi straszne :)

Opublikowano

opony zamowilem pirelli diablo scooter, jeszcze jakies klocki hamulcowe musze wybrac .tarcza tylna chyba jest od nowosci wiec chyba takie klocki ze sredniej polki. Koledzy ze Swinoujscia jest tam wulkanizator motorowy bo u mnie jest trzech ale zaden nie robi kol motocyklowych . dzieki i pozdro

• Klubowicze
Opublikowano

Na Karsiborskiej w Uzdrowiskach jest jeden niedrogi... Jest możliwość wyważania, ale trzeba się wcześniej umówić, bo musi maszynę przystosować do innego mocowania. Bez wyważania w zasadzie z bomby bierze...

Opublikowano

Dzisiaj juz na "powaznie" wyprowadzilem swojego rumaka ze stajni.Co za rozkosz .Kilkadziesiat kilometrow po okolocznych wioskach zaliczone.Jeszcze tylko maly przegladzik i sezon mozna rozpoczynać :)

Opublikowano

Dzisiaj po południu spotkaliśmy się z qszyśkiem nad jez. Miedwie ...

W Werandzie wypiliśmy po bronku 0% ... :) ... i pogadaliśmy o starch polakach ... znaczy się motórach ...

Krzysiu ... dzięki za odwiedziny ...

mogliście truknąć to bym się też kulnoł

Opublikowano

Dzięki Elvis z towarzystwo.do zobaczenia w czwartek.

• Sympatycy
Opublikowano

A jakieś fotki z tego spotkania, są może?

Opublikowano

Nie było foto.

Romeo to byl spontaniczny wyjazd.

Opublikowano

Ja ostatnio jeżdżę po Stargardzie i jakoś nie mogę trafić na Ciebie Elvis ;) Może dzisiaj...

• Sympatycy
Opublikowano

Koledzy, pomóżcie jeszcze raz :)

koperta.jpg