Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Puk puk jest tu kto?

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+
Opublikowano

14 godzin temu, Nazir napisał(a):

Ciś💪, bo ja mam moto dr. w piątek a EndriuBis pisał, że będziecie śmigać nim ja burka do serwisu oddam😜

Także...kibicuję Wam jak mogę💪💪💪

Aaaa🤦‍♂️ ..I załużcie se nowy temat, bo Was szefostwo grup regionalnych maxi przegoni😎🫡

Mamy taki wątek 🙂  przenoszę gadkę tutaj bo .............  no wiadomo ....

Małe wyjaśnienie. Wszystkie części przyszły i w sobotę z pomocą Sapera (a może nawet głównie przy jego udziale, a ja pomagałem) Burgman poskładany - przynajmniej jeżeli chodzi o silnik. Udało się super - po mimo że robiliśmy to po raz pierwszy 🙃 wentylator chłodnicy też ogarnięty - ten sezon powinien wytrzymać, a potem się zobaczy. Tylko ja nie był bym sobą jak bym nie poprawił "fabryki" 😜 no bo ci inżynierowie z Hamamatsu to na niczym się nie znają 😉 A że czasu w tygodniu mało, to w garażu jestem tylko 2 - 3 godziny samym wieczorem. 🙂 dzisiaj spotkanie, trzeba być, ale jutro można siedzieć w garażu do rana - powinno udać się poskładać plastiki.

• Użytkownicy+
Opublikowano

A i jeszcze jedno. @Nazir - jak byś mieszkał bliżej to uszczelkę pod pokrywą pompy wody Grześ by ci ogarnął w kilka godzin 🙃 a przy okazji takie pytanie. Po awarii ASS od razu przysłało lawetę ?  Nie masz w opcji próby naprawy uszkodzenia na miejscu ?

Pytam, bo jak mi się zerwał pasek i przyjechała laweta to gość najpierw wypytywał co to za uszkodzenie i czy nie można naprawić na miejscu.  🤣

A w Twoim wypadku chyba by się dało.

• Użytkownicy
Opublikowano
4 godziny temu, EndriuBis napisał(a):

A i jeszcze jedno. @Nazir - jak byś mieszkał bliżej to uszczelkę pod pokrywą pompy wody Grześ by ci ogarnął w kilka godzin 🙃 a przy okazji takie pytanie. Po awarii ASS od razu przysłało lawetę ?  Nie masz w opcji próby naprawy uszkodzenia na miejscu ?

Pytam, bo jak mi się zerwał pasek i przyjechała laweta to gość najpierw wypytywał co to za uszkodzenie i czy nie można naprawić na miejscu.  🤣

A w Twoim wypadku chyba by się dało.

Ach Endriu - sprawa nie do przegadania na sucho🤪

To się stało w Boże Ciało i może się naprawić nie umiało a może nie chciało🤷‍♂️ Sprawdzili ( bo był szef transportu i kierowca lawety) i stwierdzili, że to grubsza sprawa, więc ładują i już.

Tak ASS od razu przysłało lawetę - zdążyłem tylko na szybko obiad ogarnąć. Czy mam opcję naprawy? - nie wiem, nie sprawdzałem, ale wypytywali co się stało i stwierdzili jak pisałem🤷‍♂️.

Fajnie, że Grześ by mi to ogarnął ale do Grzesia to ja jednak cały dzień na jazdę bym miał😉. Kenobi zaoferował mi się z pomocą ( jeszcze raz dzięki Kenobi- a wiem, że przy Twoim braku czasu ta oferta była jeszcze cenniejsza💪) ale jak pisałem byłem wcześniej umówiony na przegląd z regulacją zaworów i nie chciałem "się rozbierać", bo różnie mogło być. Tak czy inaczej to była (ja tak uważam) dobra decyzja, bo za cztery dni miałem przegląd techniczny burka. Wybierając się na przegląd nie mogłem prawidłowo odpaIić skutera - nie wchodził na obroty. Dopiero za trzecim razem wszedł na obroty (czyli regulacja zaworów niezbędna) dodatkowo po powrocie do domu stwierdziłem, że i lagi poszły (olej na feldze) a płyn z pompy to już praktycznie ciekł. Dojechałem ( a miałem tylko 3km jazdy) to już poziom płynu był poniżej minimum, chociaż kontrolka temp. wskazywała, że jest jeszcze ok. Całe szczęście, że stało się to (awaria) jeszcze w Siemiatyczach a nie w Wisztyńcu pod Królewcem,bo wtedy przekroczyłbym 600km ( zasięg assistans) i musiałbym kombinować, no i zderzyć się z tym co jeszcze nastało😉 Mam obiecane, że zrobią burka tak że: "będę zadowolony"🤭🤣🤣

PS

Jakbym zajął się Burgmanem, to straciłbym resztę wolnego czasu a tak w zacnych klimatach docierałem Aprilkę😃

• Użytkownicy+
Opublikowano
Godzinę temu, Nazir napisał(a):

....Jakbym zajął się Burgmanem, to straciłbym resztę wolnego czasu a tak w zacnych klimatach docierałem Aprilkę

i to niestety jest prawda 😗 tylko ja nie mam Aprilii 🙃 a składam Burgmana kosztem spania i meczów w TV.

1 godzinę temu, Nazir napisał(a):

..... Wybierając się na przegląd nie mogłem prawidłowo odpaIić skutera - nie wchodził na obroty.  Dopiero za trzecim razem wszedł na obroty (czyli regulacja zaworów niezbędna)

a to akurat jakaś naciągana teoria 🤔 ale OK.

• Użytkownicy
Opublikowano
43 minuty temu, EndriuBis napisał(a):

Nie wiem, nie znam się zarobiony jestem🤪 Się okaże☝️ Co by się jednak nie okazało - musi być w pełni sprawny i już!😉 Próbowałem już parunastu maszyn i każda ma to "coś" lecz tylko Burgman ma prawie wszystko😁

• Użytkownicy
Opublikowano
W dniu 20.06.2024 o 10:07, EndriuBis napisał(a):

Nie masz w opcji próby naprawy uszkodzenia na miejscu ?

Mam assistance mini:

Do 2 interwencji w roku: wymiana koła lub kół na miejscu zdarzenia; holowanie do najbliższego warsztatu naprawczego, do 600 km; naprawa ogumienia w warsztacie naprawczym lub zakładzie wulkanizacyjnym (pokrycie wyłącznie kosztów robocizny) 

Także…🤷‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, Nazir napisał(a):

Mam assistance mini:

Do 2 interwencji w roku: wymiana koła lub kół na miejscu zdarzenia; holowanie do najbliższego warsztatu naprawczego, do 600 km; naprawa ogumienia w warsztacie naprawczym lub zakładzie wulkanizacyjnym (pokrycie wyłącznie kosztów robocizny) 

Także…🤷‍♂️

Nie wiem ile dopłacasz za ASS do OC, ale warto mieć dobre assistance nawet za dodatkowy koszt ok. 200 zł. Tylko żeby nie było warunku "do najbliższego warsztatu" tylko tam gdzie wskażesz.

• Użytkownicy+
Opublikowano
49 minut temu, Nazir napisał(a):

Mam assistance mini:  ......

to było pytanie z tych "z ciekawości" 🙃  masz w miarę świeży sprzęt, więc ASS nie powinno być drogie (przynajmniej w stosunku do takich starszych, jak np. mój) , ale z drugiej strony w świeżym sprzęcie nikt się nie spodziewa awarii 😉 No nic. Dobrze że się wszystko skończyło szczęśliwie.

Jak by ci brakło km do holowania w ASS, to niestety jest kicha. Kilka lat temu tak miałem (zaraz na początku mojej przygody z B400) i mocno bolało.

• Użytkownicy
Opublikowano
2 godziny temu, EndriuBis napisał(a):

Jak by ci brakło km do holowania w ASS, to niestety jest kicha. Kilka lat temu tak miałem (zaraz na początku mojej przygody z B400) i mocno bolało.

Zawsze można (za kasę) doholować do zasięgu assistance😉

• Użytkownicy+
Opublikowano

Noooo.. można. Tylko nie chcesz wiedzieć ile mnie to kosztowało 😡 ale ja wtedy młody byłem i naiwny, miałem tylko 250 km holowanie 🤪

Opublikowano
9 minut temu, Nazir napisał(a):

Zawsze można (za kasę) doholować do zasięgu assistance😉

a przy kolejnym wznawianiu polisy wziąć ASS bez limitu w Polsce. Są co prawda ograniczenia kwotowe, ale to jest 15 tysi, na okres ubezpieczenia, do wydania.

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy
Opublikowano
W dniu 20.06.2024 o 15:36, EndriuBis napisał(a):

Chyba masz rację🤔 Nic diagnostyka komputrowa nie pokazała i od tego czasu ani na serwisie, ani u mnie ta sytuacja się nie powtórzyła 🤷‍♂️ Może chwilowa chimera🤪

W dniu 21.06.2024 o 11:07, EndriuBis napisał(a):
W dniu 21.06.2024 o 10:19, Nazir napisał(a):

Mam assistance mini:  ......

to było pytanie z tych "z ciekawości" 🙃  masz w miarę świeży sprzęt, więc ASS nie powinno być drogie (przynajmniej w stosunku do takich starszych, jak np. mój)

W dniu 21.06.2024 o 13:51, tomekstw napisał(a):

a przy kolejnym wznawianiu polisy wziąć ASS bez limitu w Polsce. Są co prawda ograniczenia kwotowe, ale to jest 15 tysi, na okres ubezpieczenia, do wydania.

No i chopy tu Was zaskoczę (tak jak Suzuki z BB mnie☝️😜)

Mają akcję w Suzuki na którą się załapałem - naprawiając sqta w serwisie. Otóż dają swoim klientom (ja jestem ten żadki klient ale coś tam zostawilem💰🥴) assistans na całą Europę: tj. holowanie do najbliższego serwisu i w razie konieczności do 3dni nocleg w hotelu. Hotel to jak części w ASO, więc chyba warto😁

Aa i ta akcja niema limitu peselowego dla sprzętu☝️

Te ponad 40letnie również są w tym pakiecie.

Opublikowano
No i chopy tu Was zaskoczę (tak jak Suzuki z BB mnie)
Mają akcję w Suzuki na którą się załapałem - naprawiając sqta w serwisie. Otóż dają swoim klientom (ja jestem ten żadki klient ale coś tam zostawilem) assistans na całą Europę: tj. holowanie do najbliższego serwisu i w razie konieczności do 3dni nocleg w hotelu. Hotel to jak części w ASO, więc chyba warto
Aa i ta akcja niema limitu peselowego dla sprzętu
Te ponad 40letnie również są w tym pakiecie.
Może i akcja super. Ale co to za ass na całą Europę skoro holują do najbliższego serwisu i tam wisisz 2 tygodnie. My co prawda mamy na Europę tylko 1500 km ale wiozą gdzie wskażesz, a nie gdzie TU zdecyduje.
  • Użytkownicy
Opublikowano
55 minut temu, tomekstw napisał(a):

Może i akcja super. Ale co to za ass na całą Europę skoro holują do najbliższego serwisu i tam wisisz 2 tygodnie. My co prawda mamy na Europę tylko 1500 km ale wiozą gdzie wskażesz, a nie gdzie TU zdecyduje.

Oczywista sprawa, że to ass nie będzie takie dobre jak Twoje, ale skoro nie dopłacałem za to dodatkowo💸 to czyż nie fajnie mieć taką wersję 🤔

Część usterek serwis jest w stanie ogarnąć do 3 dni.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem z Podkarpacia, okolice Rzeszowa.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Cześć, zapraszamy na spotkanie w Karczmie u Jana 5 września.

• 1 miesiąc temu...
  • Użytkownicy
Opublikowano

Siemka 🛵 to pewnie kończymy sezon Ja w najbliższą sobotę stawiam Burka na zimę a u Was jak sytuacja 🙂

• Użytkownicy+
Opublikowano

W niedzielę będzie prawie 20 stopni, a Ty kończysz sezon? Koniec świata! 😉

• Użytkownicy
Opublikowano

No niestety Grzegorz w sobotę  tankowanie paliwa i wyciągam akumulator i Buruś idzie pod pierzynkę aż do wiosenki 😄😉

• Użytkownicy+
Opublikowano
1 godzinę temu, Robbi napisał(a):

... 🛵Ja w najbliższą sobotę stawiam Burka na zimę  🙂

A u mnie Burgman cały rok stoi w tym samym miejscu 😁 tylko w zimie jakoś bardziej przeszkadza 🙃

• Użytkownicy
Opublikowano

No nie ja mam jeszcze coś do objechania 🛵

Po za tym od dzisiaj lepiej się czuje i chce jeszcze trochę pojeździć . A warunki są sprzyjające 🌞🛵

Opublikowano

Ja zmieniam opony na zimowe i jeżdżę dalej ;-). Jesień sprzyja, zobaczymy jak długo 

Opublikowano

Jutro ktoś coś, gdzieś?

• Użytkownicy
Opublikowano

Siemka Ja wczoraj schowałem Burka już po pierzynę 🛵oby do wiosny 😉

• Użytkownicy+
Opublikowano

Mnie zostało tylko tyle z moplika. 

20241027_113801.jpg