Użytkownicy+ Saper Opublikowano 8 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 8 Maja 2020 No i po co pojechałeś do Opola? Za co?
Sympatycy PawełJW Opublikowano 9 Maja 2020 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2020 Brak maseczki na kasku?
tomekstw Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 96/50 było blisko miała być jedna ciężarówka, wyszły trzy, ale od drugiej podobno był już teran zabudowany.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 9 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Maja 2020 Nie mów że to wczoraj w Kamieniu ?
tomekstw Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Wilkołaz od strony Lublina , znasz temat endriu
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 9 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Maja 2020 11 godzin temu, Saper napisał: No i po co pojechałeś do Opola? Za co? Grzesiek, Tomek nie był w Opolu. Teraz wszystkie mandaty tam są płatne. 10 % od każdego idzie na festiwal ? trochę znam. Wczoraj tam nawet leciałem puszką, ale jak ja jechałem to już się przenieśli na drugą stronę. Mandat Ci wypisywała taka nie brzydka pani policjantka ? ? ale po h.. to było płacić na miejscu ? Przecież u nas taniej nie jest.
tomekstw Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 płatne na miejscu to taniej, dolne widelki płatne na miejscu to taniej, dolne widelki
szupek Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Pochwalę się, dziś prawie poskladalem burgmana po remoncie góry silnika, może wreszcie niedługo przestanie straszyć ?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 9 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 9 Maja 2020 no pięknie. Czyli teraz docieranie. Zalałeś mineralnym na pierwszy tysiąc ? Ciekawy jestem co ci z tego wyjdzie.
szupek Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Złożyłem go narazie nawet bez płynu, airboxa. Odpaliłem na sekundę czy zagada. Olej mam jeszcze stary, machnę na nim że 30 km, żeby się się splukal syf i zaleję taniego lotosa 10w 40 mineralny ? później po 100km go znów wymienie. Jak będzie ok, to później przejdę na syntetyk, lub semisyntetyk. Sam jestem ciekawy, planuje docierać w normalnym zakresie obrotów i obciążeń, bez głaskania jak się powszechnie przyjęło. Jutro pewnie dziada skończę składać i może się gdzieś przyjadę. Znalazłem gościa, który w Rzeszowie mógłby przetoczyc wariator, ale sam nie wiem czy w to iść.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 10 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 10 Maja 2020 A ja dzisiaj mała wycieczka po obiadku. Samodzielnie, bo Baśka coś zaniemogła ? , a Saper nie wyrobił się z obiadem. Trasa mniej więcej taka mapa google , ale mi licznik naliczył ponad. 240 km. Pierwszy raz zaliczyłem nową obwodnice Sanoka - całkiem, całkiem no i wreszcie omija się miasto. Cóż z tego jak ludzi w Bieszczady wybrało się mnóstwo i za Zagórzem korek do świateł od parkingu za serpentynami. ? na szczęście korek był dla tych co już wracali, a ja jechałem w przeciwnym kierunku ? W planie były lody w Słodkim Domu - ale takiego tłoku to nie widziałem tam nawet przed pandemią - nawet nie zatrzymywałem się, pogoniłem na Szybowisko do Bezmiechowej. Ale ludzi też w pieron, tłok. Szybowiec raptem jeden latał, za to pełno było paralotni. Za to wracając przez Birczę na Dynów pusta droga, no może po za serpentynami gdzie trzeba uważać na gości na ścigaczach latających w tą i z powrotem i zawracających na podwójnej ciągłej. Na poboczu połamanego plastiku po dzisiejszym dniu ogrom ? jutro chłopaki od "utrzymania dróg" będą mieli trochę sprzątania ? Wracając już prawie pod wieczór niesamowita ilość fantastycznych zapachów kwitnącego rzepaku, bzu i tym podobnych. Wyjątkowo dzisiaj nigdzie nie czuć było tych mniej przyjemnych wiejskich smrodków ?
tomekstw Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 No my ruszyliśmy na 2- dniową objazdowkę. Kierunek Tatry. Piękna pogoda się zapowiadała na weekend. Międzylądowanie z noclegiem Białka Tatrzańska. Unikając szybkich tras początkowo kierunek Tarnów, Nowy Sącz. Potwierdzam kwitnący rzepak aż dusi zapachem. Drogi puste Miejscowości wyludnione. pierwszy postój jez. Czchowskie. mnóstwo motocyklistów jadących we wszystkich kierunkach. Za Sączem wzdłuż Dunajca przez Łącko na Nowy Targ. Ale żeby nie było łatwo odbijamy w prawo na Ochotnicę Górną. Droga wąska ale bardzo dobry asfalt. I te widoki. Potem łatwo w dół. Kierunek nocleg. Domki szarotki w m. Groń. Ale że gospodarze jeszcze w górach to mały objazd okolicy, Czarna Góra z punktem widokowym przy krzyżu milenijnym. Padł pomysł Łysa Polana. I przez Białkę Tatrzańską Bukowinę do granicy , zamkniętej i pilnowanej przez SG. oba miasteczka wymarłe żadnego ruchu pieszego. Szok chyba wszyscy w górach. Po drodze postój na Głodówce. Po swiezutkim oscypku do paszczy i do Łysej. Tam spotykamy znajomych którzy zeszli z Morskiego Oka. Mówią mało ludzi tak można chodzić po górach. Wracamy na nocleg tam czeka już rozgrzaną woda w bani ok 38 at. Popołudniowy powrót w niedzielę to głównie kilometry ale czas na sprawdzenie czy stoją Trzy Korony znalazł się. Dunajcem spływają galery w składach rodzinnych. Z wieczorka meldujemy się w domu . Przejechane ok. 750 km w emeryckie tempie. Tym którym się spieszylo, bo korek trzeba bezwzględnie ominąć kończyli z przednim kołem w drzwiach auta. tak zdarzylo się w Krościenku n.D Jeden się spieszy , drugi wypuszczany przez auta opuszcza parking. Przywrócony HD podniosło trzech rosłych facetów. Ale bez strat w ludziach. Jedyne straty to na owadach. Bedzie dziś zajęcie z domyciem skutera. Ostatna fota zapożyczona Morskie Oko
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 11 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Maja 2020 No tak, mają temat na wycieczki, to nie, nie napiszą we właściwym, za to w temacie do pitolenia jak najbardziej. Ech ta "dzisiejsza młodzież", proszę na przyszłość o poprawę i trzymanie się właściwych wątków.
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 11 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Maja 2020 Niemniej Koledzy fajne wycieczki odbyli, gratuluję.
tomekstw Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 34 minuty temu, Saper napisał: No tak, mają temat na wycieczki, to nie, nie napiszą we właściwym, za to w temacie do pitolenia jak najbardziej. Ech ta "dzisiejsza młodzież", proszę na przyszłość o poprawę i trzymanie się właściwych wątków. No masz 100 proc. racji. Wiesz na telefonie wszystko malutkie. Łatwo sie pomylić. Tak czy tak obiecuje poprawę.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Maja 2020 Spoko - będzie poprawa. Generalnie z dwojga złego lepiej tu o wycieczkach, jak w temacie o wycieczkach "pitolić" głupoty ? A tak przy okazji przypomniałem sobie. Wczoraj tak po godz. 15:30 gdzieś za Dynowem mijałem się z jadącym z przeciwka srebrnym burgmanem 400 K7. Jak ktoś z forum to proszę przyznać się kto to jechał ? ? Jedyny taki burgman jakiego kojarzę to Michała - Lemika, ale Michała coś ostatnio nie widać.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 19 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 19 Maja 2020 UWAGA, uwaga - do Lidla rzucili : nie taka dobra jak w Świnoujściu 3 lata temu na majówce, ale też da się jeść ? ?
emjarek Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 5 minut temu, EndriuBis napisał: UWAGA, uwaga - do Lidla rzucili : nie taka dobra jak w Świnoujściu 3 lata temu na majówce, ale też da się jeść ? ? Loboga... com sie tego ojod w u Niemca. Tanisukie było... nieraz w Netto i pół ełro kosztowała litrowe wiaderko. O dobre było...
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 19 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 19 Maja 2020 Kurde, to chyba przepłaciłem ? dałem 6,80 zł za 1 kg . A to ździercy ?
emjarek Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 3 godziny temu, EndriuBis napisał: Kurde, to chyba przepłaciłem ? dałem 6,80 zł za 1 kg . A to ździercy ? No ale ja się tym zażerałem rok temu. Poza tym w Niemczech jedzenie jest tanie jak borszcz.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 20 Maja 2020 32 minuty temu, Ziga1 napisał: Widzę że muszę się przejechać na stare śmieci i spotkać ze starymi przyjaciółmi z Turbii. Mam natomiast pytanie z innej beczki, jeżdżąc jednośladem z pasażerem brakuje mi czegoś takiego jak intercom, czy masz może jakieś doświadczenie z tym urządzeniem lub kogoś znasz z kim można na ten temat porozmawiać? pytaj ? ale w tym wątku. Tamten zostaw na wycieczki, bo jak nie to za chwilę się Saper po tobie przejedzie ?
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 20 Maja 2020 Użytkownicy+ Opublikowano 20 Maja 2020 Spoko. To co chcesz wiedzieć na temat interkomu ? Czytałeś cały wątek na forum ? o ten klik
Ziga1 Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Mam pewien mętlik w głowie, bo tak jak przy kupowaniu opony każda sroka chwali swój ogon tak pewnie będzie i tu (a propo trzepania przodu przy 120 km/h wyszło że to wina opony już dzisiaj kurier mi przywiózł Metzelera może dzisiaj założymy i wymienimy również łożyska) interesuje mnie interkom w miarę tani i miarę dobry ale przed zakupem chciałby to przestestować osobiście a nie po zakupie stwierdzić że to liche może coś innego, razem ze mną jeździ (moja) żona i czasami coś tam krzyczy i muszę zwalniać otwierać przyłbicę żeby mi powiedziała np. "wolniej". Ponoć jest sklep w Tarnobrzegu z interkomami muszę się tam przejechać i ewentualnie porozmawiać. A jakie jest Twoje zdanie na intercom, oraz kask zamknięty z przyłbicą bp kupiłem w lutym LS 2otwarty niesamowite wrażenia widpczność super, blenda materiałowo super ale jest głośny przy 100 km/h mam chęć na LS2 ale z czękowy i teraz właśnie jak będę kupował to popirwsze test praktyczny a potem zakup
Rekomendowane odpowiedzi