Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda Integra NC 750d RC71 po upgrade MY2014 i kolejnym RC89 MY2016-18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pabloxl jaka diagnoza Twojej Integry?

Opublikowano
Czy chodzi o to że licznik dziennego przebiegu resetuje się przypadkowo?

Odp. znajduje sie kilka postow wczesniej.

Opublikowano

Odp. znajduje sie kilka postow wczesniej.

Oj, mea culpa, przewertowałem temat szukając tej informacji ale aż do listopada nie dowertowałem :)

W takim razie kontynuując w temacie licznika: jest szansa na rozwiązanie problemu. Właściciele NC700 z Kanady już zgłaszają iż otrzymali zaproszenie od dilerów na wymianę licznika i update oprogramowania mający na celu wyeliminować usterkę.

Przykłady tutaj:

http://nc700-forum.c...ice-canada.html

http://nc700-forum.c...-resetting.html

Wspominam byś wiedział iż to przypadłość tej linii modelowej a nie pojedyńcza usterka i miał mocny argument w trakcie rozmowy :)

EDIT:

Tutaj jeszcze info od użytkownika z Polski, któremu Honda wymieniała cały panel zegarów i problem powrócił po 2000km:

http://nc700-forum.c...dct-abs-10.html

Posty MSKIego.

Sugerowane rozwiązanie (działa po wymianie licznika, stąd nie wiadomo czy na starym zadziała, ale warto spróbować)

http://nc700-forum.c...html#post108506

EDIT 5: Dopiero teraz pomyślałem że nie każdy może znać angielski więc tłumaczę: problem resetowania pojawia się gdy wyłączona jest kontrolka sygnalizująca działanie systemu HISS. Wystarczy przekręcić kluczyk w pozycję ON, przytrzymać przycisk A i to włączy sygnalizację (lampkę) działania HISS, następnie wyłaczyć maszynę. Resety nie powinny się już pojawić.

Opublikowano

Akar,

ale dokladnie o tym rozmawialismy w tym watku, ze to przypadlosc serii, nie egzemplarza, a zaczelo sie wlasnie od sugerowanego rozwiazania :)

Piszesz dokladnie o czyms, co jest kilka (moze juz stron) wczesniej przedyskutowane.

Ale dzieki za czujnosc :clapping:

Opublikowano

Aj, no nic, następnym razem przebiję się trochę dokładniej przez starsze posty :)

Opublikowano

Pabloxl jaka diagnoza Twojej Integry?

Wstępna diagnoza to taka, że zacina się przepustnicy lub linka gazu. Dodatkowo sami z siebie do zlecenia dopisali sprawdzenie, ewentualnie wymianę łańcucha napędowego. Podobno jest jakaś akcja serwisowa, bo coś się z nimi dzieje. Jak będzie z wadliwej serii, wymienią na DIDa. Co do licznika, brak na razie info.

Opublikowano

Taka ciekawostka - gosc przejechal NC700X prawie 200K KM i w tym czasie wymienil jedynie pompe:

waterpumpchanged1xnc700x_zpsawoaxrgg.jpg

Opublikowano

Ojjj kusi mnie NC 750 dct, kusi. Niestety nie ma używek z Polski, a integry się pojawiają.

Opublikowano

Ojjj kusi mnie NC 750 dct, kusi. Niestety nie ma używek z Polski, a integry się pojawiają.

Są, są, sprawdź na forum hoonda.pl jakiś czas temu ktoś wystawiał.

Opublikowano

Na polskiej stronie Hondy pojawily sie PDF'y z akceosoriami.

INTEGRA 750

NC750S

NC750X

PS:

Deflektory na nogi wg opisu wplywaja nie tylko na nogi kierownika, ale rowniez pasazera.

Ktos jeszcze probowal moze???

Leg Deflector 08R70-MJL-D70

A set of left and right polyurethane deflectors that fit to the upper fairing and extend the amount of wind protection around the legs for both rider and pillion.

Opublikowano

Wstępna diagnoza to taka, że zacina się przepustnicy lub linka gazu. Dodatkowo sami z siebie do zlecenia dopisali sprawdzenie, ewentualnie wymianę łańcucha napędowego. Podobno jest jakaś akcja serwisowa, bo coś się z nimi dzieje. Jak będzie z wadliwej serii, wymienią na DIDa. Co do licznika, brak na razie info.

Hondzia odebrana, gotowa do jazdy :) Przyczyną zacinania rolgazu (jak stwieredził serwis) było zbyt mocne naciągniecie linki. Wg mnie trochę to dla mnie dziwne, bo objawy wysokich obrotów nie występowały cały czas tylko sporadycznie. Prawda jest jednak taka, że teraz jest ok. Licznik wymieniony na nowy, 2660 km poszło się gonić - odebrałem ze stanem "0". Łańcucha nie wymienili gdyż nie był z wadliwej serii. Krótko mówiąc, można zacząć jeździć - tylko ta pogoda znów daje d..y :/

PS:

Deflektory na nogi wg opisu wplywaja nie tylko na nogi kierownika, ale rowniez pasazera.

Ktos jeszcze probowal moze???

Powiem Ci Jerry, że ten deflektor wygląda trochę delikutaśnie. Co do skuteczności, hmmm. Skoro twierdzą że daje radę, to pewnie tak jest.

Opublikowano

Ten deflektor ma u siebie Romano, ale od "nowosci", wiec nie ma porownania do "jak jest bez", ech...

Romek, moze zdejmij z jednej strony i powiedz, czy czujesz roznice :)

Opublikowano

Jeszcze a propo oryginalnych akcesoriow:

- czy ktos mial do czynienia z torbami do kufrow? (wykorzystuja wneki w przypadku bocznych?)

- czy ktos wie co to za blokada U-Lock? (na kolo? pasuje rzeczywiscie idealnie pod kanape?)

Jesli widzial ktos te akcesoria u dealera w W-Wie - niech da znac.

• Klubowicze
Opublikowano

Miałem w przymiarce te torby przy zakupie mojej Hondzi i wygląda to tak że nie wypełniają w pełni wnęk w kufrach.Kupiłem zamienniki za śmiesznie małe pieniążki.

'

Opublikowano

Kupiłem deflektor po namowie Hrabiego, który sam założył po nawinięciu kilku kilometrów. Mówił że jest duża poprawa i nie wieje tak po kostkach, przydatne dla tych co nie zawsze przywdziewają kompletną zbroję,

Opublikowano

Pazdzioch,

dzieki, tak czulem patrzac na zdjecia w necie. Jak masz, daj link do zamiennikow.

Jakies Givi, Polo, no name?

Romek,

dzieki, kurka, jak trzymam nogi w domyslnej pozycji - nic mi nie wieje po kostkach i tak...

Dopiero jak je maksymalnie wyciagne do przodu (przod stopy podniesiony) - wtedy daje po kostkach...

Czyli raczej ochraniaja dolna czesc nog, hmmm.

Ciekawe co odczuwa pasazer...

PS:

Romek, czy ten deflektor jest przykrecany, czy przyklejany?

Da sie go latwo demontowac, czy nie?

• Klubowicze
Opublikowano

Jerry-R torby no name kupione w Pepco po około 25PLN,z miekkiego ortalionu jak dla mnie świetnie się nadalą do kufrów mają pasek na ramię i rączki do noszenia.

Opublikowano

Dzieki, jak da rade, poprosimy o zdjecia :)

Opublikowano

Są zamocowane na trzech śrubach do plastików i demontowanie nie wchodzi w grę.

08e64c0211977ca3med.jpg

ac1bab15f906f635med.jpg

02a021d79eee78f2med.jpg

Opublikowano

Powiedz jak tam siedzenie ?

Opublikowano

I jak brzmi ten Ixil, ja montuje w tym tygodniu Leo Vince-a :)

Opublikowano
Są zamocowane na trzech śrubach do plastików i demontowanie nie wchodzi w grę.

Czyli albo deflektor, albo motokoc... Dzieki.

Opublikowano

IXIL brzmi moim zdaniem dużo lepiej od oryginalnego wydechu, "trochę" głośniej ale też w niższej tonacji , jak rasowy V-ENGINE. Osobiście jeździłem z zamontowanymi DB-kilerami, raz tylko spróbowałem beż i brzmi jak grom z jasnego nieba ..... jak dla-mnie za głośno, ale pewnie nieraz będę je demontować na specjalne okazję :devil: Wiesz co Frankie Leo Vince to nie głupi pomysł, widziałem Integre EX, Marka obecna Chiefa13 i powiem ci że brzmiała super, ciężko mi porównać ten dźwięk ( on akurat miał zdemontowany DB-kiler ) do IXILa ale podobał mi się. Myślę że będziesz zadowolony. Też się zastanawiałem nad nim ale nie chciałem wydawać więcej niż 900-1000pln i jak mówiłem jest radość!!!!

Radi , siedzenie zamontowałem w sezonie zimowym wiec test na trasie jeszcze przede mną , mimo to tak po 30 km czuje się większy komfort. Na oryginalnym po setce zaczynałem cierpieć,to była masakra, odbierała całą radość z jazdy!!!!!!!PO 300 przestajesz czuć cokolwiek. Jeśli chodzi o pasażera to kanapa jest dwa razy grubsza no i wygląda dużo lepiej!! Białe szwy pasują idealnie, bynajmniej do białej.

Panowie rozglądam się za "błotnikiem " na tylne koło, czy ktoś jest już po zakupie, jakieś sugestie????

Opublikowano

Ja mam założoną baracudę . Jest super. Fajnie wyprofilowany błotnik i metalową osłoną na łańcuch . Zakładałem w Hondzie zrobili mi lepszą cenę niż w sklepach

Opublikowano

Radi jak znajdziesz chwilke, podeslij prosze jakies fotki Baracudy.