Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ta oferta jest o tyle atrakcyjniejsze, że dotyczy innego importera (testowany to czeski Yuki).

Nie wiem czy jest atrakcyjniejsza, ja mieszkam 2km od Miejsca w ktorym niby jest ta siedziba tego importera, a miejscowo?c Otrębusy nie jest jakas wielka moze 3 tys mieszkanców a ja nigdy nie slyszalem o takiej firmie.

Ale po sylwestrze na pewno zorientuję się czy to jest jakis bl?d z ta lokalizcja czy ja czegos może nie wiem :lol:

Pozdrawiam!!

PS. Zreszta google milczy na temat tej firmy :D

Opublikowano
Jednak nie jest to kopia Forzy

Zależnie od rynku przeznaczenia ta Honda posiada(ła) inn? nazwę - w USA Reflex w Europie Jazz , w Brazylii Forza i w Japonii Forza

Opublikowano

Dzięki za wasze spostrzeżenia, czyli reasumuj?c za bardzo się... podnieciłem :huh: Już my?lałem że Chińczycy zrobili jakiego? dobrego "maxa" za nieduże pieni?żki. A zakupem to nie jestem zainteresowany, mam swoj? czerwon? włoszkę, któr? uważam za najpiękniejsza na ?wiecie !piwko

• Administrator
Opublikowano
Co s?dzicie o tej MP3-ce??

http://moto.allegro.pl/item287108105_piagg...ny_okazja_.html

Warto jechać obejrzeć !piwko czy odpu?cić sobie?

Najważniejsze pytanie> Co jest w niej uszkodzone???

Je?li tylko to co na foto to zdecydowanie tak. Je?li np. przednie zawieszenie to zdecydowanie NIE.

• Sympatycy
Opublikowano

Je?li uszkodzenie to tylko ta przycierka to moim zdaniem 15200 dobra cena a plastik sobie podreperujesz lub wymienisz w zimowe wieczory.

Mam od 3 tygodni dokładnie taki model i mogę Ci potwierdzić, że frajda z jazdy niesamowita !piwko

Powodzenia

• Administrator
Opublikowano
Mam od 3 tygodni dokładnie taki model i mogę Ci potwierdzić, że frajda z jazdy niesamowita :lol:

OT

Kupiłe? testówke czy Twoja h..nia jest nie do naprawienia i dlatego jeĽdzisz tyle zastępczym? !piwko

• Sympatycy
Opublikowano
OT

Kupiłe? testówke czy Twoja h..nia jest nie do naprawienia i dlatego jeĽdzisz tyle zastępczym? laugh.gif

!piwko

Maj? chłopaki w Uhmie dużo roboty więc nie poganiam. Swoj? drog? nie ?pieszy mi się jak mogę nabijać kilometry komu innemu.

Koniec OT :lol:

Opublikowano

Je?li tylko to co na foto to zdecydowanie tak. Je?li np. przednie zawieszenie to zdecydowanie NIE.

Je?li uszkodzenie to tylko ta przycierka to moim zdaniem 15200 dobra cena a plastik sobie podreperujesz lub wymienisz w zimowe wieczory.

Dzięki za odpowiedzi!

Pewnie pojadę w tygodniu go obejrzeć - w końcu z Włocławka do Kalisza nie jest tak daleko :D

Wiecie, jest mi się trudno zdecydować :lol: , bo to będzie mój pierwszy maxiskuter.

Dlatego mam jeszcze jedno pytanie, a co o tym s?dzicie: http://moto.allegro.pl/item287123788_yamah..._gwarancja.html

Tak naprawdę to zastanawiam się nad:

MP3-k?, t? yamah? x-max i ... Beverly 500 od dr.big :D

I nie wiem co z tego było by najlepsze. !piwko chcę używać generalnie do wyjazdów za miasto, na zloty i spoty, no i czasami do miasta.

• Administrator
Opublikowano

MP3-k?, t? yamah? x-max i ... Beverly 500 od dr.big  :lol:

Z pojazdów wymienionych wszystkie s? tak jakby z innego sortu.

- MP3 to pojazd do?ć kontrowersyjny. W moim odczuciu super ale jako pierwszy maxi trochę nie bardzo. Chyba lepiej zacz?ć od pojedyńczego ?ladu.

- X- Max 250... Zdecydowanie lepszy na pocz?tek. Jedno "ale"- sprzedaj?cy podaje, że pojazd nierejestrowany więc do ceny należy doliczyć ok. 600 PLN co daje kwotę mało atrakcyjn? (praktycznie cena netto nowego!) w stosunku do ceny nowego pojazd z polskiego salonu, z gwarancj?, f- vat i bez żadnych niespodzianek.

- Beverly 500 Dr.Big'a. Znam ten egzemplarz bardzo dokładnie i cała odpowiedzialno?ci? mogę polecić. Dla mnie niew?tpliw? zalet? jest jego nietuzinkowo?ć i niepowtarzalno?ć (styl retro)... jednym słowem- maxi dla indywidualisty lubi?cego wyróżniać się w tłumie. Silnik 500 ccm. nie pozwoli narzekać z pewno?ci? na brak mocy zarówno w mie?cie jak i na trasie. Cena na tle tego co czasem widzę na allegro i tego ile kosztuje nowy w salonie- bardzo dobra.

Zreszt? każdy z powyższych maxi znajdziesz w dziale testy. Polecam lekturę !piwko .

• Klubowicze
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi!

Pewnie pojadę w tygodniu go obejrzeć - w końcu z Włocławka do Kalisza nie jest tak daleko :D

Wiecie, jest mi się trudno zdecydować :lol: , bo to będzie mój pierwszy maxiskuter.

Dlatego mam jeszcze jedno pytanie, a co o tym s?dzicie: http://moto.allegro.pl/item287123788_yamah..._gwarancja.html

MP3-k?, t? yamah? x-max i ... Beverly 500 od dr.big :D

I nie wiem co z tego było by najlepsze. !piwko chcę używać generalnie do wyjazdów za miasto, na zloty i spoty, no i czasami do miasta.

Witam

Obejrze dzi? tę maszynkę i dowiem się co jest uszkodzone.

Firma jak na razie jest solidna - kilka znajomych osob ma od nich skutery (ja też)i nie narzekamy

Jak tylko powezmę info zaraz co? skrobnę.

Pozdrówko!

Kilka godzin póĽniej:

Maszynkę obejrzałem.

Uszkodzenia - lewy tylny plastik porz?dnie zarysowany (po szlifie), pęknięty plastik z przodu, dwa pęknięcia z prawej strony.

licznik wskazuje 1400 km

nie jeĽdziłem - bo nie preferuje jazdy po sniegu -ale był odpalony - silniczek pracuje bardzo ładnie.

Nie ma uszkodzen (w/g oswiadczenia sprzedaj?cego) silnika, układu jezdnego, zawieszenia itp. jedyne wady to te plastiki.

Pozdrówko!

Opublikowano
Kilka godzin póĽniej:

Maszynkę obejrzałem.

Uszkodzenia - lewy tylny plastik porz?dnie zarysowany (po szlifie), pęknięty plastik z przodu, dwa pęknięcia z prawej strony.

licznik wskazuje 1400 km

nie jeĽdziłem - bo nie preferuje jazdy po sniegu -ale był odpalony - silniczek pracuje bardzo ładnie.

Nie ma uszkodzen (w/g oswiadczenia sprzedaj?cego) silnika, układu jezdnego, zawieszenia itp. jedyne wady to te plastiki.

Profesor - bardzo dziękuję za pomoc ! :)

Decyzja już zapadła .... i, je?li :) się zmaterializuje to .... pochwalę się w przeszłym tygodniu :)

Niestety jaka? "siła wyższa" wywaliła mnie z forum i dopiero dzisiaj z pomoc? MariuszaBurgi :P jestem tu z powrotem .

Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli idzie o wspomnian? firmę z Kalisza - mogę się podpisać w pełni pod słowami 'Profesora' - kupiłem tam w maju swoje X9, 5-letnie, z ksi?żk? serwisow? i wszelkimi dokumentami/rachunkami za serwisy włoskiego wła?ciciela!

Opis na aukcji i przez telefon zgodny ze stanem faktycznym.

Prognozy sprzedawcy, co mi się ew. rozleci lub będzie wymagało wymiany się w ci?gu tego sezonu się sprawdziły, a co ciekawe nie padło nic więcej.

Nawet kwestie tak subiektywne jak stan opon czy klocków, rysy i eksploatacyjne uszkodzenia plastików (!) opisano przez telefon adekwatnie do rzeczywisto?ci.

Dotrzymano słowa w kwestii dokumentów, tłumaczeń, także tych dosłanych do mnie póĽniej (wyrwałem skuter zanim przygotowano zwolnienie z VAT).

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu!

• 3 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Kto? to kiedy? widział Silver

Ciekawy !placz1

Opublikowano
Kto? to kiedy? widział Silver

Ciekawy :lol:

No Ja widziałem To dużo razy !sciana bo ogłoszenie jest już kilka miesięcy !placz1

• Klubowicze
Opublikowano

czy kto? z Krakowa mógłby podjechać i ocenić tego :P , będę wdzięczny www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639147 !

Opublikowano
czy kto? z Krakowa mógłby podjechać i ocenić tego :P , będę wdzięczny www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639147 !

Jak chcesz to w poniedziałek tym się zajmę.

• Klubowicze
Opublikowano

Pilot - fajnie by było - dzięki :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam szybkie pytanko do znawców tematu !happybth

co TU widzicie . To nie dla mnie tylko znajomy mi dziurę wierci, help

Edit

Wielkie dzięki chłopaki wiedziałem ze mogę na Was liczyć

Opublikowano

chojnia z zza wielkiej wody to jest pewne ...

brak emblematów 400 z kazdej strony ( moze te z USA tak maj? ?? )

z otoczenia wnioskowac mozna ze handlarz zajmuj?cy sie amerykańcami (dwie limo w tle) ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...