Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta kupna/sprzedaży maksiskutera jest interesująca? (Cz.1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehehe ...

poprostu nie jestem przekonany do niego ...

dla dwoch osob - przeraza mnie roznica poziomow siedzisk - pasazer, kierowca

z motocykli wiem, że to niedobre rozwi?zanie ..

poza tym .. same za ;)

Opublikowano
http://allegro.pl/item254109790_skutery_z_...zne_modele.html

Druga fota

Dee nie będziesz chyba jednak perwszy ;)

...a co to za sprzęt na tym drugim zdjęciu, bo nie rozpoznaję?

I powiem, że znowu nie dowierzam je?li rozchodzi sie o przebieg skuterków w tej ofercie ...rocznik 2003 ...i tylko 14 tys.km ??? Dla mnie jest to trochę dziwne...

Opublikowano

Malaguti Spidermax panie Misiek ;)

• Administrator
Opublikowano

Znam tego handlarza, wiem z kim współpracuj? we Włoszech i wiem jakie pojazdy ?ci?gaj?.

Nikt tu się nie bawi w cofanie liczników natomiast w 90% każdy z tych pojazdów ma powypadkow? przeszło?ć (mniej lub bardziej dramatyczn?). Nad tym Spidermaxem sam się zastanawiałem jak dostałem telefon (chyba w sierpniu), że co? takiego maj? do sprzedania. Po krótkich oględzinach przestałem o nim my?leć. Na zdjęciach jak widać jest już po naprawie przodu (miał zgięte lagi, popekan? czasze, przeszlifowany bok, przemieszczon? czę?ć podłogi).

Nie mówię, że wszystko co maj? to kupa ale przed wybraniem i zakupem jakiego? pojazdu z ich oferty zalecam wzmożon? czujno?ć...

Opublikowano

Dzięki Pawko za podpowiedĽ.

Nikt tu się nie bawi w cofanie liczników natomiast w 90% każdy z tych pojazdów ma powypadkow? przeszło?ć (mniej lub bardziej dramatyczn?). (...) przed wybraniem i zakupem jakiego? pojazdu z ich oferty zalecam wzmożon? czujno?ć...

No wła?nie ...wzmożon? czujno?ć. Tylko trzeba mieć naprawdę duże do?wiadczenie by usterki, przede wszystkim te ukryte, wyłapać !!!

• Sympatycy
Opublikowano

Jedyne co mogę powiedzieć, to to, że oferta do której dałe? link, dotyczy T-Maxa a nie X-Maxa...

pzdr

Opublikowano

Tak, dzieki, chodzi oczywiscie o T-Maxa. Jutro mam zamiar wyciagnac od sprzedawcy konkrety na temat 2oo, moze ktos wie na co szczegolnie warto zwrocic uwage w wypadku T? Mam nadzieje, ze WERSJA W KOLORZE SILVER STORM nie oznacza, ze Pan Gienio malowal skuta w garażu przed sprzedaza, ale to mysle zauwaze podczas ewentualnego ogladu. Szkoda, ze to tak cholernie daleko.

Andreas

• Sympatycy
Opublikowano
I znalazlem jeszcze jedna, pewnie nikt nie widzial, nikt nic nie wie, ale sprobowac trzeba:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M561828. Jade zobaczyc w piatek prawdopodobnie, moze jakies sugestie od posiadaczy tego modelu 2oo co do pytan jakie moglby zadac wlascicielowi sprzeta? Ok, pozdro all.

Andreas

A tam od razu nie widział !OK Burgmania jest wszędzie .......

Widziałem, jeĽdziłem. Moto jest całkiem przyzwoite, nie bite wszystkie plastiki w oryginale ale:

Opony do wymiany (ale przynajmniej s? oryginalne od nowo?ci - made in Japan);

Ga?nie na wolnych obrotach (przypuszczalnie błachostka, ale robić trza)

Ma uszkodzone zawiasy kanapy

Ksi?żka serwisowa jest ewidentnie spreparowana

Reasumuj?c - za tę cenę moim zdaniem i tak warto (ja za swojego w stanie celuj?cym z tego samego rocznika dałem 15 kzł - co? za co? )

w razie pytań PM

Opublikowano

Szuwarek, link nie działa.

Edit:

już ok !OKK

Opublikowano

Od tego go?cia kupowałem moj? (jeszcze) YPkę 250. Jest z nim tak: nabrał mnie na przebieg i stan skutera - daleko do tego co było powiedziane, a że Burgmaniaków jeszcze dobrze nie znałem... kupiłem. Druga prawda jest taka: wzi?ł tyle, ile skuter był wart - z "wyj?tkowej okazji" zrobił się zwykły zakup. Jak widać uczucia co do sprzedawcy mam (dosłownie) mieszane . Zalecam umiarkowan? ostrożno?ć.

Przymrużę więc oko na tego dziadka !piwko

Opublikowano

Będę ogladac e maszynkę w pi?tek ,to mogę opisac swoje wrażenia !piwko

Opublikowano

Ja od tego go?cia z Gniezna kupowałem AN250 kiedy?, niektórzy pamiętaj? t? historię. Co prawda go?ć wyszedł z twarz? bo oddał pieni?dze, ale musiałem użyć perswazji.

Zdecydowanie nie polecam

Opublikowano

Witam szanownych klubowiczów Burgmanii Zastanawiam sie nad zakupem Yamachy T-maxa znalazłem cosik takiego klik I prosił bym o opinie w sprawie tego t maxa :)

• Sympatycy
Opublikowano

Moim zdaniem zbyt duże ubytki w plastikach. Nie jest prawd?, tak jak pisze sprzedaj?cy, że pokleisz i po krzyku.

• Sympatycy
Opublikowano

Witaj kolego,

po zobaczeniu zdjęć wydaje mi się, że skuter jest poklejony na plastry. W tle widać warsztat, gdzie domy?lam sie był reanimowany, a i mechanicy niczego sobie. Szlif na pewno dwustronny. Czacha i lampy przednie wskazuj? na dzwona.

Był chyba lakierowany. Ja bym sobie nie zawracał tym głowy. W tym w?tku były ciekawsze znaleziska, godne polecenia.

ps

przywitaj się w serdeczno?ciach i napisz co? o sobie. !happybth

Opublikowano

Skuter na 100% był reanimowany juz raz - do Polski o dziwo dojechał kiedy? cały, ale tutaj leżał juz chyba dwa razy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Szkoda że taki porysowany :)

Cena 17 ty?.

Oto link:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=262237334

Tak jak obiecałam ...przejechałam sie zobaczyc to cudo

Skuter ma kilka rys i z cała pewno?cia miał szlifa zarówno po prawej jak i po lewej stronie

po prawej stronie rysy na osłonie tłumika i lusterko

lewa to porysana czacha przy łaczeniu lakierowanej czesci z nielakierowana ,zeszlifowany podnóżek pasażera oraz miarka wlewu oleju

SA ta rysy takie ,ze trzeba sie dobrze przyjrzezeć by je zobaczyc ,a maszynka pali ładnie choc jak dla mnie jest za wysoka (majatałam nogami :) ) i schowek troche mały .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
http://www.allegro.pl/item272754299_suzuki...k_2005_k_5.html

Witam!

Co s?dzicie o sprzęcie z linku powyżej ?

Wygl?da przyzwoicie, przebieg zastanawiaj?cy, ale jeżeli udokumentowany to wszystko O.K.

Widać, że nie porysowany i maszynka zadbana, jedyne ale to kto go sprowadził i sk?d czy pierwszy wła?ciciel, czy jaki? handlarz warto to sprawdzić. Jezeli jest to możliwe dowiec się czy bierze olej, jeżeli tak to ile, bo na tej podstawie można stwierdzic przypuszczalny przebieg.

Pozdrawiam

Więcek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...