Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Ojej... Azjon, a co się stało???

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArtCho

28

• Elvis

26

• Rzelu

20

• burgifan

20

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W sobotę o godz. 11 na Jasnych Błoniach jest spotkanie motocyklistów i wspólny przejazd ulicami Szczecina żeby zaznaczyć naszą obecność na drogach i ku pamięci Marzeny. Zapraszam wszyskich do udziału w tym wydarzeniu, przy okazji znów możemy się promować.

Proponuję wcześniejsze spotkanie pod Pleciugą na godz. 10.45 żeby razem podjechać na Błonia.

Czy jesteście chętni ?

Przyjmuję tylko jedną odpowiedź, czyli TAK.

Do zobaczenia !

Ze strony:

http://www.moto-fanatyk.pl/news.php

"W SOBOTĘ 28.06 o godzinie 11.oo na Jasnych Błoniach w Szczecinie

odbędzie się ZGROMADZENIE MOTOCYKLOWE organizowane przez Motocyklistów Zachodniopomorskich

promujące nasze bezpieczeństwo na drodze .

Chcemy zamanifestować naszą obecność na drogach i ulicach , i prawo do bezpiecznego poruszania się po nich .

Częścią tego spotkania będzie przejazd paradny ulicami miasta .

Uczcimy też pamięć naszej koleżanki Marzenki , która zginęła tragicznie na drodze jadąc motocyklem kilka dni temu .

Liczna obecność obowiązkowa .

Bez polityki , " bez barw " spotkajmy się i zamanifestujmy wspólnie .

Zapraszamy do udziału wszystkich na dwóch kółkach , bez względu na markę i pojemność .

Kluby motocyklowe oczywiście w kamizelkach klubowych , a ąsy i dąsy zostawić w domu .

Pokażmy , że jest nas wielu i chcemy na drodze czuć się bezpiecznie .

Pokażmy nasze motocyklowe braterstwo i solidarność . Pozdrawiam BigStach"

• Klubowicze
Opublikowano

Sorry za nie obecność ja w pracy do 2-giej w nocy

Opublikowano

Ja Ci napiszę usprawiedliwienie. Ty do 2 w nocy, a ja całą noc, bo do 6.

Opublikowano

W czwartek chyba się nie wyrobię bo odbieram o 17.30 mamę z pociągu, w sobotę będę na pewno.

Chociaż jako "człek małej wiary" nie bardzo wierzę w poważny oddźwięk takiej akcji - jeżdżąc niepozornym autem (Twingo) wielokrotnie unikam kolizji z buractwem na drodze, a co tu mówić o 2OO - nie mówię tego na głos przy rodzinie - ale często jest to gra o życie, a przynajmniej o zdrowie.

• Klubowicze
Opublikowano

Elvis, troszku podrasowałem Twoje zdjęcia :)

tyne8y3u.jpg

za4e6a8e.jpg

be3yneqy.jpg

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• Sympatycy
Opublikowano

W sobotę o godz. 11 na Jasnych Błoniach jest spotkanie motocyklistów i wspólny przejazd ulicami Szczecina żeby zaznaczyć naszą obecność na drogach i ku pamięci Marzeny. Zapraszam wszyskich do udziału w tym wydarzeniu, przy okazji znów możemy się promować.

Proponuję wcześniejsze spotkanie pod Pleciugą na godz. 10.45 żeby razem podjechać na Błonia.

Czy jesteście chętni ?

Przyjmuję tylko jedną odpowiedź, czyli TAK.

Do zobaczenia !

Ze strony:

http://www.moto-fanatyk.pl/news.php

"W SOBOTĘ 28.06 o godzinie 11.oo na Jasnych Błoniach w Szczecinie

odbędzie się ZGROMADZENIE MOTOCYKLOWE organizowane przez Motocyklistów Zachodniopomorskich

promujące nasze bezpieczeństwo na drodze .

Chcemy zamanifestować naszą obecność na drogach i ulicach , i prawo do bezpiecznego poruszania się po nich .

Częścią tego spotkania będzie przejazd paradny ulicami miasta .

Uczcimy też pamięć naszej koleżanki Marzenki , która zginęła tragicznie na drodze jadąc motocyklem kilka dni temu .

Liczna obecność obowiązkowa .

Bez polityki , " bez barw " spotkajmy się i zamanifestujmy wspólnie .

Zapraszamy do udziału wszystkich na dwóch kółkach , bez względu na markę i pojemność .

Kluby motocyklowe oczywiście w kamizelkach klubowych , a ąsy i dąsy zostawić w domu .

Pokażmy , że jest nas wielu i chcemy na drodze czuć się bezpiecznie .

Pokażmy nasze motocyklowe braterstwo i solidarność . Pozdrawiam BigStach"

Pomysł całkiem fajny..., chociaż bardzo jestem ciekawy jaki charakter będzie miała ta akcja i cała parada...?!

W jaki sposób motocykliści zamanifestują swoją obecność na drogach i ulicach miasta...?!

Czy aby na pewno swoją manifestacją wywołają pozytywny oddźwięk na ludności i innych użytkownikach dróg Szczecina...?!

Jeśli będzie wyglądała podobnie do parady rozpoczynającej sezon motocyklowy, to obawiam się, że jedynymi dobrze odbierającymi tę akcję, będą świetnie bawiący się, główni bohaterowie tej parady - sami motocykliści...

Postaram się być dla głównie dla promowania naszej społeczności Grupy Zachodniopomorskiej Burgmanii.

Proponuję wyjechać w szyku i zamykać paradę...

• Klubowicze
Opublikowano

Paskudna sprawa... Trzymam kciuki na szybki powrót do zdrowia, choć musi już na siebie uważać...

Opublikowano

Dzisiejsze popołudnie zaczęło się sennie i leniwie ...

Odpaliłem skuta i pojechałem na lotnisko ...

lotnisko2.jpg

Chciałem zagłębić się w leśne zakamarki lotniska ale z powodu dużej ilości błota nie udało mi się tego zrobić ...

Jako że byłem po wschodniej stronie Miedwia postanowiłem odwiedzić szwagra który mieszka w tamtej okolicy ...

Ledwo zsiadłem z Burgmana zadzwonił telefon ... Grupa Zachodniopomorska w ilości 4 maszyn jest w drodze nad Miedwie ....

Wsiadłem ponownie na 2oo i w 10 minut stawiłem się na spotkaniu w Zieleniewie pod głównym wejściem na teren jeziora ...

miedwie1.jpg

miedwie2.jpg

Odbyliśmy krótką przechadzkę do jeziora dyskutując o naszych maszynach i wrażeniach z X Zlotu (Azjon opowiadał a reszta słuchała i szczęki nam opadały) ...

Żywe dyskusje trwały aż do samego końca spotkania ...

miedwie3.jpg

Na koniec wymieniliśmy uściski dłoni i rozjechaliśmy się w dwie strony ...

Zapominałbym dodać ... rybki zostały nakarmione ...

Nieobecni mogą tylko zazdraszczać ... nic jednak nie stoi na przeszkodzie by nad Miedwiem spotkać się w jeszcze większym gronie ...

Dziękuję wszystkim za spontaniczne przybycie ...

• Klubowicze
Opublikowano

A ja się spóźniłem. Byłem o 18.34 i... okazało się, że nie wziąłem telefonu. Więc pojechałem do miejsc, do których zwykle jeździliśmy (Wały, KFC na Redzie, Mac koło Casto i Mac w lubieszynie) - i nic... Na granicy minąłem się z Qrzyśkiem (tak sądzę), który z kolegą na moto wracał do Polski. Więc przez Niemcy (Blankensee) i Buk pojechałem po zakupy do Biedronki na Bezrzeczu i wróciłem do domu :(

Opublikowano

Szkoda, że zapomniałeś telefonu, ale akurat ja Cię rozumiem, bo ciągle coś zapominam, a telefon, to co najmniej raz w tygodniu ;)

Z Arkiem z pod Pleciugi pojechaliśmy odwiedzić Marka i tyle, może za tydzień coś się wykręci.

Opublikowano

Wypad nad Miedwie bardzo fajny , traska elegancka i piękne słońce, fajnie było poznac naszego kolegę ze Stargardu

Opublikowano

Rzeczywiście aura dziś sprzyjała,oby więcej takich wypadów pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

fajnie było :) poganialiśmy się trochę w powrotnej drodze.

Aaa... przypomniało mi się - wczoraj pod firmą spotkałem kierownika czarnego Burka 650. zaprosiłem na spotkania pleciugowe i do odwiedzenia forum,

Paskudna sprawa... Trzymam kciuki na szybki powrót do zdrowia, choć musi już na siebie uważać...

życzenia przekazałem, żonka dziękuje :). Jest już po zabiegu i odpoczywa w domku

Opublikowano

Fakt, wypad nad Miedwie "SUPER" kolega ze Stargardu OK, gdyby w drodze powrotnej słońce nie świeciło w oczy byłoby przyjemniej.

Czekam na zddjęcia z wypadu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czekam na zddjęcia z wypadu.

Fotki dodane ... post #160 ...

Raz jeszcze dziękuję za odwiedziny ...

Opublikowano

Do zobaczenia w sobotę o 10.45 pod Pleciugą :photo:

Opublikowano

Pomysł całkiem fajny..., chociaż bardzo jestem ciekawy jaki charakter będzie miała ta akcja i cała parada...?!

Proponuję wyjechać w szyku i zamykać paradę...

Skontaktowałem się z jednym z organizatorów przejazdu i podrzuciłem pomysł oznaczenia jednośladów czarnymi wstążkami dla przypomnienia powodu spotkania zarówno postronnym obserwatorom, jak i niesfornym nieraz uczestnikom.

Może pomoże.

Proponuję żebyśmy również się zaopatrzyli - umiesz liczyć-licz na siebie...

• Klubowicze
Opublikowano

Będę po dobie w robocie... Zależnie od tego, jak spokojna będzie nocka, może uda mi się dojechać... Jak dużo alarmów, będę musiał odpuścić...

Opublikowano

ArtCho, w lubieszynie to byłem ja z bratem,wracaliśmy z szybkich zakupów,

Azjon dużo zdrowia dla Małżonki,ja taki zabieg przeszedłem 3 lata temu i mam już spokój.

Opublikowano

Witam, przypominam się z jutrzejszym spotkaniem o 10.45 pod Pleciugą. Piszę teraz, bo zaraz spadam do roboty na nockę.

Co do czarnych wstążek; pomysł oczywiście ok, tylko ja najzwyczajniej nie miałem czasu się zaopatrzyć w coś takiego, ale kto będzie miał to dobrze.

Do zobaczenia !

Opublikowano

Ja dziś po południu zrobiłem sobie wycieczkę do Locknitz, po drodze obejrzałem jak w Ramin rośnie prąd na polu...

farma.jpg

Opublikowano

Z racji ładnej pogody również pobuszowałem po terenie ...

Zresztą, w ostatnich dniach prawie codziennie kulam skuta ...

27.06.14+01.jpg

27.06.14+02.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Nie dojadę niestety... Zmarnowany po dobie w robocie i do tego jeszcze pada... Zmęczenie plus mokra droga wywołały u mojej małżonki udzielenie mi kategorycznego zakazu na wyjazd, mimo że miałem jechać bez niej...