dacja Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A tak powaznie fajnie by było pojechac w piatek rano i to wszyscy, zeby znowu imprezy nie zaczynac o 5 rano. Tez jestem za tym aby?my jechali wszyscy razem w pi?tek i to sporo wczesniej niz w zeszlym roku .... Ja na 100 % jade w piatek , w czwartek odpada, gdyż jest to ostatni dzien w mojej starej pracy i nie ma szansy abym była tego dnia trzeĽwa Je?li za? chodzi o przejscie graniczne , to mi chyba jest wszystko jedno ale wole jezdzic głównymi drogami, gdyz mam wpomnienia z wyprawy na Litwe gdzie na mapie niby niezłe drogi wygl?dały w rzeczywisto?ci tak :
Administrator Artix Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2006 No to zasiegnalem jezyka co do Slawatycz u experta i odradza to przejscie, reszte pomine dlaczego. Optymalnie mozemy byc o godzinie 16 w Terespolu, wtedy przejedziemy w godzinke czyli na 19 - 20 bedziemy na miejscu. Pozdrawiam
Mario Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Artix 16 w Terespolu to optymalnie 4 rano na miejscu ( i to obwodnic? przez las ) przez Pinsk jest sporo dalej i oczywiscie jak kto? po nas wyjedzie bo sami to tam nigdy nie trafimy.
reda1902pinsk Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Мы вас встретим в любом случае где-нибудь на дороге. От Бреста на Пинск дорога простая - не потеряетесь. Мы всегда ездили через Тересполь. Едьте на Тересполь. и правда, если не впервый раз пересекаете границу, то проблем. думаю, не будет. Через Словатичи дорога длиннее на 40 км.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Reda... dla mnie 40 km to nie problem je?li w perspektywie będę miał zaoszczędzone kilka godzin stania jak głupek na bramce Musimy uzgodnić wszystko jutro na spotkaniu. Z drugiej strony jak Reda pisze że na Terespol lepiej to już sam nie wiem gdzie uderzać A i bym zapomniał... ja zamierzam wyjeżdżać z Warszawy jak najwcze?niej rano w pi?tek. Wła?nie rozmawiałem z Konsulem przez telefon. O Sławatyczach zbyt wiele mi nie powiedział ale powiedział, że może nam pomóc w Terespolu i że czas oczekiwania osób nie wprowadzonych do kompa zminimalizujemy do 1 godziny postoju. Muszę mu przesłać ksera naszych paszportów i dowodów rejestracyjnych a on z samego rana załatwi wpis do kompa. Kiedy przyjedziemy na miejsce powinno być już wszystko w rejestrze. Muszę mieć tylko ksera osób których nie ma w kompie w Terespolu. Chodzi tu o Plebanów i RobB. Ogólnie niezły mexyk z t? bramk?
reda1902pinsk Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Pleban, привет. MariuszBurgi, у меня к тебе завтра будет дело. Выйди на связь где-нибудь с 10 до 12 часов , будь на форуме. Ок?
Pleban Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ojojoj! Wysoko sprawa zaszła widzę. A nasze MSZ nic nie pomoże ? Mariusz w razie potrzeby daj znak-sygnał. Wy?lę ci scany naszych papierów.
dacja Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Konsul to równy go?ć - też motocyklista ps- Artix od czego ubezpiecza Nas - ubezpieczenie Europa ???
Administrator Artix Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2006 W sumie to ubezpieczenie to takie ogolne zdrowotne. Proponuje i tak wszystkim wykupic wlasne assistance na moto i na siebie. W takim razie widze ze moga powstac 2 lub nawet 3 grupy. Ja bede na granicy staral sie byc o godzinie 16, a a jako ze z Wawy to jest 200 km to nie widze problemu. Prosze tez o przyniesienie mi paszportow na spota na 24 VIII, wraz ze zdjeciem. Deklaracje wypelnicie mi na miejscu, plus oczywiscie podpis na liscie ze dajecie mi paszporty i kase na wize w dolarach $$$$$$$ O mojej prowizji pomysle w Pinsku ps. Osoby ktore nie sa z Wawy a chca jechac proszone sa o zabranie paszportow do Stegny wraz ze zdjeciem i kasa
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zamieszczam now? listę osób na wyjazd do Pińska i tych którzy poważnie my?l? nad wyjazdem Obrodziło nagle w Antkach 650 1. Dacja (1os.) Yamaha YP 250 2. Kefiry (2os.) Yamaha YP 250 3. Mutki (2os.) Yamaha XJ 900 4. Artixy (2os.) Suzuki AN 400 5. Plebany (2os.) Suzuki AN 400 6. Mario (1os.) Yamaha XP 500 7. MariuszBurgi (2os.) Honda FJS 600 8. RobB (1os.) Honda NT 700 9. Ciochiny (2os.) AN 650 ?? 10. Wiwo (1os) AN 650 11. Shrek (2os.) ?? AN 650 Całkiem niezła lista No i Szuwarek ma ?mign?ć się z nami do Terespola !YES .
Administrator Artix Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 17 Sierpnia 2006 No to spokojnie zasiedlimy caly legoland 18 luda a moze ktos jeszcze tak do rownego ? !YES
dacja Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2006 No to spokojnie zasiedlimy caly legoland 18 luda a moze ktos jeszcze tak do rownego ? Dla tych co zapomnieli Wła?ciwy legoland wygl?da tak To tak aby?cie nie marudzili , tak jak w zeszłym roku !YES
Pleban Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Wła?ciwy legoland wygl?da tak Dzieci mówi? że wygl?da inaczej!! Oj co za czasy. Już od dzieciństwa kłami?
Mario Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Dacja wybrala? najbardziej drastyczne zdjecie
Administrator Artix Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Przypominam ze jutro zbieram haracz, oraz zabieram paszporty. Osoby ktore chca rowniez mi zaplacic oraz dobrowolnie lub nie oddac paszport beda mialy jeszcze okazje wraz ze zdjeciem poszukac mnie w Stegnie, gdzie przenosze chwilowo swoja siedzibe na weekend. Pozdrawiam Don Artix szef obozu pracy ps. Nowa i chyba ostateczna lista ? 1. Dacja (1os.) Yamaha YP 250 2. Kefiry (2os.) Yamaha YP 250 3. Mutki (2os.) Yamaha XJ 900 4. Artixy (2os.) Suzuki AN 400 5. Plebany (2os.) Suzuki AN 400 6. Mario (1os.) Yamaha XP 500 7. MariuszBurgi (2os.) Honda FJS 600 8. RobB (1os.) Honda NT 700 9. Wiwo (1os) AN 650 10. Shrek (2os.) ?? AN 650 Jesli Shreki nie pojada bedzie nas parszywa 13-tka ps'' Wiwo nie wiem skad sciagnales ten wniosek ale juz wiem ze na pewno nie ze strony ambasady Bialorusi. Oby przyjeli, bo nowe druki wygladaja tak jak wydrukowalem http://www.belembassy.org/poland/bel/consul/visa-form.pdf
Gość Wiwo Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tu odpowiadam na PS Artixa. Formularz wizowy pobrałem st?d: http://www.bialorus.pl/index.php?pokaz=wiz...Rozdzial=sprawy z prawego górnego rogu strony. Je?li jest niewła?ciwy to proszę o SMS i dowiozę wła?ciwy do Ambasady. A propos, gdzie jest ta ambasada? Pozdrawiam, Wiwo
Administrator Artix Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Na ul. Wiertniczej
Administrator Artix Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Wiec tak poszperalem w watku z zeszlego roku i adres jest taki: Białoru?, Obwód Brzeski, Rejon Piński, wie? Konczicy, Młodzieżowe centrum ,,Polesie'', sanatorium ,,Orljonok'' 1. Oczywiscie tym co nie maja jeszcze wpisanego adresu a wnioski wizowe sa u mnie oczywiscie dopisze adres 2. Nie zapomnijcie zabrac/nakleic PL na kufer, lub w innym miejscu byle nie na czolo 3. Przypominam ze jutro o godzinie 11 jade zlozyc paszpoty i po tym terminie wizy jesli ktos bedzie jeszcze chcial jechac to musi sam sobie zalatwic. 4. adres ambasady to Wiertnicza 58 5. Plebanku ul. Wały Piastowskie 1 o to adres konsulatu w Gdansku 6. RobB w Lodzi nie ma wiec choc to mnie pocieszylo ze zamiast zalatwiac to jak w przypadku Plebana przez Warszawe nie miales innego wyjscia 7. Nowa lista wyglada nastepujaco i chyba juz nie ulegnie zmianie: 1. Dacja (1os.) Yamaha YP 250 2. Kefiry (2os.) Yamaha YP 250 3. Mutki (2os.) Yamaha XJ 900 4. Artixy (2os.) Suzuki AN 400 5. Plebany (2os.) Suzuki AN 400 6. Mario (1os.) Yamaha XP 500 7. MariuszBurgi (2os.) Honda FJS 600 8. RobB (1os.) Honda NT 700 9. Wiwo (1os) AN 650 10. Shrek (2os.) AN 650 - no i to mnie cieszy ze urobilismy wreszcie Shreka i Fione zeby jechali z nami - Fiona nie smiej sie tylko na grannicy bo pomysla ze smiejesz sie z nich a moze i centrala w Minsku uslyszy twoj smiech
Pleban Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 5. Plebanku ul. Wały Piastowskie 1 o to adres konsulatu w Gdansku Zaraz, zaraz. Czy jest co? o czym wiedzieć muszę, a czego wcze?niej ?wiadom nie byłem?!?!
Administrator Artix Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Nie, poprostu sie usmialem ze w Gdansku tez jest, ot poprostu nie trzeba bylo zalatwiac przez Wawe i tyle oczywiscie problem to nie jest
Administrator Artix Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Myslalem ze to oczywiste ale po rozmowie z Mariuszem okazalo sie chyba ze nie do konca Prosze zabrac Zielona Karte !!! Ci co maja ubezpieczenie w PZU ida do najblizszego inspektoratu PZU i prosza o wydanie bezplatnie i juz od tego roku niestety odplatnie Zielonej Karty ehh sami nie wiedza, 2 agentow powiedzialo mi ze platnie, a w centrali PZU ze bezplatnie i tak tez jest na ich stronie - czyli jednak bezplatnie i nie dajcie sie naciagnac na kase
Gość shrek Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 10. Shrek (2os.) AN 650 - no i to mnie cieszy ze urobilismy wreszcie Shreka i Fione zeby jechali z nami - Fiona nie smiej sie tylko na grannicy bo pomysla ze smiejesz sie z nich a moze i centrala w Minsku uslyszy twoj smiech Naprawde jest szansa, że z powodu mojego "perlistego" ?miechu nie przepuszcz? mnie przez granicę???? To wtakim razie do wyjazdu proszę pomy?leć o skutecznym ?odku na zakneblowanie !guns !guns mojej paszczy. Pozdrawiam Fina
Administrator Artix Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Wiec tak bez ubezpieczenia Europa nie dostaniemy wiz koszt udalo mi sie wynegocjowac na 14 zl od osoby, do tego musimy wykupic wouczer turystyczny za 30 zl od osoby bo rowniez nie dostaniemy wizy. Tak wiec musze miec wasza zgode na takie koszty. Tryb pilny bede zalatwial to dzis i do 16:30 musze miec informacje. kolejny update listy: 1. Dacja (1os.) Yamaha YP 250 2. Kefiry (2os.) Yamaha YP 250 3. Mutki (2os.) Yamaha XJ 900 4. Artixy (2os.) Suzuki AN 400 5. Plebany (2os.) Suzuki AN 400 6. Mario (1os.) Yamaha XP 500 7. MariuszBurgi (2os.) Honda FJS 600 8. RobB (1os.) Honda NT 700 9. Wiwo (1os) AN 650 ????????????? 10. Shrek (2os.) AN 650
ERMI Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Fionka - spokojnie to bardzo wesoły naród - szczególnie jak ma sie zeb? z 20$ w drobnych nominałach!!! okazuje sie wtedy, że na granicy w ci?gu godziny przejeżdza więcej "dipłomatów" niż w ci?gu roku na okęciu. hehehe
Administrator Artix Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zakres ubezpieczenia Europa TU EUROPA SA pokrywa koszty udzielenia doraĽnej pomocy medycznej w przypadku rozstroju zdrowia ubezpieczonego wskutek zaistnienia nagłego zachorowania lub nieszczę?liwego wypadku na terytorium Republiki Białorusi. Przedmiot ubezpieczenia Przedmiotem ubezpieczenia jest ochrona ubezpieczeniowa udzielana przez TU EUROPA SA osobom fizycznym, przebywaj?cym czasowo na terytorium Republiki Białorusi, w zakresie kosztów leczenia powstałych w czasie trwania umowy ubezpieczenia, zwi?zanych z udzieleniem doraĽnej pomocy medycznej przez uprawnione państwowe instytucje medyczne Republiki Białorusi. Składka Wysoko?ć składki ubezpieczeniowej uzależniona jest od okresu ubezpieczenia i wybranego wariantu ubezpieczenia wg taryfy składki. TU EUROPA SA oferuje wariant ubezpieczenia „Standard” o sumie ubezpieczenia 5 000 USD Koszt jak juz mowilem 14 zl
Rekomendowane odpowiedzi