soltek 225 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam przedstawiam nowe malowanie kasku na sezon 2016 (nie mogę pomalować motoru to pomaluje kask )
Klubowicze Piootr Opublikowano 5 Listopada 2015 Klubowicze Opublikowano 5 Listopada 2015 @piotrek15 i @Wombat to nie jest dział na pogaduchy. Z autopsji wiem, że Admini srogo każą za taką niesubordynację. Ale żeby było na temat to pochwalę się nowym setem ledów w topcase. Efekt końcowy jak dla mnie pierwsza klasa. Oceńcie zresztą sami. W tym miejscu wielkie podziękowania dla Sysgone za realizację !
Sysgone Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 To i ja się dopiszę: Przy okazji montażu oświetlenia, udało nam się wyeliminować usterkę polegającą na mryganiu świateł w kufrze Piootra. Po prostu wykręciły się śrubki mocujące przewody i grzecznie sobie leżały na dnie kufra, pod wykładziną.
Bulba Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Za pomoca czego zrealizowaliscie ta aplikacje ?
Jarczan Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie dziś,ale parę dni temu: 1.Zamontowałem grzane manetki Oxford-a 2.Instalacja handbarów- oczywiście od Mz-tki (przedłużane śruby dorobione z mosiądzu) 3.Wyprowadziłem kable do ładowania akusia - do schowka.
Tomii Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zamontowałem nowe żarówki HS1, stare, wypalone mocno, były chyba od nowości bo produkcja 2006 Wyczyściłem, nasmarowałem rozrusznik, zakładam a on kręci w drugą stronę myślę, co do pierona, rozbieram jeszcze raz, główkuję dosyć długo, obruciłem stojan o 180st i jest ok No cóż, całe życie się czlowiek uczy
Jarczan Opublikowano 21 Listopada 2015 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zakupiłem torbę tekstylną firmy Romet.Do torby jest pokrowiec przeciwdeszczowy,expandery do mocowania np.w tylnej części 2oo,pasek na ramię)Całość wykonana bardzo fajnie.Torba po doszyciu rzepów idealnie pasuje w przekroku Fuoco.Główna komora zamykana jest na zamki i rzepa-łatwy dostęp do zawartości.
Gość maxell Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 A ja zrobiłem sobie, korzystając z 'pięknej' pogody, dodatkowe kierunki przednie. Chodziło o to, żeby robiły robotę również przy złożonych lusterkach stąd pomysł umieszczenia ich pod lusterkami. http://youtu.be/jgR7CEh535g
Wombat Opublikowano 22 Listopada 2015 Opublikowano 22 Listopada 2015 A ja skromnie, korzystając z ostatniego (zapewne) na dłuższy czas dnia bez opadów lub zimna wymieniłem szybę na akcesoryjną Isotta. Podobno dedykowana ale szału z dopasowaniem idealnym nie ma. To średnia szyba z zestawu 3. Fabryczna wyższa (przed zmianami): Oraz Isotta "średnia". Różnica w sylwetce Jeszcze zostały grzane manetki i fabryczne kierunki z halogenami (które przerobie na dzienne LED) do zamontowania. Ale to chyba dopiero na nowy sezon. edit: a tak się mieszczę za szybą:
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Administrator Opublikowano 30 Listopada 2015 Wykonany serwis ogumienia (Pirelli Diablo) + wymiana płynów ustrojowych z filtrami u chłopaków w Brum Serwis. Pierwsza próba statyki wymagała zbyt dużego ciężarka. Po przesunięciu opony doważenie okazało się symboliczne. Polecam zawsze tak robić. Po wymianie żadnej shimy i prowadzenie w łukach jak należy. Później kąpiel, umycie po-serwisowych śladów i można cieszyć się jazdą... Jednak co nowy kapeć to nowy... Nawet klocek SW na świeżej gumie zaczyna się jakoś składać w winkle
dejon Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dzisiaj korzystając ze juz moto jest w garażu wymienione manetki.Ciezko było zdjąć od gazu bo zauważyłem ze były przyklejone albo już po takim czasie guma wklejila sie na rolgaz trzeba było ciąć. Wiec operacja udana.Ale najważniejsze że biała strzała ma daszek ze swoją starsza siostra Alfina:) Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Rzelu Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Dostałem od Mikołaja 2 nowe śruby mocujące tłumik w FJS 600 na zdjęciu widoczny stan starej dla porównania Śruby wykonane złotymi rękami przez Qrzyśka
MILLER Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zmiana kilku żarówek zwykłych na ledowe w moim piaggio x8 400ie Wysłane z mojego GT-N8000 przy użyciu Tapatalka
niko02 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Wymiana filtr powietrza, filtr oleju, olej silnikowy, przekładnia i skrzynia.
kazak Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 No to i ja się dopiszę : W Swoim Xevo poczyniłem troszkę prac naprawczo rekonstrukcyjnych : - zmiana osłony przedniej (tej przed nogami) - na nówkę - z popękanej i bez zatrzasków - wymiana szyby ze zmatowionego i porysowanego oryginału na nowiutką turystyczną GIVI D500ST ;-) dodatkowo mam teraz osłonę na łapki - z tego elementu jestem najbardziej zadowolony. - poprawiłem mocowanie czachy - wymieniłem obudowę licznika - bo łączy się ona z obudową (za nogami) i na reszcie nic nie trzeszczy ;-) - wymiana żarówek (STOP/Pozycje/Kierunki) na LED-y (w planach zastosowanie LED Cree w miejsce H7. na razie założyłem w subarynie i efekt jest mega fajny. - wymiana oświetlenia w kufrze na panel płaski LED - się jasno zrobiło że Ho Ho ;-) - poprawione dysze gaźnika po wszystkich przeróbkach dotychczas - teraz obroty się trzymają a spalanie spadło poniżej 4l - czyli zgodnie z oczekiwaniami, Fotek na razie nie wstawiam - bo mi to średnio idzie ;-) - ale może uda mi się podjechać na Wigilię pod C66 to zaprezentuję osobiście ;-) Pozdrawiam i zachęcam do zimowego dłubania - bo części teraz tańsze ;-)
Klubowicze Piootr Opublikowano 20 Grudnia 2015 Klubowicze Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jako uzupełnienie przedstawiam fotki z finalnej modernizacji kanapy w mojej SW-T. W lipcu oparcie kierowcy zostało podwyższone. Niestety nie wyglądało to estetycznie. Tak wyglądało "przed": A tak wyglada aktualnie. Jest i wygoda i estetyka:
wuja69 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam.Założyłem obrotomierz do kymkacza -działa bez zarzutu:
BOCIAN 16V Opublikowano 9 Stycznia 2016 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam.Ja też się do Was dopiszę. Założyłem nowe klamki do hamulców pod kolor. Crasch Pady przedniej osi 3D.Mam nadzieję ,że ich nie sprawdzę jak działają Fotki dodam jutro
niko02 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Może nie w skuterze ale na skuter Przemalowałem swoje Caberg-i, a w jednym założyłem zestaw BT od ryżowych braci Działa przyzwoicie, przynajmniej w domu.
Kubowy Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Czym malowałeś kask? Lakierem czy może plastidipem?
niko02 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 PlastiDip-em (nie PlastiLak-iem). Malowałem felgi i mam dobre doświadczenie, a kask chciałem dopasować do przodu swojego motocykla. Takie malowanie to godzinka czasu + rozbieranie, czyszczenie i oklejanie kasku, czyli maks 2h, a w razie niepowodzenia zrywasz i po sprawie
albin0007 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 W dniu 21.01.2016 o 20:43, niko02 napisał(a): Może nie w skuterze ale na skuter Przemalowałem swoje Caberg-i, a w jednym założyłem zestaw BT od ryżowych braci Działa przyzwoicie, przynajmniej w domu. Niko02, napisz 2 słowa jak działa radio FM w tym azjatyckim intercomie. Też jestem zainteresowany zakupem tego modelu głównie ze względu na cenę.
Marcin79 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wymieniłem obie oponki na (Pirelli Diablo)- stare były z 2007 roku
Sysgone Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Skoro chwalimy się modyfikacjami kasków, to i ja się pochwalę - moja dzisiejsza modyfikacja: Link podmieniony na prośbę Sysgone. Administracja
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 24 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 24 Stycznia 2016 Jako, że wreszcie zrobiło się na plusie, przeprowadziłem inspekcję napędu nowego nabytku... Wszystko poczyszczone, pomierzone i czeka na dalsze decyzje. Szukam simeringu o oznaczeniu NE 5452, bo jakiś Włoski majster wsadzał tuleję wariatora z nieodpowiedniej strony i pociął uszczelniacz (imbecile) Skuter musiał sporo jeździć w ruchu miejskim, bo dzwon sprzęgła "podkolorowany", ale nie ma progów, szczęki zdrowe, wariator wygląda nieźle, ogólnie wszystko dość czyste...
Rekomendowane odpowiedzi