jaro_4setka Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Tym razem ja rozpoczne nowy miesiac,koniec sezonu zbliża sie wielkimi krokami,nie wiem jak wy, ale ja przedmuchuje cylinderek prawie codziennie,trzeba korzystać z ładnej pogody !scooter Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 A wiesz, że kto zaczyna nowy miesiąc ten stawia Okazja w piątek Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 1 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 A wiesz, że kto zaczyna nowy miesiąc ten stawia Okazja w piątek to jeszcze Szymon za zaczęty sierpień wisi , dame rade Czarku !piwko Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 to jeszcze Szymon za zaczęty sierpień wisi skarżypyta, skarżypyta... Panowie, jeśli tak będziemy chcieli odstawić wszystko w piątek-to gwarantuję, że w sobotę do domów nie wrócimy-a pamiętajcie że wracamy przez Ełk-tam podobno strasznie drogówka ma w przyszły weekend pilnować...:-) ;-) :-) Proponuję więc zostawmy wszystkie "stawiania" na inną okazję-no oczywiście poza okazją rozpoczęcia wrzesień GP - to najświeższa okazja - hehe. A propos-wczoraj przedmuchałem 4 cylindry - 2 w królu i 2 w królowej, Jawie 350- Roman był świadkiem, aż mu łezka w oku się zakręciła, nie Romek? Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 ja myśle,że wypadało by ustąpić miejsca Szymonowi,niech on postawi za rozpoczęty sierpień,bo zapomni,i bedzie po ptakach... w końcu jest dłużej na forum,i jest mi głupio wciskać sie przed starego wyjadacza burgmani , Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 OK! Mówisz i masz...!!!! Z innej beczki, dziś w Suwałkach odbyła się wspaniała impreza sportowa - turniej piłki siatkowej, taka "rozgrzewka" przed rozpoczęciem sezonu ligowego mimo, że to nie turniej ligowy - gra była zacięta, przy pełnej widowni (dwie moje girlsy w centrum - mieliśmy miejsce tylko na schodkach!!!) muszę pochwalic drużynę miejscową - "ŚLEPSK SUWAŁKI" [biało-niebiescy] (I-sza liga) - zajęła drugie miejsce, chłopcy ulegli jedynie zespołowi LOTOS TREFL GDAŃSK [żółto-czarni] (Plus liga - czyli najwyższa w Polsce!!!) oczywiście ma to związek z naszym dopingiem w czasie meczu, hehe POOOOOOLSKAAAAAAAAAAAAA !!!! BIIIAAAAŁOOOOOOO- NIEEEEEEBIEEEEEEESCYYYYYY!!!!! Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Szymon, patrzę zmieniłeś trochę swój image...Włoski na żelik, większy zarost.... @Jaro, przedmuchałeś cylinder? Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 no i to zainteresowanie siatkówką, a tak ,żeby pochwalić sie,ja gram w siatke od kilkunastu lat,robie to amatorsko, jeden raz w tygodniu Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Szymon, patrzę zmieniłeś trochę swój image... to tylko na mecz- zrobiłem się na "włoskiego LIBERO" :-) ;-) :-) JARO,szkoda że jednak dzieli nas te 120 km-z chęcią bym pograł z Tobą Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 JARO,szkoda że jednak dzieli nas te 120 km-z chęcią bym pograł z Tobą gramy we wtorki o godzinie 19,zapraszam Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Środa już blisko.nie wszyscy chyba wiedzą,pare dni temu do Szymona zadzwonił dealer BMW z Białegostoku,poprosił go o przetestowanie maxi skutera BMW GT 650 , po namyśle,i przejrzeniu kalendarzyka ( bo paru dealerów,na testy ma już umówionych ) , z wielkim trudem znalazł dzien wolny, zgodził sie...,wyrażenie zgody było spowodowane też, między innymi tym,że miał dość telefonów z prośbami dotyczącymi testu... , dealer zasugerował mu,żeby wziął ze sobą bezstronnego eksperta,Szymon postanowił zadzwonić do mnie,słyne z dobrej znajomości terenu,ostrych winkielków,i szybkich prostych... Mam nadzieje,że po testach Szymon znajdzie chwilke,żeby zamieścić fotorelacje,i krótki opis naszych poczynań Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (...) dealer zasugerował mu,żeby wziął ze sobą bezstronnego eksperta,Szymon postanowił zadzwonić do mnie(...) racja, nie było to łatwe - znaleźc taką personę...Jaro, ale póki co - nie uprzedzajmy faktów... Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 A ja już trzymam kciuki za Wasze jazdy Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Wszystko co dobre szybko sie kończy... wrażenia z jazdy BMW GT 650 pozytywne,przesiadając sie z 400 pojemnosci na 650,odczuwa sie tzw. kopa,nogi wyciągniete na maksa,a nawet jeszcze zostaje miejsce... fotorelacja,bedzie przedstawiana przez Szymona... jak ktos ma okazje,polecam przetestowanie tego maxi... ps.namawialismy chłopaka ,który nam udostępniał skuter,żeby pojawił sie na naszym spotkaniu w Giżycku,żeby wiecej ludzi mogło go obejrzeć,powiedział,że zobaczy co da sie zrobić,a więc jest szansa ,że przegoni te BMW na spota,ma sie kontaktować z Szymonem... Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Zaciekawiony wrażeniami z jazdy na BMW GT 650 - zamieszczanymi w wątku dotyczącym tego skutera, przez kolegów z innych regionów - postanowiłem (wspólnie z Jaro) również "przetestowac" sprzęta, dosiąśc go osobiście. Jednak, skoro najbliższy dealer BMW znajduje się w odległości 120 km od mojego podwórka, musiałem zorganizowac specjalną wyprawę w tym celu. Po wymianie kilku telefonów z Panem Mateuszem z salonu BMW (bardzo miłym zresztą) - ruszyłem w kierunku Białegostoku. Po drodze przekonałem się, że niestety nie wszyscy tego dnia mieli na tyle szczęścia, by dojechac do celu Mi udało się. Dokładnie o godzinie - około 12:07 pojawiłem się w salonie. Na placu czekała już, przygotowana do jazdy, maszyna w kolorze "piasek pustyni - amber gold " Po dokonaniu formalności umówiliśmy się, że pojedziemy na 3 pojazdy: Majesty, GT650, GS1200 ( Mateusz jako "dozór") Przed wyruszeniem - krótkie zapoznanie się z centrum dowodzenia skuterem. Kierownica nie jest zbyt wąska, pierwsze co mi się rzuciło w oczy ( a raczej - w dłonie) to dosyc mała średnica rączek - w porównaniu z moim burgmanem (może dlatego, że mam dołożone grzane rączki - nie wiem???) - jest to kwestia przyzwyczajenia się, po paru sekundach wydawała mi się już "normalna". Jak większośc produktów BMW, tak i tu - wyposażenie jest bogate: oprócz standardowych funkcji dodatkowo mamy sterowanie komputerem pokładowym bez odrywania ręki od kierownicy,podnoszenie i opuszczanie szyby, przycisk włącznia podgrzewania manetek i fotela kierowcy (pasażer - grzanie fotela reguluje osobnym przyciskiem znajdującym sie na kanapie ). Ciekawe i przydatne rozwiązanie to właczanie świateł dziennych - po uruchomieniu zapłonu automatycznie mamy zapalone światło mijania (lewy reflektor), możemy zastąpic to LED-owymi światłami dziennymi (pionowe paski pomiędzy dwoma reflektorami) włączając przycisk lewym kciukiem - wtedy na desce zaświeci się ikonka zielona i zgaśnie podświetlenie ekranu ciekłokrystalicznego i prędkościomierza. Kręcąc się trochę po mieście ruszyliśmy w stronę miejscowości Supraśl. Po drodze zrobiliśmy przystanek na kilka fotek. Przy okazji tankowania wcześniej, zauważyłem też, że klapka korka wlewu paliwa otwierana jest również kluczykiem w stacyjce, podobnie jak zamek schowka pod fotelem - wygoda, jak w królu Na postoju sprawdziliśmy z Jaro wysokośc kanapy. Okazuje się, że niższe osoby mogłyby miec kłopot z podparciem się pełnymi stopami, kanapa nie jest może aż tak bardzo wysoko ale jest dosyc szeroko na wysokości podestów i trzeba mocno rozstawiac nogi (takie mam wrażenie w porównaniu z burgmanem), stąd "stają się one krótsze", można podpierac sie tylko palcami Jest na to sposób, gdy przesuniemy się nieco bliżej, rozstaw nóg może byc mniejszy ... Z kolei przestrzeń na nogi w czasie jazdy jest bardzo duża, bardzo zbliżona lub wręcz taka sama jak na królu, a zdecydowanie większa niż na majesty Oprócz regulowanej szyby, ciekawym pomysłem są dwie "klapy" znajdujące sie poniżej szyby, w momencie jej najwyższego położenia, które można otworzy lub zamknąc (ręcznie) - co daje nam ochronę przed pędęm powietrza lub chłodzący nadmuch - w gorące dni. Widoczne są one na filmiku w poniższym LINK-u, tu również słychac dźwięk pracy silnika i tłumika: Po dotarciu do uroczej miejscowości Supraśl - przerwa na odpoczynek. Mateusz pokazał nam nierzucającą się w oczy knajpkę gdzie posililiśmy się swoiskimi kartaczami z ogórkiem małosolnym (tajemnica testujących hehe ) i omówiliśmy swoje wrażenia popijając pyszny podpiwek (ciekawe, czy Mateusz zabiera tu wszystkich klientów na jazdętestową - bo kelnerka traktowała go jak stałego klienta i zdawało mi się, że spytała - czy, to co zawsze??? ) Przy okazji przetestowaliśmy kufer - i tu zaskoczenie... dwa kaski integralne nie mieszczą się. Może na długośc tak - ale na głębokośc już nie!!! Duuuuużyyyy minus. W burgmanie zupełnie nie ma tego problemu W ogóle można powiedziec, że ilośc schowków i ich pojemnośc jest mniejsza niż w burgmanie 650. Z przodu są tylko dwa i to nie specjalnie pojemne. W dodatku klapki robią wrażenie "taniej zupki" (chińskiej oczywiście). Na plus - gniazdo zapalniczki w lewym z nich W drodze powrotnej zamieniliśmy się: Jaro dosiadł GT-ka, a ja wskoczyłem na Jego sprzęta. Wrażenia z zamiany...pominę Na parkingu, już w mieście pocwiczyliśmy jeszcze "ósemki" oraz możliwości i działanie ABS-u Zauważyliśmy też, że światła dzienne - LED ładniej prezentują się niż pojedyńcza lampa świateł mijania Mateusz, z tego zachwalania mu - Maxi - sam chciał spróbowac dosiadając majkę ja musiałem "męczyc" się na biegowcu i choc było bardzo przyjemnie okiełznac dużego GieeSa to jednak spowrotem wolałem pośmigac GieTekiem Jak powiedział Jaro - wszystko co dobre, szybko się kończy !placz . Nasze testy również. Pożegnaliśmy się z Mateuszem i pojechaliśmy do naszych banków po linie kredytowe !V na nowe GT-ki. Jaro grzecznie pokazywałmi drogę wyjazdową z metropolii !OKK a następnie - błysnął światłami na pożegnanie. Jaro - dzięki za nawigację przez cały dzień w rejonach stolicy Podlasia. PS. Dodam jeszcze, że zawieszenie, prowadzenie w zakrętach, wyczucie sprzętu - jest w BMW najlepsze ze wszystkich skuterów, którymi jeździłem (nie jeździłem jeszcze T-maxem). PS2. Acha - nie mogłem jeździc z podniesioną na maxa szybą, bo jej krawedź była akurat na linii wzroku, chociaż wtedy ochrona od wiatru była znamiennie odczuwalna, ale trudno mi się patrzyło na drogę PS3 Lusterka - drgają w czasie jazdy, w burgmanie tego nie mam. Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Szymonku ślicznie to opisałeś... ja ze swojej strony mogę tylko dodać,że jazda takim sprzętem,to niezapomniane wrażenia,a reszte,Szymon wyczerpująco przedstawił... Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 I jakie zdjęcia ładne, zostaliście bohaterami w swoim regionie Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 no tak- jest nas naprawdę - tak wielu na podlasiu, że można śmiało powiedzieć-każdy "czynny" Burgmaniak już jest bohaterem. PS . Hamulce w bmw są zaje! Odnośnik do komentarza
Marcino1 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jaro... niestety, muszę Cię zmartwić. Nowe zdjęcia nie przedstawiają Cię w korzystniejszym świetle Pocieszeniem może być, że większość ludzi będzie patrzyła na skuter Szymon - musisz zmienić oprawki. Obecne niebieskie nie pasują Ci do Gieteka Fajnie napisane i widać, że dobrze się bawiliście. Super Dajcie znać, jakie są warunki kredytowe na zakup skutera Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Marcin udało sie wzielismy kredyt na Twoje nazwisko,zero problemu :-) ,a tak na serio,to chyba na razie nie kupujemy,poczekamy jeszcze troche... :-) Odnośnik do komentarza
Marcino1 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Ale co, już po impezie??? Bo to chyba dzisiaj miało być? Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Szymon - musisz zmienić oprawki. Obecne niebieskie nie pasują Ci do Gieteka mam inny pomysł-zaczekam, aż będzie dostępny skuter pasujący do moich oprawek ! PS. SPOT w Giżycku trwa wciąż w najlepsze! Zaraz śniadanie, spacer nad jeziorem i wycieczka skutami do centrum! Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 chciałem coś napisać,tylko nie wiem co... , myśl,sprzedaży mojej majki,cały czas chodzi za mną,jakby znalazł sie godny nowy użytkownik,to nie mówie nie Odnośnik do komentarza
boochos Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Jaro-wystaw w KUPIĘ-SPRZEDAM. Może Evelyn się skusi, po ostatniej wycieczce... Odnośnik do komentarza
jaro_4setka Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 po ostatniej wycieczce,może sie skusi na tylną kanape,bo z tego miejsca oglądała droge szymon to jest strona goscia ,u którego oglądałem burka,szkoda ,że cen nie ma,albo nie dopatrzyłem sie http://www.rkmotocykle.pl/?kt=3 a tu link na allegro http://otomoto.pl/suzuki-burgman-an650-an-650-burgman-M3324698.html Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi