Miras Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Widzę że Panowie zadowoleni po powrocie z raju ...... Słowackiego Raju.. Przesyłam opis wczorajszej wycieczki, dla zainteresowanych, jest to trasa zdecydowanie bardzo całodzienna...ok 450km, ale bardzo ciekawa i interesująca... Start Kraków. Dojazd do Piwnicznej Zdr. przez Dobczyce- Szczyrzyc - Jodłownik - Tymbark - Słopnice - Stary Sącz, to już uczta dla oczu, szczególnie przejazd Słopnicami w na płd. w stronę Zalesia jest naprawdę ok.(widok na Tatry, świetny asfalt,serpentyny,mały ruch). Na SK jedziemy przez Stara Lubovna, i stąd kierujemy się na Presov i zaraz przed Plavnicą skręciliśmy w prawo na miejsc. Torysa. Stąd lasami i serpentynami jedziemy do m. Studenec. Po drodze tradycyjna wieś słowacka, setki ha pól z pozwijanymi w kłęby rolkami słomy (lub siana) co daje niecodzienny efekt wizualny, ok. 10km górskich serpentyn z idealnie gładkim świeżym asfaltem, a na koniec 5km totalnie rozwalonej drogi na zjeździe do efektownych ruin zamku. Następnie przez miejsc. Kicov i Jamnik jedziemy na jezioro z zaporą w miejsc. Dedinky. Jezioro niewielkie, chyba zakaz kąpieli, infrastruktura marna, w restauracji z gulaszem brak gulaszu, Jezioro Rożn. przy tym to jak Hawaje.. Po pobycie nad jeziorem kierujemy się na Poprad, do Popradu asfalt piękny, winkle, lasy ogólnie ok. Dojazd do Popradu od str. południowej też robi wrażenie. Miasto o architekturze blokowiska, wieżowców z wielkiej płyty i Tatry w tle, to niecodzienny widok... coś jakby osiedle Dywizjonu 303 i II Pułku postawić w centrum Zakopanego... Z Popradu kierujemy się na Vysoke Tatry i stad już prosto do granicy PL i przez N.Targ do grodu Kraka.... KeriM Czekamy na filmik...
walducha Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Jutro o godz.8.00 jedziemy do Opola na MASTER TRUCK SHOW ,jak ktos chetny sie dolaczyc to zapraszam.
Bingo72 Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Wladimir, wybierasz się gdzieś jutro może?
Bingo72 Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Może 9 Arge Zakopiańska? Pomysłu za bardzo nie mam , więc zadanie domowe na wieczór przed google maps proszę odrobić. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Bingo72 Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Znalazłem takie coś : http://www.bunkierkonewka.eu/zwiedzanie/ Może być ciekawe.
Ściemniacz Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Mi się podoba, będę? o której na kurce?
wladimir Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Z powodu opadu , wyjazd przesunięty o godz..
Bingo72 Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Dzięki za miłą wycieczkę, pogoda idealnie spasowała a i bunkier okazały. U mnie licznik pokazał przejechane 495 km. Do następnego.
Ściemniacz Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Ja również dzięki za towarzystwo ,umnie na liczniku 568.
Ghandi Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja jeszcze lecze rany, może w przyszłym tygodniu.
morgan2000 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam, chętnie się gdzieś wybiorę,ale najwcześniej w najbliższą niedzielę :-)
Bingo72 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Myślcie coś o jutrze, ja co prawda ide na wesele ale jadę RAVką wiec jutro z chęcią się gdzieś przejadę.
morgan2000 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Plan mojej trasy - wycieczki jest następujący: - zbiórka o godz.10:00 na Petro-Tar w Targowisku (stara E-4),w stronę Bochni -droga będzie wieść przez Tarnów,w kierunku na Tuchów,następnie Ciężkowice - Grybów - Krynica - Muszyna - Dolina Popradu - Piwniczna-Zdrój - Stary Sącz - Łącko - Krościenko nad Dunajcem - Nowy Targ - Rabka - Mszana Dolna - Dobczyce - Gdów - Bochnia. Oto moja koncepcja; kto chce może się zabrać ze mną. Można także zabrać ze sobą jakąś wałówkę,tak na wszelki wypadek - gdyby akurat nie było żadnej garkuchni. Może warto zabrać jakiś fotoaparat. Ciekawe,jakie będą walory krajobrazowe? Jadę w tamte strony po raz pierwszy,więc z pewnością nie będę się śpieszył. Chyba,że ktoś zna tamte rejony,to oddam przewodnictwo Wszystko można dogadać przed wycieczką,jak i w jej trakcie na postojach. To wyprawa raczej na pewno całodniowa. ...aha, wezmę mapę,gdybyśmy zaczęli się plątać. P.S. Próbowałem wkleić link (2X), ale coś poszło nie tak. Dlatego,aby wszystko było jasne trasę napisałem ręcznie. Prędkość spacerowa= 80 km/h Długość trasy wg mapy google= 306km Kto jest chętny-piszcie, (albo do zobaczenia jutro).
Bingo72 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja bym się tam wybrał w kierunku Niskich Tatr.
morgan2000 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Dziękuję za miłą wycieczkę w sympatycznym towarzystwie. Szczęśliwy powrót do domu kilka minut po 19:00 Nawinięte 252 kilommetry
Ściemniacz Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja również zgłaszam powrót do domu, dzięki za wycieczkę .
walducha Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 My również dziekujemy za mile spędzony dzień.
Rekomendowane odpowiedzi