Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wekendowe i nie tylko wyjazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To i My się pochwalimy małą wycieczką w niedzielę. Niestety małą, bo czas mieliśmy dopiero o 12tej i o tej też wyruszylismy w dwa sprzęta (burek 400 i satelis 250) do Żywca na górę Żar trasą najpierw A1 do żór i potem dalej na Oświęcim, Kęty, Porąbkę (ładna wioseczka) poprzez tamy na samą górkę . Dość sporo ludzi było tam i parę motorów też. Po drodze sporo minęliśmy z czego chyba z 5 skutów, jednego nawet burka 400tkę. Potem (po obiadku i poleniuchowaniu, :horse: i !piwko oczywiście pasażerowie czyli plecaczki :D ) zamierzaliśmy udać się do Wisły na lody i ciacho i tak też ladną traską przez góry do Koniakowa, potem była troszkę mniej fajna droga przez Istebną do Wisły. Z Wisły to już dobrze po 20tej ruszylismy do domciu, no ale korek to nie problem dla skuta no i tak o 21:30 na stacji w Zabrzu tankowanie i koniec wycieczki :) Gratulujemy waszej wycieczki do Słowacji, może też nam się uda jak czas będzie łaskawy dla tych co pracują :)

Opublikowano

Fajną traskę zrobiliście, w dodatku przelecieliście przez moje rodzinne miasto Żory(nie Żóry). Przy następnej podobnej wycieczce polecam przejazd z Andrychowa do Żywca przez Kocierz. Jest parę dziur ale widok wart tego... No i może kiedyś uda się razem pośmigać... :wink32:

Opublikowano

Jest ktoś chętny na niedzielne kulanie?

Opublikowano

No raczej niedziela nie zapowiada się obiecująco co do pogody :frusty:

• Klubowicze
Opublikowano

Ja odpadam.Zbieram siły na Bieszczady :frusty:

Opublikowano

Ja również jutro nie dam rady.

Opublikowano

Dana0606, a u Ciebie jakie plany?

W Takim razie ja też jutro odpoczywam, chyba że po południu na mały rekonesans po urlopie wyskoczę i zobaczę czy nasze górki stoją tam gdzie stały. Krystian, może na małą kawkę Ci się zwalę....hi hi hi taki żarcik.

Pozdro chłopaki i....dziewczyny

Opublikowano

Jak zaplanujesz wyjazd to pisz może pojedziemy razem

Opublikowano

Darek, już inne plany weszły na tapetę.... może innym razem... pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie. ktoś planuje jakąś wycieczkę teraz w niedziele? ma być ładna pogoda:) Ja wybieram się na zamek do Mosznej i w tamte okolice więc jakby ktoś chciał dołączyć to zapraszam

Opublikowano

Jak jedziesz na zamek do Mosznej to skorzystaj z cukierni w Łączniku to tylko 4km dalej, super dobre ciastka mają. :photo:

Opublikowano

Skorzystam bo jestem łasuch na słodycze;) Dzięki

Opublikowano

Planujesz wyjazd o kturej ?

Opublikowano

Ok 13. wczesniej nie dam rady

Opublikowano

To moze gdzies na trasie sie spotkamy co?

Opublikowano

Czechy, Kotlina Kłodzka, pogranicze, Jasenik w 3 dni.

No dobra to pochwalę się jaką fajną traskę zrobilismy z Wojtazzz75 (Bydgoszcz) i Papciochem (Wrocław) w dniach 11-13.08.2012.

dzień 1. http://goo.gl/maps/ZDYhP nocleg w Teplice nad Metuji 440 koron ze śniadaniem.

Wybraliśmy najbardziej widokowy z możliwych wylot z Wro na południe. Piękny i kręty, górzysty odcinek z Dzierżoniowa na Walim, przystanek w Osówce na zwiędzanie sztolni (polecam też kompleks Riese w Jugowicach). Uwaga na przelot lasem z Głuszycy na Janovicky (foto poniżej), to leśny dukt przez ok 4km, ale daliśmy radę, bo już nie padało, od granicy juz dobry czeski asfalt. Dalej na Teplice pod zachodzące już słońce, trochę na około, z powodu objazdów/remontów dróg, bardzo dobre oznakowanie.

7832680012_43de3e7f4b.jpg

Untitled by smarciu, on Flickr

dzień 2. http://goo.gl/maps/ATxzj nocleg w Chata na Orlice, Bartošovice v Orlických horách, Czechy 450 koron ze śniadaniem. Bardzo miły właściciel, motorki nocowały w otwartym, ale zadaszonym garażu, pilnowane przez koty.

Drugiego dnia przystanki:na Arspachskich Skałach, na Pecu, Przełęcz Upa, piękna i gładka droga 369, pusta widokowa trasa karkonoska, Karłów pod Szczelińcem na trasie 100 zakrętów i punkt widokowy za Zieleńcem (na zdjęciu). Z Bożanov na Radków jest przelot nieformalny przejściem dla pieszych, zakaz wjazdu tylko od strony Czeskiej.

7832802122_e7e549e752.jpg

dzień 3. http://goo.gl/maps/LJ8O7 Trasa przez Okolice Jasenika, przełęczami i dolinami, 99% europejski asfalt i przepiekne widoki.

Przystanki w Kralikach na tankowanie, poderwanie Słowaczki i namówienie na niezłą jazdę z trzema kolegami (foto poniżej), Premyslovskie Sedlo, Cervenohorske Sedlo, Lazne Jasenik, Travna (posiłek), i na trasie na Lutynie (foto na samym dole), gdzie gubił się GPS, ale w końcu dzięki dobrej orientacji w terenie kolegi Papciocha znaleźlismy drogę do granicy.

7832852812_a1189af5f9.jpg

http://goo.gl/maps/rb7zM Powrót do Wro, nie polecam trasy z Lądka Zdroju na Złoty Stok (drogą nr 390) okropne dziury, prędkość 40kmh). Od Złotego Stoku na Wro polecam wracać tak, jak zaznaczyłem na trasie, bo to gładka droga krajowa, nas trochę "zniosło" w bok na płyty. Słowa uznania za wytrwałość należą się Wojtazzz75, który dokręcił dodatkowe km z każdej strony wycieczki na dojazdówkach z/do Bydgoszczy i pomimo powrotu już sporo po północy dobry humor, jakim błyskał na wycieczce wciąż go nie opuszczał.

7836501654_e8fabbc56e.jpg

Przez całą drogę nie spotkaliśmy żadnej niebezpiecznej sytuacji ze strony kierowców czeskich, motorki bezawaryjnie, spalanie to istny ecodriving. Mocno pilnowalismy ciśnienia w oponach i na każdym tankowaniu było dopompowywanie. Dziękuję też czeskiemu ministerstwu infrastruktury drogowej za jedne z najlepszych, super utrzymanych (i najtańszych w budowie) dróg w naszej okolicy :)

Polecam tę trasę i dziękuję kolegom za miłe towarzystwo, śmiechy, chichy, poczucie bezpieczeństwa atmosferę podczas całej niezwykle udanej wycieczki :)

Opublikowano

Zastanawiam się czy jechać bo coś pogoda niepewna a obmyśliłem fajną trasę. A4 do Mosznej, poźniej do Nysy i nad jezioro Nyskie i powrót przez Racibórz i Kuźnię Raciborską bo tam odwożę dziewczynę. Gdzie byśmy się spotkali bosmal? Ja za jakieś pół godziny chce wyruszyć

Piękna trasa chłopaki, sam tamtędy kiedyś się wybiorę)

Opublikowano

Jak mówią, nie ma złej pogody, tylko źle ubrani motocykliści ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Halo, halo...żyje ktoś tutaj? Przyszło mi do głowy przelecieć się w niedzielę do Ostrawy na pokazy lotnicze Ostrava Nato Days. Jeszcze nie jestem zdecydowany i nie wiem jak z pogodą, ale jak zbierze się jakaś ekipa to chyba bym był chętny... Zawsze to bliżej niż Radom.

• Klubowicze
Opublikowano

śmigam z moim orłem byłem 2 lata do zadku zaje ista impreza polecam kto nie był , dzwonie do Andrzeja pasionat modeli lotniczych napewno pojedzie

• Klubowicze
Opublikowano

Ja w piątek rano lecę na zlot na Roztocze więc odpadam.

Ale w czwartek w Chudowie jak nie będzie padać to jestem

Opublikowano

Adam jeszcze nie wiem jak mi się poukłada, ale robię wszystko żeby pojechać. Podobno padać nie będzie... Daj znać gdzie i o której moglibyśmy się spotkać. Andrzeja oczywiście zabieramy...

Opublikowano

No to wyjazd dochodzi do skutku. Zapraszam chętnych na wycieczkę do Ostrawy. Zbiórka w Żorach na końcu autostrady A 1 na wylocie w Świerklanach. Przed rondem jest mały parking. Godzina 11. W razie pytań 691484961. Na razie Ja i Karton...Czekamy na chętnych.

Opublikowano

Niedziela pod znakiem latania zaliczony

IMAG0535.jpgIMAG0536.jpgIMAG0537.jpgIMAG0549.jpgIMAG0548.jpg

W następnym roku też będziemy...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ten wekend ktoś coś kombinuje?

jestem na chodzie po dłuższej przerwie,i chętnie bym pojeżdził