krzysurban Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Stwierdzam, że trzeba założyć taki temat, żeby każdy mógłby być zorientowany, że takie coś organizujemy. A mianowicie plan jest taki,że chcemy się poznać i pojeździć po pięknych zakątkach zaczynając od Warmii-Olsztyn a kończąc na krańcu Mazur np. Ełk. Plan jest 2 dniowy na !scooter z możliwością dłuższej o jeden dzień jeśli ktoś będzie chciał ze względu na długi weekend. Myśle,że spanie tam gdzie dojedziemy i znajdziemy miejsce. Jeśli ktoś jest chętny to wpisywać się w tym temacie. Wstępnie umawiamy się w Olsztynie i ruszamy.... Co Wy na to?? Pozdrawiam Krzysiek Lista chetnych: 1.Jurek_mwo 2 dni 2.krzysurban 2 dni 3.Moplic Odnośnik do komentarza
Gość Bartheez5 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jeśli chodzi o 30 kwietnia to ja jestem za!!!!!!!!!!!! P.s. Ełk to nie krańce Mazur :-)))))) Można by wystartować z Olsztyna i tak jak proponowałeś uwieńczyć dzionek !piwko w Ełku , a jest wiele znanych mi miejscówek z noclegiem nad jeziorkiem. Co wy na to ????????? Odnośnik do komentarza
krzysurban Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 P.s. Ełk to nie krańce Mazur :-)))))) Mi chodziło o ostatni powiat województwa.... Ale Augustów też blisko.... Odnośnik do komentarza
Gość Bartheez5 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Poczekajmy co reszta myśli o spocie 30.04.2011. Mam nadzieje że troszkę nas będzie !!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jestem za !OK Nie jestem tylko pewien,czy będę mógł być dwa dni,ale jeszcze nic nie jest przesądzone,jeden dzionek na pewno,będę nawijał asfalt z wami. Odnośnik do komentarza
Sympatycy siemik Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Siemka. Ja jestem jak najbardziej ZA tylko nie wiem jak będę pracował ale inicjatywa waszego regionu jest zajefajna.Może ruszycie w końcu ten piękny region. Pozdrawiam Siemik Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Siemik! Nasz region jest piękny,ale znam tez i inne okolice które, są przepiękne,Suwalszczyzna,nie wiem jak dzisiaj? ale kiedyś na mapie tego nie było lata 80-te znam miejsce przepiękne- dzicz dosłownie,i jest tam w lesie jedno nie naruszone jeziorko przez człowieka, jest dosłownie bajecznie,Proponuję może na Lipiec tez taki spot chętnie poprowadzę,a i urlop wtedy mam dłuższy.. Jeszcze jedno a ty to sypiasz?? bo post na pisany nad ranem !YES Odnośnik do komentarza
Moplic Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ja jestem jak najbardziej za pośmiganiem po naszych drogach. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Doktorek Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak najbardziej jestem za spotkaniem i pozdrawiam wszystkich ziomków !OKK Odnośnik do komentarza
STALONE Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam kolegów,30.04 już zarezerwowany na wyjazd . Nie wiem,czy uda się na dwa dni ale to okaże się przed samym wyjazdem. Trzymam kciuki za pogodę. Kolegów jadących przez Ornetę proszę o kontakt,ustalimy godzinę i miejsce spotkania. Pozdrawiam *stalone* Odnośnik do komentarza
krzysurban Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Chłopaki dzisiaj zasiadam do robienia jakiejś trasy. Później Wam napisze co i jak,żeby porobić później jakieś korekty i dostawki. Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 krzysurban! świetnie czekamy na twoja pracę !OK Odnośnik do komentarza
krzysurban Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A więc co do Trasy zrobiłem taka: Olsztyn-Ostróda po drodze mamy ciekawe zakręty i sanktuarium w Gietrzwałdzie jeśli ktoś nigdy tam nie był fajnie zwiedzić. Ostróda-Olsztynek w Olsztynku mamy do zwiedzenia skansen. Olsztynek-Szczytno kilka jezior po drodze i fajnie kręta scieżka w koło lasy. Szczytno-Rozogi-Myszyniec. W Rozogach jest muzeum ziemi kurpiowskiej. Myszyniec duża ciekawa Katedra. Myszyniec-Kolno-Pisz-Ruciane Nida-Mikołajki-Orzysz-Giżycko. To tak wstępnie. Myślę też nad tym żeby polecieć na Ełk i Augustów. Wszystko będzie zależało od Waszych chęci i czasu. Czekam na Waszą analizę. I chciałbym wiedzieć od tej pory kto na pewno jedzie zrobimy jakaś mała listę. Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Trasa fajna,ja planuje na te dwa dni,mam nadzieje ze się uda:) Deklaruję swą obecnośc jako pierwszy !scooter Odnośnik do komentarza
Moplic Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Ja proszę się na listę. Proponuję Ełk na koniec pierwszego dnia. Pozdrawiam! I tak to by wyglądało z mojego punktu siedzenia. Jak na jeden dzień po mazurskich drogach - to zacna trasa. Odnośnik do komentarza
Gość Bartheez5 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Wszystko ładnie pięknie tylko odcinek Ruciane -Mikołajki-Orzysz to jedna wielka porażka !sciana nawierzchnia asfalt dla naszych !scooter BARDZO BARDZO DZIURAWA Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zajefajnie.ojj kręci mnie kręci Odnośnik do komentarza
Moplic Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Oj, popieram kolegę Bartheez5, to fakt ten odcinek drogi to koszmar szczególnie Mikołajki - Orzysz. Ale piękne widoki i wspólna jazda mogą przyćmić niedogodności. Odnośnik do komentarza
krzysurban Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Trasa jest opcjonalnie, wiec zawsze można zmodyfikować... Każda uwaga jest cenna. Dziury omijamy szczególnie te w jezdni Wszystko ładnie pięknie tylko odcinek Ruciane -Mikołajki-Orzysz to jedna wielka porażka !sciana nawierzchnia asfalt dla naszych !scooter BARDZO BARDZO DZIURAWA Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam, ja mogę pojeździć razem z Wami tylko w sobotę. Myślę,że możemy ruszyć z Olsztyna, pojechać do Mrągowa,dalej do Rynu, potem zwiedzić Mikołajki i polecieć w kierunku Rucianego, potem Pisz - Orzysz i dalej w kier Ełku. Droga Mikołajki Ruciane też nie należy do rewelacji - same dziury.Po drodze możemy zobaczyć Galindię. Ja pewnie w orzyszu powiem pass...jeśli ruszymy ok 12.00 z Olsztyna to jest trasa w sumie na cały dzionek. Pamiętajcie o noclegach w Ełku, może być delikatny problem, bo to będzie majowy weekend. Co Wy na to?? Odnośnik do komentarza
Klubowicze bargacz Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam Na te dni mam w planie wyjazd do Godapii i Druskiennik, ale jeżeli coś nie wyjdzie to chętnie dolączę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość Bartheez5 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam, ja mogę pojeździć razem z Wami tylko w sobotę. Myślę,że możemy ruszyć z Olsztyna, pojechać do Mrągowa,dalej do Rynu, potem zwiedzić Mikołajki i polecieć w kierunku Rucianego, potem Pisz - Orzysz i dalej w kier Ełku. Droga Mikołajki Ruciane też nie należy do rewelacji - same dziury.Po drodze możemy zobaczyć Galindię. Ja pewnie w orzyszu powiem pass...jeśli ruszymy ok 12.00 z Olsztyna to jest trasa w sumie na cały dzionek. Pamiętajcie o noclegach w Ełku, może być delikatny problem, bo to będzie majowy weekend. Co Wy na to?? Jeśli chodzi o nocleg w Ełku nie ma najmniejszego problemu , jest naprawdę wiele fajnych miejscówek nad jeziorem , kwestia tylko konkretnego ustalenia czy reszta by się pisała , ja ze swojej strony mogę podjechać i popytać o miejsca i koszt noclegu Co Koledzy na to ?????? Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Barthezz5 wydaje mi się ze można popytać,dobrze było by. Odnośnik do komentarza
Gość Bartheez5 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Byłem dzisiaj !scooter w 2 miejscach pytałem i nie bedzie probl. z noclegiem koszt 30-40zł. Kwestia ile bedzie osób Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ok więc czekamy co inni na to? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi