Skocz do zawartości
Forum Burgmania

MAXI by BMW model Concept C kiedyś... a dziś C600 Sport C650GT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, może jestem "niegramotny" whist , ale nie mogę już znaleźć skuterów i ich cen w konfiguratorze na polskiej stronie BMW whist ...

• Administrator
Opublikowano

No więc tak... BMW na tą chwilę wycofało ceny motocykli z konfiguratora. Oficjalna prezentacja nowych maxi od BMW będzie miała miejsce w marcu na targach moto w Wawie. Nie jest do końca pewne jaka będzie cena finalna jednak jak usłyszałem, będzie to cena bardzo zbliżona do tej, która jeszcze niedawno widniała w konfiguratorze.

Kolejna sprawa: jeśli teraz (dziś) bym się decydował na zakup (wpłata zaliczki) to dealer gwarantuje mi cenę za model C650GT> 42300 pln. i za C600> 39900 pln. "Jutro" będzie zależne od BMW AG, które aktualnie "obserwuje" rynek whist

Reasumując: na dzień dzisiejszy BMW C650GT cena jw. Do tego dostępny jest jeden (mocny) pakiet opcjonalny za 3268 pln. Co będzie w marcu niewiadomo.

Aha, nieoficjalnie dostałem info, że w Warszawie zostały zawarte 2 wstępne umowy/zaliczki na nowy maxi od BMW. Pierwsze sztuki nowej maxi- beemki mają być w PL w kwietniu whist

Opublikowano

No więc tak... BMW na tą chwilę wycofało ceny motocykli z konfiguratora.(...)

Wycofali tylko ceny skuterów -> pewnie po to, żeby je podnieść whist . Inne motocykle oferowane przez BMW -> ceny są w konfiguratorze.

PS. Na pewno nie bedzie tak, że np. w Schwedt będzie C 600 za 50 , a parę kilometrów dalej np. w Szczecinie ten sam skuter za 44 tysie whist .

Edit: Z innej beczki, cena AN650 wynosi w tej chwili 9500 Euro... To GT za 12240 Euro plus koszty przewozu (tak podaje BMW w D) to ponad 2740 Euro wiecej :P ... Cienko to widzę...

I ten silnik Kymco dzięki któremu miało być "taniej" ;):Pwhist ...

• Administrator
Opublikowano

Wycofali tylko ceny skuterów -> pewnie po to, żeby je podnieść

Jest to jak najbardziej prawdopodobne whist

Wszystko okaże się 4 marca na targach.

Opublikowano

Nawet jak podniosą ceny dla importerów, to dzięki spadającemu kursowi euro cena w PLN może być podobna do tej jaka widniała poprzednio w konfiguratorze. :lol: Euro od początku roku spadło o ponad 5%. Szkoda, że nie przełoży się to na bezpośrednią cenę skuterów, bo wtedy mielibyśmy C650GT za obecną cenę Sporta, więc za około 40tys. !w00t

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mogą być problemy z przesunięciem terminów... Nikt się tym nie chwali, ale podobno kontrola jakości cofnęła skutery już wyprodukowane i przeznaczone do transportu, a dalsza produkcja albo kuleje, albo została chwilowo wstrzymana...

No cóż, pozostaje nam chyba tylko czekać na pojawienie się końcowej wersji w salonach BMW. Tylko kiedy to będzie :) ...

• Administrator
Opublikowano

Lipa !placz1

Czyli duża szansa, że na marcowych OWMiS 2012 nie zobaczymy nowego maxi od BMW !NOT

Podobno pierwsze sztuki do salonów w PL miały dojechać na początku kwietnia.

Opublikowano

I następna ciekawostka, skutery BMW będą miały hamulec ręczny :) ... No i czym tu się zachwycać :)...

Ale będzie to hamulec ręczny aktywowany za pomocą cięgna po wysunięciu bocznej stopki...

Ma to zapobiegać pozostawieniu skutera na bocznej stopce bez żadnego hamulca.

Edit: czy ktoś z naszego forum zamówił któryś ze skuterów BMW? Jeśli tak, to jakie wyjaśnienia mają dealerzy jeśli chodzi o mocne opóźnienie i tak właściwie wielką niewiadomą dotyczącą terminu dostępności GT i Sporta?

Następnym punktem są różnice cenowe, cena która pojawiła się na stronie BMW, została później skasowana i jak to wygląda teraz?

Czy dalej obowiązuje:

(...)

C 650 Sport - 39.900 zł. plus ewntualny pakiet obejmujący diodowe kierunkowskazy, czujnik ciśnienia w oponach oraz podgrzewane manetki i kanapę za 3.680 plus alarm za 864, co daje łączną kwotę 44.444 zł.

C 650 GT - 42.300 zł. plus ewntualny pakiet obejmujący czujnik ciśnienia w oponach oraz podgrzewane manetki i kanapę za 3.268 plusalarm za 864, co daje łączną kwotę 46.432 zł.

(...)

Opublikowano

Różne salony różnie się tłumaczą. Oficjalnie informują tylko, że BMW "wycofało się" z poprzednio obowiązujących na skutery cen (co za granda!).

Zaprzyjaźniony sprzedawca powiedział szczerze, że na dzień dzisiejszy nikt nic nie wie i trzeba poczekać na rzetelne informacje w kwestii ceny i dostępnosci do marca. Podobno do początku marca ale na razie wszystko jest "podobno", "prawdopodobnie" i "być może"...

Jednym słowem: lipa.

:)

Opublikowano

Słyszałem od osób, które zamówiły już skuter BMW, coś o połowie kwietnia... może... :rolleyes: ...

No cóż, poczekamy- zobaczymy :D ...

Jedno wiadomo, z cenami to zagrali :) ... Jak dzieci ;) ...

• Administrator
Opublikowano

No niestety, tak jest. Cena finalna będzie znana w marcu (podobno, już taka prawdziwa :rolleyes:).

Z tego co ja się dowiedziałem u źródła to będzie ona też zalezeżna od tego jak BMW o/PL przeliczy euro... kurs międzybankowy? Dzisiejszy/ założenia skoku? Tego niestety też nikt nie wie.

Fakt jest faktem- podanie cen w konfiguratorze a później wycofanie się z nich jest bardzo dziwne. Dodatkowo dziwi mnie fakt, że podpisując umowę jeszcze tydzień temu można było uzyskać cenę na umowie tą z konfiguratora :)

Jedno jest dziś pewne: nie ma co spekulować... pożyjemy- zobaczymy.

Opublikowano

Może ostateczne ceny będą niższe od tych pierwotnych? Zdaje sobie sprawę, że ceny BMW sa wyższe od cen innych marek. Ale to jednak "tylko" BWM, a nie Maserati. A może się nic nie znam i jednak dowalą jeszcze wyższe.. Wszystko zależy od planów sprzedażowych.

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem ze sprzedawcą w BMW i powiedział mi, że na dzień dzisiejszy podpisał już umowę na 1 sztukę z terminem odbioru na połowę kwietnia.

Na moje pytanie jak sprzedał nie znając ceny !w00t odpowiedział, że wpłacono zaliczkę, a cena będzie znana po ogłoszeniu przez centralę. Podano mi tylko cenę na rynek niemiecki jako odnośnik poziomu cenowego jakiego się można spodziewać.

Podobno gdybym wpłacił dzisiaj zaliczkę odbiór maxi !scooter na początku maja.

Opublikowano

Uwaga, uwaga, u dealerów marki pojawiły się wreszcie pierwsze skutery BMW :lol: ...

Co prawda na razie takie na otarcie łez, ale zawsze można podjechać na zlot samochodem i mieć wpięty taki pin - respekt murowany whist:lol: ...

bmwpin.jpg

Opublikowano

Pin fajny. Ciekawe czy cena na niego już jest oficjalna czy taka "mniej" oficjalna...

Sorry, nie mogłem powstrzymać się od drobnej złosliwosci ponieważ w dalszym ciągu jestem zniesmaczony zachowaniem kolesi z BMW...

A wracając do skuterów:

12.240 euro plus alarm plus ubezpieczenie i cena przekracza 55.000 zł..

Przecież to poziom wyższy niż BMW winszuje sobie za genialny R 1200 R!!!

Naprawdę, dziwnie wysoka cena biorąc pod uwagę ceny motocykli BMW w przedziale 650-800 cm3.

Generalnie nie mogę się nadziwić polityce BMW w temacie maxi. Straszna kompromitacja.

Pazernosć ich zgubi.

!NOT

Opublikowano

Może tak, ogólnie zniechęciłem się trochę do skutera BMW, poczekam rok, może dwa i MOZE kupię używkę... Poczytam sobie wrażenia "betatesterów", za i przeciw, popatrzę na ceny skuterów używanych... Z wieku kiedy musiałem mieć coś "już, już, natychmiast" dawno wyrosłem ;) ...

I dalej będę twierdził -> skuter BMW z silnikiem Kymco :P ... no zobaczymy, na razie w salonach BMW reagują mocno "elektrycznie" jak się coś mówi o silnikach produkowanych dla ich skutera w Chinach :) ...

Dodam, że w momencie kiedy BMW ogłasza swoje ceny (czyli ok. 12240 Euro) Suzuki w Niemczech za swojego Burgmana 650 ogłasza "akcję" za 9500 Euro :lol: .

2750 Euro różnicy :lol: !

No ale czego niektórzy nie zrobią aby móc niedbale powiedzieć: "wiesz, jeżdżę skutkiem BMW" !w00t .

• Administrator
Opublikowano

I dalej będę twierdził -> skuter BMW z silnikiem Kymco :lol: ... no zobaczymy, na razie w salonach BMW reagują mocno "elektrycznie" jak się coś mówi o silnikach produkowanych dla ich skutera w Chinach :lol: ...

Nie w Chinach tylko na Tajwanie! !pomidor A to różnica zasadnicza.

Nie ma też co nadto stękać. Np. w modelach F800 montowane są od dawna silniki składane na Tajwanie... i co ciekawe- nie są awaryjne! !OK

Dodam, że w momencie kiedy BMW ogłasza swoje ceny (czyli ok. 12240 Euro) Suzuki w Niemczech za swojego Burgmana 650 ogłasza "akcję" za 9500 Euro :lol: .

2750 Euro różnicy :lol: !

Skuter produkowany od 2002 roku bez zmian (nie licząc kosmetyki) <_< !

Kustosz się już za nim ogląda :lol:

Po 10 latach pozostaje już tylko łapać klienta mocnymi rabatami :lol:

No ale czego niektórzy nie zrobią aby móc niedbale powiedzieć: "wiesz, jeżdżę skutkiem BMW" !w00t .

Nie niedbale tylko z dumą! :P

A tak w ogóle to oglądałem kilka dni temu w Berlinie C650 GT... a jakże!

W katalogu prezentuje się rewelacyjnie !w00t

Opublikowano

Hahaha, tak, i dlatego tylko 24 kraje utrzymują z "Tajwanem" stosunki dyplomatyczne... Wiekszość z tych 24 krajów to tak zwane republiki bananowe tudzież państewka wielkości jednego województwa <_< . Znaczącym państwami w tym "klubie" są: Haiti, Paragwaj i np. Dominikana :lol: ... Ui, zapomniałem o Watykanie :lol::lol::lol: .

Taiwan to troche "lepsze" Chiny i tyle :P ... Jedno to Republika Chin, a drugie Ludowa Republika Chin :lol: Ale różnica :P ...

PS. A "nowość" BMW stoi w halach na pół poskładana, bez części :P ... Szczerze powiedziawszy, to nie wiem, czy wolałbym skuter który istnieje, wiadomo czego się po nim spodziewać i znane są wszystkie usterki ... za ... 9500 tysia, niż skuter, którego nigdzie nie ma, terminy są przesuwane, a może się też zdarzyć, że użytkownicy będą w sezonie 2012 często odwiedzać serwisy BMW za "drobne" 12500 :P .

No ale legenda żyje ;) ...

Nie życzę im tego, ale konstrukcja wydaje się być słabo przetestowana ;) ... Miejmy nadzieję, że nie została przetestowana głównie w komputerach... Bo to nie bolid formuły 1 :lol: .

To tylko moje zdanie i przyszłość pokaże nam jaki wspaniały skuter zostanie wyprodukowany w Berlinie :) .

• Administrator
Opublikowano

A tak w ogóle to oglądałem kilka dni temu w Berlinie C650 GT... a jakże!

W katalogu prezentuje się rewelacyjnie !w00t

No dobra, żeby nie było że ściemniam <_<

20120227151745.jpg

W katalogu wygląda super !V

Dobra, żarty na bok. Jeśli wszystko ułoży się zgodnie z info BMW AG Deutschland to pierwszy test tego maxi ukaże się na Burgmanii już w kwietniu !V . Czekam też na info z BMW Inchcape. !OK

Opublikowano

Było takie przysłowie: "...czekaj tatka latka..." <_<:lol::lol:

Opublikowano

Bolączką większości nowości są choroby wieku dziecięcego, więc bigu zapewne za te dwa lata użytkownicy usuną je w swoich dosiadanych 2oo oraz BMW wyeliminuje te wady na etapie produkcyjnym. Najlepsze egzemplarze zawsze wychodzą po 3 latach od premiery zazwyczaj przy okazji pierwszego faceliftingu <_<

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem, dlaczego «przyszli» właściciele mają mówić niedbale, czy też z dumą, że są posiadaczami skutera BMW. Według mnie, to BMW ma rzadkie tradycje skuterowe i dużo wody w Renie spłynie, zanim się zbliżą do już uznanych marek. Serce BMW z Tajwanu też raczej dumą nie napawa. Pewnie będzie, jak z C1. Wypuszczą parę tysięcy sztuk i pozamiatane. Za dziesięć lat, Worlan będzie biegał po Internecie i otomoto, szukając jakiejś ostatniej sztuki, godnej reanimacji, co by rasa przetrwała. A swoją drogą, to ciekawe, że TAKA firma, ma kłopoty z konstrukcją prostego skutera. A jeszcze się porywają na ten plan w czasach kryzysu, gdzie żaden Włoch, Hiszpan czy Portugalczyk nie wejdzie w coś tak drogiego. Mogą liczyć jedynie na swoich, paru greków i Mariusza.

Opublikowano

Mogą liczyć jedynie na swoich, paru greków i Mariusza.

Flyman jak zwykle mistrzem ciętej riposty - upłakałem się, dzięki za miłe pół minutki ;) !piwko

A skuti BMW w wersji turystycznej mi się nawet-nawet podoba :) Ale nie kupię :rolleyes:

Opublikowano

(...)A jeszcze się porywają na ten plan w czasach kryzysu, gdzie żaden Włoch, Hiszpan czy Portugalczyk nie wejdzie w coś tak drogiego. Mogą liczyć jedynie na swoich(...)

No właśnie na "swoich" nie za bardzo... Po fali euforii przyszła fala konsternacji... Już wcześniej wiekszość użytkowników skuterów w Niemczech wskazywała na wysoką cenę skuterów BMW... Oczywiście możemy zaraz powiedzieć, że Tmax ma podobną (nowy kosztuje 10995, czyli 11 tysi), ale jest to jednak o tysiąc mniej w porównaniu do C 600 Sport...

Tylko, że Tmaxów sprzedało się w Niemczech w 2011 roku ok. 150 sztuk i wszyscy mówią, że jest to bardzo drogi skuter...A to w porównaniu do np. włoskiej sprzedaży jest ilościami iście aptekarskimi :rolleyes: .

Dlatego ja prędzej liczyłbym na Portugalczyków, no i na Greków ;) ...

Opublikowano

Serce BMW z Tajwanu też raczej dumą nie napawa.

Obecnie większość twardych dysków , kart graficznych, procesorów (komputery i telefony), główne podzespoły do wszelkiej maści elektroniki są produkowane na Tajwanie. Niedawno Tajwan nawiedziła powódź i można było zaobserwować znaczny wzrost cen twardych dysków. I jakoś nikt nosem nie kręci używając telefony, laptopy, PCty itd. ,że są z Tajwanu. A tu proszę silnik już jest passe. Proszę wskazać jeden np. samochód wypasiony w elektronikę, która nie pochodzi z dalekiego wschodu.