Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 13 Lipca 2012 Jedzie ktoś jeszcze ?
ciesu Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 A na którą godzinę planujecie być w Konewce??
Sympatycy Cormoran Opublikowano 13 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 13 Lipca 2012 A na którą godzinę planujecie być w Konewce?? Nie planowaliśmy konkretnej godziny bo to w zależności od czego zaczniemy zwiedzanie tamtych rejonów, a mamy kilka miejsc do odwiedzin.
Norbert Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 tylko Panowie zatankować maszyny proszę , żaby nie stawać co 2km na tankowanie:) Ja startuję spod ZUS-u i niestety bez plecaczka
KoNoReX Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja już odliczam godziny do wyjazdu lecz jedno co mnie to pogoda... ale liczę na to że wszystko będzie !OK i wycieczka będzie jak najbardziej udana Tylko mam nadzieję że na trasie mnie nie zostawicie i trochę poczekacie
Klubowicze pgizi Opublikowano 13 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2012 Spoko, damy radę, będziesz prowadził i będzie o.k..
KoNoReX Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Nie no prowadzić może nie bo jak się rozbrykam to jeszcze inni dostaną zadyszki ja się najlepiej czuję w tłumie Spoko do tej pory sobie radziłem to i teraz będę twardy
Klubowicze sonor Opublikowano 13 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja bede na Shellu z Flymanem
Klubowicze PIN Opublikowano 13 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2012 Właśnie skończyłem robić babci:-) zwarty i gotowy. Do zobaczenia w Siestrzeni -> banan
Klubowicze sonor Opublikowano 13 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 13 Lipca 2012 a co Ty robiles babci???
Sympatycy Cormoran Opublikowano 14 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 14 Lipca 2012 na razie pogoda ok. miejmy nadzieje ze się utrzyma przez cały dzień
Klubowicze PIN Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 No cóż wszystko co dobre (i tu z tego miejsca chciałbym powiedzieć że "dobre" to mało powiedziane) szybko się kończy. Dotarłem do domu i z nieginącym bananem na licu, zasiadłem przed tym okienkiem na świat, co by się podzielić swoimi odczuciami z dzisiejszego dnia. Długo myślałem co by tu skrobnąć i stwierdziłem, że i tak nie zrobię tego tak dobrze jak Flyman . Na tym kończę relację i idę szorować, (ja już obejrzany, kleszcza brak ) Foto relacja z wypadu https://picasaweb.go...feat=directlink [media=] [/media]
Klubowicze pgizi Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 Strzałeczka! Oboje z Ewą bardzo Koleżeństwu dziękujemy za super fajną wycieczkę do bunkrów. Pomimo kilku małych problemów po drodze było ekstra. Patent z odsunięciem kufra kufra sprawdził się w 100% i było nam znacznie wygodniej. Niemniej, oboje jesteśmy pod silnym wrażeniem po przejażdżce na Miętusowym Rydwanie – może kiedyś … Na marginesie; Miętus, kiedy zdjąłem kask po dotarciu na działkę to w środku znalazłem… martwą osę! Upraszam wszystkich fotoreporterów o udostępnienie mi robionych przez siebie zdjęć w celu ich wykorzystania w filmiku z wycieczki który kiedyś powstanie. Moje kilka fotek jest tu: https://picasaweb.google.com/102231275243251259171/Konewka14VII2012 p.s. może jutro uda mi się zamieścić filmik z zeszłotygodniowego wypadu do Kazimierza Dolnego.
KoNoReX Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Tak więc krótka relacja z tego co się dziś działo Wycieczkę rozpoczęliśmy o 9 rano pod zusem następnie zgarnęliśmy następnych uczestników pod shellem w Jankach i udaliśmy się w kierunku bunkrów znajdujących się w Konewce. Po drodze dołączył do nas jeszcze Pin-u i Maciekrom wraz z plecaczkiem Podróż w stronę Konewki odbyła się bardzo płynnie i przyjemnie oprócz momentu w którym zostaliśmy zaskoczeni przez rodzinkę dzików spacerujących sobie po ulicy ;p Bunkry... bardzo ciekawe miejsce posiadające wiele ciekawych zakamarków do których prowadziły niskie wąskie i zalane korytarze które zostały oczywiście przez nas zwiedzone bo chodzenie wyznaczonymi szlakami jest oczywiście nudne tutaj wielkie dla który był wyposażony w latarkę (jako chyba jedyny z grupy) Naszym następnym celem była rezydencja tow. Gierka lecz po dotarciu na miejsce zastaliśmy pusty i równy plac. Dzięki jednemu z tambylców przejeżdzającemu na swoim !scooter poznaliśmy nową lokalizację wcześniej wspomnianej budowli lecz okazało się że jest ona wielką kopą gruzu... No cóż, ruszyliśmy dalej do kolejnego bunkru którego kilku śmiałków postanowiło zwiedzić na !scooter poszumieli, potrąbili i zgłodnieli tak więc udaliśmy się do karczmy w Spale gdzie dostaliśmy bardzo smaczny obiad (porcja też była uczciwa ) Po obiedzie przyszła pora na tankowanie i wyliczanie spalania, jako że słońce było jeszcze wysoko udaliśmy się do Tomaszowa Maz by zobaczyć błękitne źródełko po obejżeniu którego przyszła pora by ruszyć w stronę domów... Postanowiliśmy bocznymi drogami dojechać do Rawy Maz następnie trasą w kierunku Warszawy lecz oczywiście na wycieczce nie mogło zabraknąć przygód tak więc przed Rawą w szczerym polu złapałem sobie gumę i tutaj muszę kolejny raz podziękować który asystował mi w poszukiwaniu najbliższego kompresora który znaleźliśmy niestety dopiero przed Mszczonowem ale całe szczęście udało mi się doturlać do stacji cało i zdrowo przy pomocy zestawu naprawczego Sonora połataliśmy oponę i ruszyliśmy do Warszawy przed Nadarzynem grupa posiadająca trochę większe pojemności nam się rozbrykała i zostawiła nas w tyle Reasumując dzisiejszy wyjazd zaliczam do jak najbardziej udanych, towarzystwo wyśmienite i pogoda dopisała ja zakończyłem dzisiejszą wycieczkę z wynikiem 348km i 3.5l/100km Panowie czekam na dokumentację fotograficzną i filmową
Gość Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 No cóż, i po wycieczce. Zdążyliśmy przed ulwami i trąbami powietrznymi. A ja nawet zdążyłem na Kinder Party i zagrałem w Głuchy Telefon z dzieciakami. Burgman im poszedł, Sonor też, ale Aprilia i Pgizi ich pogrzebało. Nie napiszę co wyszło na końcu (ze względu na Pgizi oczywiście). A wracając do wycieczki... Jutro opiszę, dziś idę spać... duuużo wrażeń!
Klubowicze pgizi Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 Bardzo proszę o wynik "pgizi"!
RONIN Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Flyman o co kaman z tym pogrzebało??? My też wszystkim dziękujemy za miło spędzony dzień :- )
Klubowicze sonor Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 Flyman,Ty przestan chlopaku jakimis szyframi "LOTowskimi" mi tu nadawac... tylko pisz po POLSKU o co chodzi!!! :fireman:
Klubowicze pgizi Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 Flyman, wybacz im, to młodzi ludzie są ... ale wyjaśnij na czy polega "Głuchy Telefon".
Klubowicze sonor Opublikowano 14 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 14 Lipca 2012 juz zajarzylem!!! to chyba zmeczenie po podrozy...
Sympatycy Miętus Opublikowano 15 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 15 Lipca 2012 Dziękuję Wszystkim uczestnikom wycieczki - było bajkowo, pogoda rewelacja nie umęczyła mnie jak poprzednio. PGIZi bardzo się cieszę, że owad z żądłem Cię nie dopadł Ja miałem mniej szczęścia, po przybyciu do domu profilaktycznie wypiłem wapno i wprowadziłem do organizmu znieczulenie Żegnając się z uczestnikami wyprawy na stacji benzynowej w Mszczonowie tuż przed Nadarzynem puściliśmy wodze fantazji ze Strażakiem zmuszając nasze kucyki do przyspieszonego oddechu Reasumując dużo wrażeń dziękuję jeszcze raz i po urlopie w sierpniu piszę się na kolejne wyprawy.
Klubowicze pgizi Opublikowano 15 Lipca 2012 Klubowicze Opublikowano 15 Lipca 2012 Zjednoczeni w Burgmanii! Zgodnie z obietnicą prezentuję filmik z naszego zeszłotygodniowego wypadu do Kazimierza Dolnego. Szału nie ma ale niech będzie tak ku pamięci. Ponieważ wcześniej zdarzało się że moje wypociny były blokowane na YT, to podaję link skąd można sobie tą twórczość pobrać: http://chomikuj.pl/pgizi/Moto+Filimiki Zabieram się teraz za relacje z „Bunkrów” i oczywiście udostępnię ją zainteresowanym.
Sympatycy Cormoran Opublikowano 15 Lipca 2012 Sympatycy Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja oczywiście też bardzo dziękuję za wycieczkę i : Końdzio - wielkie dzięki za tak dokładną relację masz melodię do pisania ( masz szczęście że na kolegów z Burgmani można liczyć hehe ) Flyman - jak pragnę podskoczyć nie kumam o co kaman MIętus - dziekujemy za możliwość przetestowania Króla - to była sama przyjemność Paweł - tobie dzięki za super relacje z wyjazdu poprzedniego ( czekamy na następną) Pinu - dzięki za uratowanie życia ( chodzi mi o kleszcza) Maciek - pozdrowienia dla ciebie i plecaczka Strażak - namówiłeś mnie, jednak następny zakup to będzie SW 600 Norbert - dzięki za ostanie kilometry ( dostojnie i elegancko ) PS a tak na koniec to było zajefajnie
KoNoReX Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Dobrze wczoraj poganiali po polsce może dziś gdzieś bliżej?? Mam na myśli warszawskie morze i dziką plaże Jak się zapatrujecie na taki pomysł
Gość Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 OK! Dla tych, co nie kaman. Zdążyć – przyjechać na czas, nie spóźnić się. Kinder Party – zabawa dla dzieci, z dziećmi (najczęściej urodziny, imieniny). Zagrać – wziąć udział, być uczestnikiem. Głuchy telefon – Uczestnicy zabawy siadają w kręgu i wybierają jedną osobę, która rozpocznie grę. Jej zadaniem jest wymyślenie słowa lub zdania, które "na ucho" szepce kolejnej osobie. Ta zaś, w taki sam sposób, przekazuje następnej dokładnie to, co zrozumiała. I tak aż do ostatniego dziecka w grupie. Ostatnia osoba głośno powtarza to, co usłyszała. Istota zabawy polega na tym, że przekazywana wiadomość nie jest powtarzana (przekazujący wypowiada słowo lub zdanie tylko raz), co powoduje że jest ona stopniowa zniekształcana i jej końcowe brzmienie jest na ogół całkowicie odmienne od pierwotnego. «Burgman im poszedł, Sonor też..» znaczy, że dzieci nie przekręciły tego słowa, a stwierdzenie «Aprilia i Pgizi ich pogrzebało» znaczy, że dzieci mocno zniekształciły pierwotne hasło. Jeśli chodzi o Pgizi, to ostatnie dziecko, które miało ujawnić początkowe hasło, zażenowane odrzekło: „Nie wiem, jakieś Pixi czy Dixi”.
Rekomendowane odpowiedzi