Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

34

• sonor

25

• Worlan

22

• MariuszBurgi

19

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Klubowicze
Opublikowano

Dziękuję, Drogi Przyjacielu.

Też tak uważam.

Opublikowano

Pewny znany Burgmaniak przesłał mi trzy fotki „retro”, ale ja wybrałem tylko jedną, żeby nie było zbyt proste odgadnięcie, (kto jest kierownikiem i na jakim motocyklu siedzi?)

nr.%2525201.jpg

Cytat; Nagroda niespodzianka, do odbioru na Burgmani 2013.

Opublikowano

Nie wiem :), moto to MZ ES 250 rok produkcji ok. 1956 czyli pewnie jeden z pierwszych, a wystawiane rejestracje to z lat ok. 1950- 1956 ...

Edit: Grzesiu, ES250/1 miała pełną kanapę, a tu są dwa pojedyńcze siedzenia :clapping: ... i jeszcze z rzucających się w oczy rzeczy... kierunki w manetkach 250/1 miała, a tu ich jeszcze nie ma :happy: ...

• Sympatycy
Opublikowano

Motocykl to MZ ES 250/1 jaskółka z lat 1963-66, a dosiada tę kultową maszynę Pilot. :clapping: Chyba... :happy:

Edit: Bigu, ES 250/1 też miały pojedyńcze siedzenia. A swoją drogą ciekawe jakie były różnice między ES/0 i ES/1. Kierunkowskazy w kierownicy pojawiły się tuż przed wejściem nowego modelu Trophy (tak mi się wydaje, ale pewności nie mam).

Opublikowano

No tak, to nie Worlan, skoro napisał pare sekund przede mną :clapping:

Opublikowano

Motocykl? Oczywiście to MZ, ale kto jest Kierownikiem?

JEŻELI NIKT NIE ODGADNIE? To jutro wstawie kolejną fotkę.

• Sympatycy
Opublikowano

Oj uśmiałem się po pachy :) Założyciel tego tematu powinien dostać Oskara :clapping:

Pgizi to ty zawsze byłeś taki wysoki :happy: hehe ?

Opublikowano

No to ja też zostałem poproszony :) ... dla zachowania tajemnicy :clapping: ....

Kto to jest ?

---->>>>

Co prawda nie na motorku ale pozycja podobna, to oczywiście ja- napisała tajemnicza postać.

Robert%2520R.jpg

A dla ułatwienia dwa młodsze zdjęcia poniżej. Ten po lewej to też ja.

20100517108.jpg

I to też ja :wink32:

2012-12-16-340.jpg

Edit: Nagrodą, którą funduję, jest pół litra ... drogiej benzyny (może być też gotowa mieszanka np. do dwusuwowej piły spalinowej, chętnie ta tańsza- Pb95 :blush: ). Do odebrania za talon na balon w trakcie zlotu Burgmanii 2013 :happy: ...

• Sympatycy
Opublikowano

Dla mnie ten z fajką To Krzytro . To jest mój typ.

• Klubowicze
Opublikowano
IMG_0004.jpg?gl=PLTroszkę w temacie Świąt
Opublikowano

Dla mnie ten z fajką To Krzytro . To jest mój typ.

Nie ma sandałów :Jumpy: , to nie Krzytro. Dodam, że na wszystkich 3 zdjęciach jest to ta sama osoba...

• Sympatycy
Opublikowano

YYYY wiem ale nie powiem , no dobra odpowiem że kolega od malego ćwiczy pozycje skuterową na nocniku pelen luzik !scooter

Bodyguard end DJ to nasz Kormoran zwany Roberto :clapping:

Opublikowano

Motocykl? Oczywiście to MZ, ale kto jest Kierownikiem?

JEŻELI NIKT NIE ODGADNIE? To jutro wstawie kolejną fotkę.

nr.%2525201.jpg

Do tej pory nikt nie rozpoznał Kolegi z poprzedniej fotki, więc zgodnie z obietnicą dokładam fotkę zrobioną kilka lat później.

nr.%2525202.JPG

Nagroda czeka. dziadek.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Jarek PL. Powiat Tomaszowski. Teraz to na pewno trafiłem.

Opublikowano

Ta, masz rację Piotrek, teraz to widać zdecydowanie :clapping: .

• Sympatycy
Opublikowano

Kurde te usteczka. :clapping:

Opublikowano

Brawo Trafiłeś oklaski.gif

Na pierwszej fotce była wskazówka, nr. rejestracyjny

Wstawiam trzecią fotkę Jarka, pomimo że Kolega został rozpoznany.nr.%2525203.JPG

Odnośnie nagrody nie będę się wypowiadał gdyż mogę się „zagalopować” 36pc.gif Pozostawiam to Jarkowi.

Opublikowano

No dobra, nikt nie chce pół litra :clapping: ? Macie od razu trzy foty, to i zgadnięcie nie powinno być trudne :) .

PS: Jarku, czy Dieter Bohlen był Twoim idolem :) ?

• Sympatycy
Opublikowano

Bigu, może jakaś podpowiedź, bo odgadnięcie kto jest na tych fotkach jest strasznie trudne :clapping: . Podaj chociaż region. :)

PS. Mareczek i Jarek >>> brawo!!! Zdun gratki. :)

Opublikowano

Stawiam na Arkadiusza (ten wąsik).

Opublikowano

YYYY wiem ale nie powiem , no dobra odpowiem że kolega od malego ćwiczy pozycje skuterową na nocniku pelen luzik !scooter

Bodyguard end DJ to nasz Kormoran zwany Roberto :clapping:

Wszyscy przegapiliśmy prawidłową odpowiedź, brawo Strażak :) , pół litra wahy do odebrania na pobliskiej Burgmanii stacji paliwowej :) ...

Opublikowano

Pewny znany Burgmaniak przesłał mi trzy fotki „retro”, ale ja wybrałem tylko jedną, żeby nie było zbyt proste odgadnięcie, (kto jest kierownikiem i na jakim motocyklu siedzi?)

nr.%2525201.jpg

Cytat; Nagroda niespodzianka, do odbioru na Burgmani 2013.

Przede wszystkim oficjalnie bardzo ci dziękuje Panie Mareczku za doskonałą techniczną obróbkę mojej zagadki. witaj.gif

Gratuluje bystrości , i jak obiecałem nagroda czeka 2puchar.gif

Przy najbliższej okazji , a będzie nią najprawdopodobniej Burgmanja 2013 osobiście Ci ją wręczę.oklaski.gif

A tak z ciekawości to czy w odgadnięciu pomogła ci niewątpliwa ale przemijająca moja uroda ?0bully.gif

A może numerki na błotniku ?oczko.gif

Jarku, czy Dieter Bohlen był Twoim idolem ;) ?

Modern Talking - Tak w tamtych latach słuchało się tego i owego

Ale jak skojarzyłeś gościa z moją skromną osobą ?45chill.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Na tym zdjęciu w blond włosach, jak miałeś z trzy może cztery lata, zarysowany już był teraźniejszy obraz twojego wyglądu. Postanowiłem się jeszcze upewnić i sprawdziłem litery na numerze rej.

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Taki fajny temat i jakoś tak przycichł :)