Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Lutego 2012 Administrator Opublikowano 16 Lutego 2012 Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła – mówi staropolskie przysłowie. !TAZ Według jednego z przesądów, jeśli ktoś w tłusty czwartek nie zje ani jednego pączka - w dalszym życiu nie będzie mu się wiodło... więc Właśnie dotarła do mnie I-wsza transza 50 pączuni Jak ja lubię tłusty czwartek !jump a nie tam jakieś "walę tynki"
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 16 Lutego 2012 Kto mi przywiezie pączka??? !placz1
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Lutego 2012 Administrator Opublikowano 16 Lutego 2012 No dobra, minęło 30 minut i resztki I-wszej transzy "oporządza" jeszcze Zuza, która też uwielbia tłusty czwartek Orzech... jest taki jeden na forum u którego można zamówić donuts'y
dr.big Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Opublikowano 16 Lutego 2012 Buba też uwielbia . Wsuwa ich ogólnie więcej niż ja ... W tym roku posucha, może zjem z 1/2 pączka ... "Czips tuning" trwa .
boochos Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 MariuszBurgi - nie tylko Ty jesteś zwolennikiem tłustego czwartku, ale myślę że powinieneś zmienić swój STOSUNEK do walentynek. Oto dlaczego- zjedzenie 1 paczka = 300 kcal, a na spalenie tej energii wystarczy 25 minut "zabaw walentynkowych" (z partnerem lub partnerką - wystarczy 15 minut). Wniosek naukowy jest taki, że aby zachować swą figurę FIT - oba święta muszą być obchodzone łącznie. Dr Big - myślę , że możesz zjeść więcej pączków przestrzegając powyższej zasady...
stefanekmac Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Jak ja lubię tłusty czwartek !jump a nie tam jakieś "walę tynki" takie zdanie Mariusza,popieram. Na forum subaru zamiast walentynki wymyślono _ walę drinki ! Zjadłem 2, do wieczora jeszcze ze 3 wejdą.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Lutego 2012 Administrator Opublikowano 16 Lutego 2012 MariuszBurgi - nie tylko Ty jesteś zwolennikiem tłustego czwartku, ale myślę że powinieneś zmienić swój STOSUNEK do walentynek. STOSUNEK jest OK! !vampire Żeby była jasność... po co podniecać się walentynkami, w sensie jednego dnia w kalendarzu? Walentynki powinny być codziennie !OKK A samym spalaniem nie musze się martwić... już dorzucam do ogniska! !TAZ
dr.big Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Opublikowano 16 Lutego 2012 (...)Dr Big - myślę , że możesz zjeść więcej pączków przestrzegając powyższej zasady... Chopie, ale zrobiłeś "odkrycie wieku" . Nie ma to jak "porady spod lady" .
Sympatycy Worlan Opublikowano 16 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 16 Lutego 2012 Do tej pory wciągnięte 2 szt. A tak wygląda dostawa z zaprzyjaźnionej "Cukierni pod Morwą" PS. 10 szt. jest już przygotowane na dzisiejszą degustację w C66.
kmodzele Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Jak na razie: rekord to 11 pączasów w 5 minut. Kto wciągnie więcej? Od trzech lat w Polsce mistrzem jest ten sam osobnik. Ciekawe co sądzi o walę-tynkowaniu.
Klubowicze krzytro Opublikowano 16 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 16 Lutego 2012 Ja jak na razie 6 szt
Sympatycy orzech Opublikowano 16 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 16 Lutego 2012 Kurde, prosiaki jesteście. Siedzę sam zamknięty w domu, pączka już dawno na oczy nie widziałem a Wy się jeszcze chwalicie ile ich dzisiaj zjedliście !bicz Nie ma sprawiedliwości !placz1
Klubowicze Ewik Opublikowano 16 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 16 Lutego 2012 Na tą chwile 2 pączki pochłonięte, ale biegnę na spot, to może załapie się na ” Morwowe” pączki, jeszcze faworki czekają w domu Tymczasem życzę stosukowo udanego dnia !YES
medipos Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Jak na razie 5 ale wieczór jeszcze wczesny
upiór Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Ja tam za słodkim nie jestem , ci co mnie znają to wiedzą . Od godziny piątej dwadzieścia do godziny osiemnastej trzydzieści zjadłem 23 sztuki . No ale tylko same pączki przez cały dzień . Najadłem się na cały rok , na zapas !OKK .
brzoza Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Sztuk 2 przez caly dzień. Ale bylem obecny przy kilku tysiącach .
Administrator Artix Opublikowano 16 Lutego 2012 Administrator Opublikowano 16 Lutego 2012 No ja skromnie zjadlem jednego krepla, ale za to byl bardzo smaczny i duzy
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 16 Lutego 2012 Klubowicze Opublikowano 16 Lutego 2012 Narazie 6 szt ale do końca dnia jeszcze 3h
boochos Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Z okazji "TŁUSTEGO 2013" zmolestowałem już dziś jednego, okrągłego, z wiśniami-koleżanka przyniosła do pracy (hand maded) A jak tam w innych regionach, kwitnie tradycja? PS. A za tydzień... ŁAMANIE SERC!
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 7 Lutego 2013 Klubowicze Opublikowano 7 Lutego 2013 wczoraj w radiu słyszałam taką wypowiedź na temat jedzenia pączków: - Jaki jest najidealniejszy kształt ? - Kula - A człowiek powinien dążyć do doskonałości ... tak więc powodzenia w dążeniu do doskonałości i smacznego ... ja juz zjadłam trzy
dr.big Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja pewnie zjem jednego, góra dwa ... Sezon się zbliża, nie można sobie pozwolić na "swawole" ...
Arkadiusz Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja niestety zjadłem jednego, ale odpuściłem śniadanie, więc Zacna nie będzie odczuwać żadnej różnicy Biguś, żadnych swawoli, masz rację, trzeba być stanowczym !!!
Klubowicze MAKI Opublikowano 7 Lutego 2013 Klubowicze Opublikowano 7 Lutego 2013 U mnie zaliczona zgrzewka - 6 szt. i do tego gorąca kawusia z mleczkiem .
Sympatycy Worlan Opublikowano 7 Lutego 2013 Sympatycy Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja zmłuciłem 2 Morwowe pączki, jak to Piotrek mówi -> palce lizać. Miałem jeszcze 8 dla rodzinki, ale wpadł Kisiel i pożarł 2.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja mam mało, więc nie reaguję na dzwonki i nie otwieram drzwi!
Rekomendowane odpowiedzi