izdebski12 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 15,4 już jestem pewien na bank.
Kazekkazek Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Jaki luz zaworowy ustawiamy w Kymco 300 ? Nie mogę nigdzie znaleźć.
cezzar Opublikowano 27 Czerwca 2023 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Nie szukałem dłużej niż minutę. https://www.manualslib.com/manual/2251712/Kymco-Downtown-300i-Abs.html?page=48 https://www.bike-parts-kymco.uk/catalog/Workshop-Manual/dinkstreet-300-i-abs-1-Workshop-Manual/page47 1
Kazekkazek Opublikowano 8 Czerwca 2024 Opublikowano 8 Czerwca 2024 Hej, będę wymieniał pasek w kawasaki j 300. Czy rolki też od razu kupić? Przebieg 24 tyś. Czy kupić coś jeszcze? To będzie moje pierwsze podejście do tego typu napędu w Moto. Pozdrawiam
Kazekkazek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Dobra, w sumie dzięki za pomoc, poczytałem i sobie sam poradziłem. Przyznaję rację @arturo-bb części najtańsze w ASO 🙂. Na samym pasku około 100 zł zysku. Oczywiście pasek orginalny Mitsuboshi. Co ważne świeża data produkcji. Na portalu aukcyjnym są nawet dziesięcioletnie leżaki. Do tego nawet ponad stówkę droższe. W tygodniu montaż 🙂
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Czerwca 2024 43 minuty temu, Kazekkazek napisał(a): Dobra, w sumie dzięki za pomoc, poczytałem i sobie sam poradziłem. ... no i dobrze 🙃 z napędem jest tak że trudno coś powiedzieć przed rozebraniem. Pasek do wymiany ze względu na przebieg, bo tak zaleca producent, ale reszta okaże się dopiero po rozebraniu. Rolki być może wystarczy tylko porządnie wymyć, ale jak już będą "kanciaste" to też do wymiany. Sprzęgło do przeglądu, ale teoretycznie powinno wytrzymać drugie 24 tys. Podobnie talerze wariatora. Nie ma reguły.
Kazekkazek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Godzinę temu, EndriuBis napisał(a): no i dobrze 🙃 z napędem jest tak że trudno coś powiedzieć przed rozebraniem. Pasek do wymiany ze względu na przebieg, bo tak zaleca producent, ale reszta okaże się dopiero po rozebraniu. Rolki być może wystarczy tylko porządnie wymyć, ale jak już będą "kanciaste" to też do wymiany. Sprzęgło do przeglądu, ale teoretycznie powinno wytrzymać drugie 24 tys. Podobnie talerze wariatora. Nie ma reguły. Kupiłem profilaktycznie rolki też 🙂 w sumie za zaoszczędzone pieniądze na pasku 😊. Najwyżej stare będą w zapasie. Talerze mają wgłębienia ale bez zadziorów. Wymiana przy następnym przeglądzie.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Czerwca 2024 A nie myślałeś przy okazji o lekkim tuningu ? Najłatwiejszy chyba, a dający widoczne efekty to wymiana rolek na lżejsze, ale typu "Dr Pulley".
Kazekkazek Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 12 minut temu, EndriuBis napisał(a): A nie myślałeś przy okazji o lekkim tuningu ? Najłatwiejszy chyba, a dający widoczne efekty to wymiana rolek na lżejsze, ale typu "Dr Pulley". Myślałem trochę, ale skuter generalnie służy mi jako "osiołek" do dojazdów do pracy. Całkowicie wystarczy mi w seryjnym wydaniu. Świetnie się sprawdza. Do szybkiej jazdy mam bandita. 🙂 Chodzi mi trochę po głowie, sprzedać obydwa i kupić coś w stylu AK 550. Ale to za jakiś czas.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Czerwca 2024 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Czerwca 2024 🙃 ze skutera rakiety nie zrobisz. Wymiana rolek na lżejsze i owalne da ci lepszy start przy zachowaniu tej samej V max. 😄 Poprawiają się też osiągi przy jeździe z pasażerem. Oczywiście wymiana samych rolek to nie wszystko, tylko chyba najładniejsze do zrobienia. Ale jak Ci pasuje fabryka to szkoda grzebać. 1
Kazekkazek Opublikowano 16 Czerwca 2024 Opublikowano 16 Czerwca 2024 Między pokrywę a silnik dajecie jakiś silikon? Orginalnie jest uszczelka papierowa. Pękła przy ściąganiu.
Kazekkazek Opublikowano 22 Czerwca 2024 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Pasek wymieniony, o dziwo stary jeszcze wizualnie w super stanie. Nawet boki nie zjechane. Rolki były do wymiany bo już robiły się kwadratowe. Jutro jazda próbna bo dziś już nie mam czasu. 🙂
Rekomendowane odpowiedzi